Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  736 członków

Rotel Klub
IGNORED

Rotel do KEF-r900 - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Posiadam KEF-R900, kiedyś były podpięte pod Rotel ra-985bx, ale nie dawał rady. Potem grały pod Musical Fidelity A5 z CD A5.5.

Aktualnie szukam wzmacniacza (sentyment do Rotela jest:) ), ewentualnie preamp z końcówką, która zblizy sie do jakości/możliwości MF? wiem że to trudne, ale potrzeba w samej mocy z 250wat na kanał przy 8 ohm 🙂.

Żródłem będzie dotychczasowy MF A5 lub Rotel RCD 991, dodatkowo jakiś vinyl puszczony od czasu do czasu czy tam streaming przez CA StreamMagic 6.

Coś doradzicie?

Budżet do 10k, ewentualnie gdy nowy ze sklepu rozważę zakup na raty w wyższej kwocie.

https://www.audiostereo.pl/topic/162081-rotel-do-kef-r900-jaki/
3 godziny temu, JacekRS napisał:

np koncowka RB-1070

Piszesz wyżej, że wzmacniacz nie wyrabiał z tymi KEF'ami a chcesz wziąć 130 watowy piecyk. 

3 godziny temu, JacekRS napisał:

np koncowka RB-1070 i jakis preamp rc990bx ?

Poluj za używkami Rotela, które wymieniłem wyżej, jeśli chodzi o tą markę. RB 1582 to wydajny prądowo wzmacniacz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.