Skocz do zawartości
IGNORED

quadral Montan mk2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czy posiada ktoś schemat zwrotnic do kolumn quadral Montan Phonologue mk2 ? 

Chce je odświeżyć, ale nie znam wartości kondensatorów ponieważ oznaczenia na nich są bardzo niewyraźne i nawet domyślić się nie mogę. 

Proszę o pomoc, być może ktoś takowe posiada, ciężko mi znaleźć schemat w necie.

https://www.audiostereo.pl/topic/162143-quadral-montan-mk2/
  • 3 tygodnie później...

Nie mam schematu, ale wiem, że w moich (mk1) nie ma kondensatorów elektrolitów.

Są foliowe. Sądzę, że podobnie jest też w mk2.

Moje Montany mają już 42 lata i nic w brzmieniu ich, od 22 lat, od kiedy je mam, na niekorzyść się nie zmieniło.

Nie ulegałbym autosugestiom, sugestiom  i różnym "podszeptom", jakoby trzeba było coś w tych zwrotnicach odmładzać, czy "polepszać" i poprawiać producenta.

To jest bardzo ryzykowne i poza efektem "grzebania" i straty oryginalnosci produktu, nawet wymiana na "te same wartosci" często kończy się dużym rozczarowaniem.

Edytowane przez iro III
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.