Skocz do zawartości
IGNORED

Do oceny - front panel

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy taki front panel jest ok czy tylko ja mam jakieś zwidy? Sprzęt nowy, zastany stan po wyjęciu z pudełka. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20230416_155223_edit_352315467204051.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/162735-do-oceny-front-panel/
  • Seyv zmienił(a) tytuł na Do oceny - front panel

Moim zdaniem z tą Regą elex jest zdecydowanie coś nie tak. Nie przyjrzałem się do tej pory tak dokładnie ale widział bym to raczej.

Nie wierzę też że firma zrobiłaby coś takiego i wypuściła z magazynu bez kontroli. Strzelam że albo był serwisowany albo to się odkształciło od złego przechowywania, temperatury i tym podobne

Przesyłka przyszła prosto od dystrybutora oryginalnie zapakowana czyli prawdopodobnie tak wyszła z fabryki. Kontrola chyba nie za bardzo sprawdzała bo dodatkowo  obudowa górnej pokrywy po malowaniu ma szorstkie miejsca jakby była malowana w garażu.

Tak wyglądają krzywizny z innej perspektywy. 

Dystrybutor twierdzi, że jest ok bo wszystkie tak mają. Na razie nie będę wstawiał jego odpowiedzi, które przesłał mi sklep. Zobaczymy jak się temat rozwinie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez henik
Dodanie tekstu

Witam,

ja bym odesłał, bo znając siebie jakbym już zauważył jak Ty, to ciągle by mi to przeszkadzało.

Wygląda słabo, a jak będziesz kiedyś chciał sprzedać, to trudno będzie napisać, że stan idealny.

Stwierdzenie, że każdy tak ma trochę do mnie nie przemawia, szczególnie, że stwierdziłeś również nierównomierność pomalowania pokrywy.

Pozdrawiam

Edytowane przez sul76

Ale tak szczerze, jak ktoś chciałby celowo uzyskać taka krzywiznę i to jeszcze powielaną w kolejnych egzemplarzach, to miałby całkiem niezłe wyzwanie 🙂

Wystarczy napisać bezpośrednio do Regi (producenta) i wszystko będzie jasne. 

Moim zdaniem ewidentne wygięcie panelu przy dopasowywaniu do tych wejść/potencjometrów (nie wiem co tam dokładnie jest) - ale z tego punktu jednego idzie jakieś naprężenie na panel.  

Edytowane przez don111

Kupiłem stacjonarnie choć można powiedzieć wysyłkowo. Byłem w sklepie żeby kupić jakiś, zestaw do sypialni. I Pan polecił mi Rege, ale że nie było na sklepie nówki tylko ta odsłuchowa to powiedział że wyślą nowa kurierem. Ze względu na opóźnienie dostawy miałem 3 dni sklepową w domu i dlatego wiem, że tamta nie miała takiej wady. 

Edytowane przez henik
W dniu 17.04.2023 o 15:58, henik napisał:

Przesyłka przyszła prosto od dystrybutora oryginalnie zapakowana czyli prawdopodobnie tak wyszła z fabryki. Kontrola chyba nie za bardzo sprawdzała bo dodatkowo  obudowa górnej pokrywy po malowaniu ma szorstkie miejsca jakby była malowana w garażu.

Tak wyglądają krzywizny z innej perspektywy. 

Dystrybutor twierdzi, że jest ok bo wszystkie tak mają. Na razie nie będę wstawiał jego odpowiedzi, które przesłał mi sklep. Zobaczymy jak się temat rozwinie. 

Ukryta Zawartość

Jest to niemożliwe dlatego że na ostatnim zdjęciu zamieszkali ten wzmacniacz na swoim profilu Facebook i on nie ma tych załamań A zdjęcie było robione z boku i byłoby to widać. 

Jeśli każda sztuka tak ma to oznacza że kontrola jakości w firmie Rega pozostawia wiele do życzenia.

Ale zapytajmy bezpośrednio dystrybutora przecież są tutaj aktywni i Nie zostawią tak wątku.

@Q21 możecie pomóc?

Rozumiem że nie chcecie otwierać dziesięciu sztuk pod rząd aby sprawdzić czy wszystkie mają ten mankament ale nie wygląda to najlepiej. Sprawa powinna także zostać przez was zgłoszona bezpośrednio do Rega. 

Ukryta Zawartość

Zwracaj to i tyle. 

Mnie w sumie to wykonanie nawet to nie dziwi. Teraz wszystko jest nastawione na robienie kasy, a nie jakość. Żeby dbali o jakość to nie dali by do wzmaka za tyle siana jakiegoś plexowego frontu, który wygina się pod byle czym. Chyba że to taka cienka blaszka. Co nie zmienia faktu. 

?👈

@Q21 jako nowy dystrybutor, prężnie działający sklep na forum. No chyba tego tak nie zostawicie?

Tłumaczę sobie że sprawa albo jeszcze do was nie trafiła albo ugrzęzła z czeluściach pracy. Bo stawiam że takie rzeczy to załatwiajcie od ręki. 

Od samego początku jesteśmy w kontakcie zarówno ze sklepem, który jest w kontakcie z klientem, jak i z samą Regą. Staramy się znaleźć jak najlepsze rozwiązanie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wybacz autorze ale dla mnie sprawa jest prosta, a temat zbędny, dlatego że:

W dniu 19.04.2023 o 07:33, henik napisał:

miałem 3 dni sklepową w domu i dlatego wiem, że tamta nie miała takiej wady

Sam widziałeś że inny egzemplarz tego nie miał. Trzeba było od razu zwracać. 

Co tu "oceniać"?

.

Godzinę temu, J4Z napisał:

Co tu "oceniać"?

Temat brzmi ocena front panela a nie prośba o poradę co zrobić, tak więc bardzo dziękuję, że przeczytałeś ale moim skromnym zdaniem kłania się czytanie ze zrozumieniem 😊

Edytowane przez henik
Korekta
4 godziny temu, Q21 napisał:

Od samego początku jesteśmy w kontakcie zarówno ze sklepem, który jest w kontakcie z klientem, jak i z samą Regą. Staramy się znaleźć jak najlepsze rozwiązanie. 

No i gitara. Zwrot i zakup u was czegoś innego. Każdy będzie zadowolony. Ten pójdzie taniej na Outlet. 

4 godziny temu, J4Z napisał:

Co tu "oceniać"?

Może kolega nie chciał zwracać tylko mieć taką tylko ładna. Dobrze zrobioną a nie z poniedziałku po weekendzie 

🤤

• 2 tygodnie później...

Sprawa z bulem ale została załatwiona pozytywnie. Byłem osobiście. Rega zwrócona w rozliczeniu po doplacie wziąłem inny sprzęt w dobrej cenie. 

Pisze na szybko bo nie mam dziś czasu. Opis całej historii trwa łby dłużej. Jak ktoś zainteresowany to skrobnę więcej wieczorem. 

No parę osób zainteresowanych było tu w temacie myślę że warto. bez pośpiechu kiedy będziesz miał czas.

Pomógł dystrybutor? Q21?

Natomiast niesmak nieco że tak wykonany wzmak wychodzi pozostaje. To jest dziwne bo widziałem ten który nie miał tego defektu

• 4 tygodnie później...
W dniu 5.05.2023 o 08:11, henik napisał:

Pisze na szybko bo nie mam dziś czasu. Opis całej historii trwa łby dłużej. Jak ktoś zainteresowany to skrobnę więcej wieczorem. 

Hej 🙂 Czekamy na relację bo temat dość intrygujący 

Niby się wyjaśniło. Ale jestem ciekaw co dalej.

Bo okazuje się że to nie jedyny problem z Rega.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorki, długo nie miałem czasu napisać. 

Temat Regi był długo ciągnięty przez sklep, ok miesiąca choć w pierwszym dniu zgłaszałem problem z frontem, cały czas powoływali się na dystrybutora ,że wg niego jest ok bo wszystkie tak mają. Wspomniałem, że opisze sprawę na forum to pan zaczął mnie straszyć sądem o zniesławienie. Nie przemawiało to do mnie ,więc na papierze zgłosiłem reklamację i dostałem info, że mam przyjechać i oni ocenią sprzęt na żywo. W necie znalazłem wyrok sądu i inne przepisy, że nie mam obowiązku dostarczania sprzętu , a sprzedawca powinien odnieść się do reklamacji bez względu na decyzję pozytywną czy negatywną w ciągu 14 dni. No i czekałem. Po 14 dniowym terminie pojechałem do sklepu. Był właściciel i sprzedawca i znowu to sama melodia. Więc wyciągam asa z rękawa, gdy przeczytali zaczęła się inna rozmowa czego oczekuje. Więc mówię skoro wszystkie są takie same to nie ma sensu wymieniać tylko dopłacę i wezmę co innego. Wziąłem Roksana ze streamingiem, ale był dla mnie jakiś przyduszony i te trzaski po wyłączeniu więc jeszcze raz zamieniłem i wziąłem Rega Elictic mk5, panel lepszy ale muzycznie dużej różnicy nie miedzy Elexem, jedyna duża różnica to, żę mocno się grzeje niby tak jest dobrze wg instrukcji na razie termik nie zadziałał. Zobaczymy co dalej bo te ach och u mnie już się skończyło wobec Regi. Choć ja jej nie wybrałem tylko sprzedawca zachwalał. Bardzo mnie ciekawi ta dożywotnia gwarancja Regi jak to działa czy w ogóle jest albo tylko na papierze i w reklamie. Bo slogan dbamy o szczegóły i drobiazgi wykonania do mnie nie przemówił , puste słowa na wiatr.

Edytowane przez henik
poprawki
7 godzin temu, henik napisał:

Sorki, długo nie miałem czasu napisać. 

Temat Regi był długo ciągnięty przez sklep, ok miesiąca choć w pierwszym dniu zgłaszałem problem z frontem, cały czas powoływali się na dystrybutora ,że wg niego jest ok bo wszystkie tak mają. Wspomniałem, że opisze sprawę na forum to pan zaczął mnie straszyć sądem o zniesławienie. Nie przemawiało to do mnie ,więc na papierze zgłosiłem reklamację i dostałem info, że mam przyjechać i oni ocenią sprzęt na żywo. W necie znalazłem wyrok sądu i inne przepisy, że nie mam obowiązku dostarczania sprzętu , a sprzedawca powinien odnieść się do reklamacji bez względu na decyzję pozytywną czy negatywną w ciągu 14 dni. No i czekałem. Po 14 dniowym terminie pojechałem do sklepu. Był właściciel i sprzedawca i znowu to sama melodia. Więc wyciągam asa z rękawa, gdy przeczytali zaczęła się inna rozmowa czego oczekuje. Więc mówię skoro wszystkie są takie same to nie ma sensu wymieniać tylko dopłacę i wezmę co innego. 

Twardy z ciebie zawodnik. Ja po takiej batalii nie chcial bym od nich nawet zatyczek do uszu. A gdzie jeszcze pieniądze znów tam zostawiać. 

?👈

W dniu 1.06.2023 o 12:18, henik napisał:

Temat Regi był długo ciągnięty przez sklep, ok miesiąca choć w pierwszym dniu zgłaszałem problem z frontem, cały czas powoływali się na dystrybutora ,że wg niego jest ok bo wszystkie tak mają. Wspomniałem, że opisze sprawę na forum to pan zaczął mnie straszyć sądem o zniesławienie.

No to przyznam się, że napisać, że sklep się nie popisał to jakby nic nie napisać ...
Też jestem pełen podziwu, że coś jeszcze chciałeś wziąć po takiej dyskusji. Ale może nim wydamy osąd to @Q21 przedstawi swoją wersję, bo aż jestem w szoku, że wiedząc, że temat jest podwieszony na forum sprawiali aż taki problem... 

4 godziny temu, TenTypMax napisał:

No to przyznam się, że napisać, że sklep się nie popisał to jakby nic nie napisać ...
Też jestem pełen podziwu, że coś jeszcze chciałeś wziąć po takiej dyskusji. Ale może nim wydamy osąd to @Q21 przedstawi swoją wersję, bo aż jestem w szoku, że wiedząc, że temat jest podwieszony na forum sprawiali aż taki problem... 

Ja celowo nie pisałem jaki sklep więc nie mieszaj do tego @Q21 bo oni nie mieli nic wspólnego ze sprzedażą.

Mój błąd, źle zrozumiałem ich wpis w tym wątku za co @Q21 przepraszam. 

Swoją drogą warto podać nazwę akleu by inni użytkownicy wiedzieli jakie podejście do klienta ma dany sklep ( zwłaszcza gdy mówimy o negatywnym podejsciu)

Q21 jest dystrybutorem tego sprzętu. 

I nie może informować że każdy egzemplarz tak ma bo dosłownie w tym samym momencie zamieszczają zdjęcia tego produktu na Facebooku z boku gdzie widać że front panel jest idealnie prosty. 

Więc albo tego nie powiedzieli a sklep na nich zwalił. 

Tak czy siak. Dożywotnia gwarancja tego to raczej taki mit. 

Zawsze znajdą ci że przyczyną uszkodzenia leży po twojej stronie.

Ale straszenie sądem?

No przegięcie.

Swoją drogą o jakich trzaskach mówisz? Oo moim teście attessa stream wylądowała u znajomego i on na nic takiego się nie skarży.

Mówisz o takim charakterystycznym pyknięciu z głośników podczas gaszenia?

Mialem tak dawno temu na innym wzmacniaczu. Zmieniłem przewód i problem ustal.

• Pokaż nowe odpowiedzi