Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman L-550AXII czy Rotel Michi X5 ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Knaplukasz napisał:

No to w takim razie to po co jest ta grupa jakich nikt nie wie co jest dobre ..myślałem że ludzie tutaj są mają te sprzęty i powiedzą co jest dobre a co nie ..ale widzę że nikt nie umie się określić mając taki sprzęt.. i nikt nie pomoże w decyzji .. 

Tu nie ma okreslenia typu dobre czy zle, kazdy wybiera to co jemu pasuje bardziej. Porady nalezy traktowac jako wytyczne pomocne w podjeciu decyzji.

4 minuty temu, BlueDot napisał:

Tu nie ma okreslenia typu dobre czy zle, kazdy wybiera to co jemu pasuje bardziej. Porady nalezy traktowac jako wytyczne pomocne w podjeciu decyzji.

Nie no ok ale jeżeli nikt nie potrafi określić czy Rotel Michi x5  jest lepszy od luxman 509x  .. no to dziwne ja np. potrafię  powiedzieć to co miałem już 15 wzmacniaczy i Amplitunerów i głośników i potrafię  powiedzieć te czy te polecam i tyle.. bo je miałem 

7 minut temu, Knaplukasz napisał:

Nie no ok ale jeżeli nikt nie potrafi określić czy Rotel Michi x5  jest lepszy od luxman 509x

Dla mnie Luxman jest lepszy. Dobrze zrobiłeś wybierając Luxmana. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Knaplukasz napisał:

Nie no ok ale jeżeli nikt nie potrafi określić czy Rotel Michi x5  jest lepszy od luxman 509x  .. no to dziwne ja np. potrafię  powiedzieć to co miałem już 15 wzmacniaczy i Amplitunerów i głośników i potrafię  powiedzieć te czy te polecam i tyle.. bo je miałem 

Ale na jakiej podstawie okreslic ktory jest lepszy? Przeciez kazdy z nas mogl go sluchac w innym pomieszczeniu na innych zestawach glosnikowych i pod wplywem innych srodkow upiekszajacych zycie.

4 godziny temu, Knaplukasz napisał:

No to w takim razie to po co jest ta grupa jakich nikt nie wie co jest dobre ..myślałem że ludzie tutaj są mają te sprzęty i powiedzą co jest dobre a co nie ..ale widzę że nikt nie umie się określić mając taki sprzęt.. i nikt nie pomoże w decyzji ..

Jedni wolą blondynki a drudzy brunetki. Jedne i drugie są pięknymi kobietami. Jaki wybór? Według gustu... W audio również wybór to często rzecz subiektywna-indywidualna. Każdy z nas ma prawdopodobnie inną percepcję, wrażliwość (opisanie tego samego co widzimy np. za oknem będzie diametralnie różne), słuch. Tak więc pomimo najlepszych porad to ty decydujesz i będziesz z tym piecem związany...

4 godziny temu, Knaplukasz napisał:

Gwarantuję ci, że każdy z tych wzmacniaczy które miałeś nie zagrałby identycznie u mnie. Z kolegą dla przykładu mamy identyczne kolumny zainstalowane w całkowicie różnej kubaturze i efekt dźwiękowy jest całkowicie inny (pomimo, że zarówno u mnie jak i u niego jest wysoka poprzeczka). A do tego wszystkiego dochodzi różna elektronika i kable...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Gość

(Konto usunięte)

U mnie sie skonczylo na Michi S5 i jestem bardzo zadowolony choc zaluje ze nie ma wycieraczek. Wytargany za 6150.-EUR z moja polowka ustalone ze znajdzie sie dodatkowe miejsce w budzecie na P5-S2 w Lutym.
Wiekszym problemem jest waga tego ustrojstwa.

Edytowane przez Mr.Jones

Ogólnie rzecz biorąc (nie patrząc na to że Rotel ma DAC, a Lux nie) to Lux moim zdaniem to półka wyżej, jednak więcej "mocy i wygaru" dla mnie bardziej efekciarskiego będzie miał Rotel

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 2.11.2023 o 13:38, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ogólnie rzecz biorąc (nie patrząc na to że Rotel ma DAC, a Lux nie) to Lux moim zdaniem to półka wyżej, jednak więcej "mocy i wygaru" dla mnie bardziej efekciarskiego będzie miał Rotel

Witam właśnie zadzwonił do mnie sklep i mnie przepraszają ponieważ zanim ja kupiłem 509x  to ktoś już sprzedał ten model 509 X  i  nie wprowadził zmian na stronie ..

i proponują mi nowy model 507Z  z 2023 r. zamiast 8000 £ proponują mi za 5500£ nowy co myślicie .. Bawić się w to czy kupić po prostu za 5500 509X który ma już kilka lat od produkcji.. czy brać po prostu nowy model 507 Z z tego roku

czy naprawdę jest różnica między tymi modelami jeśli chodzi o jakość muzyki i moc czyli 10 W nie robi różnicy na kanał.. Pomocy bo nie wiem teraz co robić czy po prostu prosić o zwrot i kupić Michi x5 .. 

7 godzin temu, Mr.Jones napisał:

Ja bym kupil, jak Ci sie nie spodoba to za taka kwote moge odkupic od Ciebie 507Z 😉 (jesli to europejska wersja)

no cena jest mega dobra ;) 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

8 godzin temu, Mr.Jones napisał:

Ja bym kupil, jak Ci sie nie spodoba to za taka kwote moge odkupic od Ciebie 507Z 😉 (jesli to europejska wersja)

Ale slaby model  .nie opłaca się .. 

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

no cena jest mega dobra 😉

Wolę już 509x co  waży  wygląda i gra  jednak lepiej niż 507Z   I ma lepsze podzespoły niż 507z

Edytowane przez Knaplukasz
Gość

(Konto usunięte)

@Top Hi-Fi & Video Design : Ilu z was pisze na Tym profilu ? Bo jakos nie spojne sa wasze porady co do tych wzmacniaczy. Czy moze teraz cisnienie jest na wypchanie Luxmana.

A co do tego ze 509X wazy i podbnio gra lepiej to przy tej cenie 40% nizszej od katalogowej 507Z nie zastanawial bym sie czy go wziasc pod swoj dach nie spodziewal bym sie kolosalnej roznicy w dzwieku. No chyba ze kogos stac miesiecznie na 'waciki' za 10000EUR to wtedy inna dyskusja.
Bardziej jestem sklonny przypuszczac ze Twoje pytania jednak to trolling tutaj.

2 minuty temu, Mr.Jones napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design : Ilu z was pisze na Tym profilu ? Bo jakos nie spojne sa wasze porady co do tych wzmacniaczy. Czy moze teraz cisnienie jest na wypchanie Luxmana.

A co do tego ze 509X wazy i podbnio gra lepiej to przy tej cenie 40% nizszej od katalogowej 507Z nie zastanawial bym sie czy go wziasc pod swoj dach nie spodziewal bym sie kolosalnej roznicy w dzwieku. No chyba ze kogos stac miesiecznie na 'waciki' za 10000EUR to wtedy inna dyskusja.

To co radzisz brać 507z niż 509x 

ja coś bardziej skłonny jestem żeby z powrotem kupić Michi X5 4400£ nowy 

co myślisz  czy lux 509x czy 507z  zje tego Michi x5 ? 

3 minuty temu, Knaplukasz napisał:

co myślisz  czy lux 509x czy 507z  zje tego Michi x5 ? 

Może zje a może się udławi?

Albo sobie jaja robisz albo...

Weź posłuchaj jednego i drugiego przez dobry tydzień i będziesz wiedział co Ci ładniej gra. Chociaż i tak uważam, że ten temat jest założony w zupełnie innym celu.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

1 minutę temu, Adam 38 napisał:

Może zje a może się udławi?

Albo sobie jaja robisz albo...

Weź posłuchaj jednego i drugiego przez dobry tydzień i będziesz wiedział co Ci ładniej gra. Chociaż i tak uważam, że ten temat jest założony w zupełnie innym celu.

Miałem dawno temu x5 

potem s5 i p5 

pytanie czy luxman 509x czy wogole jest lepszy a jak tak to o ile  lub i słabszy i nie warto sobie  im zawracać głowy ktoś jak ma powinien dać odpowiedź . 

no wątek inny a nikt nie odpowiedział tak w 100% czy luxman  czy Michi x5 😱🙈🤷🏻 

14 minut temu, Mr.Jones napisał:

zmieniła się osoba jakiś czas temu, co jest niespójne? 

www.tophifi.pl

Godzinę temu, Mr.Jones napisał:

Wysyłają mi 507z  będę go sprzedawał 😀

6700£

kupię 509x z możliwością zwrotu  a jak wtedy będzie lipa to wtedy Michi x5  

Gość

(Konto usunięte)

Mieszkasz w UK jak mniemam wiec nie ma problemu z zwrotami sprzetu wiec zamiow online X5 jeszcze do kompletu posluchaj 5 dni oba i wtedy zadecyduj w czym problem ??

33 minuty temu, Mr.Jones napisał:

Mieszkasz w UK jak mniemam wiec nie ma problemu z zwrotami sprzetu wiec zamiow online X5 jeszcze do kompletu posluchaj 5 dni oba i wtedy zadecyduj w czym problem ??

Problem bo trzeba od razu wywalić prawie  16 tys  funtów na sprzęt ..

34 minuty temu, Mr.Jones napisał:

Jak coś to jest na sprzedaż Luxman 507z 

2023 model 

otwarty karton  nie używany 

6500£ tylko ..

Można puścić dalej jak ktoś może być chętny proszę się ze mną skontaktować

Sprzęt mogę wysłać firmą  jojo trance 

+48 501 211 452

która jeździ od drzwi do drzwi wszystko bezpieczne i płatność przy odbiorze

Ze wszystkim można się dogadać

Rachunek ze sklepu i Gwarancja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, Knaplukasz napisał:

Problem bo trzeba od razu wywalić prawie  16 tys  funtów na sprzęt ..

Jak coś to jest na sprzedaż Luxman 507z 

2023 model 

otwarty karton  nie używany 

6500£ tylko ..

Można puścić dalej jak ktoś może być chętny proszę się ze mną skontaktować

Sprzęt mogę wysłać firmą  jojo trance 

+48 501 211 452

która jeździ od drzwi do drzwi wszystko bezpieczne i płatność przy odbiorze

Ze wszystkim można się dogadać

Rachunek ze sklepu i Gwarancja

Ukryta Zawartość

Sprzedany 😀

Ukryta Zawartość

W dniu 5.11.2023 o 23:28, Berbeć napisał:

Teraz jeszcze sprzedaj Klipschy i pozbędziesz się wszystkich problemów…😜

A oprócz pozbycia się problemów, to jakie wyzwania?

W dniu 2.11.2023 o 14:38, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

"świat jakościowego stereo zadrżał w posadach"

skąd oni ich biorą :)

• Pokaż nowe odpowiedzi