Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dac do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój komputer padł po dobrych paru latach i postanowiłem że będę składał coś nowego. Nie będę miał głośników komputerowych więc potrzebuję daca zamiast karty dźwiękowej. Potrzebuję coś na usb z wyjściem na słuchawki i na mikrofon, do 400zł. Audiofilem nie jestem...

Gdyby Fiio e10k miał wyjście na mikrofon to bym wybrał jego... ale nie ma.

https://www.audiostereo.pl/topic/162836-jaki-dac-do-400z%C5%82/

Jakie masz słuchawki? W tym budżecie dużego wyboru nie ma, spojrzałbym głównie na iFi Audio Uno. 

https://www.q21.pl/ifi-audio-uno.html

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 minuty temu, iFi Audio napisał:

Nasz Uno będzie idealną propozycją.

Mam, potwierdzam, jestem zadowolony. Stosuję z PC po USB, aplikacja natywna TIDAL i słuchawki BD DT880 Black Special Edition, czyli wszystko w budżecie poniżej 1000 PLN (oprócz kompa bo służbowy)

Nie wiem, jak uNostromo, ale E10K oraz Audiotrak mają mniej mocy. Gorzej poradzą sobie z DT990 Pro. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 25.04.2023 o 13:55, payong napisał:

Mam, potwierdzam, jestem zadowolony. Stosuję z PC po USB, aplikacja natywna TIDAL i słuchawki BD DT880 Black Special Edition, czyli wszystko w budżecie poniżej 1000 PLN (oprócz kompa bo służbowy)

Dzięki za dobre słowa! Cieszę się, że Uno sprawdza się jak należy 🙂

Oooo widzę twórców, może jakiś rabat? Haha

A jak to jest softowo? Jakiś program na windowsa jest do ustawień itp czy nic się nie instaluje, tylko podłącza do usb I tyle?

49 minut temu, Luke88 napisał:

A jak to jest softowo? Jakiś program na windowsa jest do ustawień itp czy nic się nie instaluje, tylko podłącza do usb I tyle?

Ciekawe pytanie do użytkownika 😇Nie szukałem, nie potrzebowałem, jestem ciekawy czy coś jest.  W domu przy testach coś wgrywałem, opisałem wyżej ale to sterowniki. W pracy nic nie wgrywałem bo TIDAL nie ma plików DSD.

Uno świetnie sprawdzi się nawet plug-and-play, ale zawsze mile widziane jest instalowanie sterowników pod linkiem, który wrzucam poniżej. Wybierasz swoje urządzenie, wpisujesz numer seryjny, po czym pokażą Ci się wszystkie pliki do pobrania. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, payong napisał:

@iFi Audio

z innej beczki pytanie bo nie znalazłem tematu z iFi Audio NEO iDSD:

Czym się różni NEO iDSD Performance Edition od NEO iDSD?

Różnica między zwykłym NEO a Performance Edition polega na tym, że w Performance dostajemy w zestawie dwa iPurifiery - S/PDIF iPurifier2 i iPurifier3 🙂

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie, kupiłem tego ifi audio uno i używam, jest ok ale mam chyba problem, czasami przy przeglądaniu internetu, jest w słuchawkach takie delikatne pukanie, wydaje mi się że najcześciej jak zmieniam stronę internetową, raz jest to mocniejsze, raz słabsze, raz w ogóle nie ma... sprawdzałem na drugich słuchawkach Shure Se215 i jest to samo... Czym to jest spowodowane ? na poprzedniej karcie dźwiękowej Asus Xonar DX tego nie było...

22 godziny temu, geforc napisał:

Czym to jest spowodowane ? na poprzedniej karcie dźwiękowej Asus Xonar DX tego nie było

Xonar DX jest na PCI więc zachowuje się poprawnie. Ten śmieszny ifi jest na USB i z tego co piszesz, to wygląda że ma źle rozwiązany protokół przesyłu po USB. 
Nic z tym nie zrobisz.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

32 minuty temu, geforc napisał:

bo łapało zakłócenia z innych rzeczy z komputera...

Takie cuda to się zdarzały 30 lat temu albo dawniej.
Po wyciszeniu w mikserze windows dźwięków systemowych zawsze jest cisza jak makiem zasiał. 

Dźwiekówka na PCI/PCIe to najlepsze co może być. Czysta i pewna szyna transmisyjna, stabilne działanie i brak zbędnych protokołów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.