Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer transport z wyższej półki

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, ProjectPi napisał:

I, jak latwo zauwazyc, zadnego promowania sie nie podjalem

Szacun. A tak serio, z innej beczki, przypomnij mi, znowu mi uciekło, jak się nazywa ten Twój "powerbank" ? Kolega pyta.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Najlepszy dowód to to porównanie w Wielkopolsce

A co to za slynne spotkanie w Wielkopolsce? Pytam jako wielkopolanin.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Opisz jeszcze w jaki sposób porównywałeś bo porównanie, porównaniu nie równe 😉. Najlepszy dowód to to porównanie w Wielkopolsce. Przed wyrównaniem głośności różnice były ewidentnie słyszalne a po wyrównaniu okazało się że ZG gospodarza są niedobre bo zacierają różnice, wnioski w stylu tych z dowcipu o musze której "naukowiec" wyrywał nogi po czym po wyrwaniu wszystkich doszedł do wniosku, że mucha straciła słuch bo przestała reagować na komendy wydawane przez naukowca 😉.

Porównywałem kiedyś że znajomymi malinę z najtańszą nakładką hifiberry do dobrze zrobionego PC, ale bez wodotrysków (żadne femto itd)

Słuchaczy było 4 i każdy stwierdził, że malina grała słabiej od tego PC. 

Sam muszę u siebie porównać PC do maliny, która mam teraz na Digione i zasilaczu liniowym Muzgaudio. 

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Marzy mi się czysty transport (bez DACa) od którejś z takich firm, by był kilerem na rynku streamerów i podskakiwał bez kompleksów tym sporo droższym, ale wciąż w cenie dla Kowalskiego

O Bosze jak ja marze o takim sprzecie. Na razie kusi mnie Matrix element S, porownywany miedzy innymi do aurendera i lumina u2. Koszt niestety cos kolo 6000zl.

Koresponduje z gosciem ze Stanow ktory wymienil Silent Angel m1t na tego Matrixa. Akurat m1t to moj streamer tak wiec temat interesujacy. Jego opinia:

"Better detail, layering in the bass is clearer, lower noise floor, slightly bigger soundstage, presentation is open and sounds more relaxed and easy.

The usb implementation is one of the best.
Yes the clocks do actually work and do a very good job.
Has a built in linear power supply. Has tidal connect and spotify connect. Roon works without any issues. Native MA remote app supports qobuz, tidal, spotify services, hasn't yet crashed, no lag to speak of.
Built in display is very responsive to use though most functionality is available on the remote itself, the input needs to changed via the touchscreen.
Build quality is far superior to the m1t.
Since I only stream music and have no flac or wav files on a disk cannot comment on that."

9 minut temu, Ajothe napisał:

Porównywałem kiedyś że znajomymi malinę z najtańszą nakładką hifiberry do dobrze zrobionego PC

Ja porownywalem taka maline do mojego m1t na zasilaczu PD Creative. Roznice byly spore w kazdym aspekcie.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

38 minut temu, Mikelas76 napisał:

Better detail, layering in the bass is clearer, lower noise floor, slightly bigger soundstage, presentation is open and sounds more relaxed and easy.

Ja już to gdzieś widziałem.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Ja już to gdzieś widziałem

Nie wszyscy sie zatrzymuja na super wimach panie Kopacki. 

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Nie wszyscy sie zatrzymuja na super wimach

Pamiętaj, jak jakiś transport gra lepiej, to tylko w audiofilskich mokrych snach i bajdurzeniach 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

39 minut temu, Mikelas76 napisał:

Koresponduje z gosciem ze Stanow ktory wymienil Silent Angel m1t na tego Matrixa.

Jeżeli możesz to zapytaj czy słuchał Schiita URD. Urządzenie wygląda ciekawie. 

11 minut temu, Mikelas76 napisał:

Nie wszyscy sie zatrzymuja na super wimach panie Kopacki. 

Ty to musisz chyba czuc jakas uraze osobista, skoro tak osobliwie sie odnosisz do mnie. Gdzies cos zabolalo i sie wciaz jatrzy, czy cos?

A co do meritum, jakos takos podobne konstrukcje pojawiaja sie za kazdym razem, gdy ktos ma wrazenia, ze mu cos brzmi lepiej. Taki szablon wlasciwie chyba.

6 minut temu, Wito76 napisał:
13 minut temu, ProjectPi napisał:
Ja już to gdzieś widziałem.

A niektórzy słyszeli

A nie wiem, ale niewatpliwie widuje, ze tak twierdza.

Edytowane przez ProjectPi

9 minut temu, szpakowski napisał:

Jeżeli możesz to zapytaj czy słuchał Schiita URD

To jest transport CD, gosc tylko ogarnia streaming.

19 minut temu, Mikelas76 napisał:

To jest transport CD, gosc tylko ogarnia streaming.

Może się mylę ale chyba nie tylko CD, można podpiąć różne cyfrowe urządzenia, posiada dwa wejścia usb ...

Ok. Rozumiem, że interesują go tylko urządzenia z streamerem na pokładzie.

20 godzin temu, Wito76 napisał:

Ciężko ocenić bebechy, zwłaszcza teraz w erze miniaturyzacji. Różnica ponad 1k między NuPrime a Wiim, ciekawe co stoi za tą różnicą, bo ficzery mają podobne, no może poza wyświetlaczem. Oczywiście 1k to bardzo mało w perspektywie chęci wsadzenia dużo lepszych zegarów, kondensatorów, obwodów sygnałowych czy zasilających. Pytanie gdzie jest bonus tudzież haczyk.

Co mówią Ci te bebechy. Warte to 2,5K, bo to streamer, którym jestem dość poważnie zainteresowany. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, Trupek napisał:

Co mówią Ci te bebechy. Warte to 2,5K, bo to streamer, którym jestem dość poważnie zainteresowany. 

To już musisz fachowca jasnowidza szukać. Wnętrze jak wnętrze ... są streamery dużo droższe a w środku siedzi malina ...

Najlepiej wypożycz i sprawdź sam jak to zagra w Twoim systemie.

1 minutę temu, szpakowski napisał:

To już musisz fachowca jasnowidza szukać. Wnętrze jak wnętrze ... są streamery dużo droższe a w środku siedzi malina ...

Najlepiej wypożycz i sprawdź sam jak to zagra w Twoim systemie.

Pewnie tak zrobię. Wypożyczę również zasilacz liniowy, jeśli będzie taka możliwość. Koledzy piszą, że to „poprawia”. Co poprawia, przekonam się na własnych uszach. Do tej pory nie miałem żadnego urządzenia audio zasilanego z zasilacza 12V lub mniej.

9 minut temu, Trupek napisał:

Pewnie tak zrobię. Wypożyczę również zasilacz liniowy, jeśli będzie taka możliwość. Koledzy piszą, że to „poprawia”. Co poprawia, przekonam się na własnych uszach. Do tej pory nie miałem żadnego urządzenia audio zasilanego z zasilacza 12V lub mniej.

U mnie przy malinie poprawił samopoczucie, ale co system to różne odczucia mogą być 😁

5 minut temu, Ajothe napisał:

U mnie przy malinie poprawił samopoczucie, ale co system to różne odczucia mogą być 😁

Z maliną jest trochę jak z loterią ... albo trafisz z konfiguracją albo nie. Albo zagra świetnie albo "zwyczajnie" jak zwykły komputer. 

5 minut temu, Ajothe napisał:

Kiedyś u mnie przewody poprawiły samopoczucie. Kiedy przestałem je odróżniać, zrozumiałem, że zmiana przewodów tylko mnie uspokajała i poprawiała samopoczucie 🙂

20 hours ago, Mikelas76 said:

A co to za slynne spotkanie w Wielkopolsce? Pytam jako wielkopolanin.

A to było takie słynne wydarzenie, na którym okazało się, że nie bardzo można odróżnić brzmienie wzmacniacza lampowego od tranzystorowego. Oczywiście po fakcie pojawiła się masa wyjaśnień dotyczących tego mrożącego krew w audiofilskich żyłach wydarzenia. Wszystkie one oczywiście są błędne, bo fizyki nie da się oszukać ani też wymodelować wedle własnego widzimisię.

To samo dotyczy teorii o grających transportach 😄

Dodam tylko, że w trakcie tego skandalicznego wydarzenia uczestnicy doszli do wniosku, że nawet bez wyrównywania poziomu głośności nie są w stanie wskazać, które urządzenie gra w danej chwili.

Przemyślcie sobie to, Panowie, zanim zaczniecie stawiać następne kroki ku świetlistemu bożkowi Audio-Voodoo 😄

Edytowane przez bum1234
9 minut temu, Trupek napisał:

Kiedyś u mnie przewody poprawiły samopoczucie. Kiedy przestałem je odróżniać, zrozumiałem, że zmiana przewodów tylko mnie uspokajała i poprawiała samopoczucie 🙂

Szczęśliwy człowiek niesłyszący wpływu na dźwięk przewodów. 

Nieszczęśliwy ten kto koniecznie musi innych o braku owego wpływu uświadamiać na siłę.

Tak, tak. Wiemy. teraz jeszcze potrzeba wspomnieć o żonie w kuchni .....

I o słabym sprzęcie .....

I o głuchocie .....

.......

14 minut temu, szpakowski napisał:

Szczęśliwy człowiek niesłyszący wpływu na dźwięk przewodów. 

Nieszczęśliwy ten kto koniecznie musi innych o braku owego wpływu uświadamiać na siłę.

A nie szczesliwy czlowiek slyszacy wplyw na dzwiek przewodow?

I nieszczesliwy ten, kto koniecznie musi innych o swoich nadnaturalnych umiejetnosciach uswiadamiac na sile?

10 minut temu, ProjectPi napisał:

A nie szczesliwy czlowiek slyszacy wplyw na dzwiek przewodow?

Nie. Słyszący wpływ często wydaje na owe przewody nieprzyzwoite kwoty ...

11 minut temu, ProjectPi napisał:

I nieszczesliwy ten, kto koniecznie musi innych o swoich nadnaturalnych umiejetnosciach uswiadamiac na sile?

Jak robi to na siłę to również ze szczęściem ma to niewiele wspólnego ...

26 minut temu, bum1234 napisał:

Tak, tak. Wiemy. teraz jeszcze potrzeba wspomnieć o żonie w kuchni .....

I o słabym sprzęcie .....

I o głuchocie .....

.......

W zasadzie wspomniałeś już o wszystkim oprócz uprzedzenia ...

7 minut temu, szpakowski napisał:

Nie. Słyszący wpływ często wydaje na owe przewody nieprzyzwoite kwoty ...

7 minut temu, szpakowski napisał:

Jak robi to na siłę to również ze szczęściem ma to niewiele wspólnego ...

Zatem owo slyszenie ma wyrazna tendencje do unieszczesliwiania.

25 minut temu, ProjectPi napisał:

Zatem owo slyszenie ma wyrazna tendencje do unieszczesliwiania.

Zarówno słyszenie jak i niesłyszenie może unieszczęśliwić ... zależy od człowieka ...

Chcialbym, szczerze chcialbym zeby przewody kable i druty nie wplywaly na dzwiek. Kompletnie zadne. Zeby wszystkie laczowki byly kompletnie transparentne. Niestety tak nie jest, a oszukiwac siebie i innych nie zamierzam.

Edytowane przez Mikelas76

• Pokaż nowe odpowiedzi