Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, porlick napisał:

Sądzisz, że muszą aż tyle płacić za "podsmarowane" recenzje?

To by tłumaczyło, że ich entuzjazm nie ma zbyt wiele wspólnego z rzeczywistymi cechami urządzeń Unitry oraz brak ich sprzedaży - nawet jak ktoś jest zachęcony recenzją i zjawia się w salonie, nie kupuje rzeczywistego wyrobu, albo wybiera coś innego producenta.

Nic z tych rzeczy, pomyśl po co robi się gigantyczne straty, które wcale nie martwią właścicieli owych firm? 🙂

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 7.08.2024 o 21:56, xetras napisał:

2024-2023=1

W dniu 7.08.2024 o 23:19, xetras napisał:

Najpierw do 1 naucz się liczyć

Z matematyką to Ci jednak nie po drodze. 🙂

Rejestracja "nowej" Unitry - 12.10.2021, za dwa miesiące miną trzy lata ich "działności".

No tak, ale przecież należy uwzględnić, że początkowa działalność nie mogła przynieść zysków, bo nie mieli czego sprzedawać. Co najwyżej kit na uszy i wystawianie atrap. 😉

No niestety, nawet w trzecim roku działalności sprzedaż kitu, to ich podstawowa działalność, bo o sprzedaży urządzeń audio nie ma żadnych wieści... 😳

W dniu 9.08.2024 o 17:37, Nil napisał:

Nic z tych rzeczy, pomyśl po co robi się gigantyczne straty, które wcale nie martwią właścicieli owych firm? 🙂

no właśnie, po co ?

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, Maciej Mki napisał:

no właśnie, po co ?

Przecież napisałem - pomyśl.

Jak nic Ci jednak dalej do głowy nie przyjdzie, to może  zadzwoń do "nowej" Unitry, a nuż Ci Kiciński wyjaśni. 🙂

Godzinę temu, Nil napisał:

Przecież napisałem - pomyśl.

Jak nic Ci jednak dalej do głowy nie przyjdzie, to może  zadzwoń do "nowej" Unitry, a nuż Ci Kiciński wyjaśni. 🙂

Stary, doskonale rozumiem Twoje obawy. Dzisiaj opiszesz machlojki Unitry a jutro jej Szwadrony Śmierci potraktują Cię końcówką mocy 🙂  Dlatego dla zachowania bezpieczeństwa możemy pisać w sposób ogólny - nie odnosząc się do firmy na U. Jestem po prostu ciekaw na czym polega strategia w której strata spółki z o.o. przynosi korzyści wspólnikom. Serio, czysto teoretyczne pytanie. Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, Maciej Mki napisał:

Serio, czysto teoretyczne pytanie.

Czysto teoretycznie - mała wskazówka, w ekonomii jak w przyrodzie, nic nie ginie, jak ktoś ma stratę, to inny ma zysk. 🙂

8 minut temu, Mr.Jones napisał:

Poprostu pralnia pieniedzy.

Pranie pieniędzy działa w drugą stronę . Deklarujemy dochód którego w rzeczywistości nie uzyskaliśmy i w ten sposób "pierzemy" pieniądze uzyskane z innego źródła. Więc raczej nie o to chodzi.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Maciej Mki napisał:

Pranie pieniędzy działa w drugą stronę . Deklarujemy dochód którego w rzeczywistości nie uzyskaliśmy i w ten sposób "pierzemy" pieniądze uzyskane z innego źródła. Więc raczej nie o to chodzi.

Masz niestety niewielką wiedzę w tym temacie, ale tu nie miejsce żeby Cię edukować. 🙂

Edytowane przez Nil
literówka
W dniu 8.08.2024 o 13:39, Piotr Sonido napisał:

Wciskanie? Ale co masz na myśli ? Gdzie kto to wciska?

Przeczytaj jakąkolwiek recenzję tego sprzętu i napisz, co o niej sądzisz. Jak to nie jest wciskanie, to przykro mi bardzo.

W dniu 8.08.2024 o 13:39, Piotr Sonido napisał:

Dla nich to jest złoto mieć to na półce. Forma inwestycji. Klient przyjdzie do nich a kupi coś innego. Pokręci sobie tylko gałka. 

Wabik za parę tysięcy ale na długi okres. 

Naprawdę chciałbyś mieć w salonie audio na półce obok Accuphase, Naima i innych mniej lub bardziej uznanych firm sprzęt zupełnie nieznanego producenta, ale wykorzystującego znaną nazwę jako atrapę?  Parodia salonu sprzedaży…

7 minut temu, Berbeć napisał:

Przeczytaj jakąkolwiek recenzję tego sprzętu i napisz, co o niej sądzisz. Jak to nie jest wciskanie, to przykro mi bardzo.

Naprawdę chciałbyś mieć w salonie audio na półce obok Accuphase, Naima i innych mniej lub bardziej uznanych firm sprzęt zupełnie nieznanego producenta, ale wykorzystującego znaną nazwę jako atrapę?  Parodia salonu sprzedaży…

Chciałbym pójść na odsłuch porównawczy Unitry z takimi markami. 

Edytowane przez Ajothe

A ja bym chętnie porównał zestaw sygnowany przez JBL (za około połowę ceny Unitry), w podobnie wintydżowej stylistyce. Albo już trochę droższe od JBLa, NAD, czy Yamaha. To byłoby bardziej adekwatne porównanie.

Pomimo nadętych recenzji, nie byłbym wcale taki pewny, czy Unitra wyszłaby z tych zawodów jako zwycięzca. No chyba, że nabywca chce kupić sprzęt z największą innowacją w audio z ostatnich lat, czyli "zmotoryzowanym przełącznikiem hebelkowym", to wtedy co innego... 😳

Edytowane przez porlick
2 godziny temu, Nil napisał:

Masz niestety niewielką wiedzę w tym temacie, ale tu nie miejsce żeby Cię edukować. 🙂

Nie musisz nikogo edukować. Po prostu wykrztuś w końcu tą swoją teorię. Przyrzekam, że nie będę się śmiał

W dniu 9.08.2024 o 18:26, Nil napisał:

Rejestracja "nowej" Unitry - 12.10.2021, za dwa miesiące miną trzy lata ich "działności".

Przed czerwcem 2023 nie było wyrobów w sprzedaży 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Maciej Mki napisał:

Nie musisz nikogo edukować. Po prostu wykrztuś w końcu tą swoją teorię. Przyrzekam, że nie będę się śmiał

Śmikać się mozesz, ale tylko ze swojej naiwności.

1 minutę temu, xetras napisał:

Przed czerwcem 2023 nie było wyrobów w sprzedaży 

Dalej brniesz w bezsensowną,  niezrozumiałą, pozbawioną jakichkolwiek argumentów, przedziwną obronę tej "firmy"?🤣

największą innowacją w audio z ostatnich lat

Tamto, na czym się zafiksowałeś, jest dla gadżeciarzy. Automatyka napędu gramofonów - to jest ciekawsze. Poza gramofonami też i ZGZ801 i WSH805 też mają ciekawostki ale mi to już nie chce się ponownie przeklejać ich opisów. Były, wystarczy przejrzeć temat.

4 minuty temu, Nil napisał:

Dalej brniesz w bezsensowną,  niezrozumiałą, pozbawioną jakichkolwiek argumentów, przedziwną obronę tej "firmy"?

Przecież nie oferowali nic do sprzedaży, były tylko wizualizacje i niezatwierdzone iteracje finalnych modeli.

Stąd 1 a nie 3

Dziś podobno oferują, ale nikt tego nie kupuje. 🤪

czyli ludzie nie są tak podatni na byle jakie scenariusze, jak Kicikici sobie założył 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

czyli ludzie nie są tak podatni na byle jakie scenariusze, jak Kicikici sobie założył 🤭

Pytanie, jaki scenariusz założył sobie Kiciński i do czego ma on doprowadzić... ? 🙂

Edytowane przez Nil
literówka
Godzinę temu, Nil napisał:

Pytanie, jaki scenariusz założył sobie Kiciński i do czego ma on doprowadzić... ? 🙂

napisałem to w kontekście scenariusza zarzucającego przynęte sentymentalną pod hasłem "zjednoczenie Unitra"

pozostałe ( może bardziej prawdopodobne opcje) pozostawiam inspector of internal financial control of the grant granting entity

19 godzin temu, Berbeć napisał:

Przeczytaj każda inna recenzje.

Jak to nie jest wciskanie to ja przykro mi.

Tak działaj testy branżowe. Nie od wczoraj.

19 godzin temu, Berbeć napisał:

Kto przyjdzie bo accu przyjdzie po accu.

Ale kto przyjdzie zobaczyć wybrać unitre to Denona mu wciśniesz.

Albo co innego z tego pułapu.

Salony nie taki budżet na marketing wydają.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Kto przyjdzie bo accu przyjdzie po accu.

Ale kto przyjdzie zobaczyć wybrać unitre to Denona mu wciśniesz.

Albo co innego z tego pułapu

A ja u serwisanta odpuściłem sobie napęd dd na rzecz paskowego a Unitra spóźniła się z Edmundem i Fryderykiem.

Ot tak.

Zresztą z resztą podobnie.

(Wybory robię głównie wtedy kiedy są dłuższe noce)

Do mnie nie trafili, jedynie wirtualnie mi przesyłają to, co i innym.

14 minut temu, xetras napisał:

Tym bardziej dziwne, że jak reduty Ordona, bronisz z góry przegranej sprawy.

18 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

Bo fanboy'e dawnej Unitry z reguły wolą sprzętu szukać na PSZOK'u, a wyrobieni melomani i audiofile nie kupią kota w worku, tylko sprzęt od firmy z tradycjami (i zapewnioną przYszłością).

Tym bardziej dziwne, że jak reduty Ordona, bronisz z góry przegranej sprawy.

Bo fanboy'e dawnej Unitry z reguły wolą sprzętu szukać na PSZOK'u, a wyrobieni melomani i audiofile nie kupią kota w worku, tylko sprzęt od firmy z tradycjami (i zapewnioną przYszłością).

wiesz już, że mam niezmiennie podobne na ten temat 😎

I wszystko wskazuje na to takie zdanie z każdym mijającym tygodniem umacnia się na  fundamencie rzeczywistości

2 godziny temu, xetras napisał:

A ja u serwisanta odpuściłem sobie napęd dd na rzecz paskowego a Unitra spóźniła się z Edmundem i Fryderykiem.

Ot tak.

Zresztą z resztą podobnie.

(Wybory robię głównie wtedy kiedy są dłuższe noce)

Zgadzam się. Do mnie też nie.

Zastanawiam się skąd to wylewanie krytyki. 

Przecież tacy patrioci jeśli na przykład o pylona chodzi.

10 godzin temu, porlick napisał:

bronisz z góry przegranej sprawy.

1. Robią dobre solidne produkty.

2. Kombinują po swojemu.

3. Trafiają w niszę.

4. Jest szansa na rewitalizację unitrowego śmietnika.

5. Z cenami nie przestrzelili bo tu tyle praca kosztuje.

6. Temat eksport rozpoznają po omacku. Dla mnie to loteria.

(Tyle czynników ad hoc)

Dlatego ten startup jest ciekawy (jego losy też)

E, tam.

TO jest ciekawszy startup Unitry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

😁😁😁

Choć też szerzej nie znani w świecie, ale "produkują" od 2016r.

👍

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi