Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie jest następujące - czy w wypadku używania eversolo jako transport będzie różnica wersji podstawowej w porównaniu do wersji maser.

Jest to pytanie na kanwie blueosound używanego jako transport, gdzie e tym trybie nie ma różnicy pomiędzy bsn 3 a bsn X.

Na forum ASR znalazłem taki komentarz w poście odnośnie DMP-A6 i użytkowników Amazon Music...

"Twórcy Zidoo już od dłuższego czasu mają gotową integrację z Amazon Music HD, ale z tego, co słyszałem, Amazon żąda następnie szyfrowania Widevine DRM, co będzie wymagało kolejnego poziomu certyfikacji. Oznacza to nie tylko koszty, ale szyfrowanie będzie miało również wpływ na wszystkie inne usługi przesyłania strumieniowego. Dodatkowo interfejs API integracji dostarczony przez Amazon jest zbyt prosty, nie można nawet dodać utworu do listy odtwarzania. Więc nie robiłbym sobie nadziei."

Od momentu premiery do dnia dzisiejszego AM kuleje na DMP i z tego co można wywnioskować z powyższego tekstu nie ma raczej co liczyć by w najbliższym czasie o ile w ogóle Amazon brzmieniowo będzie działał tak jak należy. Czyli dla mnie dla którego AM to główny serwis streamingowy na dzień dzisiejszy DMP-A6 jest produktem niepełnowartościowym ...a szkoda 

Edytowane przez Aprox

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Tutaj piszą, że jednak jakiś postęp z Amazon Music osiągneli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, robixx1 napisał:

Tutaj piszą, że jednak jakiś postęp z Amazon Music osiągneli.

Ukryta Zawartość

"Poczyniliśmy także ogromne postępy w zakresie muzyki Amazon i serwisu muzycznego IDAGIO certyfikacji, ale dopóki certyfikacja nie zostanie ostatecznie zakończona, nie możemy obiecać". 

No stwierdzenie "nie możemy obiecać" jest naprawdę budujące i zachęcające do zakupu 😆

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Aprox

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Pytanie do posiadaczy DMP-A6... Czy da się na nim zainstalować apkę ze sklepu Play "JB RADIO"? To moje ulubione radio i z tego co wiem to na urządzeniu jest aplikacja do obsługi radia internetowego i można tą stację wyszukać. Jest dostępne kilka strumieni, w tym FLAC, jednak podczas odtwarzania nie są na wyświetlaczu prezentowane informacje o utworze i okładka. Być może zainstalowanie dedykowanej apki rozwiązuje problem. Gdyby się udało, to jakaś fotka zawartości wyświetlacza byłaby milewidziana 🙂

20 minut temu, Qaz12 napisał:

Bez problemów zainstalowałem m.in. Samsung Browser z pliku apk i działa 

A mógłbyś w wolnej chwili sprawdzić tą apkę 

Ukryta Zawartość

Jest spora szansa, że radyjko także Tobie podejdzie 🙂

Ukryta Zawartość

Panowie po zrippowaniu cd: Tytuł płyty, nazwy utworów i okładka są, natomiast brak jest nazwy Wykonawcy. Podpowiedzcie czy, można to jakoś dodać? 

W dniu 24.09.2023 o 18:43, Piopio napisał:

Bez słuchania można powiedzieć, że będzie sporo lepiej. 

No i miałeś rację. Co prawda Eversolo słucham od 2 godzin, ale na tą chwilę połączenie cyfrowe do Audiolaba brzmi wyraźnie lepiej. Oczywiście będę się temu przyglądał w trakcie wygrzewania DMPA6. Z czasem sytuacja może ulec zmianie. Na tą chwilę nawet po zbalansowanych XLR'ach jest słyszalnie gorzej.

17 minut temu, Qaz12 napisał:

@Yahoou Sprawdziłem i nie działa ta apka - uruchamiania się i pojawia się tylko białe tło 

Hmmm, szkoda. Dziękuję. Właśnie nabyłem swój egzemplarz i miałem sprawdzać 🙂

4 godziny temu, Yahoou napisał:

No i miałeś rację. Co prawda Eversolo słucham od 2 godzin, ale na tą chwilę połączenie cyfrowe do Audiolaba brzmi wyraźnie lepiej. Oczywiście będę się temu przyglądał w trakcie wygrzewania DMPA6. Z czasem sytuacja może ulec zmianie. Na tą chwilę nawet po zbalansowanych XLR'ach jest słyszalnie gorzej.

gorzej od którego audiolaba?

????

23 minuty temu, dekoracja napisał:

gorzej od którego audiolaba?

Audiolaba 9000A. Była mowa o brzmieniu przetworników D/A w Audiolabie 9000A (Sabre 9038Pro) vs Eversolo (2 x Sabre 9038Q2M). Puki co, bo Eversolo jest nowy i niewygrzany jeszcze, więc moje odczucia mogą się zmienić.

Hej pomóżcie proszę. Ponoć Dmp-a6 ma obsługę radia sieciowego TuneIn... Nie widzę nigdzie w moim egzemplarzu TuneIn (firmware v.1.1.80), jest jedynie jakaś aplikacja w wersji beta "Internet Radio". Działa to, ale nie można dodawać własnych stacji po adresie URL strumienia i mam przysłowiowy ból dupska, bo wielu moich ulubionych stacji tu nie znajdę. 

Jest jakiś patent żeby to ogarnąć?

33 minuty temu, Yahoou napisał:

Hej pomóżcie proszę. Ponoć Dmp-a6 ma obsługę radia sieciowego TuneIn... Nie widzę nigdzie w moim egzemplarzu TuneIn (firmware v.1.1.80), jest jedynie jakaś aplikacja w wersji beta "Internet Radio". Działa to, ale nie można dodawać własnych stacji po adresie URL strumienia i mam przysłowiowy ból dupska, bo wielu moich ulubionych stacji tu nie znajdę. 

Jest jakiś patent żeby to ogarnąć?

Może oddać i kupić coś co działa ?

10 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

Może oddać i kupić coś co działa ?

Nie oddam, bo gra to naprawdę bardzo dobrze a radio internetowe działa na wybudowanej aplikacji dobrze. Właściwie to już wyszukałem wszystkie interesujące mnie stacje. 

5 minut temu, Yahoou napisał:

Nie oddam, bo gra to naprawdę bardzo dobrze a radio internetowe działa na wybudowanej aplikacji dobrze. Właściwie to już wyszukałem wszystkie interesujące mnie stacje. 

to co było nie tak, gdy stacje po html nie chciały się uruchomić ?

Teraz, Zbi_Rek napisał:

to co było nie tak, gdy stacje po html nie chciały się uruchomić ?

Nadal nie da się "z palca" dodać stacji po adresie, jednak aplikacja wyszukuje wszystkie stacje, nie ma ograniczeń zawartości sieci jak np TuneIn. Zresztą zainstalowalem TuneIn na Eversolo (znalazłem gdzie to zrobić w menu), ale działa to jak dla mnie jakoś słabo. Zresztą nigdy nie lubiłem TuneIn.

21 minut temu, Yahoou napisał:

Nadal nie da się "z palca" dodać stacji po adresie, jednak aplikacja wyszukuje wszystkie stacje, nie ma ograniczeń zawartości sieci jak np TuneIn. Zresztą zainstalowalem TuneIn na Eversolo (znalazłem gdzie to zrobić w menu), ale działa to jak dla mnie jakoś słabo. Zresztą nigdy nie lubiłem TuneIn.

Ok, czyli w dalszym ciągu masz dostęp  do ograniczonej ilości stacji nadających bezstratnie lub hi res 😟

35 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Ok, czyli w dalszym ciągu masz dostęp  do ograniczonej ilości stacji nadających bezstratnie lub hi res 😟

Przecież kolega napisał, że aplikacja wyszukuje WSZYSTKIE stacje. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Nie wszystkie, jakby tak było nie trudziłby się szukaniem po adresach html

Poza tym, stacje nadające w strunieniu bezstratnym, które są zaimplementowane w serwisach w TuneIn itp., w znikomej ilości nadają we flac. Trzeba po prostu wpisywać adres strumienia nadającego w tym formacie

17 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Nie wszystkie, jakby tak było nie trudziłby się szukaniem po adresach html

Poza tym, stacje nadające w strunieniu bezstratnym, które są zaimplementowane w serwisach w TuneIn itp., w znikomej ilości nadają we flac. Trzeba po prostu wpisywać adres strumienia nadającego w tym formacie

@Yahoou Skomentujesz to jakoś ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

@Yahoou Skomentujesz to jakoś ?

nie wystarczy koledze mój wpis ? 😱 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek
21 minut temu, Piopio napisał:

Może się nieprecyzyjnie wyraziłem. Chodziło mi o to, że znalazłem wszystkie stacje, których słucham i które uwielbiam. Na tą chwilę mi to wystarcza. Jednak możliwość dodania własnej stacji po adresie jego strumienia byłaby mile widziana. Może trzeba do supportu napisać, aby to zrobili w finalnej wersji aplikacji.   "Radio internetowe" jest jeszcze w wersji beta...

Edytowane przez Yahoou
17 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nie wystarczy koledze mój wpis ?😱

Nie, bo ja inaczej zrozumiałem post kolegi @Yahoou

17 minut temu, Yahoou napisał:

Jednak możliwość dodania własnej stacji po adresie jego strumienia byłaby mole widziana.

Ale skoro piszesz, że wszystko znalazłeś to po co możliwość dodania własnej stacji skoro można ją znaleźć ? 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nie, bo ja inaczej zrozumiałem post kolegi @Yahoou

I wszystko jasne

Ale to co istotne, czyli wpisywanie "z palca" nie funkcjonuje co jest aktualnie istotnym fuck up'em w tym momencie 😎

• Pokaż nowe odpowiedzi