Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

A pitolenie o szopenie dalej w wątku Eversolo 

O Chopinie się nie pitoli tylko rozmawia, nie wiem skąd u Kolegi taka obraźliwa forma do tego niewątpliwie wielkiego i zdolnego kompozytora? Eversolo nie ma z tym nic wspólnego, co najwyżej może bardziej lub mniej wiernie, w zależności od jakości rejestracji odtworzyć brzmienie fortepianu. Co będzie na tym fortepianie grane to inna kwestia.  

5 minut temu, linu666 napisał:

Czyli lepszy przekrój niż dokładny do zestawu wystarczy czy kompletnie nie ma sensu inwestować nawet w to? 

Nie podpowiadam w co należy inwestować, te decyzje muszą być indywidualne, podparte wiedzą zdobytą z różnych publikacji i z lekcji fizyki w szkole 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

21 minut temu, Lech36 napisał:

Tak się zastanawiam co te ostatnie dyskusje mają wspólnego z tematem wątku? Mają w jakiś sposób zdyskredytować chiński wyrób czy coś innego? Mam nadzieję że przynajmniej zaopatrzyłeś się w ten wyrób żeby dokonywać wpisów w tym wątku?

Przecież to nie ja pieje tutaj o cudowności i nieomylnosci 4 pomiarów na krzyż i nie ja się co chwilę sam cytuje... Napisałem - chcesz pitolić o Szopenie - audio mity są od tego. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, linu666 napisał:

Ale dały coś te kable zasilające czy nie? Bo TAGA czy toomanek kosztują do 200 a są inne co kosztują 2000-26000 wiec jak to jest do cholewki? 

Tomanek ma sens jak masz "grający" zasilacz, to sprawdziłem organoleptycznie. Po podłączeniu jego listwy z DC-blockerem przestałem to słyszeć. Ale to nie ten temat Stefan

Edytowane przez piotralski
32 minuty temu, piotralski napisał:

Tomanek ma sens jak masz "grający" zasilacz, to sprawdziłem organoleptycznie. Po podłączeniu jego listwy z DC-blockerem przestałem to słyszeć. Ale to nie ten temat Stefan

Hahaha luz ale myślałem o wymianie wspomnianego kabla dodanego do eversolo na chociażby ten od Tomanka wiec jak najbardziej chyba ten temat czy pomyłka z mojej strony? 

11 minut temu, linu666 napisał:

Hahaha luz ale myślałem o wymianie wspomnianego kabla dodanego do eversolo na chociażby ten od Tomanka wiec jak najbardziej chyba ten temat czy pomyłka z mojej strony? 

Kabel jak kabel, pewnie ktoś powie że pie... głupoty, ale w tym przypadku raczej ja wpływu nie widzę 🙂

6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Przecież to nie ja pieje tutaj o cudowności i nieomylnosci 4 pomiarów na krzyż i nie ja się co chwilę sam cytuje... Napisałem - chcesz pitolić o Szopenie - audio mity są od tego. 

Ty pitolisz o nieomylności Twojego organu odbioru dźwięków, ale jak on "precyzyjnie" działa przykładów na forum było mnóstwo. Do tych pomiarów jak to nazwałeś "4 na krzyż" dodać można jeszcze test różnicowy, który świetnie obrazuje różnice w przebiegu elektrycznym, tego nie da się oszukać audio propagandą typu "ja słyszę".
Dobra, co masz do powiedzenia w temacie tytułowym? Czy DMP-A6 będzie dobrze odtwarzał Chopina czy nie za bardzo 😉?   

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

8 godzin temu, Lech36 napisał:

Ty pitolisz o nieomylności Twojego organu odbioru dźwięków, ale jak on "precyzyjnie" działa przykładów na forum było mnóstwo. Do tych pomiarów jak to nazwałeś "4 na krzyż" dodać można jeszcze test różnicowy, który świetnie obrazuje różnice w przebiegu elektrycznym, tego nie da się oszukać audio propagandą typu "ja słyszę".
Dobra, co masz do powiedzenia w temacie tytułowym? Czy DMP-A6 będzie dobrze odtwarzał Chopina czy nie za bardzo 😉?   

sprawdziłem i odtwarza i w moim przekonaniu całkiem dobrze, nie mam na winylu ale Carmina Burana brzmi równie dobrze jak z winyla ;)

24 minuty temu, linu666 napisał:

sprawdziłem i odtwarza i w moim przekonaniu całkiem dobrze, nie mam na winylu ale Carmina Burana brzmi równie dobrze jak z winyla 😉

To znaczy odwrotnie C.B. brzmi równie dobrze z winyla jak z pliku przez DMP-A6, z tym że dla winylu też podstawa do tłoczenia jest w formie cyfrowej tylko dopasowanej do ograniczonych możliwości tego nośnika. Może to być niezauważalne przy nowym LP, który nie uległ jeszcze degradującemu działaniu ostrza igły wkładki odczytującej, mastering zawsze będzie nieco inny dla CD i LP. Oczywiście należy nie zwracać uwagi na wady rejestracji analogowej na winylu wtedy wszystko wydaje się być bez zarzutu.

16 godzin temu, linu666 napisał:

Ale dały coś te kable zasilające czy nie?

Zajrzyj do tych testów, trzeba trochę poszukać wstecz, ale z punktu widzenia audio hobby chyba warto.

32 minuty temu, robixx1 napisał:

Wkrótce Eversolo DMP A8

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I to wreszcie będzie naprawdę ciekawy produkt. Gameover dla większości DAC ze średniej półki. 

Co powiecie "koledzy pomiarowcy" na zasilanie liniowe ?

Stawiam, że cena wyniesie ok 6-7K. Konkurencja dla Gustard R26 choć funkcjonalnie bije go na głowę. 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

17 minut temu, Piopio napisał:

Jak będzie dobrze zrobione to będzie O.K, niemniej zasilanie impulsowe zawsze będzie mieć większe możliwości ze względu na pracę z częstotliwością grubo ponad akustyczną (100kHz). Jak ktoś tej zalety nie rozumie to już trudno. 

20 minut temu, Piopio napisał:

I to wreszcie będzie naprawdę ciekawy produkt.

Wow, i tak bez słuchania oceniasz, tylko dlatego że będzie mieć zasilanie liniowe? Dobry jesteś.

26 minut temu, Lech36 napisał:

Wow, i tak bez słuchania oceniasz, tylko dlatego że będzie mieć zasilanie liniowe? Dobry jesteś.

Nawet nie poczytałeś na czym będzie oparty A8 😉

26 minut temu, Lech36 napisał:

Jak będzie dobrze zrobione to będzie O.K, niemniej zasilanie impulsowe zawsze będzie mieć większe możliwości ze względu na pracę z częstotliwością grubo ponad akustyczną (100kHz). Jak ktoś tej zalety nie rozumie to już trudno. 

No patrz ! Sam producent nie rozumie ... Musisz się koniecznie zatrudnić u nich jako konsultant. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, robixx1 napisał:

Wkrótce Eversolo DMP A8

Ukryta Zawartość

hahaha, wiedziałem że tak będzie że jak kupię to wprowadzą wersję A8 no ale cena pewnie też poszybuje dużo wyżej niż obecny model. Zbyt podejrzane było wypuszczenie ogólnie dostępnej wersji ME. Ale pewnie zanim wejdzie A8 to wprowadzą wzmacniacz o którym już było dużo wcześniej i nawet jest już w przedsprzedaży chyba że wzmacniacz zostawią sobie na sam koniec 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez linu666
1 godzinę temu, Piopio napisał:

I to wreszcie będzie naprawdę ciekawy produkt. Gameover dla większości DAC ze średniej półki. 

Stawiam, że cena wyniesie ok 6-7K. Konkurencja dla Gustard R26 choć funkcjonalnie bije go na głowę. 

6K to wersja master kosztuje cennikowo więc tutaj może być większa różnica w cenie biorąc różnicę 1800 pomiędzy standard a master 😉

32 minuty temu, linu666 napisał:

6K to wersja master kosztuje cennikowo więc tutaj może być większa różnica w cenie biorąc różnicę 1800 pomiędzy standard a master 😉

Za 6,4K jest Gustard A26. Faktycznie może być drożej. Z drugiej strony za 7,5K jest Gustard R26, który oferuje lepsze brzmienie ale sporo gorszą funkcjonalność. 

Rynek robi się ciekawy 😉 

Edytowane przez Piopio

26 minut temu, Piopio napisał:

Za 6,4K jest Gustard A26. Faktycznie może być drożej. Z drugiej strony za 7,5K jest Gustard R26, który oferuje lepsze brzmienie ale sporo gorszą funkcjonalność. 

Rynek robi się ciekawy 😉 

gdzie kolego znalazłeś R26 w tej cenie? internety wołają 8,4 najtaniej , chyba że do wzięcia jest za 7,5 😉 a co do robienia się ciekawie to może powoli ceny stają się normalniejsze. Zobaczymy, ja na razie wypalam swojego do granic możliwości i nie mam mu na chwilę obecną nic do zarzucenia poza tym że kupiłem zanim wyszedł A8 😉

20 minut temu, linu666 napisał:

gdzie kolego znalazłeś R26 w tej cenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Qaz12 napisał:

Sądząc po popycie na  DMP-A6, to za A8 sklepy będą chciały z 10k.

Wcale nie będzie takiego brania. DMP A6 to jeszcze akceptowalna dla większości cena (ta wyjściowa, nie po rabacie bo tu jest jeszcze lepiej) i ładnie wyglądający bajer z wyświetlaczem. W cenie około 10kzł jest już ogromna, renomowana konkurencja a i klientowi z takim portfelem nie wystarczy tylko wyświetlacz coś udający..., taki klient będzie miał zupełnie inne wymagania.  

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

3 godziny temu, Piopio napisał:

No patrz ! Sam producent nie rozumie ... Musisz się koniecznie zatrudnić u nich jako konsultant. 

Producent rozumie że ma do czynienia z pewną grupą audiofilów gustujących w zasilaniu liniowym, produkuje po prostu pod tą grupę, to tak jak z płytami LP, mają wiele istotnych w odsłuchu wad i ograniczeń, ale jest grupa hobbystów których nie zniechęcają te wady i ograniczenia i dla nich jest utrzymywana produkcja LP. To nie producent elektroniki audio decyduje jakie zasilanie jest lepsze tylko pomiary i parametry, ale też nie te mierzone na wyjściu zasilacza jak w niedawnym przykładzie tylko te mierzone na wyjściu audio urządzenia zasilanego takim zasilaczem. Te mierzone na wyjściu zasilacza mają głównie cel marketingowy, ale oczywiście mówią coś o jakości samego zasilacza, ale nie jest to wiedza kompletna.

10 minut temu, Adam 38 napisał:

Wcale nie będzie takiego brania. DMP A6 to jeszcze akceptowalna dla większości cena (ta wyjściowa, nie po rabacie bo tu jest jeszcze lepiej) i ładnie wyglądający bajer z wyświetlaczem. W cenie około 10kzł jest już ogromna, renomowana konkurencja a i klientowi z takim portfelem nie wystarczy tylko wyświetlacz coś udający..., taki klient będzie miał zupełnie inne wymagania.  

To może zrobią niewielka różnice w cenie żeby szło jak świeże bułki ale to jeszcze trochę chyba trzeba będzie poczekać. Po nowym roku ma wejść ich wzmacniacz. Ale chyba tez kolego masz racje co do tego popytu. Ze swojego punktu widzenia jakbym miał wolne siano a już nie mam bo wjechał A6 to może i bym się kręcił koło tego. Ale teraz to raczej pójdę w jakiś DAC zewnętrzny niż wyminę ale nigdy nie mów nigdy 😂 to na razie tylko zapowiedź z tego co się dowiedziałem a ponoć od lipca już było w kuluarach mówione ze ma wyjść tylko jakoś żaden sklep łącznie z dystrybutorem ani widu ani słychu na ten temat. 

19 minut temu, Lech36 napisał:

To nie producent elektroniki audio decyduje jakie zasilanie jest lepsze tylko pomiary i parametry

A może testy odsłuchowe ? 😉 

Teraz, Piopio napisał:

A może testy odsłuchowe ? 😉 

Słuchaj sobie, ale pamiętaj o procedurach zapewniających powtarzalność i minimalizujących wpływ zjawisk tworzących się poza sprzętem.  

45 minut temu, linu666 napisał:

Proszę tylko mie znowu o tych zasilaczach i ich mierzenia 😂😂😂

Jak nie o zasilaczach to chyba w ogóle nie ma o czym rozmawiać 😉. Może jest już czas żeby więcej słuchać muzyki a nie pitolić o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia 😉

5 godzin temu, robixx1 napisał:

Wkrótce Eversolo DMP A8

Ukryta Zawartość

Podobał mi się jeden wpis w tym temacie: "Mam nadzieję że będzie wersja Master Edition" 😄

Moim zdaniem wersją A6 wybadali rynek, a ME tylko ich utwierdziło (prawie 2 tysie drożej za coś czego w zasadzie nie słychać), że idą dobrą drogą, teraz będą nas kroić z kasy, bo ssanie na ich produkt jest.

Najgorsze będzie to, jak skupią się na nowych produktach i przestaną wspierać (rozwijać soft/poprawiać błędy) A6

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, piotralski napisał:

Moim zdaniem wersją A6 wybadali rynek, a ME tylko ich utwierdziło (prawie 2 tysie drożej za coś czego w zasadzie nie słychać), że idą dobrą drogą, teraz będą nas kroić z kasy, bo ssanie na ich produkt jest.

Zakup chyba jest dobrowolny, więc o "krojeniu" chyba nie może być mowy 😉. Zawsze trzeba sobie odpowiedzieć co będziemy mieli z tej wyższej wersji skoro już A6 już miała bardzo dobrze wyśrubowane parametry, ale odpowiedzieć chyba musi sobie każdy sam 😉.

8 minut temu, piotralski napisał:

Najgorsze będzie to, jak skupią się na nowych produktach i przestaną wspierać (rozwijać soft/poprawiać błędy) A6

A to A6 ma jakieś błędy w sofcie 😉?

13 minut temu, Lech36 napisał:

Zakup chyba jest dobrowolny, więc o "krojeniu" chyba nie może być mowy 😉. Zawsze trzeba sobie odpowiedzieć co będziemy mieli z tej wyższej wersji skoro już A6 już miała bardzo dobrze wyśrubowane parametry, ale odpowiedzieć chyba musi sobie każdy sam 😉.

A to A6 ma jakieś błędy w sofcie 😉?

Na moje oko nie, ale nie napie.... po menu jak głupi tylko słucham grzecznie płyta po płycie 😄

• Pokaż nowe odpowiedzi