Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest z Eversolo. 

Może jest tak ja w Roon, skończy się wybrana płyta to Eversolo samo będzie sobie wybierać pliki z dysku.

Edytowane przez NRK
20 godzin temu, Miłosz1 napisał:

właśnie testuję i pierwszą rzucającą się w oczy zmianą jest okładka płyty oraz VU na cały ekran. 

Testowałem, ale często góra i dół okładki jest ucięta i czasami kiepsko to wygląda.

Często sobie zmieniam i mi najbardziej odpowiada taki obraz gdzie nie widać okładki , a wszystkie dane są bardzo wyraźne, że widać wszystko z daleka.

A coś inne go nowego jeszcze zauważyłeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

6 minut temu, NRK napisał:

To nie jest z Eversolo. 

Może jest tak ja w Roon, skończy się wybrana płyta to Eversolo samo będzie sobie wybierać pliki z dysku.

U mnie jest tak ustawione, że jak włączę to od razu odtwarza się ostatnia grana playlista. Tylko gra cicho , i trzeba podbić drabinką rezystorową głośność z -20dB.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

5 minut temu, treinerek napisał:

podbić drabinką rezystorową głośność z -20dB.

Ja używam pass-thru ale chyba gdzieś jest możliwość ustawienia tego jak mam być na starcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez NRK
1 minutę temu, NRK napisał:

Ja używam pass-thru ale chyba gdzieś jest możliwość ustawienia tego jak mam być na starcie.

tak jest możliwość, ale wolę tak jak jest, bo nigdy nie włączy się za głośno, a i lubię ten dźwięk drabinki gdy zwiększam głośność.

Tak na szybko patrzyłem to EQ też u mnie nie działa, ale DSP funkcjonuje, choć normalnie wolę słuchać bez DSP.

15 minut temu, treinerek napisał:

Tak na szybko patrzyłem to EQ też u mnie nie działa

Pewnie zaraz będzie poprawka.

No i wykrakałem😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez NRK
20 godzin temu, NRK napisał:

Ktoś to ogarnął?

Ukryta Zawartość

nie wiem, czy już załapałeś ale na tę funkcję wszedłem poprzez ekran startowy - apps - listen at will. Taka chyba popierdółka to jest...

A, i czytam na forum zidoo, że na pierwszej wersji A6 4GB SSD to nie max. Bez problemu chodzą 8GB, tak jak w gen 2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Miłosz1
ale mi się jednostki pomieszały...
31 minut temu, Miłosz1 napisał:

nie wiem, czy już załapałeś ale na tę funkcję wszedłem poprzez ekran startowy - apps - listen at will. Taka chyba popierdółka to jest...

A, i czytam na forum zidoo, że na pierwszej wersji A6 4GB SSD to nie max. Bez problemu chodzą 8GB, tak jak w gen 2.

Ale po co tam 8TB,sam zgrałem ponad 100płyt i zajęło mi to tylko 1/10TB.

7 minut temu, treinerek napisał:

Ale po co tam 8TB,sam zgrałem ponad 100płyt i zajęło mi to tylko 1/10TB.

wincyj tera... 🥳

Wiem, że trzeba się sporo napocić, żeby zapełnić. Tak tylko informuję, jako ciekawostka.

5 godzin temu, treinerek napisał:

Tak na szybko patrzyłem to EQ też u mnie nie działa, ale DSP funkcjonuje, choć normalnie wolę słuchać bez DSP.

Piszesz o DMP-A6 czy A8?

1 minutę temu, StachMuszel napisał:

Piszesz o DMP-A6 czy A8?

już weszła aktualizacja 1.4.32 i jest już wszystko ok. Ja mam A8.

U mnie też można z tabletu to ustawić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 1.04.2025 o 06:24, StachMuszel napisał:

Tomku, ja bez sarkazmu zapytam o wrażenia po wymianie. Sam przymierzam się do tego ruchu.

Dziękuję. 

Dzisiaj była przekładka na zasilacz liniowy i podłączenie. Moim zdaniem nic szczególnego się nie wydarzyło po zmianie. Mooooże..... wokale nieco "zgęstniały''?

Przesłuchałem znane mi 3-4 stałe utwory z playlisty. Mam wrażenie, że brzmienie lekko pełniejsze, dojrzalsze, słychać coś dokładnej, jakby naturalniej (?). Ale żeby mówić o scenie, że szersza, głębsza, lepsze czarne tło - jak się czytało, to nie tu. Moim zdaniem jeśli ktoś poprzestanie na standardzie, czyli impulsowym, nic nie przegra. Do tego oczywiście przez obudowę z bliska słyszymy ''buuuuuu'' transformatorka. No niech pogra kilka godzin. Wrócę do wniosków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, TomaszWarecki napisał:

No niech pogra kilka godzin. Wrócę do wniosków.

Bardzo dziękuję Tomku za tą i ewentualnie kolejną opinię. 

Edytowane przez StachMuszel
4 godziny temu, StachMuszel napisał:

Myślę, że do DMP-A6 jako transport, nie ma sensu się bawić.

U mnie właśnie tak jest zaprzężony w systemie. Może dlatego na otwarciu nie zwalił z nóg. Jeszcze wygrzanie zostało 🙂 

Przepraszam jeżeli o tym pisałeś wcześniej ale jakoś nie zwróciłem uwagę do czego masz go podłączone jeżeli chodzi o przetwornik i jakim sposobem? 

Używałeś wcześniej jakiegoś innego transportu?

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Przepraszam jeżeli o tym pisałeś wcześniej ale jakoś nie zwróciłem uwagę do czego masz go podłączone jeżeli chodzi o przetwornik i jakim sposobem? 

Używałeś wcześniej jakiegoś innego transportu?

Za stremerem siedzi dac Gustard X26 pro. Złączone kablem usb z izolacją galwaniczną pomiędzy (za radą Piopio).

Edytowane przez TomaszWarecki
21 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Za stremerem siedzi dac Gustard X26 pro. Złączone kablem usb z izolacją galwaniczną pomiędzy (za radą Piopio).

Więc nie usłyszysz ŻADNEJ różnicy pomiędzy transportami. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

40 minut temu, Piopio napisał:

Więc nie usłyszysz ŻADNEJ różnicy pomiędzy transportami. 

Do tej pory to mój jeden streamer, który z roli PRE stał się tylko transportem. 

3 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Ok dzięki!

2 godziny temu, TomaszWarecki napisał:

Do tej pory to mój jeden streamer, który z roli PRE stał się tylko transportem. 

I dobrze.

EverSolo DMP-A6-GEN 2,  oprogramowanie v1.4.32. Przy zgrywaniu płyty CD Ripperem i przypisaniu numerów do utworów, w Muzyka > Album, numeracja utworów nie jest wyświetlana. Jednak po przejściu do Pliki > Pamięć masowa, dysk,  numeracja jest widoczna. W Tidal z aplikacji eversolo, też numery utworów nie są pokazywane. Dajcie znać czy u was jest tak samo.

W dniu 7.04.2025 o 20:03, TomaszWarecki napisał:

U mnie właśnie tak jest zaprzężony w systemie. Może dlatego na otwarciu nie zwalił z nóg.

Hmmm. Generalnie przyznam, że nie spodziewałem się różnic (jestem niedowiarek ;)) ale jeżeli używasz A6 jako transport (widać nie doczytałem) to tym bardziej różnice raczej nie mogły / nie powinny wystąpić. Ale ja się nie znam...

4 godziny temu, Mab2 napisał:

Jednak po przejściu do Pliki > Pamięć masowa, dysk,  numeracja jest widoczna. W Tidal z aplikacji eversolo, też numery utworów nie są pokazywane. Dajcie znać czy u was jest tak samo.

Dlatego ja całą swoją kolekcję flac mam nakładem dużej pracy tak skonstruowaną, że każdy plik ma nazwę zgodną ze schematem "nr. tytuł_utworu.flac". Oprócz tego wszystko jest tak otagowane, że w metadanych również mam numer, tytuł utworu, tytuł płyty, rok i okładka. W ten sposób każde urządzenie grające jakkolwiek by nie wyświetlało, sortowało, czy po nazwach plików czy używając tagów daje mi taki sam efekt.

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

W dniu 6.04.2025 o 16:59, TomaszWarecki napisał:

Do tego oczywiście przez obudowę z bliska słyszymy ''buuuuuu'' transformatorka

Ja poszedłem za tropem forumowych szeptuch, że będzie lepiej. U mnie nie buczy, nie brumi, ale transformator jest polskiej firmy Poltrafo z zabezpieczeniem termicznym. Inne elementy już nie polskie, ale porządnie osadzona półka, kondensatory Kyocera AVX, Nichicon o wydłużonej wytrzymałości i ultra niskim ESR oraz kondensatory Panasonic OS-CON jako część elementów składających się na bardzo dobry efekt końcowy.

Polska firma 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Pana Pawła Dybały ma siedzibę w Ząbrowie ok. 10 km od Kołobrzegu czyli za miedzą, więc była okazja się spotkać i pogadać z Panem Pawłem. Dowiedziałem się, że nie oszczędzał na kosztach bo elementy zasilacza są bardzo dobrej jakości. 

Wrażenia soniczne po wymianie? 

Jest dobrze, u mnie poprawiła się (takie mam wrażenia) mikrodynamika przekazu muzycznego oraz obrazowanie przestrzenne. Zysk nie jest skokiem o klasę jakości, jest subtelny ale uchwytny. Źródła pozorne kreślone są bardziej precyzyjnie, tzw. "pinpoint" jest lepszy po wymianie. Jest perfekcyjny. Eversolo podłączony do lampowego wzmacniacza dual mono od Sinus Audio na duotriodach 6B4G (6C4C), na trafach Lundhala. Kolumny to Heresy III. Odsłuch w 14m2 zaadoptowanych akustycznie wg mojego widzimisię 😉 

Przykładem poprawy jest dwugłos solistek w utworze Liberty Annete Askvik, gdzie wcześniej miałem lekko rozmytą ich obecność na scenie, niby blisko siebie ale bez pewności jak stoją. Teraz z zamkniętymi oczami "widzę", która stoi, a która siedzi i w jakiej odległości są od siebie. Takich detali dotyczących obrazowania jest więcej, ale to i tak w dużej mierze zależy jak kto ma poskładany zestaw, jak ogarniętą akustykę i z jaką dbałością zatroszczony, odszumiony, odpętlony system.

Czy warto wymienić zasilacz? U mnie warto było. Jest subiektywnie lepiej, ale każdy powinien ocenić sam, bo wiele zależy od całej topologii zestawu.

Jeżeli ktoś zdecyduje się na zakup, niech doczyta na stronie o włączniku, który nie wypełnia całego otworu, co ma marginalny wpływ na estetykę tylnej części streamera ale pożytecznie poprawia chłodzenie urządzenia.

Pozdrawiam. M

2 (Medium).jpg

3 (Medium).jpg

1 (Medium).jpg

4 (Medium).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MariuszZ.

Jak się ma ten zasilacz do tego montowanego obecnie w gen2?

Oprócz tego że forumowicz pisze że sprawdził już dwie sztuki i ten firmowy coś dziwnie piszczy ale może to szybko rozwiążą. 

Jeśli można wiedzieć i to nie tajemnica ile cię kosztował cały ten update?

• Pokaż nowe odpowiedzi