Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.08.2023 o 20:32, kichanadeta napisał:

Czy aplikacja Cabasse jest tak slaba? 

W abyss to działa całkiem całkiem. 

U nich fajnie jak masz komplet. Bo ta apka jest formą Multiroom. 

Czy rynek się już nasycił eversolo? 

Tyle że no właśnie mnie kosztuje ani tyle co mytek Ani tyle co rose.

Ja też bardziej czekałbym na tego typu urządzenie ale tylko w wersji transportu. Kilka wyjść cyfrowych zachować ten bajerancki wyświetlacz gdzie można sobie ustawić upragnione przez wszystkich wycieraczki i żeby cena była przez pół.

Nie ma takiego urządzeni. Też szukam streamer+transport bez dac i niestety nie występuje w przyrodzie. Przynajmniej w akceptowalnym budżecie. No i bez wpychanego wszędzie roon'a. Wyświetlacze i inne ledowe cuda mnie nie interesują i tak sterowanie odbywa się z reguły przez telefon.

Edytowane przez Allmr

Oczywiście, chodziło mi bardziej o umiejscowienie produktu na tle innych, szczególnie pod względem brzmienia. Czytałem opinie, że to "Rose killer", ale, oczywiście moim zdaniem, właściciele Rose nie muszą sobie wyrywać włosów z głowy.

6 minut temu, Allmr napisał:

Nie ma takiego urządzeni. Też szukam streamer+transport bez dac i niestety nie występuje w przyrodzie. Przynajmniej w akceptowalnym budżecie. No i bez wpychanego wszędzie roon'a. Wyświetlacze i inne ledowe cuda mnie nie interesują i tak sterowanie odbywa się z reguły przez telefon.

No to masz w takim razie ifi zen stream albo malinę i możesz sobie wybrać dowolne wyjście cyfrowe jako nakładkę.

8 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tyle że no właśnie mnie kosztuje ani tyle co mytek Ani tyle co rose.

Ja też bardziej czekałbym na tego typu urządzenie ale tylko w wersji transportu. Kilka wyjść cyfrowych zachować ten bajerancki wyświetlacz gdzie można sobie ustawić upragnione przez wszystkich wycieraczki i żeby cena była przez pół.

Rose właśnie ogłosił wprowadzenie samego transportu (RS130) w cenie RS150, czyli ok. 20tyś. Jeżeli softowo to będzie to samo to ja bym nie kupił go nawet za połowę tej ceny.

Dla zainteresowanych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na początku tego wątku napisałem: 
Kolejny killer jak stwierdził kolega co go w ręku nie miał, ale jak zwykle  naczytał się recenzji. Skończy jak poprzednie.

Dlatego dałem sobie czas  i poczekam na rzetelne opinie, po jakimś czasie użytkowania.

@Michał Oleński, jak go oceniasz jako streamer? Próbowałes podłączać do swojego dac'a? Używałeś jako transportu do plików?

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No to masz w takim razie ifi zen stream albo malinę i możesz sobie wybrać dowolne wyjście cyfrowe jako nakładkę.

Do maliny nie mam cierpliwości, jak poczytałem o aplikacji do ifi to dałem sobie spokój. Obiecują apgrejd, no ale ...obiecują.

Edytowane przez Allmr
30 minut temu, Allmr napisał:

@Michał Oleński, jak go oceniasz jako streamer? Próbowałes podłączać do swojego dac'a? Używałeś jako transportu do plików?

Tak, oczywiście podłączyłem go zarówno do Gato jak i Mytka po coax. Na Massive Attack pojawił się bas, który wstrząsa ścianami ale w większości przepadków dół jest taki sobie. Góra też lekko pod kocem. Na pewno jest lepiej jako sam transport niż transport + DAC, ale na moim sprzęcie nadal brzmi płasko. BS2021 to przy nim wulkan energii.

Dzięki za odpowiedź. Będę się chyba musiał przeprosić z BS. Myślałem o nim, chciałem przez usb wyjść na swojego dac'a. Ale wtedy nie mam jak podłączyć dysku z plikami. Będę musiał podłączyć dac'a po coax.
Muszę to jakoś rozgryźć.

1 godzinę temu, Michał Oleński napisał:

Tak, oczywiście podłączyłem go zarówno do Gato jak i Mytka po coax. Na Massive Attack pojawił się bas, który wstrząsa ścianami ale w większości przepadków dół jest taki sobie. Góra też lekko pod kocem. Na pewno jest lepiej jako sam transport niż transport + DAC, ale na moim sprzęcie nadal brzmi płasko. BS2021 to przy nim wulkan energii.

Ciekawe co piszesz. Mam BSN3 z zasilaniem liniowym gra jako transport z gustardem x 26pro. Powoli myślę o zmianie.  Brałem pod uwagę eversolo. Wydaje się jednak ze to nie będzie krok w przód a przecież o to chodzi. Kolejna opcja to lumin u2 z zasilaniem liniowym. Pewnie na tym się skończy.

1 minutę temu, gzrech napisał:

Ciekawe co piszesz. Mam BSN3 z zasilaniem liniowym gra jako transport z gustardem x 26pro. Powoli myślę o zmianie.  Brałem pod uwagę eversolo. Wydaje się jednak ze to nie będzie krok w przód a przecież o to chodzi. Kolejna opcja to lumin u2 z zasilaniem liniowym. Pewnie na tym się skończy.

Jest jeszcze CoctailAudio N25, X45

2 minuty temu, gzrech napisał:

Brałem pod uwagę eversolo. Wydaje się jednak ze to nie będzie krok w przód a przecież o to chodzi.

Wypożycz i posłuchaj. Już nie raz czytałem jak to sprzęty super albo źle grają i po własnym odsłuchu rzeczywistość okazywała się zupełnie inna.

Na ten wynik składa się  pomieszczenie, inne urządzenia w Twoim systemie i najważniejsze Twój zmysł słuchu.

Ja sobie pozwolę w międzyczasie dorzucić informację, że DMP-A6 Master Edition będzie dostępne w Polsce i powinno być w naszym salonie za około trzy tygodnie 🙂

https://www.q21.pl/eversolo-dmp-a6-master-edition.html

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, gzrech napisał:

U mnie nie zagrało to dobrze ale każdy jest inny. Wypożycz, przetestuj, oceń i podziel się swoimi spostrzeżeniami.

1 godzinę temu, Qaz12 napisał:

Czy poza maliną, np w Rose,  mogę sobie zainstalować dowolną androidową apke?

Widziałem ze jest kilka aplikacji do dogrania np VLC media do odtwarzania filmów. Ale aby wgrywać inne to chyba by trzeba było roota zrobić a to pewnie wpłynie na gwarancję. 

7 godzin temu, Michał Oleński napisał:

Pobawiłem się tym sprzętem tydzień i zwróciłem. Jako streamer + obsługa jest poprawnie ale bez szału. Wszystko po prostu działa ale to tylko tyle. Niestety, najsłabszy w tym sprzęcie jest DAC. Obecnie mam BS 2021 + Lyberty II i dźwięk z Mytka to zupełnie inna bajka, moim zdaniem przynajmniej 2 półki wyżej. Wbudowany DAC w Eversolo podłączony po XLR to Gato 400S grał ciemno, płasko. Pod względem brzmienia nawet wbudowany DAC we wzmacniaczu grał dużo lepiej, jaśniej, dynamicznie. Miałem też kiedyś (listopad 2021 - luty 2022) Rose RS250, który pod względem brzmienia był na poziomie DACa we wzmacniaczu.

Moim zdaniem Eversolo to taka wersja Rose dla ubogich, niby podobny funkcjonalnie, ale wykonanie, brzmienie i estetyka jasno pokazuje za co się płaci dużo więcej w przypadku Rose. Wygląda ładnie i tylny panel budzi zaufanie ale brzmieniowo to jednak sprzęt z półki ekonomicznej.

Reasumując - polecam jako transport do tańszych systemów. Nie polecam jako DAC w ogóle. Jeżeli macie sprzęt do 10 tyś. to może to się jakoś obroni.

Zalety:

1. Piękne opakowanie wysokiej klasy, występujące w droższych zabawkach, dobrej jakości kabel USB
  2. Ładny wygląd - tutaj robotę robi jasny wyświetlacz, animacje, ładny interfejs
  3. Płynnie działająca aplikacja i system (w przeciwieństwie do Rose gdzie zdarzały się zwiechy)

Wady:

1. Słaby DAC
  2. Brak aplikacji na PC/MAC
  3. Amazon Music schowany zupełnie w innym menu niż streaming
  4. Brak możliwości użycia innego pilota (włączanie i wyłączanie idzie przez IR, reszta funkcji przez BT)

Oczywiście zastrzegam, że powyższa opinia jest subiektywna bo każdy ma inny system, inne warunki odsłuchu, inny słuch, inne preferencje ...

Miałem możliwość porównania, aktualnie posiadam Rosę 250a i jest spora różnica względem Eversolo jak chodzi o jakość dźwięku. Obsługa bardzo podobnie tutaj jeden i drugi robi swoje ekran dużo czytelniejszy w Rosę ale też większy. 250a gra zdecydowanie barwniejszym dźwiękiem trochę cieplejszym ale szerszym z bardziej różnorodnym basem i mocniejszym atakiem.

Godzinę temu, Qaz12 napisał:

@Roland Audio Porównywałeś sam transport czy z dac?

Sprawdzałem jako sam transport i z dac. Z dać różnica bardzo duża tu nawet nie ma co robić porównania widać za co się dopłaca. W przypadku transportu zdecydowanie mniejsza. Odczuwalna nadal ale nie jestem pewien czy warta takiej dopłaty. Na pewno warto odnotować że mocno udoskonalili aplikację Rosę i nie sprawia żadnych problemów ani nie łapie zawieszek. Ever również chodzi jak trzeba. Działanie filtrów też dużo bardziej słyszalne w Rosę faktycznie idzie wpłynąć na dźwięk .

9 hours ago, Michał Oleński said:

Pobawiłem się tym sprzętem tydzień i zwróciłem. Jako streamer + obsługa jest poprawnie ale bez szału. Wszystko po prostu działa ale to tylko tyle. Niestety, najsłabszy w tym sprzęcie jest DAC. Obecnie mam BS 2021 + Lyberty II i dźwięk z Mytka to zupełnie inna bajka, moim zdaniem przynajmniej 2 półki wyżej. Wbudowany DAC w Eversolo podłączony po XLR to Gato 400S grał ciemno, płasko. Pod względem brzmienia nawet wbudowany DAC we wzmacniaczu grał dużo lepiej, jaśniej, dynamicznie. Miałem też kiedyś (listopad 2021 - luty 2022) Rose RS250, który pod względem brzmienia był na poziomie DACa we wzmacniaczu.

Moim zdaniem Eversolo to taka wersja Rose dla ubogich, niby podobny funkcjonalnie, ale wykonanie, brzmienie i estetyka jasno pokazuje za co się płaci dużo więcej w przypadku Rose. Wygląda ładnie i tylny panel budzi zaufanie ale brzmieniowo to jednak sprzęt z półki ekonomicznej.

Reasumując - polecam jako transport do tańszych systemów. Nie polecam jako DAC w ogóle. Jeżeli macie sprzęt do 10 tyś. to może to się jakoś obroni.

Zalety:

1. Piękne opakowanie wysokiej klasy, występujące w droższych zabawkach, dobrej jakości kabel USB
  2. Ładny wygląd - tutaj robotę robi jasny wyświetlacz, animacje, ładny interfejs
  3. Płynnie działająca aplikacja i system (w przeciwieństwie do Rose gdzie zdarzały się zwiechy)

Wady:

1. Słaby DAC
  2. Brak aplikacji na PC/MAC
  3. Amazon Music schowany zupełnie w innym menu niż streaming
  4. Brak możliwości użycia innego pilota (włączanie i wyłączanie idzie przez IR, reszta funkcji przez BT)

Oczywiście zastrzegam, że powyższa opinia jest subiektywna bo każdy ma inny system, inne warunki odsłuchu, inny słuch, inne preferencje ...

Czy porównywałeś różne serwisy strimingowe czy tylko Amazon Music? Jeśli tylko Amazon Music to Eversolo nie ma jeszcze certyfikacji i podobno rzeczywiście gra kiepsko.

Edytowane przez Starzec2
1 godzinę temu, Starzec2 napisał:

Czy porównywałeś różne serwisy strimingowe czy tylko Amazon Music? Jeśli tylko Amazon Music ...

Tidal w tym MQA, Spotify, radio internetowe, flac i wav z dysku sieciowego - podobna jakość wyjściowa z wbudowanego DACa

1 hour ago, Michał Oleński said:

Tidal w tym MQA, Spotify, radio internetowe, flac i wav z dysku sieciowego - podobna jakość wyjściowa z wbudowanego DACa

W sumie to trudno się dziwić że jakość DACa Eversolo DMP 6 gorsza od Mytka. Za DACk Lyberty ll to chyba 3 albo 4 Eversolo można kupić.
Widać nie sprawdził się w systemie, zawsze trzeba brać pod uwagę całość włącznie z akustyka pomieszczenia i preferencjami słuchacza.

Ja generalnie jestem zadowolony, ale zbyt wiele porównań z innymi strimerami nie mam. U mnie Eversolo Master edition podpięty jest bezpośrednio do Marantza Pm11s3 z głośnikami Monitor Audio Gold 200 5g. Słucham głównie z Tidala Hi-fi i czasami z plików.

Bardzo mi odpowiada aplikacja, praktycznie kopia TIDAL Connect, wszystko działa płynnie i nic się nie zacina. 
Minusem jest rzeczywiście ograniczona funkcjonalność pilota i brak możliwości włączania Eversolo z telefonu (do włączania właśnie służy mi pilot). 

18 godzin temu, Allmr napisał:

Oczywiscie że jest. Każdy Sotm po upnp plus Mconnect.

Sam używam usbridge signature (malina) z Moode i zarówno jakość dźwięku, stabilność (100% na moode, gorzej przy volumio) częstotliwość aktualizacji też  jest znakomita. 

Ifi zen stream odpada ze względu na brak upgrade'ów. Dźwiękowo grał podobnie do Usbridge z volumio. Sotm neo 200 czy usbridge z Moode grają już znacznie lepiej. 

Ja nie grzebałem dalej, ale jeden znajomy kupił Rs 150 w miejsce SOtM-a neo 200, po czym sprzedał Rose, a teraz wiem że kupił niedawno wyższego SOtM-a. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

11 godzin temu, Starzec2 napisał:

Czy porównywałeś różne serwisy strimingowe czy tylko Amazon Music? Jeśli tylko Amazon Music to Eversolo nie ma jeszcze certyfikacji i podobno rzeczywiście gra kiepsko.

Głównie Qobuz i trochę tidal. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzać Amazon Music. 

8 godzin temu, Starzec2 napisał:

W sumie to trudno się dziwić że jakość DACa Eversolo DMP 6 gorsza od Mytka. Za DACk Lyberty ll to chyba 3 albo 4 Eversolo można kupić.
Widać nie sprawdził się w systemie, zawsze trzeba brać pod uwagę całość włącznie z akustyka pomieszczenia i preferencjami słuchacza.

Ja generalnie jestem zadowolony, ale zbyt wiele porównań z innymi strimerami nie mam. U mnie Eversolo Master edition podpięty jest bezpośrednio do Marantza Pm11s3 z głośnikami Monitor Audio Gold 200 5g. Słucham głównie z Tidala Hi-fi i czasami z plików.

Bardzo mi odpowiada aplikacja, praktycznie kopia TIDAL Connect, wszystko działa płynnie i nic się nie zacina. 
Minusem jest rzeczywiście ograniczona funkcjonalność pilota i brak możliwości włączania Eversolo z telefonu (do włączania właśnie służy mi pilot). 

To są też dodatkowo bardzo ładne skrzynki które cieszą nie tylko ucho ale i oko. 

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Oczywiscie że jest. Każdy Sotm po upnp plus Mconnect.

Sam używam usbridge signature (malina) z Moode i zarówno jakość dźwięku, stabilność (100% na moode, gorzej przy volumio) częstotliwość aktualizacji też  jest znakomita. 

Ifi zen stream odpada ze względu na brak upgrade'ów. Dźwiękowo grał podobnie do Usbridge z volumio. Sotm neo 200 czy usbridge z Moode grają już znacznie lepiej. 

Ja nie grzebałem dalej, ale jeden znajomy kupił Rs 150 w miejsce SOtM-a neo 200, po czym sprzedał Rose, a teraz wiem że kupił niedawno wyższego SOtM-a. 

Kiedyś przyglądałem się sotm, ale komputerowo jestem kompletnym lajkonikiem. Potrzebuję urządzenia plug'n,play. Może jakby mi ktoś w sklepie to ogarnął to kto wie?
Kiedyś też rozmawiałem ze sprzedawcą i okazało się, że owszem sotm gra dobrze, ale tylko z osobnym zasilaniem, co wywindowało cenę x2. I z tych dwóch powodów odpuściłem.

Sotm czy usbridge signature grają najlepiej z liniowym, ale znakomity PD Creative to koszt około 1k PLN. 

Obydwa urządzenia potrzebują pewnej wiedzy technicznej, iFi zen stream nie jest tu lepszy (volumio). 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Więc nabyłem . Ze względu na cenę , nie ukrywam i ze względu na funkcjonalność i łatwość obsługi. Design dla mnie OK, zainstalowałem SSD, płyty ripuje ale zauważyłem mały bug - podczas procesu ripowania wskaźnik postępu dochodzi do 5,6 czasami 8% i tak zostaje do końca. Co ciekawe nie zripował np płyty koncertowej Clapton - Marsalis - kilka razy popełnił zawiechę i doopa. Dzwięk z DACa nie zachwyca ale to w końcu suma sprzetu, kolumn i słuchu , a audiofilem nie jestem. Na razie odsłuch na kolumnach B&W, końcówka  Sony TA-N80, przedwzmacniacz Sony TA-E80; co ciekawe lepiej idzie przez przedwzmak bo mam możliwość regulacji bass/treble. Zbieram się do podpięcia i sprawdzenia dwóch DAC DIY które popełniłem - jeden na WM8742, drugi na 2xBB PCM 1704.

Dam znaka czy są różnice

pzdr
Arturo

• Pokaż nowe odpowiedzi