Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.11.2024 o 13:06, ciepok77 napisał:

Mam pytanie do posiadaczy Eversolo A8. Wczoraj byłem u znajomego, który kupił A8 i przy podglaszaniu(ściszaniu) jest taki tyrkoczący dźwięk, to normalne?

Efekt przełączania drabinki rezystorowej. To normalne. Tłumik przełączany jest w skończonej ilości kroków a nie płynnie jak w potencjometrze. Moment przełączenia zawsze jest mniej lub bardziej słyszalny. Zapodaj jakiś sinus np. 1kHz i wtedy reguluj. Usłyszysz jeszcze głośniejsze "terkotanie"

Lubię kiedy gra muzyka...

W dniu 10.11.2024 o 12:48, fan64 napisał:

Dzieje śię slę dlatego gdyż obecnie produkcją audio bardzo często zajmują śię piwniczno-garażowe manufaktury gdzie każdy ma swój "standard"

Nie. Poprostu sygnal I2S nigdy nie zostal ustandaryzowany jak w przypadku spdif, AES, USB itd.

Oryginalnie nie byl projektowany do przesylu na duze odleglosci. Dzis jednak jest juz dosc powszechnie wykorzystywany jako zlacze zewnetrzne. Moze cos powstanie z czasem jak kilka wiekszych firm sie dogada w tej kwestii.

Accuphase trudno nazwac piwniczno garazowa manufaktura..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

No zdecydowanie nie to bardzo dobrze wykonane urządzenia.

Przez co nie są też proste w naprawie ale za to potrafią grać bardzo dobrze przez wiele lat.

Dzień dobry.

Mam pytanie do użytkowników Eversolo DMP A6. Czy słuchając muzyki z zamontowanego dysku M2 lub zewnętrznego HDD wyświetla się okładka płyty, która jest w folderze?

MUSIC NON STOP

U mnie co prawda na A8, ale to chyba w tym przypadku nie ma różnicy, na wewnętrznym dysku , jeśli podczas zgrywania była widoczna okładka to i później jest widoczna.

Z tym że jak zgrywałem płyty to w około 2/3 te okładki nie chciały się wyświetlać.

Czasami bywa tak, że okładka się nie wyświetla a nagrania mają swoje tytuły, ale częściej jeśli i okładka się nie wyświetla to i tytuły też się nie wyświetlają, wtedy można je samemu pouzupełniać ale to sporo roboty.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

31 minut temu, przemek696 napisał:

Dzień dobry.

Mam pytanie do użytkowników Eversolo DMP A6. Czy słuchając muzyki z zamontowanego dysku M2 lub zewnętrznego HDD wyświetla się okładka płyty, która jest w folderze?

Zdecydowanie tak

W dniu 15.11.2024 o 14:44, treinerek napisał:

U mnie co prawda na A8, ale to chyba w tym przypadku nie ma różnicy, na wewnętrznym dysku , jeśli podczas zgrywania była widoczna okładka to i później jest widoczna.

Z tym że jak zgrywałem płyty to w około 2/3 te okładki nie chciały się wyświetlać.

Czasami bywa tak, że okładka się nie wyświetla a nagrania mają swoje tytuły, ale częściej jeśli i okładka się nie wyświetla to i tytuły też się nie wyświetlają, wtedy można je samemu pouzupełniać ale to sporo roboty.

Dodaj do katalogu (płyty) w którym masz nagrania obraz okładki z nazwą cover.jpg

Będzie się wyświetlać, fizyki nie oszukasz 😄

4 minuty temu, piotralski napisał:

Dodaj do katalogu (płyty) w którym masz nagrania obraz okładki z nazwą cover.jpg

Będzie się wyświetlać, fizyki nie oszukasz 😄

Dzięki, ale to nie dla mnie, nie dał bym sobie z tym rady.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

1 minutę temu, piotralski napisał:

Serio?

Serio, to nie dla mnie robota, za stary jestem  i nie komputerowy.

Zresztą płyt zgranych to rzadko słucham, częściej streamingu z Qobuza.

Jeszcze mam pytanie odnośnie z przeglądaniem plików na dysku M2 czy zewnętrznym - czy szybko przeszukuje się foldery czy są jakieś lagi? Jak się domyślam można również przeszukiwać foldery z "pozycji" telefonu?

Pozdrawiam

MUSIC NON STOP

W dniu 16.11.2024 o 20:18, treinerek napisał:

Serio, to nie dla mnie robota, za stary jestem  i nie komputerowy.

Zresztą płyt zgranych to rzadko słucham, częściej streamingu z Qobuza.

To jak Ty te A8 ogarniasz skoro za trudno Ci wrzucić plik z okładką do katalogu z płytą?

Nie oczekuje odpowiedzi 🙂

7 godzin temu, rafal735r napisał:

Ktoś ma ten odtwarzacz z tą dedykowana końcówka? 

O co pytasz?

5 minut temu, piotralski napisał:

To jak Ty te A8 ogarniasz skoro za trudno Ci wrzucić plik z okładką do katalogu z płytą?

Nie oczekuje odpowiedzi 🙂

O co pytasz?

Na tyle na ile muszę i mi potrzeba to ogarniam. To mi w większości wystarcza.Piersza styczność z komputerem miałem dopiero po 40 tce, a wtedy to już tak łatwo jak młodym nie przychodzi. Dlatego nie których spraw mogę nie ogarniać i nie mam z tym problemów, że sam nie daje rady. Czasami znajdują się osoby chętnie niosące pomoc i pomagają. 

30 minut temu, treinerek napisał:

Na tyle na ile muszę i mi potrzeba to ogarniam. To mi w większości wystarcza.Piersza styczność z komputerem miałem dopiero po 40 tce, a wtedy to już tak łatwo jak młodym nie przychodzi. Dlatego nie których spraw mogę nie ogarniać i nie mam z tym problemów, że sam nie daje rady. Czasami znajdują się osoby chętnie niosące pomoc i pomagają. 

To nie był sarkazm, tylko proste i szczere pytanie.

Będzie się wyświetlać, fizyki nie oszukasz

I chyba jest jakiś wymóg że plik nie może być większy niż .... Ileś tam kilobajtów ? Pamiętasz ile?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
10 godzin temu, piotralski napisał:

O co pytasz?

Ogólnie jak to brzmi. Zastanawiam się czy nie wypożyczyć tego zestawu. 

?👈

24 minuty temu, rafal735r napisał:

Ogólnie jak to brzmi. Zastanawiam się czy nie wypożyczyć tego zestawu. 

Miałem i oddałem, jak dla mnie za chudo i bez wyrazu.

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

I chyba jest jakiś wymóg że plik nie może być większy niż .... Ileś tam kilobajtów ? Pamiętasz ile?

Staram się nie przekraczać rozdzielczości 800x800 pixeli, nie słyszałem o ograniczeniu w kb.

3 godziny temu, piotralski napisał:

Miałem i oddałem, jak dla mnie za chudo i bez wyrazu

To nie dobrze, choć u mnie kolumny dają na grubo to może się wyrówna 😄

?👈

2 godziny temu, rafal735r napisał:

To nie dobrze, choć u mnie kolumny dają na grubo to może się wyrówna 😄

W moim przypadku, nie mając innych kolumn pod ręką testowałem na Elac Debut Reference B6 pożyczonych od Syna.

Nie chciało mi się rozpinać systemu w salonie 🙂

Może na lepszych paczkach to zagra lepiej....

Staram się nie przekraczać rozdzielczości 800x800 pixeli, nie słyszałem o ograniczeniu w kb.

800x800 px to musi mieć mało kB

4 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

800x800 px to musi mieć mało kB

Piszę o tym co ja robię, a nie jakie są ograniczenia o których nie słyszałem 🙂

Gość

(Konto usunięte)

The naming convention for music album posters

Put the prepared album poster file into the same directory as the music files.

Music poster naming convention: cover, folder, front+Image file format suffix (supports uppercase and lowercase letters).

Example: cover.jpg

Image formats: jpg/png

Recommended size: 500x500 | 800x800

Friendly reminder: When there is only one cover picture in the album folder, the naming rules can be ignored and it will be automatically recognized and used.

Zrodlo

16 godzin temu, Mr.Jones napisał:

The naming convention for music album posters

Put the prepared album poster file into the same directory as the music files.

Music poster naming convention: cover, folder, front+Image file format suffix (supports uppercase and lowercase letters).

Example: cover.jpg

Image formats: jpg/png

Recommended size: 500x500 | 800x800

Friendly reminder: When there is only one cover picture in the album folder, the naming rules can be ignored and it will be automatically recognized and used.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To zalecenia, których staram się zawsze trzymać. Czasem jednak coś przeoczę 😄

Jak widać A6 rozumie i pokazuje nawet o wiele, wiele większe 😉

2.jpg

1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 16.11.2024 o 22:51, przemek696 napisał:

Jeszcze mam pytanie odnośnie z przeglądaniem plików na dysku M2 czy zewnętrznym - czy szybko przeszukuje się foldery czy są jakieś lagi? Jak się domyślam można również przeszukiwać foldery z "pozycji" telefonu?

Pozdrawiam

Tak, można przeglądać wszystko co widzi A6 poprzez dedykowaną aplikację. Nie podłączam dysków zew. bo mam w środku zasadzony dysk Nvme i tam muzykę. Dodatkowo udostępniam w wew. sieci zasoby po UPnP. Wszystko przegląda się płynnie bez lagów...

Nie wiem czy bawiliście się tym ale wygodnie można obsługiwać Eversolo przez PC. Jeżeli PC jest w jednej sieci wystarczy zainstalować BlueStacks App, spod niego aplikację Eversolo. Potem można zrobić skrót na pulpit do samej aplikacji Eversolo i odpala się już sama w emulowanym Androidzie. Działa bardzo ładnie i bezproblemowo. Reklamę w aplikacji można wyłączyć na stałe i tylko na starcie mamy 5s. reklamę. Polecam sprawdźcie

Lubię kiedy gra muzyka...

U mnie coś nie trytyty 😞

Komputer i A6 w jednej sieci, chyba że jest wymóg że mają działać po Fifi? Bo obydwaj po kablu lecą.

No nic, zamysł fajny ale u mnie działa tylko ta opcja, niestety po plikach nie polatasz 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z nowym oprogramowaniem 1.3.80 do Eversolo DMP A8 dojdzie możliwość zrobienia Room Correction.

Jak to zrobić można zobaczyć na tym filmiku, napisy z tłumaczeniem na  polski można włączyć.

Potrzebny będzie tylko mikrofon pomiarowy, w przypadku tego filmu to Umik 1.

• Pokaż nowe odpowiedzi