Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jako założyciel wątku proszę o wstrzymanie się od wycieczek osobistych i OT…

Słyszących, czy też nie uprasza się do zabrania głosu w odpowiednich wątkach i danie się wypowiadać obecnym i przyszłym właścicielom eversolo w tutejszym temacie…

Miłego dnia…

Godzinę temu, MarcK napisał:

Jako założyciel wątku proszę o wstrzymanie się od wycieczek osobistych i OT…

Słyszących, czy też nie uprasza się do zabrania głosu w odpowiednich wątkach i danie się wypowiadać obecnym i przyszłym właścicielom eversolo w tutejszym temacie…

Miłego dnia…

a czy założyciel wątku zaopatrzył się w urządzenie? czy dalej wczytujesz się i zastanawiasz czy warto kupować?

1 godzinę temu, linu666 napisał:

a czy założyciel wątku zaopatrzył się w urządzenie? czy dalej wczytujesz się i zastanawiasz czy warto kupować?

ojciec założyciel o mały włos a kupiłby to urządzenie przy okazji rzutu drugiej partii evelsolo na Polskę, ale stwierdził że nigdy nic nie kupi pod presją oraz bez odsłuchu, a wtedy nie było takiej możliwości i do tej pory jakoś mi nie po drodze z wypożyczeniem.. 

2 minuty temu, MarcK napisał:

ojciec założyciel o mały włos a kupiłby to urządzenie przy okazji rzutu drugiej partii evelsolo na Polskę, ale stwierdził że nigdy nic nie kupi pod presją oraz bez odsłuchu, a wtedy nie było takiej możliwości i do tej pory jakoś mi nie po drodze z wypożyczeniem.. 

No teraz już z dostępnością nie ma najmniejszego problemu i ceny tez mocno się zmieniły na korzyść także może warto na tą drogę wdepnąć i posłuchać 😜 ale tez zależy kto jakie ma oczekiwania i przeznaczenie takiego sprzętu. Mam kilku znajomych u których streaming jest jedynym sposobem na słuchanie wiec jakby tak było u mnie pewnie szukałbym urządzenia z innej polki cenowej ale jako zastąpienie telefonu i Dragon fly i uzupełnieni zestawu wystarczająco jest tak jak jest bez motania i podchodzenia do telefonu 😂

32 minuty temu, Allmr napisał:

A gdzie te ceny się mocno zmieniły?

wszędzie! trzeba pytać bo ceny są jako cennikowe. koniec języka za przewodnika :)

W dniu 23.10.2023 o 16:03, Lech36 napisał:

Już zwracałem Tobie uwagę, masz za słaby sprzęt towarzyszący żeby oceniać topowe wyroby testowane na ASR 😉. Tak wynika z logicznej analizy tematu.

Hahahahahahaha

1. Nie wiesz jaki mam sprzęt

2. Przewalilem wiele sprzętów że sporą mam podobne wnioski.

Ale dobre podoba mi się. 🙂 zwalic na jakość 😛

41 minut temu, Piotr Sonido napisał:

1. Nie wiesz jaki mam sprzęt

Konkretnie to rzeczywiście nie wiem, ale skoro urządzenia zaliczane przez ASR na podstawie pomiarów jako wysoki top na ucho niektórych hobbystów podobno nie dają się słuchać (cokolwiek to znaczy) to oznacza że albo sprzęt towarzyszący użyty do słuchania jest "dd", albo z osobą testującą i jej umiejętnościami testowymi jest coś nie tak. Innych możliwości nie ma. Oczywiście jest jeszcze jedna możliwość że sprzęt użyty do testu był uszkodzony, ale prawdopodobieństwo takiej sytuacji jest niewielkie.

41 minut temu, Piotr Sonido napisał:

2. Przewalilem wiele sprzętów że sporą mam podobne wnioski.

"Przewalać" trzeba z głową (trzeba umieć) bo inaczej wyrabia się tylko mięśnie 😉.  

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 minut temu, Lech36 napisał:

Konkretnie to rzeczywiście nie wiem, ale skoro urządzenia zaliczane przez ASR na podstawie pomiarów jako wysoki top na ucho niektórych hobbystów podobno nie dają się słuchać (cokolwiek to znaczy) to oznacza że albo sprzęt towarzyszący użyty do słuchania jest "dd", albo z osobą testującą i jej umiejętnościami testowymi jest coś nie tak. Innych możliwości nie ma. Oczywiście jest jeszcze jedna możliwość że sprzęt użyty do testu był uszkodzony, ale prawdopodobieństwo takiej sytuacji jest niewielkie.

"Przewalać" trzeba z głową (trzeba umieć) bo inaczej wyrabia się tylko mięśnie 😉.  

O widzisz tylko nigdzie nie napisałem że nie dają się słuchać. Tylko że nie idą w linii z moimi preferencjami czy też oczekiwaniami. Zwróć uwagę że coraz więcej osób jest takiego samego zdania poznając bliżej ASR. 

Uważam że takiego pomiary są potrzebne. Można porównać dwa konkurencyjne modele. Na przykład tego samego producenta. Model nowszy itp. 

Natomiast nie sugerować się tym ciemno w wyborze. 

Nie bój żaby robiłem to z głową 🙂

pozdrawiam 

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

O widzisz tylko nigdzie nie napisałem że nie dają się słuchać.

Byli tacy co tak pisali, najprawdopodobniej to nie Ty, nie będę teraz dochodzić kto tak pisał bo jest to mało interesujące i chyba mało ważne. Chodziło pewnie o dyskredytację znanego z pomiarów portalu amerykańskiego 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Byli tacy co tak pisali, najprawdopodobniej to nie Ty, nie będę teraz dochodzić kto tak pisał bo jest to mało interesujące i chyba mało ważne. Chodziło pewnie o dyskredytację znanego z pomiarów portalu amerykańskiego 😉.

Na pewno nie ja 🙂

z głową z głową w tym świecie audio 🙂

35 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Na pewno nie ja

O ile dobrze pamiętam to nie wymieniałem konkretnych osób które pisały że tych topowych DAC z ASR nie da się słuchać. Określiłem tylko jaka może być przyczyna takiego opisywanego, aż tak dramatycznego wrażenia, nic więcej 😉.

3 godziny temu, Allmr napisał:

No to cię zapytałem, a ty mi tu o jakiś cennikach piszesz.

no ja nie jestem sprzedawcą ale jak pisałem w swoim jednym z postów zaznaczyłem że od mojego sprzedawcy otrzymałem najlepszą cenę a pytałem kilku. Cena cennikowa za wersję ME wynosi 5799 a sprzedawany jest w innych niższych cenach- czy teraz już trochę rozjaśniłem?

Nawet Q21 posiada odpowiedni zapis na swojej stronie:

EverSolo DMP-A6 Master Edition - Raty 50x0% lub specjalna oferta! - Dostawa 0zł!

Edytowane przez linu666

Tak działa branża audio. Samochodowa kiedyś też tak działała. Cena cennikowe to nie koniecznie cena zakupu. Chociaż wiele produktów kupuje się z dosłownie symbolicznym rabatem. 

Tak było na początku z eversolo. Zaznaczam na początku. 

Będą taniej. Rynek musi się tym nasycić a to się stało i musi minąć czas. 

Niestety tu jeszcze nie wiemy jak z trwałością urządzenia.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Będą taniej. Rynek musi się tym nasycić a to się stało i musi minąć czas. 

Niestety tu jeszcze nie wiemy jak z trwałością urządzenia.

2 lata gwarancji 

1 godzinę temu, MarcK napisał:

Pojawiły się już pierwsze używki za trzy tysie, sytuacja się normalizuje…

Sam się zastanawiam, czy nie przesiąść się na Mastera, ale to chyba przerost formy nad treścią...

Gość Kw202

(Konto usunięte)
57 minut temu, piotralski napisał:

Sam się zastanawiam, czy nie przesiąść się na Mastera, ale to chyba przerost formy nad treścią...

Jak mieszkasz w okolicach Gorzowa Wielkopolskiego możemy je porozmawiać. 

1 godzinę temu, piotralski napisał:

ja się zastanawiałem nad standard a ME ale że nie mam i nie zamierzam (może na razie) kupować zewnętrznego DACa to kupiłem wersję master. Jakbym miał DACa to pewnie posadziłbym wersję standard

58 minut temu, Kw202 napisał:

just do it!!!! :)

1 minutę temu, basic44 napisał:

Ależ one też mogą porozmawiać 😊

byle się nie kłóciły w temacie pomiarów i tego co słyszą 🙂

3 godziny temu, Kw202 napisał:

Niestety mam za daleko 🙂

Łatwię Mastera wiec sam porównam 😄 Pewnie wersję standard wystawię "pod młotek" za jakiś czas...

Pierwsze krótkie podsumowanie (drugie będzie na blogu). Po Melco kolejny dzień to był tylko Ever Solo DMP-A6 Master Edition. I jak kiedyś napisał Wojciech Pacuła przy testowaniu pewnego DAC - "noc jest za krótka aby posłuchać swoje ulubione płyty ponownie". Wg mnie ten model to high-end pełną gębą. Rewelacja, wow, fascynujące brzmienie, super bas...takie słowa zapisywałem sobie w notatkach. Jeśli ktoś jest audiofilem i brzmienie ma dla niego pierwszorzędne znaczenie to wybór jest tylko jeden -wersja Master Edition. Jednak wymaga on bardzo dobrego DAC - jak miałem Exogal Comet Plus, ale tak jak pisano gdzie indziej sprawdzi się też dobry Denafrips, NuPrime Evolution, T+A DAC 200 czyli highendowe DAC tak od 10 tys. zł. Wtedy naprawdę tworzy się magia. Bo wbudowany w EverSolo DAC jest bardzo dobry ale lepiej podłączyć lepszy. Ten wbudowany ma regulację wzmocnienia, jest na bardzo dobrym układzie ES9038 ale jak przez wyjścia analogowe XLR podłączyłem go do wzmacniacza mocy to jakość brzmienia siadła. Dopiero na drugi dzień posłuchałem podstawowej wersji Ever Solo DMP-A6 i już tego zachwytu (przy streamerze) nie było. Później zmieniłem kilka ustawień w menu (niestety nie są one opisane w manualu polskim, angielskim...i chińskim ) i udało się polepszyć brzmienie jednak do wersji Master Edition nie udało się zbliżyć. Dołożyłem jeszcze na wyjście USB kostkę iFi iDefender (kosztuje ok. 250 zł) i to jeszcze poprawiło brzmienie. I jeszcze o obu modelach ogólnie- funkcjonalność, jakość wykonania, ekran i jego funkcje, menu w j. polskim a także instrukcja (na stronie internetowej) jest rewelacyjna. Zakładam, że jeśli ktoś wypożyczy Ever Solo do domu, odpowiednio go ustawi i podłączy to na 99 % już go nie odda. I tak jak napisałem wcześniej-wersja podstawowa jest idealna dla kogoś kto kupuje takie urządzenie do salonu jako towarzysza telewizora i amplitunera natomiast dla audiofila wybór jest tylko jeden -Master Edition i naprawdę warto dołożyć 1800 zł!

6 minut temu, HTaudio napisał:

Pierwsze krótkie podsumowanie (drugie będzie na blogu). Po Melco kolejny dzień to był tylko Ever Solo DMP-A6 Master Edition. I jak kiedyś napisał Wojciech Pacuła przy testowaniu pewnego DAC - "noc jest za krótka aby posłuchać swoje ulubione płyty ponownie". Wg mnie ten model to high-end pełną gębą. Rewelacja, wow, fascynujące brzmienie, super bas...takie słowa zapisywałem sobie w notatkach. Jeśli ktoś jest audiofilem i brzmienie ma dla niego pierwszorzędne znaczenie to wybór jest tylko jeden -wersja Master Edition. Jednak wymaga on bardzo dobrego DAC - jak miałem Exogal Comet Plus, ale tak jak pisano gdzie indziej sprawdzi się też dobry Denafrips, NuPrime Evolution, T+A DAC 200 czyli highendowe DAC tak od 10 tys. zł. Wtedy naprawdę tworzy się magia. Bo wbudowany w EverSolo DAC jest bardzo dobry ale lepiej podłączyć lepszy. Ten wbudowany ma regulację wzmocnienia, jest na bardzo dobrym układzie ES9038 ale jak przez wyjścia analogowe XLR podłączyłem go do wzmacniacza mocy to jakość brzmienia siadła. Dopiero na drugi dzień posłuchałem podstawowej wersji Ever Solo DMP-A6 i już tego zachwytu (przy streamerze) nie było. Później zmieniłem kilka ustawień w menu (niestety nie są one opisane w manualu polskim, angielskim...i chińskim ) i udało się polepszyć brzmienie jednak do wersji Master Edition nie udało się zbliżyć. Dołożyłem jeszcze na wyjście USB kostkę iFi iDefender (kosztuje ok. 250 zł) i to jeszcze poprawiło brzmienie. I jeszcze o obu modelach ogólnie- funkcjonalność, jakość wykonania, ekran i jego funkcje, menu w j. polskim a także instrukcja (na stronie internetowej) jest rewelacyjna. Zakładam, że jeśli ktoś wypożyczy Ever Solo do domu, odpowiednio go ustawi i podłączy to na 99 % już go nie odda. I tak jak napisałem wcześniej-wersja podstawowa jest idealna dla kogoś kto kupuje takie urządzenie do salonu jako towarzysza telewizora i amplitunera natomiast dla audiofila wybór jest tylko jeden -Master Edition i naprawdę warto dołożyć 1800 zł!

a cóż to za tajemnicze ustawienia nieobecne w manualach? w takim razie gdzie one są dostępne?

i może jakiś link do wspomnianego bloga?

Edytowane przez linu666
32 minuty temu, HTaudio napisał:

Dołożyłem jeszcze na wyjście USB kostkę iFi iDefender (kosztuje ok. 250 zł) i to jeszcze poprawiło brzmienie.

Wstyd, że branża nie ma pojęcia o izolacji galwanicznej USB. Jak można bez tego testować sprzęt ? 

Zaopatrzcie się w: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub TOPPING HS01/02. 

Jeśli po dołożeniu izolacji będziecie słyszeć różnice pomiędzy streamerami podłączonymi po USB do DAC to czapki z głów za nietoperzy słuch !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi