Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, szarymak napisał:

Oddam w dobre ręce za 3300 z wysyłką, przez weekend wystawie na OLX i niech sobie leci do nowego właściciela 🙂

Obstawiam że szybko pójdzie. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
6 godzin temu, szarymak napisał:

Zobaczymy, rynek zweryfikuje, dobrze ze DMP-A8 jest sporo droższe 🙂

Daj znać jak to gra, będziesz może korzystać z dsp? 

26 minut temu, Kw202 napisał:

Daj znać jak to gra, będziesz może korzystać z dsp? 

Dam znać jak porównam z A6, głównie słucham z Qobuz’a więc może być ciekawie.

Czy ktoś porównywał ten streamer jako transport z SOTM Ultra z zewnetrznym zasilaniem ?
Będzie duży downgrade?
Czy ktoś uzywa go z dedykowaną liniówką?

5 godzin temu, julius-6 napisał:

Czy ktoś porównywał ten streamer jako transport z SOTM Ultra z zewnetrznym zasilaniem ?
Będzie duży downgrade?
Czy ktoś uzywa go z dedykowaną liniówką?

Porównywałem go jako transport z innymi streamerami ktore też były tylko transportem (niestety nie testowałem SOTM) i nie usłyszałem różnicy

Edytowane przez Aprox

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

5 godzin temu, julius-6 napisał:

Będzie duży downgrade?

A ja Ci napisze że prawdopodobnie będzie. Parę razy słyszałem Sotm 200 i raz czy dwa Ultra. Robiliśmy też porownanie 200 do Ifi zen stream i zen leżał... sotm jest niefunkcjonalny,ale gra nieźle.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 1.12.2023 o 14:27, Piopio napisał:

Nówkę można kupić za 3700. 

Chciałem wypożyczyć na testy i "na zaś" uzgodnić cenę, bez problemu kupisz za 3400 nówkę (nie po-testówkę). Także wytrwałości życzę w sprzedawaniu za 3300.

Nawet jakbym miał dopłacić 500 to i tak wybrałbym nowy, a nie używany.

16 godzin temu, Kw202 napisał:

Łączę się w bólu, też nie lubię czekać aż nabierze temperatury pokojowej 😉

I słusznie , lepiej poczekać. Dzisiaj przyjedzie kurierem do mnie wzmacniacz. Tak się zastanawiam jak długo dać mu odtajać.

12 minut temu, Luk77 napisał:

I słusznie , lepiej poczekać. Dzisiaj przyjedzie kurierem do mnie wzmacniacz. Tak się zastanawiam jak długo dać mu odtajać.

Daj mu parę godzin, lepiej dłużej niż prosić się o problemy 😉 co kupiłeś fajnego? 

W dniu 4.12.2023 o 18:06, szarymak napisał:

Trzeba niestety poczekać 🥶

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zagrało już? Wszyscy czekają 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, CHRx napisał:

Zagrało już? Wszyscy czekają 😉

Zagrało, trochę mało 😉 w pierwszym planie przy moich ATC SCM 40 i SIA-2 150 to góra pasma dużo mniej „iskrzy” w stosunku do A6, jest delikatniejsza, bardziej stonowana nie taka natarczywa ale w pełni rozdzielcza, średnica nie pcha się do przodu jak w poprzedniku. Jest dużo większa separacja poszczególnych instrumentów. Scena zrobiła się szersza, mam wrażenie że jest łatwiej wychwycić poszczególne instrumenty i ich rozlokowanie. Jeśli chodzi o dół pasma to bas jest lepiej kontrolowany, nabrał delikatnie ciepła, takiego pełniejszego wybrzmienia. Trudno po paru godzinach słuchania o dokładniejszą opinię. DSP jest ogromnie rozbudowane 😳 korekcje będę robił w przeciągu 2 tygodni jak tylko podepnę finalnie ATC C1 do zestawu. A6 gra rewelacyjnie, dalej jestem tego zdania, natomiast A8 przenosi dźwięk na wyższy poziom, lepsza separacja instrumentom, większa scena i to co napisałem powyżej. Jutro będę robił porównanie do ROSE 150b jednocześnie podłączonych do wzmacniacza przełączając źródło, dam znać co z tego wyszło. Dzisiaj leciało z Qobuz’a, jutro Tidal. 

12 minut temu, szarymak napisał:

Zagrało, trochę mało 😉 w pierwszym planie przy moich ATC SCM 40 i SIA-2 150 to góra pasma dużo mniej „iskrzy” w stosunku do A6, jest delikatniejsza, bardziej stonowana nie taka natarczywa ale w pełni rozdzielcza, średnica nie pcha się do przodu jak w poprzedniku. Jest dużo większa separacja poszczególnych instrumentów. Scena zrobiła się szersza, mam wrażenie że jest łatwiej wychwycić poszczególne instrumenty i ich rozlokowanie. Jeśli chodzi o dół pasma to bas jest lepiej kontrolowany, nabrał delikatnie ciepła, takiego pełniejszego wybrzmienia. Trudno po paru godzinach słuchania o dokładniejszą opinię. DSP jest ogromnie rozbudowane 😳 korekcje będę robił w przeciągu 2 tygodni jak tylko podepnę finalnie ATC C1 do zestawu. A6 gra rewelacyjnie, dalej jestem tego zdania, natomiast A8 przenosi dźwięk na wyższy poziom, lepsza separacja instrumentom, większa scena i to co napisałem powyżej. Jutro będę robił porównanie do ROSE 150b jednocześnie podłączonych do wzmacniacza przełączając źródło, dam znać co z tego wyszło. Dzisiaj leciało z Qobuz’a, jutro Tidal. 

Trochę niepokoi mnie to sformułowanie "mam wrażenie" dziwnie mi się kojarzy 😄

Niecierpliwie czeka na ciąg dalszy... 

Witam.

Wpis może nie w linii tematu ( i zarazem pierwszy ) ale mój DMP A6 master padł po 20 dniach od zakupu 😞 Wygrał może ze 20 godzin w tym czasie. Po włączeniu startuje ale nie dochodzi do trybu pracy - pokrętło wygasa a podświetlony ekran jest "martwy".

Serwis czeka na odpowiedź od producenta, jak się zabrać do tej usterki bo to pierwszy taki przypadek - jak usłyszałem. Niestety ale tu wróciła stara śpiewka: "Chińczyk". Gdy działał to dźwięk bajka.

6 minut temu, piotralski napisał:

Trochę niepokoi mnie to sformułowanie "mam wrażenie" dziwnie mi się kojarzy 😄

Niecierpliwie czeka na ciąg dalszy... 

Też nie przepadam za tym sformułowaniem 😉 Przy poprzednich Focalach Aria byłbym przekonany że tak jest, natomiast przy ATC nie. To tylko moje wrażenia, jutro będzie nas dwóch i w planach ślepy test porównawczy, sam jestem ciekaw jak wyjdzie. Dystrybutorem nie jestem, średnio mi zależy na kolorowaniu opinii, raczej chce Wam napisać jakie są moje odczucia.

6 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Witam.

Wpis może nie w linii tematu ( i zarazem pierwszy ) ale mój DMP A6 master padł po 20 dniach od zakupu 😞 Wygrał może ze 20 godzin w tym czasie. Po włączeniu startuje ale nie dochodzi do trybu pracy - pokrętło wygasa a podświetlony ekran jest "martwy".

Serwis czeka na odpowiedź od producenta, jak się zabrać do tej usterki bo to pierwszy taki przypadek - jak usłyszałem. Niestety ale tu wróciła stara śpiewka: "Chińczyk". Gdy działał to dźwięk bajka.

😞 szybkiej wymiany sprzętu życzę 👍 Moj ROSE 150b padł po 3 dniach, przy zmianie źródła wywalal reset, wszystkie wejścia, wyjścia na szaro po starcie i pomagało wyłączenie z prądu ale na 15-20 minut jak dostał temp to samo, wymiana na nową sztukę. Chyba masz prawo do wymiany na nowy do 30 dni ?

40 minut temu, TomaszWarecki napisał:

Witam.

Tak czy inaczej łaski nie robią, muszą naprawić albo wymienić. No chyba że brałeś po taniości z ali?

29 minut temu, szarymak napisał:

Też nie przepadam za tym sformułowaniem 😉 Przy poprzednich Focalach Aria byłbym przekonany że tak jest, natomiast przy ATC nie. To tylko moje wrażenia, jutro będzie nas dwóch i w planach ślepy test porównawczy, sam jestem ciekaw jak wyjdzie. Dystrybutorem nie jestem, średnio mi zależy na kolorowaniu opinii, raczej chce Wam napisać jakie są moje odczucia.

😞 szybkiej wymiany sprzętu życzę 👍 Moj ROSE 150b padł po 3 dniach, przy zmianie źródła wywalal reset, wszystkie wejścia, wyjścia na szaro po starcie i pomagało wyłączenie z prądu ale na 15-20 minut jak dostał temp to samo, wymiana na nową sztukę. Chyba masz prawo do wymiany na nowy do 30 dni ?

Nie wnikałem, czy jest okres w którym "obowiązuje" wymiana na drugi. Tak czy siak, dystrybutor / serwisant już 3 tydzień nie ogarnia tematu, bo chińska republika ludowa nie przysłała im instrukcji naprawy tego przypadku i "lutownicy" 🙂 Sprzęt czeka u mnie w pudełku na kuriera, aż "centrala uzna" że już pora odebrać klocek do naprawy. W tym czasie wertuję neta i szukam alternatywnej marki.

39 minut temu, szarymak napisał:

To taki sarkazm 🙂 

7 minut temu, TomaszWarecki napisał:

wertuję neta i szukam alternatywnej marki.

Mam volumio primo na testach forumowych od @Audiomagic.pli dziś go zamówiłem po kilkudniowym odsluchu...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi