Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, NRK napisał:

I nie będzie, tak samo jak te magiczne wifi ax.

To jest włożone tylko po to by w broszurce reklamowej ładnie wyglądało.

Na końcu tej układanki jest procesor, który w tego typu urządzeniach to poziom maliny.

Mam w całym domu sieć w AX skonfigurowaną w mesh. Działa to naprawdę świetnie i nawet urządzenia pracujące w AC 867 Mb/s osiągają trzykrotnie wyższy transfer po WiFi niż eversolo, które również linkuje się na max 867Mb/s. Ale to WiFi. Natomiast po LAN już powinno lecieć pełną parą. A tu transfer max 60MB/s czyli niecałe 500Mbps

Lubię kiedy gra muzyka...

15 minut temu, sk-victor napisał:

A tu transfer max 60MB/s czyli niecałe 500Mbps

Też nie pójdzie, za słaby procek i tyle w temacie. Ciesz się masz tyle. Pomału idzie to do przodu, 10 lat temu to tego typu urządzenia osiągały 15-20 MB/s po lan. 

Prosty przykład intel nuc i7 z Roon, tam na dysk m.2 czy ssd idzie max po lan. chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego tak jest.

Edytowane przez NRK
3 godziny temu, fader_audio napisał:

Dzieki za odpowiedź, u mnie wlasnie sie przycina na deezer, jeszcze mam czas do końca tygodnia zeby zwrócić. U mnie jest taka matowość, na właśnie wyższej średnicy, ale tylko w utworach gdzie jest realizacja typu im głośniej tym lepiej czyli większość nowych nagrań. 

uzywam również deezera i nic nie zauważyłem z takich przypadłości 

Może masz lepszy albo nowszy roter że  się dobrze dogaduje z ever solo, mój router już ma ze 4 lata i nie wymieniam go skoro po wifi Netflix równocześnie 2 telewizory obsługuje i się nie tnie, to chyba wifi jest dobre

Nie mam innego routera ale jesli 2 telewizory na Netflix nie zacinają się ,a 1 tidal przesyła chyba mniej danych niz Netflix równocześnie na 2 telewizorach   z tego 1 telewizor jest 8 m od routera,tidal na telefonie tylko po wifi też idzie bez zacięcia , przez connect też nie tnie ,pozatym nie jestem tu jedyną osobą której ever po wifi się ciął.

11 minut temu, bogdan53a napisał:

Nie mam innego routera ale jesli 2 telewizory na Netflix nie zacinają się ,a 1 tidal przesyła chyba mniej danych niz Netflix równocześnie na 2 telewizorach   z tego 1 telewizor jest 8 m od routera,tidal na telefonie tylko po wifi też idzie bez zacięcia , przez connect też nie tnie ,pozatym nie jestem tu jedyną osobą której ever po wifi się ciął.

Próbowałeś po kablu, w sensie skrętce?

Tak skrętką nic nie tnie, ale na tidalu  przewija utwory np do przodu  4-5 x dłużej niż przez connect ale jestem już zadowolony bo wcześniej po wifi  na  kilka minut zacinał mi się całkowicie ever solo, do tego stopnia że wypowiedziałem od stycznia umowę z tidalem ale teraz mogę już anulować wypowiedzenie umowy bo jest dobrze już kilka dni

10 godzin temu, fader_audio napisał:

Witam, porównywał mize ktos tego ever z cxn v2 series 2, chodzi głównie o brzmienie, roznice. Mam dylemat i moze jakas odpowiedź pomoże. 

Mam obecnie w domu dwa te urządzenia. Eversolo pod każdym względem między cxn

Edytowane przez Mateolo2

Ja już przesiadłem się na dmp-a6, sprzedawca poradził że w przypadku mojego zestawu wersja podstawowa zupełnie wystarczy i nie ma sensu pchać się w ME. Słuchałem tego streamera u znajomego na Focalach Oryx i muszę przyznać że zrobiła na mnie wrażenie rozdzielczość i przestrzeń z jaką to grało. Coś czuje że u mnie skończy się jeszcze na wymianie kolumn

53 minuty temu, Slim855 napisał:

Słuchałem tego streamera u znajomego na Focalach Oryx i muszę przyznać że zrobiła na mnie wrażenie rozdzielczość i przestrzeń z jaką to grało.

A jaki wzmacniacz napędzał te Focale? 

1 godzinę temu, bogdan53a napisał:

Tak skrętką nic nie tnie, ale na tidalu  przewija utwory np do przodu  4-5 x dłużej niż przez connect ale jestem już zadowolony bo wcześniej po wifi  na  kilka minut zacinał mi się całkowicie ever solo, do tego stopnia że wypowiedziałem od stycznia umowę z tidalem ale teraz mogę już anulować wypowiedzenie umowy bo jest dobrze już kilka dni

Ja od początku mam podłączonego A6 po "kablu" i zero problemu, chociaż przez chwilę na samym początku słuchałem po wifi, ale to może z godzinę.

Potestuje w weekend po wifi dłużej i dam znaka. 

A tu można posłuchać co mówi główny specjalista od marketingu w Q21 o trzech modelach Eversolo. Jeżeli dać mu wiarę 😉 to wersja ME jest najbardziej udaną i najmniej audiofilsko przekombinowaną. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Zmieniamy kostke zegara i juz mamy "rozne sekcje cyfrowe", takie to proste.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W dniu 17.07.2023 o 09:23, Adam 38 napisał:

DMP A6 od środka. Może się wypowiedzieć ktoś techniczny jak ocenia montaż? 

Ukryta Zawartość

FB_IMG_1689578068921.jpg

FB_IMG_1689578062195.jpg

FB_IMG_1689578054670.jpg

Mnie zastanawia jedno… Zazwyczaj w sprzętach audio wejście wtyku zasilającego jest przymocowane do obudowy śrubami. Tutaj tylko na płytce. Ciekawe jak łatwo jest je wyłamać wkładając jakiś wtyk zasilający poważniejszy wymagający większego docisku żeby wszedł…

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Mam obecnie w domu dwa te urządzenia. Eversolo pod każdym względem między cxn

Nie pod względem dźwięku.

Cxn gra lepiej. 

Na pewno od wersji klasycznej.

7 godzin temu, Adam 38 napisał:

A tu można posłuchać co mówi główny specjalista od marketingu w Q21 o trzech modelach Eversolo. Jeżeli dać mu wiarę 😉 to wersja ME jest najbardziej udaną i najmniej audiofilsko przekombinowaną. 

A dać mu?

3 hours ago, Mateolo2 said:

wtyk zasilający poważniejszy

Jaki stąd wniosek? Używać normalnych wtyków. Tym bardziej, że te "poważniejsze i tak nic nie dają.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A dać mu?

To Ty nie masz jeszcze swojego Eversolo ?! Gdzieś Ty się Piotrze uchował. 

Dla Ciebie, pod przyszłościowe paczki PMC, tylko DMP A8. Na priv podam Ci, gdzie mają ostatni wolny egz. w kraju. Qrde, a może sam go wezmę. Cena na tle Rose, Luminów i Audiolabów pustych w środku jest wybitnie konkurencyjna. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Tutaj dokładne zdjęcia bebechów naszych cudeniek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, piotralski napisał:

Ja od początku mam podłączonego A6 po "kablu" i zero problemu, chociaż przez chwilę na samym początku słuchałem po wifi, ale to może z godzinę.

Potestuje w weekend po wifi dłużej i dam znaka. 

U mnie po kablu zero problemów z Tidal i Spotify. Po wifi nawet nie próbowałem. Mam router 50 cm od EverSolo więc naturalnym było połączyć go kablem. 

31 minut temu, CHRx napisał:

Mam router 50 cm od EverSolo więc naturalnym było połączyć go kablem. 

Spróbuj po WiFi - unikniesz zakłóceń z LAN. Może zagra minimalnie lepiej. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Cxn gra lepiej. 

A dać mu?

Wlasie głównie o dzwiek mi chodzi, potem dopiero zeby dobrze obsługiwało deezera, jeszxze bede sprawdzal na kablu moze cos pomoże . Rzeczy typu wielki ekran dotykowy nie są u mnie wymagane, podobnie jak mqa, mize byc ale nie musi.( co ma miejsce w cxn)

23 godziny temu, linu666 napisał:

uzywam również deezera i nic nie zauważyłem z takich przypadłości 

Masz podłączony po kablu? U mnie zeby dać po kablu musze go mieć ok 8m, zeby to jakos sensownie pociągnąć, dlatego też pytam.  Tidal dziala ok, natomiast deezer czasem się przytnie. Dzięki za odpowiedzi i sorki za mala zmianę Tematu. 

Edytowane przez fader_audio
14 minut temu, fader_audio napisał:

Masz podłączony po kablu? U mnie zeby dać po kablu musze go mieć ok 8m, zeby to jakos sensownie pociągnąć, dlatego też pytam.  Tidal dziala ok, natomiast deezer czasem się przytnie. Dzięki za odpowiedzi i sorki za mala zmianę Tematu. 

Nie. po fifi i bangla. Nawet wczoraj włączony na całą noc obudził rano muzyką. Ja nie doświadczam tego problemu. Mieszkam w kamienicy. Do nadajnika mam krokami jakieś 12m a po prostej jakieś 8 przez dwie ściamy i pełen luz. Jedyne utraty jakie mam to że telefon rozłączy się z urządzeniem ale moment powtórka i działa więc ja nie mam żadnych uwag na chwilę obecną do funkcjonalności. Wyłącz go z zasilania na dobę, popraw anteny z tyłu itp. Ja bym tutaj szukał problemu. Nie słyszałem nic o stracie po fifi więc nawet nie rozkminiam takich połączeń. Jedyne co powinno i ma wpływ na podłączenie kablem to jest komputer i konsola ale obecnie mam wszystko po fifi i chodzi jak złe pomimu podłączonych kilkunastu urzędzeń do tej samej sieci i niech to się nie zmieni nigdy bo kabla nie pociągnę- nie ma takiej opcji. Ja swoje wifi łapię nawet w żabce pod domem przez strop 🙂

czuwaj!!!!

Trochę zbaczamy z rozmów o EverSolo, ale z drugiej strony tematy są powiązane. Jeżeli chodzi o zasięg i stabilność działania WiFi, to dużo z tym walczyłem po przeprowadzce z bloku to dwupiętrowego domu i większej powierzchni. Może moje wnioski są banalne, ale to po prostu u mnie działa, czyli wymiana routerów WiFi na mocne modele Asus, połączenie ich w AiMesh. Nie upieram się przy konkretnym producencie, bo inne formy mają swoje rozwiązania, ale chodzi mi o to, że przy wielu urządzeniach, które łączą się w domu z siecią, to posiadanie wydajnego routera jest niezbędne, żeby nie mieć problemów. Często się spotykam u znajomych, że mają problemy z WiFi a używają sprzętu, który "dał im" dostawca łącza za 1 zł. No cóż...

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Cxn gra lepiej. 

A dać mu?

No to tutaj się nie zgadzam.

Mialem dotąd Bluesound Node 2i na zasilaczu liniowym podłączony coaxialem do Audiolab m dac plus (który wygrał z innymi dacami, które testowałem do 4 tysięcy). Cały komplet kosztował prawie 7 tysięcy… chciałem się przerzucić na all in one i kupiłem CXN v2. Wpadli kumplem zrobiliśmy sobie ślepe testy. CXN został zmiażdżony przez zestaw który miałem. 100% trafień w ślepych testach. Dźwięk po pros tu niższej jakości. Uciekała rozdzielczość, nagle dźwięk był wycofany, stłumiony, z gorszą sceną. 

Jednak się nie poddałem i kupiłem eversolo i tutaj mogę powiedzieć, że jest na poziome mojego BS + Audiolab, albo lepiej. Słyszę jeszcze więcej szczegółów. Więc dla mnie CXN i DMP-A6 to nawet nie do porównania. 

Edytowane przez Mateolo2

Witam.

Nie można "ślepo" wierzyć opiniom innych. Wszak audio bardzo zależy od całego toru sprzętowego, akustyki pomieszczenia i, a może zwłaszcza od ucha słuchacza. Osobiście "przesiadłem" się z CXN v.2 na DMP A6 i nie słyszę gorszego dźwięku. Może nieco inny.

Edytowane przez gatar
51 minut temu, Mateolo2 napisał:

No to tutaj się nie zgadzam.

Mialem dotąd Bluesound Node 2i na zasilaczu liniowym podłączony coaxialem do Audiolab m dac plus (który wygrał z innymi dacami, które testowałem do 4 tysięcy). Cały komplet kosztował prawie 7 tysięcy… chciałem się przerzucić na all in one i kupiłem CXN v2. Wpadli kumplem zrobiliśmy sobie ślepe testy. CXN został zmiażdżony przez zestaw który miałem. 100% trafień w ślepych testach. Dźwięk po pros tu niższej jakości. Uciekała rozdzielczość, nagle dźwięk był wycofany, stłumiony, z gorszą sceną. 

Jednak się nie poddałem i kupiłem eversolo i tutaj mogę powiedzieć, że jest na poziome mojego BS + Audiolab, albo lepiej. Słyszę jeszcze więcej szczegółów. Więc dla mnie CXN i DMP-A6 to nawet nie do porównania. 

Mateusz , zobaczymy za jakiś czas 🤗 . Miażdżenie to nie odpowiednie słowo w audio . No ale powinieneś to wiedzieć bardzo dobrze . Pzdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Za jakiś czas i eversolo będzie zmiażdżone. 😉

Pdk

26 minut temu, dedal75 napisał:

No ale powinieneś to wiedzieć bardzo dobrze

Są ludzie którzy po 18 latach na forum nadal tego nie wiedzą. Nie wymagaj kolego. 😉

Pdk

.

1 godzinę temu, gatar napisał:

Witam.

Nie można "ślepo" wierzyć opiniom innych. Wszak audio bardzo zależy od całego toru sprzętowego, akustyki pomieszczenia i, a może zwłaszcza od ucha słuchacza. Osobiście "przesiadłem" się z CXN v.2 na DMP A6 i nie słyszę gorszego dźwięku. Może nieco inny.

bo to zawsze właśnie chodzi o inność a czy jedni określą ją jako lepszą lub gorszą to inna sprawa. Już ostatnio wyłapałem tutaj dwa super stwierdzenia:

1. dużo o ile nie najwięcej zależy od kolumn i wzmacniacza oraz akustyki 

2. ciekawie opisał swój wgląd w temat kolega ze studia nagraniowego 

pod tymi powyższymi mogę się śmiało podpisać. Na serio jakby istniała definicja najlepszego dźwięku i byłoby to klarownie przedstawione to byłby jeden i jedyny sprzęt który tak gra lub wszystkie grały by tak samo i nie musielibysmy się spinać na temat pomiarów i innych sporów co do sprzętów. Dlaczego wszyscy nie ustawiamy tak samo potencjometrów? Dlaczego na 1000 wyprodukowanych procesorów dźwięków na nich są różne ustawienia. Każdy chce słyszeć tak jak mu się podoba. Jedni lubią jak świszczą talerze niczym piach a inni kiedy brzmią zza koca itp itd. Jedni uważają że cxn jest ponad a drudzy że nawet nie należy ich porównywać bo cxn nie ma polotu. Natura człowieka jest taka że chcemy wiedzieć lepiej i więcej od drugiego 😉 

według mnie wszyscy z nas mają rację biorąc każdego jako jednostkę i ja szanuje wszystkich opinie i zdanie na temat tego czy każdego innego sprzętu lub urządzenia do odsłuchu.

• Pokaż nowe odpowiedzi