Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, jar1 napisał:

Wczoraj wieczorem Tidal znowu ciął u nas, w klubie, na gęstych plikach.

Qobuz był OK. 

Coś się dzieje z tym Tidalem, ostatnimi czasy nie idzie słuchać. Zmotywowało mnie to, żeby kupić zewnętrzny dysk ssd i poprosić kolegę o skopiowanie swojej bogatej kolekcji plików. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

19 minut temu, Wito76 napisał:

A posiadacze Tidala współczują platformie Amazon, że tak niewiele urządzeń je obsługuje. Remis?

Ale co nie obsługuje Amazona? 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

9 minut temu, Mieciu napisał:

Ale co nie obsługuje Amazona? 

Lumin, Silent Angel, Arcam ...tak na szybko

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

3 minuty temu, miętowy napisał:

Lepiej mi gra Tidal jednak. Ale możliwe że to z przyzwyczajenia. 

Dziś wywalał komunikat o używaniu aplikacji w innej lokalizacji. 

Który mi pod...lił?

😄

to niemożliwe przy formalnym abonamencie ?

masz konto indywidualne czy "rodzinka" ?

No cóż… U mnie na łączu 1 Gbps odtwarzanie hi-ress - z nieustającymi od kilku dni problemami. Aplikacja BluOS na dwóch niezależnych urządzeniach. TidalConnect to samo. W samochodzie na CarPlay czy na spacerze ze smartfonem wszystko ok. Czas przetestować Amazona 😉

Ooo, to nie wiedziałem, że Amazon tak olewa temat. 

Ja korzystam od kilkunastu dni na Wiim Ultra i śmiga aż miło. Jakość dźwięku jest raczej taka sama wg mnie jak w Tidalu.

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

2 minuty temu, Mieciu napisał:

Ooo, to nie wiedziałem, że Amazon tak olewa temat. 

Ja korzystam od kilkunastu dni na Wiim Ultra i śmiga aż miło. Jakość dźwięku jest raczej taka sama wg mnie jak w Tidalu.

Nie wiem czy olewa - wygląda to tak jakby nie zależało Amazonowi na współpracy z każdym producentem streamerów 🤔. Widocznie ma w tym swoją politykę i interes.

Może... Wiim Ultra nie jest mistrzem świata i zwyczajnie wszystko brzmi podobnie. Nie różnicuje, nie pokazuje wszystkiego co prezentuje np Tidal vs Amazon czy Spotify.

No nie. Spotify brzmi tragicznie. BT brzmi tragicznie. Radio brzmi jeszcze gorzej :D

Porównuje tylko Tidala i Amazona .. ciężko doszukać się różnic brzmieniowych bo i rozdzielczość jest taka sama przy tych samych utworach. 

8 minut temu, Mieciu napisał:

No nie. Spotify brzmi tragicznie. BT brzmi tragicznie. Radio brzmi jeszcze gorzej 😄

Porównuje tylko Tidala i Amazona .. ciężko doszukać się różnic brzmieniowych bo i rozdzielczość jest taka sama przy tych samych utworach. 

No ja znalazłem wiele różnic w rozdzielczości 😁

4 godziny temu, Ma_cieQ napisał:

No ja znalazłem wiele różnic w rozdzielczości 😁

Na papierku tak. Amazon ma ciut lepszą jakość wg suchych danych. Ale czy to słyszalne? 
Daj przykłady. 

8 godzin temu, Mieciu napisał:

Na papierku tak. Amazon ma ciut lepszą jakość wg suchych danych. Ale czy to słyszalne? 
Daj przykłady. 

Dokładnie tak jak napisałeś ..."na papierku". A przykłady to pierwsze z brzegu np: Dream Theater "The Count of Tuscany", Megadeth "Symphony of Destruction" czy też coś ze smooth jazzu Jonathan Fritzer - cała płyta "Piano Tales". Teraz kwestia czy to słyszalne ??? To już kwestia indywidualna.

12 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Dokładnie tak jak napisałeś ..."na papierku". A przykłady to pierwsze z brzegu np: Dream Theater "The Count of Tuscany", Megadeth "Symphony of Destruction" czy też coś ze smooth jazzu Jonathan Fritzer - cała płyta "Piano Tales". Teraz kwestia czy to słyszalne ??? To już kwestia indywidualna.

A no właśnie, zerkne dzisiaj na dreamów bo ich to słucham akurat zazwyczaj z płyt. Ale mnie to różnica jest właśnie tylko "marketingowa". Chyba nawet nie mam ochoty na laboratoryjne badania .. bo i co mi to da, jak na tę chwilę tylko amazon nadaje się do słuchania :D

10 minut temu, Mieciu napisał:

A no właśnie, zerkne dzisiaj na dreamów bo ich to słucham akurat zazwyczaj z płyt. Ale mnie to różnica jest właśnie tylko "marketingowa". Chyba nawet nie mam ochoty na laboratoryjne badania .. bo i co mi to da, jak na tę chwilę tylko amazon nadaje się do słuchania 😄

Ja też nie robiłem ani nie robię badań laboratoryjnych. Mam trochę przekorną naturę ...wszyscy używają Tidal-a a ja na przekór będę używał Amazona 😁. I tak już "jadę" na nim od lat i nie mam zamiaru zmieniać ...po części bo jestem do niego przyzwyczajony zarówno pod względem obsługi jak i "brzmienia" oraz co najważniejsze nigdy nie miałem z nim najmniejszego problemu związanego z działaniem.

22 godziny temu, Mieciu napisał:

Radio brzmi jeszcze gorzej

No właśnie takie Radio Paradise wydaje mi się, że na amplitunerze stereo Yamaha RN-602 grało dużo przyjemniej. Na Wiimie jakoś tak zwyczajnie. 

W dniu 1.03.2025 o 12:22, Wito76 napisał:

A posiadacze Tidala współczują platformie Amazon, że tak niewiele urządzeń je obsługuje. Remis?

I na całe szczęście,  bo byłoby to samo co z Tidalem 😉

Napisałem do wsparcia Wiima o dodanie funkcji połączenia przez VPN. Jeśli to wypali, to Tidal wróci na należne mu (u mnie) 1. miejsce. Póki co Amazon musi wystarczyć. Nie jest tak wygodny w obsłudze jak Tidal, ale przynajmniej się nie zacina.

Czy faktycznie jest OK warto sprawdzać o różnych porach w sposób opisany tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(post zaczynający się od "Witam, prawdopodobnie znalazłem przyczynę ścinek na Tidalu.")

Ukryta Zawartość

W dniu 1.03.2025 o 15:17, Zbi_Rek napisał:

to niemożliwe przy formalnym abonamencie ?

masz konto indywidualne czy "rodzinka" ?

Indywidualne. 

Lepiej mi gra tidal.  Może coś z poziomem głośności.

19 godzin temu, sautor napisał:

No właśnie takie Radio Paradise wydaje mi się, że na amplitunerze stereo Yamaha RN-602 grało dużo przyjemniej. Na Wiimie jakoś tak zwyczajnie. 

Radio Paradise nadaje wiele strumieni o różnej jakości. Yamaha i Wiim mogą odbierać inne strumienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stary komputer + Fedora 41 Workstation 

Tidal śmiga jak zły! 😀 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30 minut temu, Gargan napisał:

Stary komputer + Fedora 41 Workstation 

Tidal śmiga jak zły! 😀 

Ukryta Zawartość

i wszystko jasne 👍

Ukryta Zawartość

U mnie od kilku miesięcy Tidal czasami wariował zarówno na połączeniu mobilnym w innej miejscowości jak i na światłowodzie z Orange w domu. Zgłosiłem to do supportu w zeszłym tygodniu, wymieniliśmy kilka maili i problem na razie nie występuje, ani w domu na laptopie i apce desktopowej, ani na BS Node przez BluOS, ani na smartfonie połączonym z Android Auto.

• Pokaż nowe odpowiedzi