Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

I co oni z tym zrobili? 
Mi tez odpisali, przez jeden dzień działało, a potem kicha. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Nie wiem co zrobili, może nic nie zrobili, a poprawa działania to przypadek. Zakładam taką możliwość bo to nie są proste tematy. Na razie od 4 dni działa, ale oczywiście nie słucham non-stop. Poczekamy, zobaczymy. Jak będą skuchy to w końcu skończy mi się cierpliwość i trzeba będzie się wypisać z zabawy, ale jest lipa z alternatywami, więc trzeba trochę pocierpieć.

Edytowane przez węgiel
3 godziny temu, węgiel napisał:

wymieniliśmy kilka maili

Zdradź proszę, co było w tych mailach z ich strony. Jakieś ogólne rady, które można zastosować? Czy na zasadzie jeździć, obserwować? 😉

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

przmor: W jakości Max czyli do 24 bit, 192 kHz.

staropolanka2000: Najpierw pytali o szczegóły tj. konfiguracja software-u i hardware-u, później o połączenie z netem i częstotliwość występowania problemu oraz jakich utworów słuchałem i czy próbowałem restartować aplikację oraz połączenie z WiFi, na koniec poprosili o logi z aplikacji oraz nagranie wideo dokumentujące problem. Oczywiście radzili zrestartować aplikacje, WiFi, itp. itd. ale to raczej mają w standardowej procedurze odpowiedzi na każdy problem.

Do mnie nie sięga światłowód, więc korzystam z połączenia komórkowego. Do wyjaśnienia sprawy odstawiłem internet z Orange (co do zasady mam w routerze kartę Flex) i przerzuciłem się na T-Mobile. Pomogło radykalnie🙂

Jakieś nowe cyrki od jakiegoś czasu z tym Tidalem. Na prawdę to już jakiś śmiech na sali. 

Włączam coś. Na strimerze pokazuje w ogóle co innego jak na telefonie. Klikam jakiś utwór, włącza w ogóle inny z playlisty. 

?👈

5 minut temu, rafal735r napisał:

Jakieś nowe cyrki od jakiegoś czasu z tym Tidalem. Na prawdę to już jakiś śmiech na sali. 

Włączam coś. Na strimerze pokazuje w ogóle co innego jak na telefonie. Klikam jakiś utwór, włącza w ogóle inny z playlisty. 

jaki masz streamer ?

Onkyo NS

przez Chromecast 

Ogólnie strimer pokazuje prawidłowo, a telefon jakieś cyrki. Pokazuje jakieś losowe utwory. 

Jak rozłączę to już wtedy telefon pokazuje prawidłowo. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

8 minut temu, rafal735r napisał:

Onkyo NS

przez Chromecast 

Ogólnie strimer pokazuje prawidłowo, a telefon jakieś cyrki. Pokazuje jakieś losowe utwory. 

Jak rozłączę to już wtedy telefon pokazuje prawidłowo. 

heh...

robię różne akrobacje z Tidal i nawet nic nie zacina 

z Tidal connect przeskakuję "na zimno" do apki streamera, przerzucam utwory przód/tył , przewijam i nic nie tnie 😔

47 minut temu, Zbi_Rek napisał:

heh...

robię różne akrobacje z Tidal i nawet nic nie zacina 

z Tidal connect przeskakuję "na zimno" do apki streamera, przerzucam utwory przód/tył , przewijam i nic nie tnie 😔

Ja tak samo, żadnych problemów i zacięć. Streamer Eversolo i net z netii.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

26 minut temu, treinerek napisał:

Ja tak samo, żadnych problemów i zacięć. Streamer Eversolo i net z netii.

można zauważyć, że problem pojawia głównie w poniższych przypadkach

net z orange (albania)

sprzętowo (firmware) lideruje wiim 

i z talentem do miejsca na pudle, nieśmiało aspirują wyroby stajni bluesound, również krzaczący się z wiadomego powodu firmware podobnie jak u wiima

Edytowane przez Zbi_Rek
29 minut temu, Zbi_Rek napisał:

można zauważyć, że problem pojawia głównie w poniższych przypadkach

net z orange (albania)

sprzętowo (firmware) lideruje wiim 

i z talentem do miejsca na pudle, nieśmiało aspirują wyroby stajni bluesound, również krzaczący się z wiadomego powodu firmware podobnie jak u wiima

Mam net z Orange i BS2024 i dzisiejszy test przeszedł bez cięć 😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

42 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Mam net z Orange i BS2024 i dzisiejszy test przeszedł bez cięć 😁

nic na to nie poradzę 😉

ale nie załałamuj się, może jeszcze wszystko wróci do normy i nie zepsuli zabawy tą aktualizacją BLUOS 4.8.21 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek
48 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nic na to nie poradzę 😉

ale nie załałamuj się, może jeszcze wszystko wróci do normy i nie zepsuli zabawy tą aktualizacją BLUOS 4.8.21 🤭

Na szczęście moim głównym serwisem streamingowym jest Amazon Music a z nim nigdy nie miałem najmniejszego problemu - Tidal-a mam bo mam ale mało co z niego korzystam 😁

19 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Na szczęście moim głównym serwisem streamingowym jest Amazon Music a z nim nigdy nie miałem najmniejszego problemu - Tidal-a mam bo mam ale mało co z niego korzystam 😁

a jak ktoś nie kupuje nic w a>masonie ?

6 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

a jak ktoś nie kupuje nic w a>masonie ?

To nie ma niczego kupionego w Amazonie ...ale muzyczki może posłuchać 

40 minut temu, quatross napisał:

Udany streamer to podstawa 

...what streamer ? To be, or not to be ~ that is the question, rest is the silence or gaps...

Edytowane przez Zbi_Rek
28 minut temu, sautor napisał:

U mnie tnie na streamerze, a na kompie mieli w kółko. Streamer tu nie ma nic do rzeczy. Gówniany operator internetu i tyle.

masz wima więc idealny komplecik z orange 🤭

Streamer nie ma znaczenia. Znaczenie ma tylko i wyłącznie dostawca internetu. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Między innymi mam Wiima. Ale zacina też na LTE i na biznesowym orange w firmie. U teściowej na Netii zero problemów. ZERO! 

oczywiście, orange to kluczowy problem maker...

aczkolwiek problem z tidal jest permanentny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
  • Pokaż nowe odpowiedzi