Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

To może napisze skąd ten darmowy internet bo jakieś insynuacje się zaczynają. Mam telefon na kartę w Orange. Po uruchomieniu cyklicznej usługi za 35zl mam darmowe rozmowy, SMS i MMS w kraju oraz paczkę 25GB. Za doładowanie konta przez aplikację Orange dostaję z tego co pamietam kolejne 20GB a za każde odnowienie usługi 450GB. Niewykorzystane GB przechodzą na kolejny miesiąc. Na ten moment mam ponad 1TB do wykorzystania a za kilkanascie dni wpadnie kolejne prawie 500GB. W gratisie dostaję 5G Pass. Płacąc więc za telefon 35zl miesięcznie internet mam gratis. Ten internet z telefonu hotspotem wędruje do routera a dalej do komputerów w LAN oraz do tabletu i Chromecast Audio przez wi-fi. Telefon ma tylko jedną antenę więc maksymalnie mogę uzyskać 450Mbs w standardzie AC (wifi 5) z jego hotspota a praktycznie są to okolice 200-300Mbs po stronie LAN. W zupełności mi to wystarcza.

1 minutę temu, przmor napisał:

To może napisze skąd ten darmowy internet bo jakieś insynuacje się zaczynają. Mam telefon na kartę w Orange. Po uruchomieniu cyklicznej usługi za 35zl mam darmowe rozmowy, SMS i MMS w kraju oraz paczkę 25GB. Za doładowanie konta przez aplikację Orange dostaję z tego co pamietam kolejne 20GB a za każde odnowienie usługi 450GB. Niewykorzystane GB przechodzą na kolejny miesiąc. Na ten moment mam ponad 1TB do wykorzystania a za kilkanascie dni wpadnie kolejne prawie 500GB. W gratisie dostaję 5G Pass. Płacąc więc za telefon 35zl miesięcznie internet mam gratis. Ten internet z telefonu hotspotem wędruje do routera a dalej do komputerów w LAN oraz do tabletu i Chromecast Audio przez wi-fi. Telefon ma tylko jedną antenę więc maksymalnie mogę uzyskać 450Mbs w standardzie AC (wifi 5) z jego hotspota a praktycznie są to okolice 200-300Mbs po stronie LAN. W zupełności mi to wystarcza.

Ok, kupiłeś sobie darmowy internet. To ma sens ;) 

nagrywamy.com

4 godziny temu, NRK napisał:

Jest, jest kolego. 

Symetryka masz na dzień dobry, publiczny adres w cenie, modem, router, ont co tylko dusza zapragnie.

Ja mam symetryka od 2006 roku,tego samego,nie narzekam.
pewnie dlatego ,że nie używam Tidala i innych zabawek dla dzieci.

Nic mi się nie zacina na CD.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, sautor napisał:

Telefon rozumiem cały czas podłączony do prądu? Bezpieczne to na dłuższą metę?

Większość telefonów umie sterować ładowaniem.

11 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nic mi się nie zacina na CD

Mam kolegę który słucha tylko z CD.

Uczciwie przyznał, że technologia go przerosła. 😀

Telefon rozumiem cały czas podłączony do prądu? Bezpieczne to na dłuższą metę?
Podłączony tylko wtedy kiedy baterię trzeba naładować. Parę lat temu miałem internet LTE od Play i przenośny router Samsunga podłączony praktycznie cały czas do zasilania. Bateria w routerze mocno przez to spuchła.
Czy kupiłem sobie gratisowy internet? Nie sądzę bo kupiłem usługę telefonii aby móc korzystać z telefonu a te 450GB co miesiąc jak i 5G Pass dostaję gratis.

Ja też mam na stanie prawie 700 płyt i z nich korzystam. Ale nie skorzystam z nich na siłowni, na rowerze, w pracy itp ;-)

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Mam. No ale weź :D

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

21 minut temu, Mieciu napisał:

Mam. No ale weź 😄

21 minut temu, Mieciu napisał:

Mam. No ale weź 😄

weź taki zestaw, zmieścisz jeszcze cd'ki 🤭

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Scyzoryk mi się otwiera, bo kojarzy mi się to z tymi pacanami co chodzą z głośnikami BT po osiedlu ... 

6 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

czyżby do wiim'a dołączył kolejny smak z menu chi fi ? (tragiczny firmware)

Ja też mam A8 i nie mam żadnych zwiech, tak że to nie tragiczny firmware.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

2 godziny temu, NRK napisał:

Mam kolegę który słucha tylko z CD.

Uczciwie przyznał, że technologia go przerosła. 😀

Przynajmniej nie udaje audiofilia futurysty 🙂

6 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

czyżby do wiim'a dołączył kolejny smak z menu chi fi ? (tragiczny firmware)

Po przeczytaniu Twojego wpisu, wyjąłem z szuflady Wiima Pro. Od 2 godzin słucham TIDAL - żadnych zacięć nie mam. Internet z Upc, obecnie Play. 
Ps

WiiM ma już obsługę „Mail Daily Discovery” 🙂.

11 minut temu, robo27 napisał:

Po przeczytaniu Twojego wpisu, wyjąłem z szuflady Wiima Pro. Od 2 godzin słucham TIDAL - żadnych zacięć nie mam. Internet z Upc, obecnie Play. 
Ps

WiiM ma już obsługę „Mail Daily Discovery” 🙂.

no cóż, może to tylko wyjątek potwierdzający regułę 🤭

Godzinę temu, Oxzy_666 napisał:

Nie lepiej olać Tidala skoro więcej nie działa niż działa?

Nie, nie i jeszcze raz nie ! to jest wyzwanie z którym trzeba się zmierzyć 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Cóż, ja tam dołączam do tych co poddają się w walce z Tidalem. Zwiechy zaczęły się jakieś 2 miesiące temu (wcześniej było super). Początkowo od czasu do czasu, teraz to już częściej niż rzadziej. Na wszystkich źródłach - telefon, komputer, Multicast, przez WIFI i przez Ethernet bez znaczenia. Zmniejszenie jakości z Max na Wysoką nic nie dało. 

Problem jest głównie popołudniu/wieczorem. 

Przechodzę do Apple na razie :)

Panowie, a może spróbujmy ten problem usystematyzować. Dołączyłem się do dyskusji prawie na samym początku wątku. Do dzisiaj z przerwami mam problem z zacinaniem się Tidala. 

Proponuję aby tylko osoby z problemem dali odpowiedź, z opisaniem swojej konfiguracji. Może nam się coś rozjaśni. 

Proszę o nie zaśmiecanie tej prostej ankiety wrzutkami typu: mam CD i nie mam problemu, mam Amazona itd. Wiemy, że problem jest na TIDAL , więc nie trzeba udowadniać, że gdzieś indziej jest ok. 

Ankieta (tylko dla tych z problemem 🙂:

Dostawca internetu:

Odtwarzacz (marka, system operacyjny):

Protokół odtwarzania (connect/AirPlay/chromecast/natywna apka odtwarzacza):

Godziny największych problemów:

5 minut temu, _Sebek_ napisał:

Ankieta (tylko dla tych z problemem 🙂:

Dostawca internetu:

Odtwarzacz (marka, system operacyjny):

Protokół odtwarzania (connect/AirPlay/chromecast/natywna apka odtwarzacza):

Godziny największych problemów:

Orange światłowód 600

Bluesound Powernode BluOS

Connect ale też i AirPlay 

Wieczorami

Edytowane przez _Sebek_

Orange światłowód 600

Samsung Galaxy S24 (Android)

Oficjalna Apka

Godziny 17-20 (głównie wtedy mam czas na muzykę), chociaż czasem zdarzały się problemy również do południa.

Orange Neostrada / LTE

Wiim Mini / Poco F3 Android 

Tidal Connect /  Aplikacja Tidal

17-23

Ostatnio tnie się nawet jakość CD. 

Edytowane przez Andrzej_64730
2 godziny temu, Oxzy_666 napisał:

Nie lepiej olać Tidala skoro więcej nie działa niż działa? Chyba naprawdę lubicie się katować.

Ja już w Amazon-ie . Wreszcie można słuchać muzyki.

Zmiana serwisu streamingowego jest dla mięczaków a ja twardy jestem
Orange 5G jakość CD nie tnie przez 99.99999% czasu ale tnie hires w godzinach mniej więcej 16-23. Nie tnie w tych godzinach na:
- telefonie z WARP 1.1.1.1
- na PC z darmowym ProtonVPN.
Spróbuję sko figurować router aby korzystał z VPN i być może problem będzie rozwiązany.

Jutro dalsze testy.

Skonfigurowałem router aby korzystał z darmowego ProtonVPN ale jest już po 23 więc Tidal w hires działa bez żadnych kombinacji. Napiszę za kilka dni jak sprawy się mają.

2 minuty temu, przmor napisał:

Skonfigurowałem router aby korzystał z darmowego ProtonVPN ale jest już po 23 więc Tidal w hires działa bez żadnych kombinacji. Napiszę za kilka dni jak sprawy się mają.

A jaki masz router?

Prosiłem o chwilkę cierpliwości z postami, które nic nie wnoszą do dyskusji o problemie 😉. Usługi typu TIDAL powinny po prostu działać. Nie chwalmy się tym, że na alternatywnym sofcie, po VPN i z innymi czarami zaczyna działać. Nie o to tu chodzi.

Na tę chwilę winowajcą wydaje się być dostawca netu, Orange (w sumie tak podejrzewałem)
Dopisujcie się następni, będziemy to analizować…

• Pokaż nowe odpowiedzi