Skocz do zawartości
IGNORED

Czysty transport plików z sensowną aplikacją. Czy jest to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jest plex media serwer na którym można zrobić sobie bazę tylko audio lub audio i wideo. Do tego integruje do wspólnej biblioteki pliki lokalne jak i te z tidala. Posiada rewelacyjną aplikację na wszystkie platformy PLEXAMP. Ma możliwość zrobienia endpointa na raspberrypi.

Gość

(Konto usunięte)
On 7/26/2023 at 5:34 PM, piotrek7 said:

https://www.monoandstereo.com/?p=25054

image.thumb.png.2a02659ca7b1e49ebfe6b01041f37324.png

image.thumb.png.1e5bacc73ba7fe057e5a7ab5119b4307.png

Na razie nawet na stronie producenta nie ma o nim informacji. Ale znając Denafripsa, zapowiada się ciekawie 

Od 10:38 jest informacja o streamerze.

Wynika ze tego ze nazywac sie bedzie Denafrips Arce, bedzie w obudowie dopasowanej wymiarami i wygladem do DAC Ares. Bedzie wspieral obsluge Roon.

On 7/25/2023 at 1:37 PM, dzarro said:

Wracając do tematu - to wymagania „prawie” spełnia najtańszy Innuos Pulse Mini (4,8 kpln). Piszę „prawie” bo ma DACa - ale raczej na przyczepkę. Wyjście Coax jest, są też 4 porty USB - więc sczytywania biblioteki raczej się nie boi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

4 porty USB 3.0 i żaden do podłączenia dysku z plikami. Informacja od supportu:

"The USB sockets we have are only outputs. You can't connect a drive to them. You may want to attach a NAS to your network and stream the music stored on it as well."

Ukryta Zawartość

On 7/26/2023 at 1:10 AM, Mr.Jones said:

Przy odpowiednio zastosowanym typie maciezy RAID nie znikna wam dane jesli dysk/dyski padna jesli sami ich nie wykasujecie z niej.

Nawet wiecej - zeby sie chronic przed soba samym na takich NASach ktore maja system plikow COW mozna prawie za darmo zrobic "RO snapshoty", ktore pozwola odzyskac usuniete pliki 😉

A ja od 15 lat najpierw Squeezebox Media Server a po przejęciu Logitech Media Server męczę i na razie nie mam parcia żeby coś zmieniać.

• 2 tygodnie później...
7 minut temu, Mr.Jones napisał:

Jest juz na stronie producenta info o ARCE :

Ukryta Zawartość

Streamer to to nie jest, podstawka pod Roona. plus Airplay 🙂 , się chwalą ty, airplajem 🙂. Brawo Denafrips 🙂

Ukryta Zawartość

Użyteczność tego urządzenia w pewnych przypadkach będzie zależna od aplikacji jaka będzie do jego obsługi ale na razie tutaj takiej informacji nie widzę. Chyba, że bardziej stawiają na Roona i nic swojego do obsługi nie będą tworzyć.

Gość

(Konto usunięte)

Cos pewnie od nich bedzie, ale raczej obstawiaja Roon i dobrze.

Edytowane przez Mr.Jones
W dniu 23.07.2023 o 10:44, dzarro napisał:

Przy okazji - Soundgenic przez USB działa w trybie Open Home więc można używać aplikacji Lumina, Linna i Bubble(który działa wówczas tylko jako pilot).

Da się z tego jakoś posłuchać Tidal?

Głównie zależy mi na pikach, ale fajnie byłoby mieć 2w1. 

Da się z tego jakoś posłuchać Tidal?
Głównie zależy mi na pikach, ale fajnie byłoby mieć 2w1. 

Przez Bubble albo przez MConnect(dla tego drugiego trzeba wyłączyć tryb OpenHome), ewentualnie można spróbować płatny jPlay iOS(nie próbowałem). Bubble grał całkiem spoko choć słabiej niż pliki. Soundgenic może być też streamerem-endpointem. Pamiętam, że najlepszą jakość z Tidala uzyskałem z Audirvāny w trybie upnp - z Soundgenic jako endpointem.
W standardzie Soundgenic ma tylko Spotify Connect.
24 minuty temu, dzarro napisał:

Bubble grał całkiem spoko choć słabiej niż pliki.

U mnie z maliną Mconnect gra zauważalnie  lepiej niż Bubble (oba po upnp, oh też mi kuleje z jakością). 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, dzarro napisał:

Przez Bubble albo przez MConnect(dla tego drugiego trzeba wyłączyć tryb OpenHome), ewentualnie można spróbować płatny jPlay iOS(nie próbowałem). Bubble grał całkiem spoko choć słabiej niż pliki. Soundgenic może być też streamerem-endpointem. Pamiętam, że najlepszą jakość z Tidala uzyskałem z Audirvāny w trybie upnp - z Soundgenic jako endpointem.
W standardzie Soundgenic ma tylko Spotify Connect.

Dzięki, ale chyba nie zrozumiałem do końca. 🙂 Upraszczając, czy dysponując samym soundgenic i iPad da się grać TIDAL? Chodzi mi o granie z soundgenic, nie strumieniowanie z IPada. Dla mnie AirPlay gra bardzo źle, w porównaniu do grania „bezpośrednio z urządzenia.”

Dzięki, ale chyba nie zrozumiałem do końca.  Upraszczając, czy dysponując samym soundgenic i iPad da się grać TIDAL? Chodzi mi o granie z soundgenic, nie strumieniowanie z IPada. Dla mnie AirPlay gra bardzo źle, w porównaniu do grania „bezpośrednio z urządzenia.”

Soundgenic nie obsługuje natywnie Tidala. AirPlay też nie.
  • 1 rok później...
W dniu 22.07.2023 o 14:23, ferszcik napisał:

Powoli się poddaję w kwestii znalezienia takiego urządzenia. Być może odkryliście coś czego ja jeszcze nie odkryłem.

Małe odkopanko - i co, w końcu coś wybrałeś?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

6 godzin temu, Yodzisław napisał:

Małe odkopanko - i co, w końcu coś wybrałeś?

Tak, gra u mnie Auralic Aries G1. Podłączony przewodem AES/EBU do Lyngdorfa. Kupiłem paroletni z rynku wtórnego pod koniec zeszłego roku. Po tym czasie jestem bardzo zadowolony. Podłączony dysk po USB działa tak jak powinien. W aplikacji pełna obsługa tagów, okładek, wyszukiwania, kolejek, playlist. Można muzę po sieci wrzucać na dysk. Jedyny malutki minus to, że po wrzuceniu albumu trzeba skanować całą bibliotekę, chwilę to trwa (zależnie od wielkości biblioteki), parę razy trzeba kliknąć. W porównaniu do Roona, który odnajdował znaleziony album natychmiast po dodaniu jest to mała bolączka ale nie popadajmy w paranoję. Można ustawić rescan biblioteki codziennie w środku nocy, manualnie trzeba to robić tylko jak zechcemy ten album odtworzyć natychmiast. 🙂

Ale urządzenie jak i obsługę oceniam po tym czasie na 9/10.

• Pokaż nowe odpowiedzi