Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem nowego HK 750 i kicha.Co jest??

yorku

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekałem az nabierze temperatury pokojowej podłaczyłem i przez 20 minut nie chciał czytac żadnej płyty. Po jakims czasie cos mu sie odmieniło i nie było żadnych juz problemów z odczytem. Zawiodłem sie jednak na dźwieku, który miałem nadzieje zaskoczy mnie, ale nic z tego . Puściłem ten sam kawałek równocześnie na technicsie 670 d i musiałem długo sie wsłuchiwac zeby usłyszec minimalna różnice i to tylko w wyrazistości wysokich tonów na + HK . Zastanawiam sie czy taka prawie niesłyszalna róźnica warta jest tych 1000 zł ? A moze HK jest uszkodzony? Odtwarzecze też sie wygrzewa? A jak tak czy moge sie spodziewac znacznej poprawy po wygrzaniu? Pozdrawiam Yorku

• Redaktorzy

oczywiście, że powinieneś dać mu co najmniej tydzień na"wygrzanie) i warto cały czas trzymać go pod prądem.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

uwazasz ze porawa dźwieku bedzie znaczna? zostawiłem go wczoraj na repeat i bedzie tak grał dzisaj do 19 myślisz ze jakosc dźwięku az tak sie poprawi? mam czas z decyzja do piatku wtedy bede musiał go oddac. Kruca bomba mało casu....

670 –tka to bardzo udany kompakt jeżeli byłby nadal produkowany mógł kosztować więcej od Harmana. Następca jego jeżeli się nie mylę to bardzo wysoko oceniany SL-PS7 (w 2001 roku 1400zł). Generalnie to ta sama półka więc charakter dźwięku może być podobny a więc spektakularnych zmian bym już nie oczekiwał.

SL-PS7 jest następca 770 D czyli model wyżej ale dzieki tego własnie sie obawiał wszyscy psiocza na technicsa a tu taki harman nie chce grac lepiej a do tego faktycznie głośne dziadostwo

Szkoda, ze nie przesledziles wielu watkow na forum, w ktorych zwracano uwage na badziewna budowe i kaprysnosc tego cedeka. Co do jakosci dziweku, to wiele czytalem o spektakularnej poprawie po podstawowym nawet tuningu (byly watki na forum i artykul w jakims polskim pismie).

>kook

przeczytałem wszytko co sie da wiem o nieczytania cd-r o głosnej pracy itd ale przeczytałem tez wile pochlebnych opinii stad wybór padł własnie na niego. Rozpakowałem podłaczyłem i ...sie niemiło rozczarowałem.

bo poprostu wymiana cdeka na model z podobnej półki rewelacji dać niemoże i osobiście uważam że taka wymiana to bezsens i marnowanie pieniędzy - a tak poza tym ktoś trafnie kiedyś napisał że w takim przypadku może być jedynie to skok w bok - o i tyle

spróbuj może wymienić na inny egzemlarz (jak masz możliwość), choć nie wiem czy to Cię usatysfakcjonuje dźwiękowo bo to podobna półka:), ale może trafisz na ciszej pracujący i nie tak wybredny.

Winy za brak różnicy poszuikiwałbym w reszcie toru....w szczegółnoiści 909-tce Technicsa....poza tym HK 750 ma napięcie wyjsciowe 1 V (normalnie 2 V) dlatego musisz mocniej odkręcić gałkę wzmocnienia, zeby uzyskać poziom głośności taki jaki uzyskuje się na innym Cd-eku na mniejszym wysterowaniu.

No i tak to wlasnie jest z kupowaniem klockow z tego samego przedzialu. Po wymianie elektroniki MUSI byc wyrazna i bezdyskusyjna poprawa na plus. Jezeli tak nie jest, to nalezy kupic cos innego. Ot cala filozofia. Jezeli roznica jest minimalna lub zadna, to oddaj harmana i szukaj dalej.

670 d ma mozliwosci zciszenia wiec grały równie głosno a co to za różnica na jakim sprzecie grały skoro oba były porównywane i taki badziewiasty, komercyjny technics gra nie gorzej od tak chwalonego hk

> gonerek czyli uwazasz ze po "wygrzaniu" cudu nie bedzie???

Miś: 670 -tka to bardzo udany kompakt

Protestuję - Technics 670 to syf jakich mało. Miałem toto kilka lat, grało dość dynamicznie, ale ostro i matowo. Czym może być stereofonia, i jak brzmią wysokie tony, dowiedziałem się zmieniając 670 na poczciwego Marantza CD63KI. Niebo a ziemia.

Tego Marantza polecam, jesli chodzi o budżetowe, używane CD. Swego czasu kosztował ok. 2500, dziś 800-900 zł (Allegro).

>yorku

Cd to nie kolumny - po wgrzaniu moze pojawic sie subtelna zmiana, ale cudu sie absolutnie nie spodziewaj. Koledzy sugeruja ci, ze wina moze lezec w reszcie toru - ja dolozylbym do tego jeszcze akustyke. Oto co mozesz zrobic, aby sie dowiedziec gdzie tkwi problem: Pozycz na odsluch jakis cd z troche wyzszej polki - np. exposure 2010 i posluchaj co sie bedzie dzialo - jezeli nadal nie bedzie wyraznej poprawy, to zacznij szukac przyczyn w innych miejscach toru. Swoja droga rowniez uwazam ze zaczoles modernizacje systemu od niewlasciwej strony.

• Redaktorzy

prezes2005 - poszukaj Micromegi Minium, albo Stage3 bądź4 (na 5-kę raczej w tej cenie nie ma co liczyć)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.