Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Audience 52 SE

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jeżeli te dynaudio faktycznie u ciebie wylądują to dobrze by było jakbyś szukał wzmacniacza wydajnego mocniejszego. Nie specjalnie o liniowym brzmieniu.

A znajdą się takie które spełniają moje wymagania?

Cyrus One Cast wydaje się najrozsądniejszym wyborem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

I znów gabaryt skrzeczy 😉 ma być D max 330 a jest 390 ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

8 godzin temu, greg190872 napisał:

Podobno brzmi malo dynamicznie i cieplo.

Ale podobno czy sprawdziłeś? 

To nie jest chłodny wzmacniacz. Z dynaudio nie zagra raczej dynamicznie to fakt. 

Byłem bardziej ciekaw dlaczego z listy tylko jego wyeliminowałes. 

Jeśli tak olbrzymim problemem jest głębokość czy wielkość tego wzmacniacza polecam zmienić szafkę

10 godzin temu, Bartasek napisał:

A znajdą się takie które spełniają moje wymagania?

Wielkościowe?

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Byłem bardziej ciekaw dlaczego z listy tylko jego wyeliminowałes

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Z dynaudio nie zagra raczej dynamicznie to fakt.

Stary audiolab? No to właśnie tutaj się nie zgadzam.

Nie słuchałem ich z tymi konkretnymi dynaudio 

Ale miałem okazję słuchać starszego serio 8300 opartego o monobloki na kolumnach sonus Faber. 

Była moc ale granie było nijakie. To znaczy oprócz wzrostu poziomu gałki nie było w tym brzmieniu dynamiki. 

Ciężko mi sobie wyobrazić że z dynaudio jest inaczej 🙂

i ciekawe że akurat wiedziałeś że o ten model mi chodziło 😛

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale miałem okazję słuchać starszego serio 8300 opartego o monobloki na kolumnach sonus Faber. 

Była moc ale granie było nijakie. To znaczy oprócz wzrostu poziomu gałki nie było w tym brzmieniu dynamiki. 

Mowimy o M-one.

53 minuty temu, greg190872 napisał:

Mowimy o M-one.

No właśnie! 

Rozumiem że to jest sztos i rozwala pre i monobloki tego samego producenta?

• 2 tygodnie później...

Dynki kupione za 3000 zł. Nie wiem czy dużo, czy mało ale nie żałuje. W bardzo dobrym stanie wizualnym, grają też dużo lepiej i przyjemniej niż to co miałem dotychczas. Generalnie nie spodziewałem się, że to takie maleństwa ale dla mnie w sumie na plus 🙂

Co do wzmacniacza to aktualnie gra to z smsl ad18 kupionym na aliexpress za 400 zł (w Polsce wołają prawie 900 XD) 😄 Nic innego nie mam, bo takie coś kupiłem do swoich DIY. Niby 80W na kanał jest przy 4 Ohm więc te kilka tygodni wytrzymam.

Mam zamiar na wypożyczenie wziąć (jeszcze z żadnym sklepem się nie kontaktowałem):

Cyrus One Cast
Audiolab M-ONE

Jak na razie nic więcej nie znalazłem i chyba będzie to dość mocno ograniczony wybór. 

Edytowane przez Bartasek

3kPLN - za SE w idealnym stanie, to tak mniej więcej w sam raz. Nie okazja, można było ugrać choć 200 stówki.

Tylko, że te 52SE potrzebują wydajnego prądowo wzmocnienia. Im więcej ty lepiej.

Idealne dynki kupione w dobrych piniądzach to "zawsze" dobry deal i inwestycja.

Miałem i zawsze miło wspominam.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

18 godzin temu, hudykot napisał:

Miałem kiedyś z Rotelem RA-980

Ja miałem RA-985 - Dynaudio i Rotel klasyka ;-))

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

5 minut temu, klecha napisał:

(…)

Dynaudio i Rotel klasyka ;-))

Kontrola basu Rotela trzyma w ryzach Dynki. To się sprawdza. Synergia i gra muzyka 🙃

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Pokaż nowe odpowiedzi