Skocz do zawartości
IGNORED

Grillowanie


Rekomendowane odpowiedzi

Mamy juz taki watek. Zobacz tutaj

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Akurat dzisiaj pisalismy o karkowce

BTW. Do jakiej temperatury wewnetrznej ja „podgrzewasz“

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6044146
Udostępnij na innych stronach

Na gazie to nie grillowanie (nawet jeśli gaz z USA). Grillujemy wyłącznie na węglu drzewnym.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6047028
Udostępnij na innych stronach
Na gazie to nie grillowanie (nawet jeśli gaz z USA). Grillujemy wyłącznie na węglu drzewnym.

W tym czasie, w ktorym ten weglowy gril sie rozpali i jest gotowy do zabawy, zdaze skoczyc do rzeznika, zakupic co trzeba, ugrylowac i zjesc.
A o ten syf z popiolem po grillowaniu tez sie nie musze martwic

A jak ty jestes gotowy z grillowaniem, to ja juz zapomnialem, co zjadlem

Ale czasami sa „special social events“ i wtedy albo wrzuca sie cos na chustawke….

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_8144.thumb.jpg.0c782dfd4286fd550f74700702c5ef78.jpg

…. albo nabija kielbase na patyki..

IMG_8147.thumb.jpg.cc286744cec29526f3bcf247160bde26.jpg


BTW.
Ostatnio kupilem super patyki w Ustroniu, doslownie za grosze!

I jeszcze jeden drobiazg

Jak mi sie zachce grillowac w polowie listopada przy oberwaniu chmury, to nie ma problemu. A w lutym przy najwiekszej sniezycy tez nie. Naciskam guzik i „daje gazu“.
Moj sezon grillowy trwa 365 dni w roku

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6047125
Udostępnij na innych stronach
13 godzin temu, xajas napisał:

A o ten syf z popiolem po grillowaniu tez sie nie musze martwic

Powiem Ci tak: mam w domu grill kontaktowy dobrej firmy. Ustawiasz, czy chcesz stejka well done czy tam medium rare, naciskasz guzik i grill pika, jak już masz stejka kłaść. Kładziesz stejka, on go waży, mierzy grubość a potem pika, gdy jest gotowe. Tak samo grillujesz rybę kurę, warzywa, karkówkę - mądry grill ma programy na wszystko.

No i wszystko pięknie, nawet to daje się zjeść. Ale smakowo koło mięska z węgla drzewnego to nawet nie stało.

Nie rozumiem, jak można jeść mięso z grilla gazowego, czy elektrycznego, jeśli jest pogoda i można sobie ugrillować wszystko jak Pan Bóg przykazał.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6047930
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, xajas napisał:

Nie porownuj grilla elektrycznego z gazowym. To inna historia.

To samo. Bez aromatów drewna, bez tych olejków eterycznych. Jaki masz aromat z propanu-butanu?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6048093
Udostępnij na innych stronach
To samo. Bez aromatów drewna,…


Jaki gatunek drewna sobie zyczysz?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_8173.jpgIMG_8174.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6048147
Udostępnij na innych stronach
13 minut temu, xajas napisał:

 


Jaki gatunek drewna sobie zyczysz?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_8173.jpgIMG_8174.jpg

Aha. A jak "wędzisz" to malujesz szynkę płynem o wybranym aromacie? 🙂

A idź Pan...

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6048160
Udostępnij na innych stronach
3 hours ago, il Dottore said:

To samo. Bez aromatów drewna, bez tych olejków eterycznych. Jaki masz aromat z propanu-butanu?

Grillowanie to nie wędzenie. Nie ma zdrowszego grillowania niż na P-B. 

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6048233
Udostępnij na innych stronach

il Dottore.
Zrozumieliśmy twoje preferencje, co do sposobu grillowania.
Teraz pokaż co tam ugrilowałeś, bo o tym jest ten wątek.

Pokazujemy swoje dokonania grilowe i dzielimy się wiedzą.
Pozdrawiam.

Takie podwędzone uda indyka.
Dymem, podwędzone

Na ostatnim zdjęciu są skrzyneczki z wiórkami wedzarniczymi.1ae441528556de41d43754782c28d70b.jpg5b4f4a66776bf07fd8bc007919058656.jpgddc3d43111e9a3c45b8ce61e4ff438a2.jpg

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6049266
Udostępnij na innych stronach

Poniewaz aktualnie jestem na etapie „pisania pracy doktorskiej“ o grillowaniu i przerabianiu wszelkich mozliwych typow wolowiny i przyciec (cuts), znalazlem wiele ciekawych informacji, ktore tu po czesci przytocze. Niektore sa po niemiecku, ale nie trzeba znac jezyka, by je zrozumiec.

Zaczne od ciekawego zestawienia, ktore cats sa najbardziej miekkie/delikatne, soczyste i aromatyczne

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_8094.thumb.jpg.aeb72d80cfb53f49f9de3d9f383dc197.jpg

Brakuje jeszcze
Petite Tender + + + (moj faworyt)
Tomahawk Steak + + +

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6049365
Udostępnij na innych stronach

Powyższa wołowina marynuje się w kawałku 3kg na sobotnie grillowanie.
Jak również solankuje się surowy boczek 2kg i golonka bez kości, 1.5 kg.
Będzie "busy" sobota.

W piątek azjatycki makaron z krewetkami i pieczenie chleba żytniego na zakwasie.

Lubię takie weekendy.

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6053137
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...
Grill na zimę w garażu. Lecimy.2a0b94e52ae11a2fc44778372e796f66.jpg

My sie zimy nie boimy…
Grillujemy caly rok

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzisiaj znowu rybka

IMG_2517.thumb.jpg.eed7fbeb253d2ea89fda0add0c97db72.jpg

IMG_2521.thumb.jpg.cde1780a0423a703d958d9ae51da23ce.jpg

IMG_2522.thumb.jpg.286952ae7b229d55749b4b9946ccccce.jpg

IMG_2533.thumb.jpg.9abc6c24b98192c98bf2b2fb24b99a50.jpg

IMG_2535.thumb.jpg.6786e1a675b9a65f85edec39e8271205.jpg

IMG_2536.thumb.jpg.eccaec181d1aa3da8b884f6bdf46ffd4.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6092168
Udostępnij na innych stronach

Ładny kącik grilowy i Napoleon widzę .
Dajesz radę na dwa palniki?
Ja miałem 3 i było trochę mało miejsca, teraz mam 4 i jest chyba optymalnie, chociaż nie obraził bym się na 5 palników.
Mówię tak, bo ja sporo griluje metodą pośrednią w niskiej temperaturze i potrzebuję miejsce na ruszcie, nie bezpośrednio nad ogniem.

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6092907
Udostępnij na innych stronach

Ta rybka to golec (podobna do pstraga, ale intensywniejsza smakowo).
U nas „we wsi“ mozna zamawiac (w okolicy sa tysiace stawow). Wczoraj zlowiona, dzisiaj zjedzona

Poniewaz nie mam az tak wielkiej „publiki“ (przewaznie 2 osoby), ten maly Napoleon mi wystarcza.

Czesciej uzywam beefera.

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/164807-grillowanie/#findComment-6092925
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.