Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe izolatory USB

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, fetek napisał:

Po co kłamiesz ?

Nie kłamię. Opis zmian jest identyczny z wpływem izolacji galwanicznej USB - chodzi o czystość zasilania i brak zakłóceń. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, fetek napisał:

Ja używam do wideo i jak użyłem tego samego kabla HDMI do podłączania PC to miałem efekty specjalne, cykanie i inne duperele.

Ja uzywam do wideo lapka,którego łącze po nfs z serwerem,i vlc na linuxie.

A w telewizorze łacze sie z serwersm po eth,i telewizor odtwarza po dlna.

Telewizor bez androida-którego nie cierpię!

I wszystko gra!

A do telewizora mam podłączone jakies logitechy z małym subem.

Generalnie używam lapka.
Mam wszystko pod ręką.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Hmm,czyli "izolacja galwaniczna" zmienia w jakis sposób dane przesyłane przez USB?

Oczywiście, że nie zmienia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eliminuje zakłócenia elektryczne. to było wałkowane już WIELE razy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Nie kłamię. Opis zmian jest identyczny z wpływem izolacji galwanicznej USB - chodzi o czystość zasilania i brak zakłóceń. 

Ale ja nie mam żadnych zakłóceń...

Teraz, Piopio napisał:

Oczywiście, że nie zmienia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eliminuje zakłócenia elektryczne. to było wałkowane już WIELE razy. 

no ale ja nie mam zadnych zakłócen 'elektrycznych"?

I co teraz?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

14 minut temu, fetek napisał:

a jakie było pytanie ? nie o "czarne tło" ?

Czarne tło jest efektem braku zakłóceń elektrycznych. A efektem czarnego tła jest to co w opisie. 

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Masz. Poza pasmem słyszalnym. 

3 minuty temu, Piopio napisał:

Masz. Poza pasmem słyszalnym. 

no właśnie?
Słyszysz rzeczy poza pasmem słyszalnym?

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

I co teraz?

a tego to nie wiesz...

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

no właśnie?
Słyszysz rzeczy poza pasmem słyszalnym?

zakłócenia mogą mieć wpływ na DAC, nie musisz ich słyszeć ale jeśli są to może się okazać że DAC stać na więcej.

Edytowane przez fetek
6 minut temu, fetek napisał:

😅 nie prawda, nawet nie umiesz tego zdefiniować a pouczasz innych.

Akurat nie ma jednej definicji "czarnego tła" 😉 

7 minut temu, Piopio napisał:

Akurat nie ma jednej definicji "czarnego tła" 😉 

Zaraz,to mówimy o czymś,co to nie wiadomo-co to jest,i Ty wiesz,że ja tego nie mam?

14 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Zaraz,to mówimy o czymś,co to nie wiadomo-co to jest,i Ty wiesz,że ja tego nie mam?

Opisałem Ci na czym to polega. Przykro mi, że nie rozumiesz. 

Teraz, Piopio napisał:

Opisałem Ci na czym to polega. Przykro mi, że nie rozumiesz. 

No nie,dałeś cytat z recenzji.
Jak trzeba rozumieć recenzję?
Czy to obiektywne?

Wyjaśnij proszę.

Teraz, Pseudodrummer napisał:

No nie,dałeś cytat z recenzji.
Jak trzeba rozumieć recenzję?
Czy to obiektywne?

Wyjaśnij proszę.

"Czarne tło jest efektem braku zakłóceń elektrycznych. A efektem czarnego tła jest to co w opisie. "

32 minuty temu, fetek napisał:

zakłócenia mogą mieć wpływ na DAC, nie musisz ich słyszeć ale jeśli są to może się okazać że DAC stać na więcej.

Jak sie o tym przekonac?
Zastosowanie izolacji galwanicznej wyjasni róznice?

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Jak sie o tym przekonac?
Zastosowanie izolacji galwanicznej wyjasni róznice?

Tak. 

27 minut temu, Pseudodrummer napisał:

z grubsza... ale zobacz jak to mądrze brzmi 😅 zwłaszcza na urządzeniach które nie mają USB.

8 minut temu, Piopio napisał:

"Czarne tło jest efektem braku zakłóceń elektrycznych. A efektem czarnego tła jest to co w opisie. "

Nie i znowu nie wiesz... ale już mniejsza z tym.

Edytowane przez fetek
5 godzin temu, Piopio napisał:

"Charakter owych zmian był zgodny z oczekiwaniami, bo niemal zawsze ulepszenie zasilania daje podobne efekty. Dźwięk był bardziej rozdzielczy, jako że słychać było więcej drobnych detali, które podawane były w bardziej klarowny, czystszy sposób. I to właśnie o ową czystość chodzi. Lepsze zasilanie eliminuje z dźwięku zakłócenia, szum, których teoretycznie nie słyszymy, a które są czymś w rodzaju mgiełki umieszczonej między nami a muzyką, zmniejszającą jej czytelność. Wyeliminowanie tej niechcianej warstwy sprawia, że owe drobne elementy dostają szansę współtworzenia większej, pełniejszej, bogatszej całości i to właśnie postrzegałem, jako lepszą rozdzielczość, szczegółowość i czystość prezentacji. Z nich z kolei wynikał cały szereg drobnych zmian, które sumarycznie znacząco wpływały na odbiór muzyki. Poprawiła się dynamika, także ta na poziomie mikro, barwa instrumentów i wokali zrobiła się bardziej nasycona i soczysta, zauważalna była również poprawa różnicowania. "

Opis dotyczy zasilania liniowego ale w 100% oddaje wpływ zastosowania izolacji galwanicznej USB. 

Albo nic z tych rzeczy.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W dniu 22.02.2025 o 20:45, Piopio napisał:

Opis zmian jest identyczny z wpływem izolacji galwanicznej USB - chodzi o czystość zasilania i brak zakłóceń. 

Porównaj sobie aduma3165 w wersji chińskiej, z autorskim projektem Altor, opartym na układzie TI isousb211.

Czystość zasilania to zewnętrzny, niskoszumowy zasilacz. Może usłyszysz różnice..

Edytowane przez Genezyp
dop.
7 minut temu, Genezyp napisał:

Porównaj sobie aduma3165 w wersji chińskiej, z autorskim projektem Altor, opartym na układzie TI isousb211.

Czystość zasilania to zewnętrzny, niskoszumowy zasilacz. Może usłyszysz różnice..

To może być jeszcze lepiej niż mam ? 😉 Skoro w swoim systemie nie rozróżniam DAC to marna szansa, że rozróżnię różne izolatory 😉 

Niebezpiecznie zaczyna przypominać to retorykę jak w przypadku kabli USB i LAN. Nie ma podstaw naukowych ale słychać 😉 

Edytowane przez Piopio

11 minut temu, Piopio napisał:

To może być jeszcze lepiej niż mam ? 😉 Skoro w swoim systemie nie rozróżniam DAC to marna szansa, że rozróżnię różne izolatory 😉 

Skoro nie rozróżniasz przetworników dac, to jak najbardziej możesz nie rozróżniać skali działania izolatorów.

Przyczyny mogą być różne..

Jesteś usprawiedliwiony z "nieobecności na zajęciach"🙂

5 minut temu, turandy napisał:

coś Ci się popsuło w technice cyfrowej bądź biologicznej złożoności osobowej 😁

Myślenie zerojedynkowe, może doprowadzić do zafałszowanego postrzegania rzeczywistości i błędnej interpretacji faktycznego stanu rzeczy.

To nic innego, jak niedopuszczenie do całego, szerokiego spektrum zjawisk.

22 minuty temu, turandy napisał:

coś Ci się popsuło w technice cyfrowej bądź biologicznej złożoności osobowej 😁

A może różnice to wymysły audiofili ? Sprawdzę na lepszym DAC 😉 

13 minut temu, Piopio napisał:

A może różnice to wymysły audiofili ?

Audiofil słyszy więcej, chyba. Przynajmniej powinien.

Ale tu chodzi o wyścig zbrojeń, nie wiedziałeś ? Słuch już dawno nie bierze w tym udziału 😁

42 minuty temu, turandy napisał:

Ale tu chodzi o wyścig zbrojeń, nie wiedziałeś ? Słuch już dawno nie bierze w tym udziału 😁

piszesz to typowi który ma listwę gigawatt...

Z takim czymś mieliście do czynienia? Co tym myślicie? Polska produkcja: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

25 minut temu, Yodzisław napisał:

Z takim czymś mieliście do czynienia? Co tym myślicie? Polska produkcja: 

Ukryta Zawartość

Kupiłem i działa na pewno. Ewidentnie eliminuje szum w tle. Kup masz 14 dni na odesłanie, sam się przekonaj 

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Ghotti napisał:

Kupiłem i działa na pewno. Ewidentnie eliminuje szum w tle. Kup masz 14 dni na odesłanie, sam się przekonaj 

A wpływ na dźwięk? Porównywałeś z innymi tego typu ustrojstwami?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi