Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy! Kolumny używane do 15k zł

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.10.2023 o 20:34, maxijazz napisał:

Najlepiej pojedź do YB.
Myśle, że spodobają ci sie Bise XL i Zephyr 2.

Co odsłuch w domu to w domu. 

Salka może być specjalnie przygotowaną pod profil kolumny. 

Wypożyczenie da więcej 

• 4 tygodnie później...
W dniu 16.10.2023 o 23:41, Łukasz1303 napisał:

Gdybyś miał jakieś wieści to proszę o info.Znalazlem w Holandii 2.5k EUR, już nawet głupi myli przeszły przez głowę żeby jechać 

Nie wiem czy zakupiłeś już coś ale gdyby temat był ciągle aktualny to XN360 pojawiły się w Polsce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Oo, dzięki bardzo za info.Na razie kupiłem wzmacniacz Audio Flight One.Na resztę toru mam jeszcze czas ale na pewno rozważę te Xaviany i pojadę ich posłuchać z moim nowym zakupem.Cena trochę wysoka.Zobaczymy😉

2 minuty temu, Łukasz1303 napisał:

Oo, dzięki bardzo za info.Na razie kupiłem wzmacniacz Audio Flight One.Na resztę toru mam jeszcze czas ale na pewno rozważę te Xaviany i pojadę ich posłuchać z moim nowym zakupem.Cena trochę wysoka.Zobaczymy😉

Cena rzeczywiście troszkę wygórowana ale myślę że doszedłbyś do porozumienia ze sprzedawcą gdybyś był zdecydowany. Niewątpliwie zachęcam do odwiedzin i osobistego odsłuchu tych kolumn bo to naprawdę może być koniec drogi moim zdaniem 😉 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Jakby co:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Xaviany niepozornie wyglądają i w sumie są mało znane, a czytałem że ich wyższe modele są niczego sobie. Trochę jak z Magnat i Heco - też często są niedoceniane, nie mówiąc o tym, że są odbierane jako raczej przeciętne marki, a mają sporo ciekawych modeli.

Godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

Trochę jak z Magnat i Heco - też często są niedoceniane, nie mówiąc o tym, że są odbierane jako raczej przeciętne marki, a mają sporo ciekawych modeli.

No właśnie np takie Heco Celan Revolution 9, cena zachęca, parametry też. 

1 minutę temu, dlmtb napisał:

No właśnie np takie Heco Celan Revolution 9, cena zachęca, parametry też. 

Heco Celan to fajne paczki a model Revolution 9 to mój faworyt z tej serii. Podobno też LA DIVA wypadają b. dobrze na tle konkurencji, tj. kolumn do 40k zł.

14 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Heco Celan to fajne paczki a model Revolution 9 to mój faworyt z tej serii. Podobno też LA DIVA wypadają b. dobrze na tle konkurencji, tj. kolumn do 40k zł.

Heko ma odium producenta tanich kolumn do kina domowego i cena po wyżej 5 tyś za komplet jest swego rodzaju szklanym sufitem dla tej marki. Po prostu nikt kto ma dziś do wydania 12-14 tyś na nowe kolumny nie wyda ich na Celen Revolution 9, że o La Diva nie wspomnę.  

• 1 miesiąc później...
W dniu 17.11.2023 o 09:15, dlmtb napisał:

nikt kto ma dziś do wydania 12-14 tyś na nowe kolumny nie wyda ich na Celen Revolution 9

Czyli nie warte są tych pieniedzy? Zastanawiałem się nad nimi bo opinie mają dobre.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

2 godziny temu, bumbum napisał:

Czyli nie warte są tych pieniedzy? Zastanawiałem się nad nimi bo opinie mają dobre.

Tego czy nie są warte (soniczne ) tych pieniędzy nie wiem. Napisałem że tego typu marki jak Heko kojarzone z tanim głośnikem, powyżej pewnej ceny nie znajdują zbyt wielu chętnych do zakupu. To tak jak z chińską limuzyną, mimo że wklad materiałowy i jakość w tym technika jest na poziomie wielu europejskich marek nikt za nią nie da więcej niż połowę ceny podobnych modeli renomowanych producentów. Tak w przypadku sprzętu audio samochodów i wszelkich dóbr użytkowych pozostaje kwestia odsprzedaży po latach eksploatacji.  Drogie produkty nisko cenionych marek ogromnie tracą na wartości.

3 minuty temu, dlmtb napisał:

Napisałem że tego typu marki jak Heko kojarzone z tanim głośnikem,

No właśnie. A mogą to byc całkiem porzadnie wykonane głosniki, porządnie grające byc może lepiej od takich za kwotę sporo wyższą.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

24 minuty temu, bumbum napisał:

No właśnie. A mogą to byc całkiem porzadnie wykonane głosniki, porządnie grające byc może lepiej od takich za kwotę sporo wyższą.

I to nie jest wykluczone.

W dniu 7.01.2024 o 17:27, bumbum napisał:

Bardzo dobre kolumny ale nie za 14k. 

Kupisz je taniej po prostu. Ale z nowych, to bardzo solidna propozycja na tle konkurencji.

Tu idą propozycje używanych. Czyli kiedyś nowych 2 krotnie droższych. No mija się to z porównaniem. 

• Pokaż nowe odpowiedzi