Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po Gustard R26 R2R

Rekomendowane odpowiedzi

Cayin i6dac mk2 nie gra jak typowe Sabre. Dociążone i kolorowe granie. Volumio Primo podobnie choć już nie w takim stopniu.

Masz rację podobnie Lumin T2 jest na sabre a gra analogowo. Ale nie jest łatwo o dobrą aplikacje sabre.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gdyby ktoś szukał Pontusa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Ostatnio były dwie sztuki nowego modelu 15th , korespondowałem z właścicielami cena około 7400

Na Magna Hifi jest Spring 3 Level 2 B- stock za około 9600 zastanawiam się nad nim

4 minuty temu, blackromek napisał:

Ostatnio były dwie sztuki nowego modelu 15th , korespondowałem z właścicielami cena około 7400

Na Magna Hifi jest Spring 3 Level 2 B- stock za około 9600 zastanawiam się nad nim

Można sobie bezpośrednio od producenta zamówić za 8k PLN zamiast u nas 10k w sklepach. Zdaje się wysyłka za free i wszystkie opłaty wliczone  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wygląda, że faktycznie wszystkie koszty po ich stronie, sprzedają na zasadach DDP.

9200 PLN cena do PL, bez pilota.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Wreszcie dotarł 🙂 i ogólnie pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Najbardziej na tą chwilę zyskała góra pasma, która jest wyraźniejsza, czystsza i lepiej wybrzmiewa co bardzo mi się spodobało, bo wcześniej miałem lekki jej niedosyt. Pozostałe cechy brzmienia może opiszę, gdy trochę pogra ten Enyo, ale już teraz słychać wyjątkowo naturalny i barwny dźwięk, który nie sposób aby się nie podobał.

59ZUUZV.jpeg

Wreszcie dotarł  i ogólnie pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Najbardziej na tą chwilę zyskała góra pasma, która jest wyraźniejsza, czystsza i lepiej wybrzmiewa co bardzo mi się spodobało, bo wcześniej miałem lekki jej niedosyt. Pozostałe cechy brzmienia może opiszę, gdy trochę pogra ten Enyo, ale już teraz słychać wyjątkowo naturalny i barwny dźwięk, który nie sposób aby się nie podobał.
59ZUUZV.jpeg

Gratulacje. Dawaj znać jak się wygrzeje sprzęt i twoje ucho
A z czego się przesiadłes?

14 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Gratulacje. Dawaj znać jak się wygrzeje sprzęt i twoje ucho

Ukryta Zawartość

A z czego się przesiadłes?

Dzięki 🙂 jak tylko się trochę osłucham to skrobnę parę zdań na jego temat 😉 

Wcześniej miałem i mam, bo schowałem do szafy - 1 bit DAC Wolfson WM8741 opracowany przez Tomka Jabłońskiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Godzinę temu, Tal napisał:

Chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości jakoby R2R nie nadawało się do metalu 😁

Jest nawet wręcz przeciwnie. Znakomicie się nadaje...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Jest nawet wręcz przeciwnie. Znakomicie się nadaje...

Odnoszę takie samo wrażenie.

Chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości jakoby R2R nie nadawało się do metalu 

Wielkie dzięki , trochę mi kolega rozjaśnił sytuację , więc chyba jednak pójdę w r2r
Tylko teraz tak na Holo May jestem za krótki
Kupić Holo spring l2 po nagięciu budżetu kte czy np nowego pontusa 15 th czy też czekać na Gustarda r 30 ale ile to będzie trwało no i jest jeszcze LAiV
13 minut temu, blackromek napisał:

Kupić Holo spring l2 po nagięciu budżetu kte czy np nowego pontusa 15 th czy też czekać na Gustarda r 30

Ja bym poczekał na Gucia R30 z czystej ciekawości. Już R26 gra bardzo fajnie, R30 powinien jeszcze podnieść poprzeczkę. Pytanie - za ile. Bo już X-30 tani nie jest.

Więc może Spring L2 (KTE się nie opłaca) i zamknąć temat.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Ja bym poczekał na Gucia R30 z czystej ciekawości. Już R26 gra bardzo fajnie, R30 powinien jeszcze podnieść poprzeczkę. Pytanie - za ile. Bo już X-30 tani nie jest.

Więc może Spring L2 (KTE się nie opłaca) i zamknąć temat.

Ja właśnie czekam na R30 chociaż nie powiem że nie korci mnie wypożyczenie X30 - ale wolałbym mieć oba u siebie jednocześnie by móc je porównać i albo jednego zostawić lub obydwa dodać. Teraz tylko poszukać sklepu który będzie skłonny wypożyczyć te klocki ...no i ciekawe na ile R30 zostanie wycenione 🤔

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Ciekawe kiedy pojawi się R30 , słyszałem pogłoskę że ma kosztować w okolicach x30 , x30 miałem obiecane do posłuchania ale coś się nie mogę doczekać

9 godzin temu, Tal napisał:

Wreszcie dotarł 🙂 i ogólnie pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Najbardziej na tą chwilę zyskała góra pasma

zaraz, u ciebie tak wszystko się szybko zmienia, że nie wiem z czym porównujesz. ostatnio byłeś zachwycony m2tech young dsd chyba 😉 

20 minut temu, ro35 napisał:

zaraz, u ciebie tak wszystko się szybko zmienia, że nie wiem z czym porównujesz. ostatnio byłeś zachwycony m2tech young dsd chyba 😉 

Zgadza się ostatnim moim markowym DACiem był M2Tech Young DSD, którego z pewnością będę polecał wszystkim szukającym niedrogiego, ale dobrego przetwornika. To świetny DAC i obok takiego Hegla HD12 stanowi moim zdaniem najlepszy wybór DACów w cenie około 2tyś. 

1bitowy DAC zbudowany na kości Wolfsona WM8741 to mój awaryjny przetwornik, którego nikt nie chciał kupić, gdy miałem go wystawionego, więc zostawiłem go sobie i ogólnie to była bardzo dobra decyzja, bo przynajmniej mam co podłączyć, gdy najdzie mnie na zmiany. Ten DAC jak na konstrukcje delta-sigma brzmi również bardzo dobrze i dopiero bezpośrednie porównania obnażają jego słabe strony, więc schowałem go do szafy, bo obecny Enyo 15th pozamiatał wszystko co do tej pory miałem. Jednak technologia wykonania R2R jest najbliższa moim preferencjom i upodobaniom.

3 godziny temu, blackromek napisał:

Uważacie że Spring kte oprócz lepszego USB ( średnio mi zależy bo korzystam Lumin u2 mini via Ddc po i2s ) nie różni się bardzo od wersji L2

No przecież to wypasione wejście USB to główna zaleta KTE. Każdy kto ma DDC dobrej klasy spokojnie może sobie K|TE odpuścić. No chyba, że lubisz srebrne druty i transformator takimż drutem nawijany. 🙂

Srebro jest cenione i pożądane w audio, ale nie zawsze i nie wszędzie. Osoby bezpośrednio porównujące KTE do L2 mówią, że KTE gra jaśniej. I ja im wierzę.

11 minut temu, Tal napisał:

technologia wykonania R2R jest najbliższa moim preferencjom i upodobaniom.

Kto raz wejdzie na drogę R2R, szybko zdaje sobie sprawę, że z tej drogi nie ma już odwrotu. 🙂 Teraz tylko będziesz dopłacać do coraz lepszych R2R. 😄 

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 minut temu, il Dottore napisał:

Kto raz wejdzie na drogę R2R, szybko zdaje sobie sprawę, że z tej drogi nie ma już odwrotu. 🙂 Teraz tylko będziesz dopłacać do coraz lepszych R2R. 😄 

Prawdopodobnie tak będzie 😉 

Czyli wychodzi w moim przypadku ( nie gram z PC tylko streamer + Ddc ) że nie ma sensu dopłata do wersji Kte , ryzyko zakupu Holo Audio w ciemno akceptowalne bo z ewentualną odsprzedażą nie powinno być dużego problemu , zostaje kwestia nowego Gustarda ile trzeba tylko na niego czekać

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Osoby bezpośrednio porównujące KTE do L2 mówią, że KTE gra jaśniej.

Bo jest troche srebra w ukladzie zasilania? Smieszne.

3 minuty temu, blackromek napisał:

nie ma sensu dopłata do wersji Kte

Ale logo liska na gorze obudowy w KTE jest ladne 🙂

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

Bo jest troche srebra w ukladzie zasilania? Smieszne.

Tak. Srebrne kable wszędzie i trafo nawinięte srebrem.

Ja mam to samo - jak podłączę srebrny IC to mi gra za jasno. Srebrzona miedź - o, to co innego! 🙂 

Jeszcze Siltecha chcę spróbować - może przekona mnie do srebra jednak.

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

Ale logo liska na gorze obudowy w KTE jest ladne

No jest. Pytanie, ile chcesz za nie dopłacić.

2 godziny temu, blackromek napisał:

Czyli wychodzi w moim przypadku ( nie gram z PC tylko streamer + Ddc ) że nie ma sensu dopłata do wersji Kte , ryzyko zakupu Holo Audio w ciemno akceptowalne bo z ewentualną odsprzedażą nie powinno być dużego problemu , zostaje kwestia nowego Gustarda ile trzeba tylko na niego czekać

Już miał być. Teraz drugi kw. 2025. Jakaś obsuwa w projekcie, testach albo produkcji. W sumie max 4 miesiące, jeśli wierzyć Chińczykom.

6 minut temu, il Dottore napisał:

Srebrne kable wszędzie

Wszędzie to w tym przypadku w sekcji zasilającej.

7 minut temu, il Dottore napisał:

Pytanie, ile chcesz za nie dopłacić.

Nie mój problem.

5 godzin temu, Gargan napisał:

Fetysz srebra wiecznie żywy 🤪

"Najważniejsze informacje:

Srebro jest najlepszym przewodnikiem prądu

Miedź jest drugim najlepszym przewodnikiem i najczęściej używanym w praktyce"

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, il Dottore napisał:

Jeszcze Siltecha chcę spróbować - może przekona mnie do srebra jednak.

Jeśli srebro to koniecznie wypróbuj Albedo.

11 minut temu, ProjectPi napisał:

A różnica to całe 5%.

A słychać 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi