Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin mt-45mk3 i lampy 5bk7a, nie miała baba kłopotu...

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.05.2024 o 19:54, Pseudodrummer napisał:

A co to za bufor?
Fosi Audio P1 tube?

Fx-audio tube-03 plus ruskie lampki. Ale to się nadaje do tranzystora,  pięknie koloryzuje mojego kenwooda. A z lampą słucham na płasko. Ostatnia zmiana to wymieniłem tego fiio bta30 pro na fiio k5 pro ess. I jest sama radość!

24 minuty temu, basic44 napisał:

Fx-audio tube-03 plus ruskie lampki. Ale to się nadaje do tranzystora,  pięknie koloryzuje mojego kenwooda. A z lampą słucham na płasko. Ostatnia zmiana to wymieniłem tego fiio bta30 pro na fiio k5 pro ess. I jest sama radość!

A w tym FX Audio lampy jaka rolę pełnią?
Bo zdażają sie takie preampy,co maja podświetlenie diodami lamp i lampy sa jakby tylko "na pokaz"

.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• 2 miesiące później...

Witam.

Jestem w posiadaniu Cayin mt-45mk3. Zakupiony w czerwcu 2024 w oficjalnym sklepie. Lampy ECF82/6U8, 12AU7/ECC82, KT88. Po włączeniu przez 14 sekund nie słychać dźwięku, czy to soft start, czy jakieś inne zjawisko?

Nie znam tego modelu, ale wszystkie piece Cayina które miałem i który aktualnie użytkuje posiadały soft start. 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Niestety w tym modelu nie ma systemu soft start gdyby był to na pewno nie trwał by 14 sek. to efekt nagrzewania lamp po prostu zimne nie grają...

W dniu 10.12.2023 o 14:47, Wojciech67 napisał:

COSSOR KT88  jest ponoć awaryjna.

była cała produkcja psvane awaryjna , ale to na samym początku i była z nimi loteria.

dostałem info od bezpośredniego dystrybutora psvane z chin , że wersje specjalne przechodzą podwójną kontrolę jakości . Nie tylko kt88 lecz wszystkie . Ile w tym marketingu , a ile prawdy to nie wiem.

Edytowane przez bolo_senor
  • 2 tygodnie później...

Witam serdecznie stałem się właścicielem cayin mt45mk3 ale z innymi lampami na sterowaniu ecf82 i 12au7.Mam  pytanie, dotyczy przełącznika tr/ul czy można przełączać na włączonym wzmacniaczu ,słyszałem, że w niektórych nie wolno. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. 

Lepiej nie próbować. Ja przynajmniej sie nie zdecydowałem. Pamiętaj żeby odczekać min. 2 minuty do ponownego włączenia.

Dziękuję robię to szybciej około 30 sek.i nic się nie dzieje.Problem to wyłączanie u wyłączanie raczej ,lampy się zużywają. 

Witam wzmacniacz kupiłem do audio physic classic 10 i nie zawiodłem się grają tak jak chciałem .Posiadam też snell e3 które słucham z yagin ms300c ,próbowałem podłączyć do nich cayinmt45mk3 ale nie zagrały tak jak na audio physic. Powiem ,że snell e3 uwielbia mało watowe sety z yaginem 300c to śpiewają.Tryby pracy w moim przypadku to duża różnica odrazu słychać różnicę. 

Przełącznik tr/ul można przełączać na włączonym wzmacniaczu switchem tr/ul  steruje  przekażnik i jest to bezpieczne.Dla świętego spokoju jak ktoś się obawia można zciszyć głośność.Pozdrawiam.    

• 1 miesiąc później...

Witam, czy zamawial ktoś Cayina bezpośrednio z Chin? Czy są jakieś dodatkowe opłaty w postaci cła? Jak to wygląda?🤔

Tak. W momencie transakcji Chińczyk odejmuje cło i VAT od ceny a potem naliczają w urzędzie celnym.

• Pokaż nowe odpowiedzi