Skocz do zawartości
IGNORED

VOLUMIO PRIMO PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000zł !!

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.11.2023 o 12:41, Audiomagic.pl napisał:

Jakieś pierwsze przemyślenia? Bo że kabel USB się przydał to wiem 😉 

Testy już zakończone, dziś wiyśle przesyłkę dalej. Przemyślenia są ale tu tylko napiszę że na pewno warto posłuchać tego sprzętu. No i dzięki za przekazanie kabla USB.

2 godziny temu, Robert Kalifornia napisał:

Testy już zakończone, dziś wiyśle przesyłkę dalej. Przemyślenia są ale tu tylko napiszę że na pewno warto posłuchać tego sprzętu. No i dzięki za przekazanie kabla USB.

Nie ma problemu, udało się też chwilę porozmawiać w 4 oczy:) 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

16 godzin temu, ProjectPi napisał:

Lista zamknieta czy moze da sie do niej wciaz dopisac?

Zapisuje na rezerwę, jak ktoś zrezygnuje to wskakujesz na listę. 

Uprzejmie informuję szanowne koleżeństwo, iż o 19:30 przesyłka pojawiła się w paczkomacie i już od 20:00 ogrzewa się w cieple domowego ogniska bo pierońsko zmarzła 🙂

Od jutra testy.

4 minuty temu, payong napisał:

Uprzejmie informuję szanowne koleżeństwo, iż o 19:30 przesyłka pojawiła się w paczkomacie i już od 20:00 ogrzewa się w cieple domowego ogniska bo pierońsko zmarzła 🙂

Od jutra testy.

Jestem ciekaw opinii. Szczególnie że jest sporo możliwości podłączenia 🙂

W dniu 23.11.2023 o 20:17, Audiomagic.pl napisał:

Szczególnie że jest sporo możliwości podłączenia

Fakt. Pierwsze wrażenie pozytywne. Czy jest jakieś konto użytkownika w My Volumio bo wtyczek nie da się zainstalować?

2 godziny temu, payong napisał:

Fakt. Pierwsze wrażenie pozytywne. Czy jest jakieś konto użytkownika w My Volumio bo wtyczek nie da się zainstalować?

Załóż nowe, w ramach posiadania urządzenia jest darmowe 🙂 zero dodatkowych opłat. Jakby był jakis problem z kontem daj znac napisze do Volumio.

2 godziny temu, ksiezyc napisał:

Wpisuje się jako kolejny rezerwista 🙂

Zanotowane 🙂 Mogę zdradzić że coś szykuje na przyszły tydzien z nowych tourów

33 minuty temu, Audiomagic.pl napisał:

Załóż nowe, w ramach posiadania urządzenia jest darmowe

Dziękuję za wskazówkę, założyłem konto, działa, można instalować pluginy.

W dniu 26.11.2023 o 19:12, payong napisał:

Dziękuję za wskazówkę, założyłem konto, działa, można instalować pluginy.

Jakieś pierwsze przemyślenia?

9 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Jakieś pierwsze przemyślenia?

Pozytywne zaskoczenie. Oprogramowanie działa w zasadzie bez błędów (w zasadzie bo oczywiście udało mi się zawiesić przy eksperymentach 🙂 ). Dźwięk przyjemny. Mógłby jeszcze zostać u mnie przez chwilę 🙃

Tour alert 😉

W dniu 29.11.2023 o 18:07, payong napisał:

Melduję, iż Volumio Primo wyruszył w drogę do nowego domku 🙂

Inpost trochę przeciągnął, ale najważniejsze że porządnie zapakowana paczka dotarła w stanie idealnym 🙂 zmarzluch już się grzeje i jutro po śniadaniu i kawce zamierzam zacząć testy. Dzięki @payong i @Audiomagic.pl 👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

6 minut temu, Wito76 napisał:

Daj znać jak to względem maliny się sprawuje.

Właśnie szukam następcy podstarzałego usbridge signature. Póki co pierwszy zakup z ciekawości - czyste RPI4B 2GB nie pokazało niestety nic ciekawego. Owszem jest dużo detali i sczegółów, ale kosztem wybrzmień, głębi, muzykalności, spokoju i kultury grania. Przy jasnym systemie, taki sposób prezentacji jest dla mnie nie do przyjęcia. Celuje w Volumio Primo/Rivo oraz może Holo Audio Red ( tu podoba mi się możliwość instalacji róznych systemów), tylko niestety brak dostępności.

18 minut temu, marcinmarcin napisał:

Właśnie szukam następcy podstarzałego usbridge signature. Póki co pierwszy zakup z ciekawości - czyste RPI4B 2GB nie pokazało niestety nic ciekawego. Owszem jest dużo detali i sczegółów, ale kosztem wybrzmień, głębi, muzykalności, spokoju i kultury grania. Przy jasnym systemie, taki sposób prezentacji jest dla mnie nie do przyjęcia. Celuje w Volumio Primo/Rivo oraz może Holo Audio Red ( tu podoba mi się możliwość instalacji róznych systemów), tylko niestety brak dostępności.

Ja walczę czy primo czy rivo 🙂 rivo ma swoje plusy lepsza płytę itd. ale primo daje możliwość że sprzedam dac swój i jak będę zbierał na nowy to mam urządzenie z daciem. Plusem Volumio są częste aktualizacje oraz to że są zainteresowani opiniami klientów i dystrybutorów. Trochę pogadaliśmy przy okazji AVS. 

W dniu 21.11.2023 o 17:15, ProjectPi napisał:

Lista zamknieta czy moze da sie do niej wciaz dopisac?

wpisuje jako ostatniego z racji zwolnienia się miejsca 🙂

Heh, jak to mówią najlepsze głosowanie to głosowanie własnymi nogami (portfelem znaczy)

Więc volumio primo zamówione 🤩

Dzięki @Audiomagic.plza fajną zabawę i możliwość poznania tego klocka. Na moje potrzeby strzał w przyslowiową 10 😃

Ps. Recka będzie, trochę później 😉

Dodam jeszcze że jak każdy sprzęt tego typu bardzo zyskuje na zasilaniu. U mnie od początku gra z zasilaczem PD Creative i jest bardzo dobrze. Na impulsowym z zestawu (sprawdziłem na prośbę jedno z kolegów) gra jak to na impulsowym - ostrzej, bardziej płasko i chaotycznie. Nie ma tragedii ale zdecydowanie warto go zasilić dobrym liniowym, tym bardziej że nie trzeba nic w urządzeniu rozbierać ani przerabiać.

No to musi byc marne urzadzenie, jesli zasilanie czyni mu taka roznice. Roboczo przyjme, ze nic z tych rzeczy, jeno odrobina tradycyjnie przesyconej na punkcie zasilania fantazji.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

12 minut temu, ProjectPi napisał:

No to musi byc marne urzadzenie, jesli zasilanie czyni mu taka roznice. Roboczo przyjme, ze nic z tych rzeczy, jeno odrobina tradycyjnie przesyconej na punkcie zasilania fantazji.

Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Polecam sprawdzić jak zmienia się dzwięk po podłączeniu zasilacza liniowego PD Creative. Używam tych zasilaczy do bluesound node i dac RME różnice w dzwięku żona z kuchni słyszy. 🙂

Volumio primo miałem okazje słyszeć na liniowym i oryginalnym impulsowym. Tak naprawdę trzeba być głuchym żeby nie słyszeć różnicy zdecydowanie lepiej gra na liniowym.

10 minut temu, River80 napisał:

Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Polecam sprawdzić jak zmienia się dzwięk po podłączeniu zasilacza liniowego PD Creative. Używam tych zasilaczy do bluesound node i dac RME różnice w dzwięku żona z kuchni słyszy. 🙂

Volumio primo miałem okazje słyszeć na liniowym i oryginalnym impulsowym. Tak naprawdę trzeba być głuchym żeby nie słyszeć różnicy zdecydowanie lepiej gra na liniowym.

Czyli konstruktorzy RME są głusi...

nagrywamy.com

25 minut temu, przemak napisał:

Czyli konstruktorzy RME są głusi...

Na to wychodzi...

albo oszczędni

37 minut temu, River80 napisał:

ulegamy zbiorowej sugestii 😄 

55 minut temu, River80 napisał:

Polecam sprawdzić jak zmienia się dzwięk po podłączeniu zasilacza liniowego PD Creative. Używam tych zasilaczy do bluesound node i dac RME różnice w dzwięku żona z kuchni słyszy.

Zasilacz jak zasilacz.

Wspolczuje komponentow/systemu, ktorym/ktoremu czyni to roznice. Albo wybujalej fantazji. 

Samemu ADI-2 roznicy to nie sprawia.

Edytowane przez ProjectPi

48 minut temu, przemak napisał:
59 minut temu, River80 napisał:

Czyli konstruktorzy RME są głusi.

Żaden z nich niestety niema żony.😂

4 minuty temu, NRK napisał:

Żaden z nich niestety niema żony.😂

Albo kuchni.

• Pokaż nowe odpowiedzi