Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kino domowe zakupić za 5-6 tys zł.

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie kino domowe można zakupić za 5-6 tys zł.

Rozumiem że ta kwota musiała by mi wystarczyć na:

1) DVD

2) Amplituner

3)Zestaw głosników + subwofer

4)Okablowanie

Myśle o następujących markach: YAMAHA , SONY, Tannoy, Eltax, oraz Tonsil--> (zestawy głośnikow+subwofery z wrześni)...

Drodzy forumowicze napiszcie coś podajcie jakieś przykłady bo powiem szczerze to samą kwestią kina domowego

dopiero zacząłem się interesować od kilku dni wiec moggę jedynie sam szperać w literaturze i pytać ludzi dla których ta kwestia nie stanowi już tabum...

Polik zerknij na to :

1.DVD nowe yamaha 550

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 500zł

2.amplituner nowy yamaha RXV 750

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 1700zł

3.zestaw JBL nowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 3500zł

w tej konfiguracji masz już 5.1 i to już nie źle gra w pokoju około 20m co prawd bez sub. ale JBL ma sam w sobie niezły bass lepiej uzbierać potem trochę kasy i dokupić lepszy sub. niż na siłę kupować wszystko na raz i być nie zadowolonym !? no i jeszcze możesz dokupić sobie dwa E-20 i mieć pełne 7.1 ale to nie jest nie zbędne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za ciekawe propozycje (od Durango i Mariusz z.) fakt faktem że na allegro jest niesamowity wybór tak że oczopląsu można dostać i jest całkiem tanio :)

Odnośnie decyzji co kupic jeszcze się muszę troszkę się wstrzymać bo to nie tylko ja bedę decydował o konfiguracji itd...

Teraz w wekend pojdę do sklepów trochę pooglądać jak coś znajdę dam znać ,a temat zostawiam nadal otwarty :)

Jedno jest pewne że będzie i tak problem bo kino to byłoby umieszczone w holu ok. 70 m2 oczywiscie kształt holu jest nieregularny i zestaw znajdowałby sie za przewężeniem i troche w rogu . Poglos nie będzie tu raczej natarczywy bo chociażby umieszczony tu obecnie TV nie dudni...

Polik no to teraz wszystko zmienia postać rzeczy 70m !!!!!!!!!!!!!!!!

to masz dwa wyjścia

1. wariant który Ci wcześniej przedstawiłem pod warunkiem że istnieje możliwości oddzielenia miejsca w który znajduje się kino o reszty holu przesuwaną GRUBĄ kotarą ( i nie pacz na to że od telewizora nie mam pogłosu bo to nie ta moc !!!!!!! i fale dźwiękowe mogą zanikać lub nie mają wystarczającej energii po odbiciach )

2. myślisz co najmniej o modelu Yamahy RXV-1500 (cena na allegro około 2500zł) + dopały na fronty lub RXV-2500 (cena około 3000zł ) albo monstrum Yamaha DSP-Z9 (cena na allegro 15000zł ) no i do tych dwóch pierwszych zestawów np. kolumny JBL od modelu E-90, E-100 fronty i monitory E-30 centralny EC-35 to minimum plus dobry sub. - Paradigm , B&W, albo inny mocny wynalazek min 500W RMS na te gabaryty no ale przy tym rozwiązaniu nie licz na 5000-6000 zł a raczej 20000-50000zł

Ps.

Polik nie słuchaj tych dałnów w sklepie którzy będą chcieli Ci sprzedać to co mają i w sklepie sporo przepłacisz np. jak kupiłem swoją Yamahe RXV-1500 na allergo za 2600zł a w sklepie cena około 4300zł i to jeszcze na zamówienie !!!!!!!!

W tej cenie dostaniesz już sprzęt Harmana Kardona , który sprawi Ci prawdziwą ucztę muzyczną. Co do wypowiedzi Durango odnośnie "tych dałnów w sklepie " to rozumiem ,że zacytowane określenie wyniosłeś ze swego wykształcenia . Tym bardziej trzeba Ci współczuć . Znam wielu sprzedawców w Polsce i żaden z nich nie wykazywał objawów choroby /downa/ . .http://ipe.pl/archiwum/+/html/prace/formela/stymulacja_rozwoju_mowy.htm . I strzeż się żebyś nie wypowiedział tych słów w złą godzinę.

locoloco słuchaj mnie uważnie co do tego jak napisałem słowo „dałnów” to nie wiem czy wiesz ale obowiązuje ustawa o języku polskim i nie muszę pisać „down” a żeli chcesz moralizować to znajdź sobie forum np. Radia Maryja lub podobne.

Określeni gości w sklepie „dałnami” odnosiło się do ich znajomości tematu i profesjonalizmu !!!!!!!!!!!!

A kolega zadał nam jasne pytanie na które Ty nie potrafisz odpowiedzieć w sposób jasny i klarowny tylko piszesz „Harmana Kardona „ wiesz ile jest modeli podaj koledze szczegóły albo się nie wtrącaj !!!!!!!!!!!!

Rozumiem ,że masz monopol na wiedzę . Czego nie widać po treści Twojego wystąpienia. Nie używaj słów których nie rozumiesz . Nie obrażaj ludzi - bo na tak szanowanym forum - poprostu nie wypada. Nie spotkałem w żadnym sklepie sprzedawców z taką przypadłością. Co do profesjonalizmu - szczególnie w supermarketach - to podzielam Twoje uwagi , że często wprowadzają nas w błąd.

Na razie nie słucham Radia Maryja , ale rozumiem że Ty tak - skoro go gorąco polecasz. Dzięki !!!.

Co do Harmana Kardona to opinie użytkowników określają w większości zestawy jako zachwycające. Przekazałem informację jako myśl ,że warto posłuchać jeśli jest jeszcze przed zakupem. Pozdrawiam

Hej Durango jesteś cool gość. Wiem ,że się wkurzyłeś na sprzedawcę/jednego/ więc nie możesz obrażać wszystkich. Wytoczyłeś działo przeciw wróblom , a tak nie można. Wielu sprzedawców przechodzi szkolenia na całym świecie , rzetelnie wykonując swoje obowiązki . Myślę ,że się z tym zgodzisz . pozdrawiam

oj co sie dzieje.... kupa smiechu ,koleś do Yamahy poleca Eltaxy Liberty hmm...

nie szalej z akupem np Yamahy RXV650 lepiej kup RXV440 lub 450

(w swojej klasie cenowej nie mają równych sobie a zbytniej różnicy w stounku do modeli RXV640/50 nie ma ,lub ampli Sony)

i reszte kasy zainwestuj w dobry zestaw kolumn (teraz jest promocja na B&W)

plus DVD Panasonic s47 (jest dobry sam go chciałem łyknąć na ale...Sony mnie bardziej przekonało)

narka

Rany :):):) już nic nie wiem ;) zpiszę te typy które podajecie i rozpoczne pojedyńcze wypady po różnych sklepach jedno tylko pewne ,że ze względu na to ,że nie tylko ja będę decydował o konfiguracji będzie to ciężka i długa droga bo gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść :)

Jak rozpocznę to będę zdawał relacje z wypadów przedstawione przez was wszystkich przykłady będę traktował jako wzór...

Nie chce tu komentować waszych wypowiedzi bo moja wiedza i doświadczenie z kinem domowym jest kompletnie w powijakach :(

Dziękuję

Ze swojej strony moge polecic Ci zestawienie Denon + Mission seria M.

I tak

Denon (w Twoim przypadku) co najmniej model 2105 - ok. 1800 pln na Allegro

i zestaw kolumn Mission: M35i jako fronty (duze kolumny, a u Ciebie sa takie bardzo potrzebne - mam takowe, graja bardzo przyjemnie i zestawienie z Denonem sprawdzone bo mam 1604. Reszta kolumn tez z tej serii. Wyjdzie ponad 4000, ale jak sie dobrze potargujesz to raczej niewiele ponad;) Za ta cene kupisz je nawet w sklepie. Do tego na poczatek jakies tanie DVD.

Ale najwazniejszy jest odsluch! Posluchaj chociaz ze dwoch wymienionych w watku propozycji, tak zebys mial porownanie.

Powodzenia!

Do postu powyzej.

Nie zauwazylem, ze ma byc jeszcze SUB. No to te 4000 z kawalkiem moze nie wystarczyc;) Ale proponuje kupuj z rozwaga i nic na szybko. Lepiej dolozyc i dokupic suba pozniej, niz za miesiac czy dwa wkurzac sie na sprzet, ze nie gra tak jak to sobie zalozyles.

W tych cenach HK - jest bezkonkurencyjny .

Extra oferta jest też na Pioneera

Ukryta Zawartość

obecnie dvd 575 grais / 2459 cena za komplet /

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.