Skocz do zawartości
IGNORED

Laptop w roli transportu - aplikacje, ustawienia

Rekomendowane odpowiedzi

Napiszę tak,jeszcze 10 lat temu może laptop miał sens,dziś w dobie różnych mniej lub bardziej zaawansowanych streamerów zabawa z laptopem jest pod znakiem zapytania.

Napiszę tak,jeszcze 10 lat temu może laptop miał sens,dziś w dobie różnych mniej lub bardziej zaawansowanych streamerów zabawa z laptopem jest pod znakiem zapytania.

Kazdy, nawet najbardziej zaawansowany streamer to system zamkniety, bez mozliwosci ingerowania w jego funkcje. Ma to pewne zalety dla tych, ktorzy nie maja pojecia o tej materii, albo nie odczuwaja potrzeby ingerowania. Ale dla tych, ktorzy sami chca decydowac co i jak ma dzialac, PCet pod Windows albo MAC OS jest zdecydowanie lepsza (i przewaznie darmowa) alternatywa.

Dla samego streamingu z platform typu Tidal itp. to wybrał bym streamer. Ale gdybym miał zasoby plikowe na dyskach to komputer i roon są chyba dobrym kierunkiem.

W dniu 2.01.2024 o 14:59, J4Z napisał:

Chciałbym kiedyś sprawdzić

A ogólnie jakiś czas temu sprawdzałem tidala z mojego pc po usb i gorzej mi zagrało, niż z Node na liniowym po coax. Dlatego pytałem o aplikacje/ustawienia. Kiedyś jeszcze siądę. Nie śpieszy mi się. 

Z racji tego, że zacząłem kombinować z dsp, rozważam różne opcje: pc z dsp, może Adi. Może zostawię, jak jest teraz: Node i OpenDRC-DI. Szkoda mi już siana na audio, szczerze mówiąc. Nie chciałbym dokładać, przynajmniej na tę chwilę. Ale to już przydługi offtopic.

Edytowane przez J4Z

.

9 minut temu, J4Z napisał:

A ogólnie jakiś czas temu sprawdzałem tidala z mojego pc po usb i gorzej mi zagrało, niż z Node na liniowym po coax.

To jest oczywiste. Potrzebujesz izolacji galwanicznej USB żeby było lepiej. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, J4Z napisał:

Co ja poradzę jak nie pożyczysz. xD

Pożycz od Amazon.pl

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, J4Z napisał:

A daj linka, bo Sławek podrzucał do jakichś DIY i "drogich" konwerterów na coax. Podejrzę sobię.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

43 minuty temu, Piopio napisał:

Potrzebujesz izolacji galwanicznej USB żeby było lepiej. 

Następna będzie sieciówka, itd, itp...

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• J4Z zablokował(a) ten temat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.