Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie dobrać sprzęt

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybyś nie znalazł u siebie, to zapraszamy do Pabianic, do nas 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

16 minut temu, quatross napisał:

którego?

Mr780 

Ma 900

Może coś z starszych ma600

Byłem już naprawdę świetnie grający ale ciężko dostępny na rynku wtórnym ma 1000

@mark808       A  ileż to roboty 😉  Sołtysowska 35 A

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może dadzą coś posłuchać 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 4.01.2024 o 17:20, quatross napisał:

Miałem go. Z NOSami gra super

Teraz został MA900 w ofercie...

Wiem wiem. 

Czekamy na następstwo. 

No jest jeszcze rv3 i obecny rv4. Ale o ciężko w pl. Też fajne.

20 godzin temu, audioburak napisał:

Może dadzą coś posłuchać 😉 

Może. 

Nie no chłopaki są spoko. W sensie jest duży wybór. Trzeba przyjść nastawionym na odsłuch sprzętu a nie sprzedawcy 🙂

W dniu 2.01.2024 o 21:56, mark808 napisał:

Dostałem nowy gramofon Pro-Ject Evo bo zawsze chciałem powrócić do analogów. No i zaczęło się ,słuchanie na starym wzmacniaczu SU-V45A Technicsa i Altusach to po prostu tragedia. Nawet korektor również Technicsa nie pozwala odsłuchać płyty na pożądanym dobrym poziomie. Dawniej było trochę prościej skazani byliśmy na Radmora ,Cleopatrę albo w Pewexie to co już wymieniałem. Teraz mnogość wzmacniaczy i różnego rodzaju kolumn jak się w tym odnaleźć i jak to dobrze ze sobą zgrać. Moja muza to głównie Hard Rock, Hevi Metal ale też Psychodelika i muzyka elektroniczna. Pomóżcie dobrać jakiś dobry zestaw głównie wzmacniacz i kolumny

Od tego Technicsa to zagra lepiej wszystko... Przecież tego sprzętu to nawet korektor nie ratuje.

Dlatego, w którą stronę nie pójdziesz to i tak będzie progres, o tyle temat prosty. 🙂

19 godzin temu, MagneticFields napisał:

Od tego Technicsa to zagra lepiej wszystko... Przecież tego sprzętu to nawet korektor nie ratuje.

Dlatego, w którą stronę nie pójdziesz to i tak będzie progres, o tyle temat prosty. 🙂

Zgadza się po odsłuchaniu już par u sprzętów Nad356, Denon to najbardziej  przemówił do mnie model YamahaS701 przy Hard Rocku i Metalu słychać to co w tej muzyce jest esencją. Choć i z muzą bardziej rozrywkową również moim uchem sobie radzi.  Super Bas i wyrazista lecz nie świszcząco-cykająco hałaśliwie góra. No ale i odsłuch był też i na kolumnach już z tej epoki a nie na Altusach  z którymi mimo że zregenerowane będę się chyba musiał rozstać 

5 minut temu, mark808 napisał:

odsłuch był też i na kolumnach już z tej epoki

Jakich?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ciekawe jak ten Technics zagrałby z kolumnami innymi niż Altusy. Dawno temu miałem coś podobnego do Altusow (Mildton) i do tego wzmacniacz Pioneer niezbyt wysokich lotów (A-404 czy coś w tym stylu). Po zastąpieniu Mildtonów "normalnymi" kolumnami był ogromny progres.

Miałem tego Technicsa lata temu i ośmielam się twierdzić, że tak samo, jak sławne

Altusy był równie kiepskim elementem systemu. Przesłodzona góra pasma i brak

dynamiki w basie. Było płasko i bez życia. A jeszcze połączenie z dudniącymi

w dole pasma i kaleczącymi górą Altusami może w ogóle zniechęcić do słuchania

jakiejkolwiek muzyki. Co ciekawe te same zarzuty co SUV 45 dotyczyły również

mocniejszych braci tego wzmacniacza - opisanych dumnie AA class 😉 

Razem to był raczej hałas; głośny trzeba to przyznać, ale tylko hałas.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Do Yamaszki polecę KEF R3 albo Focal Aria 906 czy ELAC VELA. Zainwestuj też w DAC, nawet tani (za tysiaka) Topping D50 potrafi zdziałać wiele.

9 minut temu, przmor napisał:

A wzmacniacz ma Technicsa nie Yamahę.

Technicsa już prawie nie ma, za to prawie ma Yamahę - sugerujesz by polecać mu kolumny do wzmacniacza, którego właśnie się pozbywa? Hmmm...

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 6.01.2024 o 17:43, Tokina napisał:

Mozesz uzasadnić to, co napisaleś?

Ten Technics [i jeszcze kilka mu podobnych] nie ma w sobie nic, ani dynamiki, ani dołu, ani przestrzeni, ani rozdzielczej góry.
Deska była inspiracją przy tworzeniu tego sprzętu chyba.

W dniu 6.01.2024 o 20:16, przmor napisał:

Ciekawe jak ten Technics zagrałby z kolumnami innymi niż Altusy. Dawno temu miałem coś podobnego do Altusow (Mildton) i do tego wzmacniacz Pioneer niezbyt wysokich lotów (A-404 czy coś w tym stylu). Po zastąpieniu Mildtonów "normalnymi" kolumnami był ogromny progres.

Zagrałby źle, albo bardzo źle. 😄

Czym tą Yamaha przemówiła? Odsluchem? Z jakimi kolumnami? Bo to w takim razie sprawa załatwiona. 

Na jednej szali polecane kefy R3 i focale arie?

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Czym tą Yamaha przemówiła? Odsluchem? Z jakimi kolumnami? Bo to w takim razie sprawa załatwiona. 

Na jednej szali polecane kefy R3 i focale arie?

Możecie jeszcze polecić jakieś salony Audio w Krakowie lub okolicy,gdzie można bez problemu odsłuchać sprzętów .Nie koniecznie tych które sprzedawca ma akurat podpięte bo te chce  sprzedać. 

15 minut temu, mark808 napisał:

Możecie jeszcze polecić jakieś salony Audio w Krakowie lub okolicy,gdzie można bez problemu odsłuchać sprzętów .Nie koniecznie tych które sprzedawca ma akurat podpięte bo te chce  sprzedać. 

A co z audiotrendem? Art audio Niepołomice? Nie pyklo? W Krakowie mamy właśnie bardzo mało salonów. 

Jest jeszcze hi endowy Nautilus i studio 999. Ale u nich ciężko.

Jest jeszcze audiofan, u Łukasza możesz znaleźć coś dla siebie albo audiomix na kawaryjskiej.

W krakowskiej denon store i na Kazimierza Wielkiego velvethertz. 

W dniu 9.01.2024 o 15:36, quatross napisał:

HiFi Station, tylko że u nich inny wybór 

Właśnie koło nich idę. Chodzę tamtędy codziennie i wyleciało mi z głowy. 

Ale faktycznie oni mają bardzo specyficzny i ograniczony wybór.

@mark808 jak idą wizyty? Gdzie już byłeś?

W dniu 10.01.2024 o 16:31, Piotr Sonido napisał:

Właśnie koło nich idę. Chodzę tamtędy codziennie i wyleciało mi z głowy. 

Ale faktycznie oni mają bardzo specyficzny i ograniczony wybór.

@mark808 jak idą wizyty? Gdzie już byłeś?

Posłuchałem jeszcze Marantza PM5005 podpięte do  KEF i Focal Aria ale tak naprawdę to najbardziej podeszły mi kolumny Audio Vectra QR5 no tylko za jaką kasę

Z innych wzmacniaczy takich bardziej Audifilskich to posłuchałem  jeszcze Arcam A5 no napewno brzmi lepiej niż wcześniejszy Marantz PM5005 i YamahaAS701 Tylko cały czas myślę czy nie będzie brakowało mi tej choćby minimalnej regulacji tonów

25 minut temu, mark808 napisał:

Posłuchałem jeszcze Marantza PM5005 podpięte do  KEF i Focal Aria ale tak naprawdę to najbardziej podeszły mi kolumny Audio Vectra QR5 no tylko za jaką kasę

Z innych wzmacniaczy takich bardziej Audifilskich to posłuchałem  jeszcze Arcam A5 no napewno brzmi lepiej niż wcześniejszy Marantz PM5005 i YamahaAS701 Tylko cały czas myślę czy nie będzie brakowało mi tej choćby minimalnej regulacji tonów

Co znaczy źródło

A co z tego rodzaju ofertą z Krakowskiej 21

Ukryta Zawartość

Czy u nich są odsłuchy, czy nie ma ...

Ukryta Zawartość

Można też jakiś mix - nowy wzmacniacz czy ww. amplituner z poważną mocą

a do niego kolumny ze wstęgą, jak Audiovectory:

Ukryta Zawartość

Akurat odrzucony Marantz, Emotiva czy Yamaha mają regulacje barwy, a ta ostatnia

ma dodatkowo rzadki dziś płynnie regulowany loudness do cichego słuchania.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi