Skocz do zawartości
IGNORED

Przesiadka z Bluesound Powernode na wzmacniacz do3/4,5tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Zastanawiam się nad zmianą wyżej wymienionego Bluesound Powernode na coś innego. Co mi nie pasuje w BS ? Na pewno płaskość grania, średnia scena mało góry i ogólnie gra tak ni jako. Zastanawiam się nad wzmacniaczem + strimer lub amplitunerem ? Na czym mi zależy ? Na pewno aplikacja jak w bluseound, wsparcie do tidal, spotify, w aplikacji (radia) żona słucha, większej sceny, szczegółowości, detalu, góry.  Czy HDMI mi jest potrzebne ? Teraz mam i jest wygodnie ale wydaje mi się, że to większy problem nie będzie używać dwóch pilotów. Szukam czegoś przyszłościowego, na razie będzie grać z TESI 661. Czy jesteście w stanie coś sensownego polecić ? I czy warto zrezygnować z HDMI ? Z góry dziękuję za porady. 

A jakbyś to spróbował rozdzielić ?

Taki naprzykład 😉  - jakiś Wiim Pro i porządny wzmacniacz np A S701 z DAC. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Może by się dało pożyczyć Yamahę, wtedy byś wiedział na pewno, podłączając

ją choćby do jakiegoś CD'ka, ale we własnym wnętrzu i na swoich kolumnach.

Może Tesi też potrafi ożywić  😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

12 minut temu, WuJO napisał:

Czyli rozumie, że nic lepiej grającego nie kupię w granicy 5tyś ? 

Jak sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Zadając pytania na forum dowiesz się co najwyżej co komu innemu się podoba lub nie. Z naciskiem na nie.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę natomiast myślałem, że mniej więcej ktoś mnie nakieruje na coś i czy to dobry pomysł zmieniać BS. 

Ja osobiście na oku mam Yamaha MusicCast R-N800A i Denon PMA-900HNE.

Edytowane przez WuJO

Mój ojciec ma rn602. Wbrew obiegowym na tym forum opiniom gra to bardzo dobrze moim zdaniem. Funkcjonalnie bez zarzutu póki co. Z Monitor Audio BX2. Chyba takie głośniki ma.

A nie. Monitor Audio Bronze 2. Bas refleks z przodu.

9 minut temu, WuJO napisał:

Denon PMA-900HNE

Powiedzmy sobie szczerze przy całej mojej sympatii do Denona, że ten wzmak to potomek PMA700AE (swoją drogą bardzo dobrego wzmaka moim zdaniem, znów wbrew forumowym opiniom) kosztującego w momencie pojawienia się w sklepach 1295 zł. Fakt, że jakaś inflacja, że DAC, ale to nadal ten sam wzmacniacz w środku.

Edytowane przez Misio38

Nurtuje mnie pytanie jaki będzie dźwięk i funkcjonalność na takim powiedzmy wimi pro w porównaniu do BS ? 

Edytowane przez WuJO

Na wyjściu cyfrowym taki sam.

Teraz to już po mnie raczej.

2 minuty temu, Misio38 napisał:

Na wyjściu cyfrowym taki sam.

Teraz to już po mnie raczej.

Może tak źle nie będzie 😄

Chyba zdecyduje się na R-N800A ale jeszcze poczytam co inni mają do powiedzenia 🙂

W dniu 6.01.2024 o 10:16, WuJO napisał:

Może tak źle nie będzie 😄

Chyba zdecyduje się na R-N800A ale jeszcze poczytam co inni mają do powiedzenia 🙂

umów się na odsłuch, obawiam się że wymienić trzeba i kolumny i wzmacniacz, abyś był w pełni zadowolony i zacząłbym chyba od kolumn, bo to im brakuje trochę... jajec 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

18 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

umów się na odsłuch, obawiam się że wymienić trzeba i kolumny i wzmacniacz, abyś był w pełni zadowolony i zacząłbym chyba od kolumn, bo to im brakuje trochę... jajec 😉

No to dziwne bo takie wcześniej polecaliście.....

5 godzin temu, WuJO napisał:

No to dziwne bo takie wcześniej polecaliście.....

no bo w swojej cenie są ok, ale co ja poradzę, że chcesz lepiej 😉 Trzeba iść wyżej i wydać więcej. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ciesz się, że od razu Ci nie zarekomendowali za głupie 25 tys. choćby:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale i tu zaraz padnie zdanie, że przecież można lepiej 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Amplituner zagra podobnie. Może będzie miał inną barwę , głębię ale klasa będzie podobna. Myślę że as701 albo mr780 to są urządzenia które mogą ci się spodobać. Ale mając taki budżet mocno pomyśl o wzmacniaczu używanym. Będzie to wtedy prawdziwy przeskok. 

Mam doła.....

Wyporzyczyłem yamaha r-n800a i w porównaniu do powernode jest różnica... bas jest bardziej kontrolowany nie dudniący, góra i środek się wybiła.... ale czy jest aż taka różnica? Kwestią przyzwyczajenia, jest lepiej ale nie zwala z nóg. Zostawiłbym za pilot, wygląd, aplikacje którą obecnie lepiej działa. Pytanie czy czegoś jeszcze słuchać czy zostawić albo zostać przy powernode?

Bo to jest podobna półka, a inny dźwięk. Ja dalej będę stał przy swoim: wymiana kolumn na lepsze ;)

www.tophifi.pl

W innym wątku Top Hifi napisało tak:

Bluesound lubi jaśniej grające kolumny z krótkim basem i jaśniejszą górą. B&W np pasują do BS

Może spróbuj właśnie z takimi kolumnami bo Tesi to raczej ciepłe kluchy.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

5 minut temu, treinerek napisał:

W innym wątku Top Hifi napisało tak:

Bluesound lubi jaśniej grające kolumny z krótkim basem i jaśniejszą górą. B&W np pasują do BS

Może spróbuj właśnie z takimi kolumnami bo Tesi to raczej ciepłe kluchy.

no i to da uważam lepszy efekt niż zmiana wzmaka zostając na tych Tesi 

www.tophifi.pl

Ja zostaje przy yamaha a kolumny też pójdą do zmiany w najbliższym czasie.  Tylko muszę pomyśleć jakie na pewno podłogówki.

Godzinę temu, WuJO napisał:

Ja zostaje przy yamaha a kolumny też pójdą do zmiany w najbliższym czasie.  Tylko muszę pomyśleć jakie na pewno podłogówki.

Z naszej oferty posłuchaj B&W 603 s3 (żywe granie z Yamaha) i Elac Uni Fi Reference F5 na pewno 😉

Na jednych i drugich to będzie przepaść w stosunku do Tesi

www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi