Skocz do zawartości
IGNORED

dCS Debussy vs. 2023 Balanced MARK 4x PCM63P DAC vs. Audio Note DAC4 (2x PCM63K)

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba bym wolał takie cus, łatwiej odesłać 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti

Panowie zapomnijcie o zwrotach na aliexpress, mnie oszukali na 3k

Jak się jakieś pierdoły zwraca za 100-500zł to w miarę problemów nie robią, ale i tak nie zawsze 

Mój TDA1541A podczas zmiany utworów i zmiany źródła miał coś skopane, z głośników był w tedy lekki trzask, więc postanowiłem zwrócić, AE bez problemu udostępniło etykietę zwrotną, i do tego momentu było ok. 

Od 17.1 walczę o zwrot pieniędzy, bez skutku, mam dowody których nie można podważyć nie da się, a jednak oni to robią, twierdzą że odesłałem inny przedmiot. Mój dowód że odesłałem przedmiot jako zakupiłem to zdjęcie z magazynu zwrotnego w Chinach, tak udało mi się zdobyć zdjęcie z magazynu. Niestety AE nie podając żadnych argumentów, totalnie nic twierdzi że to inny przedmiot i moje dowody jak skany zdjęcia itp są dla nich nic nieznaczące, tak że uważajcie na tych złodziei.

4 minuty temu, Ghotti napisał:

Charge back z karty 

Transakcja była w listopadzie blisko miesiąc szła paczka do mnie 

Zgłosiłem w banku jako oszustwo, ale marne szanse. 

Karta Revolut płatność w USD, zrobiłem co się dało w banku, czy zwrócą okaże się, wszystko pięknie się nazywa, ochrona kupującego itp, to wszystko to fikcja 

Szacun że potrafisz o tym napisać, ja właśnie dlatego nie robię żadnych testów interesów z chinolami 😉

Chce zakupić a jako, że nie ma full wersji do dostania to kupuję tu wersję 5 i podmieniam na 1701p.

To dobra droga czy coś przeoczyłem??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, RCD napisał:

Karta Revolut płatność w USD, zrobiłem co się dało w banku, czy zwrócą okaże się, wszystko pięknie się nazywa, ochrona kupującego itp, to wszystko to fikcja 

Daj znać, znajmy robił chargeback na Revolut i zadziałało. Sam mam zwrotów na 520$ i wszystko klepnięte ale 2 tygodnie od tego nie mam zwrotu na koncie, chyba. Bo jakiś czas temu mi się pojawiło 4xx USD na koncie ale nie mam nic w historii transakcji. Tutaj to wina raczej ZEN niż Ali 

3 godziny temu, krolewicz napisał:

Szacun że potrafisz o tym napisać, ja właśnie dlatego nie robię żadnych testów interesów z chinolami 😉

Kupiłem za jakieś 20-25k PLN w ostatnie pół roku z Ali gratów i zero problemów, ale wiadomo różnie z tym bywa @RCD nie musi pisać na Google masz wiele takich historii dlatego zawsze się płaci Revolut zen etc 

Godzinę temu, Tyran napisał:

Chce zakupić a jako, że nie ma full wersji do dostania to kupuję tu wersję 5 i podmieniam na 1701p.

To dobra droga czy coś przeoczyłem??

Ukryta Zawartość

Ale wiesz że to nie ten sam co tutaj omawiany ? 

W dniu 23.01.2025 o 14:16, pmcomp napisał:

To nie kombinuj tylko sluchaj muzyki.

To nie jest hi-end ale znakomite granie, ktore  na pewno sprawia mnostwo przyjemnosci. I o to w tej zabawie chodzi.

Chyba, ze chcesz przeskoczyc na poziom 100 tys PLN za DAC i 50 tys PLN za player.

BTW czemu nie grasz po AES/EBU?

Jak masz pliki DSD to przekonwertuj je w playerze w locie do PCM. Bo chyba to potrafi?

High end neotech khs152 neutrik za 120zl.

IMG_7512.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Ghotti napisał:

Daj znać, znajmy robił chargeback na Revolut i zadziałało. Sam mam zwrotów na 520$ i wszystko klepnięte ale 2 tygodnie od tego nie mam zwrotu na koncie, chyba. Bo jakiś czas temu mi się pojawiło 4xx USD na koncie ale nie mam nic w historii transakcji. Tutaj to wina raczej ZEN niż Ali 

Raz już Revolut mi nie pomógł, nie pamiętam co to było bo było to dawno, teraz dostarczyłem wszystkie dowody o mojej uczciwości i o tym że zostałem parszywie oszukany, więc zobaczymy

1 minutę temu, RCD napisał:

Raz już Revolut mi nie pomógł, nie pamiętam co to było bo było to dawno, teraz dostarczyłem wszystkie dowody o mojej uczciwości i o tym że zostałem parszywie oszukany, więc zobaczymy

daj znać 😉 sam jestem ciekaw jak sie to skończy.

Odpukać mój PCM63P chodzi jak zły, teraz dostanie lepsze USB i w sumie tyle. Kiedyś tam się pobawię w jakies laivy i inne gustardy z czystej ciekawości czy jest jakaś "przepaść". Pewnie nie będzie 🙂 

Gwoli ścisłośći DAC PCM1701P omawiany tutaj, został przez wielu z was błędnie zinterpretowany, Daniel z najlepszeodtawrzacze robił pełny test i ma nadal u siebie wersje czarną nie zieloną, wiem bo długo z nim romawiałem na ten temat.

To jest jego wersja i opisuje on jak gra ta właśnie wersja 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RCD
15 minut temu, RCD napisał:

Gwoli ścisłośći DAC PCM1701P omawiany tutaj, został przez wielu z was błędnie zinterpretowany, Daniel z najlepszeodtawrzacze robił pełny test i ma nadal u siebie wersje czarną nie zieloną, wiem bo długo z nim romawiałem na ten temat.

To jest jego wersja i opisuje on jak gra ta właśnie wersja 

Ukryta Zawartość

Myslisz, ze zmiana rewizji plyty zmienia dzwiek?

Ta jw. wystepuje takze na zielonym laminacie. 

Ta nowa, mam na zielonym, a widzialem i na czarnym, ma zmieniony na pierwszy rzut oka uklad trzech stabilizatorow na radiatorach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

22 minuty temu, pmcomp napisał:

Myslisz, ze zmiana rewizji plyty zmienia dzwiek?

Ta jw. wystepuje takze na zielonym laminacie. 

Ta nowa, mam na zielonym, a widzialem i na czarnym, ma zmieniony na pierwszy rzut oka uklad trzech stabilizatorow na radiatorach.

To jest oczywiste że kolor ni zmienia dźwięku, mówię co opsuje najlepszeodtawrzacze, zauważyłem że każdy tu pisze i wrzuca zieloną wersję, a czym one się różnią tego nie wiem, na pewno gotowe DAC różnią się zasilaczami zielony ma pierścieniowy, i jest to wersja prawdopodobnie nowsza 

A nie wiem czy zauważyłeś że twój DAC ma przeszczepione PCM1701p w gniazda pcm58 a nie wlutowane. Zatem spokojnie można DAC nadal zamówić w wersji pcm58 i wystarczy włożyć pcm1701p, tak jak jest to wykonane w Twoim DAC

Edytowane przez RCD

Jak jest wszystko dobrze, nic nie trzeba oddać, odesłać to każdy sprzedawca jest dobry

w Polsce klienta chroni prawo, masz uokik, rzecznika praw, ostatecznie sąd

a chińczyka z Ali możesz pocałować w trąbę 😉

Jasne, kupcie wersję pcm58 i podmieńcie sobie chipy. Żaden problem. 
Wersja zielona nie różni się w zasadzie od czarnej. Miałem czarna i pogoniłem. Ale to był pierwszy z moich dakow. Teraz raczej zostanę przy TDA1541S1, gra bardziej muzykalnie jak na moje ucho ale nie wiem czy to kwesta chipa, czy części analogowej. Różnice nie są duże. 

Czekam obecnie na Topping D90 discrete. Mam SMSL RAW MDA-1 i o dziwo gra muzykalnie. Kiedyś miałem jeszcze Denafrips Ares II ale nie miał podejścia do TDA1541.

Co do Chińczyków to nie ładnie. Wiadomo, że to drugi koniec świata i do momentu jak robisz z nimi biznes to będzie „maj friend”. A jak coś nie idzie po myśli to nie znamy się.

A napiszcie jakie oni kondy elektrolityczne wstawiają ? Czy wg was jest jakaś przestrzeń do poprawy we własnym zakresie ?

Jeśli porównywałem do Ares II i mówisz że jest lepiej to musi być naprawdę dobrze. Miałem kiedyś Ares II u siebie i ładnie grało z dobrym transportem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

15 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

A napiszcie jakie oni kondy elektrolityczne wstawiają ? Czy wg was jest jakaś przestrzeń do poprawy we własnym zakresie ?

Jeśli porównywałem do Ares II i mówisz że jest lepiej to musi być naprawdę dobrze. Miałem kiedyś Ares II u siebie i ładnie grało z dobrym transportem.

Wygląd w środku nic tam dobrego nie pokazuje, chińszczyzna, ale granie jest na poziomie DAC za 20-30k imo, ja akurat mówię o TDA1541A, ale ad1865 na jakichś lamach no name za 900zł, grał tak muzykalnie, że podejżewam iż w ciemno wycena byłaby tego DAC na minimum 10k

Na pewno warto zamienic te dwa elektrolity w zasilaczu na Mundorfy.

Muszę przewietrzyć mój system…

W dniu 28.01.2025 o 17:18, pmcomp napisał:

Na pewno warto zamienic te dwa elektrolity w zasilaczu na Mundorfy.

Na przereklamowane Mundorfy?

Zdecydowanie lepsze (bardziej naturalne) są Supertech Slit Foil 2T lub Kemety Alc10s.

W dniu 25.01.2025 o 15:46, Genezyp napisał:

Altor, oparty na TI ISOUSB211

Altor ponownie robi na TI?

W dniu 25.01.2025 o 17:32, Ghotti napisał:

Jak mam galwaniczne w dac i streamer to nie ma sensu raczej ?

Nie ma.

W dniu 25.01.2025 o 15:46, Genezyp napisał:

Ciekawe reclockery/izolacje to również Singxer uip-1pro oraz Douk u2 pro ddc

Douk to zwykly interfejs usb - spdif/i2s, zaden izolator.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

A jakiś izolator który można normalnie kupić w sklepie i sobie przetestować? Lhy ani singxer w PL nie ma

Krazy link do przyzwoitego z allegro, choc nie wiem na jakim to chipie. Poza tym hifime juz przez internet spoza PL, JDS Synapse i Neutron V1 rowniez.

Edytowane przez ProjectPi

41 minut temu, ProjectPi napisał:

Krazy link do przyzwoitego z allegro, choc nie wiem na jakim to chipie. Poza tym hifime juz przez internet spoza PL, JDS Synapse i Neutron V1 rowniez.

Może to ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Ghotti napisał:

Może to ?

Ukryta Zawartość

Tak, to.

Ukryta Zawartość

A jakiś izolator który można normalnie kupić w sklepie i sobie przetestować? Lhy ani singxer w PL nie ma

Ekspertem od izolatorów jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może się odezwie

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Ekspertem od izolatorów jest @Piopio może się odezwie

Zamówiłem ten z allegro z ciekawości 

• Pokaż nowe odpowiedzi