Skocz do zawartości
IGNORED

Heavens Gate-ktoś słuchał?

muju

Rekomendowane odpowiedzi

Niekoniecznie...

Jak widać z wcześniejszych wpisów i jak zrozumiałem z rozmowy telefoniczej broyem, to nie każdy system przyjmie te kable.

Prawdopodobnie też będę mógł je ocenić w moim systemie.

Witam,

Właśnie odsyłam komplet Ultra SIlence (xlr 1MT plus sieciówka) koledze bazunia (baza, dzięki!). Kable dostałem nowe, także przez pierwsze dwa dni grały sobie, a muzom. Dalej przystąpiłem do testów w układzie Baltlab-Ikemi oraz modyfikowany lampowiec chiński-Ikemi, Spendory i Dynaudio 82. Jak system słuchawkowy korzystałem ze Staxów z lampowym wzmacniaczem na xlr-ach.

Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, szczególnie po wpięciu sieciówki - dźwięk jest bardzo szczegółowy, dokładny i jednocześnie muzykalny, a to już dużo, bardzo dużo. Bardzo zyskują skraje pasma, poza tym bardzo fajnie słucha się cicho - jest znakomita mikrodynamika. Niezbyt dokładny Ikemi dostał kopa i grał jakby pod dwóch Red Bullach. Nigdy nie słyszałem, aby grał tak wcześniej z sieciówkami 'popularnymi' typu Neel, Helion i inne DIY. To kolejny dowód na to, że ten odtwarzacz jest czuły na kable, sieciowe też.

W zestawie lampowym wyciśnięty został rzeczywiście 'muzyczny plankton' (jak pisał ktoś wcześniej) i grała muzyka. W zasadzie można powiedzieć, że kabel idealny, ale...

- po pierwsze, podobnie jak Velum, jest to fatalnie zrobiony przewód: sztywny, dość brzydki, niechlujnie wykonany - być może jest to ten sam garaż?

- po drugie, i to w moim systemie okazało się gorsze, średnica jest wypchnięta i na dłuższą metę trochę męcząca. Szczególnie słychać to po wpięciu łączówki i sieciówki pod Staxy, a tutaj dźwięk podany jest jak na dłoni - po prostu dłuższe słuchanie męczy. Nie jest to krojenie mózgownicy na miarę najlepszych Siltechów i tym podobnych żylet, ale wrażenie jest niekorzystne. Muzykalność ginie, a pojawia się niepotrzebny chaos. Słuchałem wczoraj do 3 rano i być może dlatego dość dobrze pamiętam ten dźwięk - nie uśpił mnie ;-)

- po trzecie - cena jest absurdalna, nie waham się powiedzieć, że chora. Ale skoro cały hi-end opiera się na wartości totalnie sufitowej, to może i HG nie jest tak znów drogi. W końcu skoro są chętni, aby tyle płacić, to czemu nie? Chętnie otworzę podobny biznes :-)

Na pewno w niektórych zestawieniach są to doskonałe lub nawet idealne kable, dlatego wszystkie uwagi negatywne dotyczą subtelności. W każdym razie kable, podobnie jak Velum, grają o dziwo bardzo dobrze.

Pzdr

:):):) Jeślichodzio jakość wszystkich "super kabli", to nie dziwny jest żart ich twórców (cena, sposób i jakosc konfekcji) :):):):) .... jednak zadziwiające jest ile z nich słychac :):). Są zdania, że aż za duzo! :):) Że zamiast muzyki, klimatu słychac tę masę .... na srednicy:):), która nie pozwala sie skupić na samej muzyce. Jednak fortepian wypada wybornie. Szkoda, ze tylko on... :):)

Broda-> wkrótce z USA będę miał nowe bramy niebios. Wpierw sygnałowe i zasilające:):) Czyściótkie sreberko:):)

Dzisiaj tak dla próby razem z kolegą wziołem jego interkonekt z najwyższej półki i dwie sieciówki wszystko Heavens gate i podpiołem to do lampki w SE i sonnettera Beyrona. Brzmienie jakie uzyskałem z tych kabelków poprostu nie podobało mi się.Dźwięk siadł,dół zrobił się odrobinę rozmyty i brakowało oddechu, cięzar instrumentów był poprostu za lekki co przy głośniejszym słuchaniu jeszcze bardziej denerwowało.Ogólna dynamika też starciła na tempie.Góra pasma bardzo ładna, ale od średnicy w dół pasma już nie było tak dobrze.Postanowiłem zmienić interkonekt na mojego audio-nota i zostawić siewciówki H.G. Ogólnie troche się poprawiło.Brzmienie nabrało tempa i większej otawrtości-lecz nadal uważałem że jest za lekko i brak odpowiedniego ciężaru i co za tym idzie lepiej kontrolowany, konturowy bas.Powrócilismy do starego okablowania i okazało się,że w takim zestawieniu całość brzmienia jest najlepsza dla danego sprzętu.

Także pomimo takiego okablowania j/w nie zawsze to musi zagrać w danym sprzecie.

pozdr

>audiofil

A czy tak właśnie, jak to opisałeś, przypadkiem nie gra ten SET?

A może z dźwiękiem jest tak?

Równy kabel + tłustywzmak = tłusty dźwięk

Chudy kabel + tłusty wzmak = równy dźwięk

:):):):)

Właśnie tak jest.

Moje klocki tj wzmak i cd grają raczej ciepło,muzykalnie-przy czym wzmak ma bardzo dobry bas, większość moich znajomych poprostu nie może uwierzyć że lampka w SE może tak zabrzmieć na basie. Kolumny są bardzo przezroczyste monitory studyjne.Sieciówki dodaja odrobinę ciężaru, z odziwo bardzo dobrą że tak powiem rytmiką tj.bas jest bardziej namacalny, konturowy i do tego wybrzmiewa w świetnym tempie.Przy innych sieciówkach poprostu można było się załamać brzmienie płaskie, krótkie,dzwięk tępawy,ne mówie o sieciówkach H.G.Interkonekt audio-note okreslił bym go jako bardzo muzykalny nasączony mnóstwem szczegułów-napewno jaśniejszy niż H.G.I na koniec pozostaje kimber 4tc, który również jest bardzo przezroczysty i raczej chłodny z bardzo dobrym konturowym basem.Jak widać okablowanie jest różne, ale musiałem dość długo się nagimnastykowac aby całość mogła zabrzmieć.Moje SE w konkurencji z innymi wzmakami SE gra poteżnej,o wiele wiekszymi instrumentami i wzmak swoim brzmieniem bardzo przyciaga uwagę ,że nie myśli się o przewijaniu płyty do następnego utworu.

Nie mówię,że okablowanie H.G jest złe czy też jakieś inne lipne.Słyszałem te kable w różnej konfiguracji i wiem jak potrafia zabrzmieć w danym zestawie.Piszę tylko o moich spostzreżeniach jak wypadły te druty na miom sprzęcie. Byc może jutro posłucham tych kabli wraz z cyfrom na dzielonym parasoundzie oraz kolumny rehdeko z moją lampą na kablach głośnikowych DM reson.Posłuchamy zobaczymy i byc może coś naskrobię.

pozdr

Właśnie wyraźnie pokazane zostało,że nie wystarczy podłączyć wyśmienite okablowanie do gotowego zestawu i oczekiwać,że może byc tylko lepiej, gdyz podpięte zostały dużo bardziej droższe kable.Nie wątpię ,ze kable te maja swoja klasę.Ale nie zawsze muszą podpasować do zestawu-czego akurat miałem sposób doświadczyć.

Oddałem właścicielowi IC HG.

Pierwsze wrażenie było ewidentnie złe: cykało na górze, średnica straciła magiczny klimat, a basu zrobiło się za mało (!). IC był prawie nowy, jeszcze nie do końca wygrzany. Po kilkunastu godzinach grania wypełniła się dziura w dolnej części pasma, ale charakter góry nie zmienił się w istotny sposób. Nie chciałem już więcej go słuchać.

W moim systemie wolę Fadela.

broy - Mulą wszystkie (dla mnie mulą i posiadaja GUMOWY dzwięk ) , nawet Reference One , przekonałem się o tym , chociaż szczerze powiem , że posiadam w tej chwili głośnikowego Stream podpiętego w kinie .

• 1 rok później...

Witam i mam nadzieję że koledzy się nie obrażą za odświeżanie starych kotletów....

Właśnie słucham sobie sieciówki Heavens Gate i nie mogę uwierzyć w to co słyszę.Prawdę mówiąc byłem sceptykiem jeśli chodzi o sieciówki do czasu aż nie wpiąłem Veluma.Teraz testuję HG i powiem tak:

- po wpięciu do wzmaka nie było specjalnie różnicy i za ładnie ( w stosunku do moich sieciówek DIY).

- po wpięciu 2 x HG do wzmaka i cd było niesamowicie przestrzennie ale ostro, jasno i męcząco

- po wpięciu tylko do Meridiana olśnienie.Wszystko się zmieniło.Pojawiła się większa przestrzeń,szczegółowość,powietrze itd.Nie jestem już sceptykiem.Niniejszym chciałbym odświeżyć wątek i zapytać szanownych kolegów co sądzą o sieciówkach Bram Niebios i innych sieciówkach.Wiem jedno.Stałem się wyznawcą i wiem że teraz tylko sieciówką mogę coś poprawić.Proszę o wpisy.Jedzie do mnie Neel Gold coś tam.Liczę na Furutecha.Co jeszcze spróbować?Jeszcze dodam że z jednym HG na cd jest bas,średnica i wysokie.Przestrzeń na hektary.Nie wiem jak będzie po kilku następnych dniach.To się okaże.

Pozdrawiam

Wojtek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.