Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity A1001 - opinie, info

tomek11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Może ktoś z forumiczomów ma skany testów tego wzmaka? Kiedyś był w Hi-Fi i M, chyba w numerze 2'98.

Proszę również o opinie byłych/obecnych użytkowników i nie tylko.

W necie nie za wiele o tym Musicalu.

Pzdr

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

https://www.audiostereo.pl/topic/16619-musical-fidelity-a1001-opinie-info/

Może ktoś ma jednak jakieś doświadczenia z tym wzmakiem.

Kosztuje niemało, a jeden odsłuch może nie oddać całej prawdy.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Podaj namiary na siebie to może coś Ci wyślę.

Pamiętam że gdzieś powinienem mieć ten test. Bodajże porównanie z ECI1. Postaram się odnaleźć ten numer w weekend i jeżeli znajdę to wyslę Ci w poniedziałek.

Wcześniej nic nie wymyślę.

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

W Polsce sprzedało sie ledwie kilka sztuk. A ja i tak wolałem A1000 :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Słyszałem onegdaj na Wilczej ze żródłem vinylowym + kolumny Triangle wyższa półka.Nie jestem pewny czy 1000 lub 1001. W każdym razie dżwięk jak dla mnie w tym zestawieniu za kluchowaty i za gorący.

Elberoth masz racje 1000 była fajniejsza. Zestawienie z Pointsource'ami 5.1 + dedykowany sub PS-10 rewelacja jak za takie pieniądze oczywiście. Do tego stara 1000 wygląda duzo seksowniej.... i można ją czasem trafic niedrogo z drugiej reki ( przecież ma już swoje lata ... )

Było warto. Gra teraz z B&W N804 i jest bardzo OK.

Wielka polerowana skrzynia to dobre określenie. Wymaga nieco głębszego stolika niż standardowy. Przy włączaniu zdarza się, że wysadza korki - ten pobór mocy.

• Redaktorzy

heh, to coś jak mój Jazz. Mnie wprawdzie nie wywaliło, ale koledze i owszem. Dziś poodlączyłem do niego ProAki Studio 140 i wywija nimi aż miło. Sądzę że z MF 1001 też by dobrze zagrały, to szybkie i przejrzyste kolumny.

>Jozwa testujesz te proaki? .... fajnie... ale juz byly opisywane tam i siam.

moze cos innego, ciekawego, np. ATC SCM20SL, starsze i ver2, sctive i passive, co lepsze, jakie roznice. to by bylo ciekawe :)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.