Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Power roots wygląda w porządku ale co z tego jak to produkt znany tylko na forum. 

Poszukałem trochę i nigdzie nie ma nawet wzmianki o tym o produkcie. 

Któryś z chłopaków to dłubie( dłubał) z wymyśloną jakąś austriacką legendą o której Austriacy nie słyszeli.  ( moje przypuszczenia) 

Produkt naprawdę może być fajny tylko po jaką cholerę ta tajemniczość. Dziwne zachowanie. 

5 godzin temu, tomek7776 napisał:

Power Roots 6

wygoogluj...

jest tez temat na tym forum.

Bajeczki wypisujesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

17ae94734c1aa8028e3ba8c16056.jpg

nie zarzucaj komuś czegoś, co sam robisz 

udowodnij, że jest inaczej 😏

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Ten Power roots wygląda w porządku ale co z tego jak to produkt znany tylko na forum. 

Poszukałem trochę i nigdzie nie ma nawet wzmianki o tym o produkcie. 

Któryś z chłopaków to dłubie( dłubał) z wymyśloną jakąś austriacką legendą o której Austriacy nie słyszeli.  ( moje przypuszczenia) 

Produkt naprawdę może być fajny tylko po jaką cholerę ta tajemniczość. Dziwne zachowanie. 

Otwierasz te niebieskie tajemnicze metalowe pudełka w środku a tam zwykłe wago do przedłużenia kabla 😂

Nowe stopki do suba przyjechały szybciej z Chin niż sam sub z polskiego sklepu 😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Ghotti napisał:

Otwierasz te niebieskie tajemnicze metalowe pudełka w środku a tam zwykłe wago do przedłużenia kabla 😂

Nowe stopki do suba przyjechały szybciej z Chin niż sam sub z polskiego sklepu 😂

Ukryta Zawartość

Czytają ten temat pewnie 😀

Ukryta Zawartość

Wysłałem pytanie o ten PR6 z ciekawości ile to milionów kosztuje 😉 

a wracając do chińskiego, polskiego Tomanka odpowiedź jak niżej 

1. Listwa Tomanek TAP8 w opcji:
- 2 x DC-Blocker
- 3 x gniazda z filtrem Schaffnera
- 3 x gniazda "direct" niefiltrowane
- Gniazdo IEC + gniazda Schuko Furutech rodowane w wersji NCF
Cena: 3120 zł brutto

2. Listwa Tomanek TAP8 w opcji:
- 2 x DC-Blocker
- 3 x gniazda z filtrem Schaffnera
- 3 x gniazda "direct" niefiltrowane
- Gniazdo IEC + gniazda Schuko Furutech złocone w wersji NCF
Cena: 2170 brutto

to modyfikacje na innych gniazdach 

nie pytałem o cenę bez zmian gniazd, ale pewnie 1200-1300 bazowo ~~ także o 100% prawie a potem o kolejne 100%

ok spytałem, bazowa 1200zł po moich zmianach

czyli 2x dc blocker

3x filtr

3x bez filtra

zwykła 1200

furutech złoty 2170

furutech rodowany 3120

Edytowane przez Ghotti
7 minut temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

s-l1600.webp

tak wyslalem mu tez wiadomosc na ebay i maila, na razie zero odpowiedzi 🙂 ale jest weekend nie bede dzwonił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

46 minut temu, Ghotti napisał:

tak wyslalem mu tez wiadomosc na ebay i maila, na razie zero odpowiedzi 🙂 ale jest weekend nie bede dzwonił.

Dobrze zastanów się, zanim zdecydujesz się kupić 😏

23 godziny temu, Ghotti napisał:

gniazda Schuko Furutech złocone w wersji NCF

Nie ma czegoś takiego. Gniazda montażowe Furutech NCF są tylko rodowane.

Chyba że Pan Tomanek się na ali w gniazda zaopatruje. 😬

Dzień bez muzyki dniem straconym.

2 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Nie ma czegoś takiego. Gniazda montażowe Furutech NCF są tylko rodowane.

Chyba że Pan Tomanek się na ali w gniazda zaopatruje. 😬

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ?

Ukryta Zawartość

Teraz, Ghotti napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ?

Zgadza się. To jest zwykłe gniazdo Fi-30 gold. Gdzie tam masz NCF? 🙂

Ukryta Zawartość

Dzień bez muzyki dniem straconym.

16 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

przewody są dostępne

w sensie ze olac tego typu rzeczy i listwy?

Osobiście kupiłbym listwę/kondycjoner po prostu dla wygodny. Mieszkam w nowym domu więc powiedzmy, że sieć jest ok w domu (mam Panele foto), ale za płotem mam dosyć mokre pole, które baaaaaaardzo lubią pioruny 🙂 rok temu jak walnął gdzieś obok to wybuchł mi przewód do okapu w kuchni (jeszcze nie był podpięty) i eksplodowała 1 żarówka. W te wakacje siedziałem sobie na fotelu podczas burzy i jakies 20m za ogrodzeniem walnął kolejny piorun, tutaj się już nic nie stało 😉

Także kupiłbym jakąś listwę/kondycjoner aby było to po prostu lepiej i wygodniej wypinać w lato bo bywa różnie 🙂 

To kup , dla spokoju i wygody 🙂

Ja jak pisałem wyżej mam sekcjami pospinane dla wygody a różnicy w dźwięku się nie doszukuje.  😉

chyba tak zrobię i tyle 😉 zwykłego taniego Tomanka i olać. Jak będzie mi się chciało to może kiedyś powpinam wszystko w ścianę z ciekawości czy jest lepiej i tyle

Godzinę temu, Ghotti napisał:

chyba tak zrobię i tyle 😉 zwykłego taniego Tomanka i olać. Jak będzie mi się chciało to może kiedyś powpinam wszystko w ścianę z ciekawości czy jest lepiej i tyle

Bardzo rozsądne podejście do trudnego tematu.🙃

De gustibus non est disputandum

2 godziny temu, Ghotti napisał:

w sensie ze olac tego typu rzeczy i listwy?

Osobiście kupiłbym listwę/kondycjoner po prostu dla wygodny. Mieszkam w nowym domu więc powiedzmy, że sieć jest ok w domu (mam Panele foto), ale za płotem mam dosyć mokre pole, które baaaaaaardzo lubią pioruny 🙂 rok temu jak walnął gdzieś obok to wybuchł mi przewód do okapu w kuchni (jeszcze nie był podpięty) i eksplodowała 1 żarówka. W te wakacje siedziałem sobie na fotelu podczas burzy i jakies 20m za ogrodzeniem walnął kolejny piorun, tutaj się już nic nie stało 😉

Także kupiłbym jakąś listwę/kondycjoner aby było to po prostu lepiej i wygodniej wypinać w lato bo bywa różnie 🙂 

tym bardziej zastanawiam się, dlaczego chociażby instynkt nie podowiada Ci, aby dla bezpieczeństwa (wygody) kupić Black Lion PG-1 mkII (lub PG-2)

6 minut temu, Zbi_Rek napisał:

tym bardziej zastanawiam się, dlaczego chociażby instynkt nie podowiada Ci, aby dla bezpieczeństwa (wygody) kupić Black Lion PG-1 mkII (lub PG-2)

jeszcze go rozważam, cenowo tu nie ma różnicy dla mnie.

Jedyne co mnie od niego odrzuca to ... wygląd 😄 😄 😄 tak wiem śmieszno no ale ... 

Nie wykluczam iż po prostu nie wezmę tomanka + tego pg i sobie porównam na żywo tak bedzie chyba najłatwiej

A do tego czasu podepnę wszystko w jakąś high end listwę z Action bo i tak kable będą za krótkie 😄 

Godzinę temu, Yankes napisał:

Bardzo rozsądne podejście do trudnego tematu.🙃

Nie wiem czy ironia czy nie 😄 ale serio jest to ciężki temat. Tak jak w kablach wzmakach etc. ok jedni slysza inni nie tutaj chodzi też o jakieś zabezpieczenie przed przepięciem, burzą (aczkolwiek przed tym to tylko dołaczenie od prądu chroni) + jakas wygoda i jakiś ład w kablach ... ciężko coś wybrać nie popadając w paranoję cenową 🙂 

Dla znajomego audio to grube hobby 😉 i sam ma gigawata pc4 evo+ powiedział żeby sobie dać spokój tutaj z drogimi zabawkami (nawet nie rozwazałem drogiej 😉 ) bo to nie ma sensu, lepiej to dołożyć w jakiś znaczący element całego układu niż w listwe 

Może i takie droższe listwy mają sens w jakiś systemach po ćwierć miliona + 😉 ale w takich "normalnych" systemach to raczej nie ma co się nad tym "spuszczać" no chyba, że ktoś żyje w 100 letniej kamienicy bez remontu elektryki tutaj pewnie większy sens

30 minut temu, Ghotti napisał:

jeszcze go rozważam, cenowo tu nie ma różnicy dla mnie.

Jedyne co mnie od niego odrzuca to ... wygląd 😄 😄 😄 tak wiem śmieszno no ale ... 

Nie wykluczam iż po prostu nie wezmę tomanka + tego pg i sobie porównam na żywo tak bedzie chyba najłatwiej

A do tego czasu podepnę wszystko w jakąś high end listwę z Action bo i tak kable będą za krótkie 😄 

jeżeli nie masz ograniczonego budżetu, sugeruję PG-2

w kwestii wyglądu, nie jest przcież obligatoryjne położenia kondycjonera wśród audio klamotów. Z praktycznych względów zamontowałem pg na ścianie, za klamotami i nie mam kłopotu dizajnerskiego. Chociaż podoba mi się front panel...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek

Nie ma u mnie opcji 😉 zamontować go inaczej niż z audio. Ogólnie obecnie "spawa" mi się szafka audio + zamówiłem pólki 🙂 pierwsza od dołu jest własnie wymyslona pod jakieś coś do prundu 😉 także od dołu prąd nad ampli potem wzmak potem dac a na górze streamer 😉  

PG-2 vs  PG-1 to tylko różnica w ilosci gniazd?

Edytowane przez Ghotti
29 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Tak

Za szafką ałdio nie masz ściany ?

jest, ale to i tak duza "Szafka" wyjdzie 60x60 😉 nie chce jej jeszcze powiekszac o kolejne 20 cm do przodu 🙂 moge go dać na dolną półkę i tyle. To akurat żaden problem

• Pokaż nowe odpowiedzi