Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum Head-Fi jeden z użytkowników napisał, że te złote kable są bardzo dobre, ale "Dragon" jednak lepszy. Wygląda na to, że "Dragon" to jest top, jeśli chodzi o chińskie sieciówki. Nie wiem jednak, czy nie zeszli ostatnio z jakością - przestali przeplatać "warkoczyki", nie zawsze wysyłają walizeczki, itd.

Edytowane przez Mart2M
W dniu 14.01.2025 o 19:40, miki450 napisał:

Trzeba tylko dobrze poszukać na ali, bo są różne wersje niby tych samych kabli.

No wlasnie. Ile tego trzeba przemielic, ile wydac kasy zeby trafic w perelki? I jak zsumujesz ile wydales na eksperymenty to mialbys cos markowego-uzywanego co nigdy nie straci tyle na wartosci. Rynek wtorny najelpiej weryfikuje, szczegolnie kable.

Ale nie przecze ze na poczatku drogi te kable zwykle sa lepsze od markowych kabli podstawowych serii.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Miałem już markowe. Zresztą mam oryginalny IC Nordost Tyr 2. Że niby jak? Markowe zawsze udane i nie trzeba ich "mielić"? Trzeba tak samo! Tylko straty większe! Ja jednak podziękuję. Na każdej odsprzedaży traciłem po kilka tysięcy, a nie kilka stówek, jak na "chinolach", które czasem udawało się odsprzedać niemal bez straty. Najlepsze jest jednak to, że te najbardziej udane "chinole" niczym nie ustępują w dźwięku konstrukcjom markowym.  Valhalla 2! No tak - oryginalna Valhalla 2 rzeczywiście jest super. Wolałbym ją od każdego "chinola". Zaraz zaraz... Ile kosztuje oryginalna Valhalla 2 od Nordosta? No właśnie... Wszystko jasne...

Edytowane przez Mart2M

Mnie Nordost kompletnie nie interesuje - nie moja filzofia brzmienia.

Ale kupilem kiedys te chiskie podrobki nordosta wlasnie dzieki twojej rekomendacji. To byla straszna porazka kable.

Kolo srednich kabli to one nawet nie staly.

12 minut temu, rafa napisał:

No wlasnie. Ile tego trzeba przemielic, ile wydac kasy zeby trafic w perelki? I jak zsumujesz ile wydales na eksperymenty to mialbys cos markowego-uzywanego co nigdy nie straci tyle na wartosci. Rynek wtorny najelpiej weryfikuje, szczegolnie kable.

Ale nie przecze ze na poczatku drogi te kable zwykle sa lepsze od markowych kabli podstawowych serii.

Masz możliwość zwrotu 90 dni więc te testowania Cię kosztują tyle co nic. 

3 minuty temu, Ghotti napisał:

Masz możliwość zwrotu 90 dni więc te testowania Cię kosztują tyle co nic. 

Ja dawniej kupowalem duzo kabli z metra wiec nie moglem odsylac.

Na forum Head-Fi jeden z użytkowników napisał, że te złote kable są bardzo dobre, ale "Dragon" jednak lepszy. Wygląda na to, że "Dragon" to jest top, jeśli chodzi o chińskie sieciówki. Nie wiem jednak, czy nie zeszli ostatnio z jakością - przestali przeplatać "warkoczyki", nie zawsze wysyłają walizeczki, itd.
Możesz podrzucić jakiś link do tego dragona?

Wysłane z mojego CPH2581 przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, imbryk82 napisał:

Możesz podrzucić jakiś link do tego dragona?

Chyba to 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 14.01.2025 o 21:25, darwroc napisał:

Też trochę tego przerobiłem,część odesłałem,trzy zostawiłem,ale dla mnie chiciorem są głośnikowe nordost,ta taśma za śmieszne pieniądze. 

Tak więc można coś dla siebie wybrać,ale trzeba "się narobić".

Mówisz o tych?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tym też nic nie brakuje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Godzinę temu, bosss napisał:

Mówisz o tych?

Ukryta Zawartość

Pisałem o tych co zalinkował audioburak.

Ukryta Zawartość

Ktoś może widział lub wie pod jakimi hasłami szukać obudowy do listwy / kondycjoner pod eu gniazda ? Na 8 gniazd najlepiej 

Edytowane przez Ghotti

zazwyczaj jak już jedną znajdziesz, to potem masz wysyp podobnych, np.:

Ukryta Zawartość

aaaa, ty tylko obudowy szukasz. może kupić najtańszą z oferty ? coś w tym stylu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ro35

Muszę kupić kable RCA lub xlr. Tylko nie wiem które. Czy to ma znaczenie w mojej konfiguracji?

Dac Gustard x26pro ma oba wyjścia. Preamp ma też oba wejścia i oba wyjścia. Wzmacniacz mocy ma tylko wejścia RCA.

Czy ma sens kupno xlr pomiędzy dac a preampem skoro i tak wzmacniacz ich nie ma?

Pytanie zadaję tutaj, bo będę kupował od Chińczyka :)

Jak wzmacniacz jest niezbalansowany (bo ma tylko RCA) to nie ma sensu kupowac XLR ktore i tak zwykle sa drozsze do tego.

Pozostało je wygrzać, poczekać aż przyjadą kolumny i potestować czy to w ogóle coś daje … w internetowe nie wierzą, zamówione z ciekawości. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak wzmacniacz jest niezbalansowany (bo ma tylko RCA) to nie ma sensu kupowac XLR ktore i tak zwykle sa drozsze do tego.
To jeszcze dopytam: po xlr sygnał wychodzi 5V a po rca 2,5V. Czyli jakaś różnica jest w sygnale. Czy to jednak nie ma wpływu na dźwięk?

20 godzin temu, imbryk82 napisał:

Czy ma sens kupno xlr pomiędzy dac a preampem skoro i tak wzmacniacz ich nie ma?

Jak najbardziej. Tam, gdzie jest taka możliwość korzystniej jest korzystać z xlr.

12 minut temu, imbryk82 napisał:

Czyli jakaś różnica jest w sygnale.

Z reguły jest różnica, poza roznymi amplitudami napięcia xlr oferuje również niższe zniekształcenia.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

28 minut temu, ProjectPi napisał:

xlr oferuje również niższe zniekształcenia

W wypadku dwoch zbalansowanych urzadzen. Kiedy jedno nie jest sytuacja jest inna.

40 minut temu, imbryk82 napisał:

po xlr sygnał wychodzi 5V a po rca 2,5V. Czyli jakaś różnica jest w sygnale.

Uklady wejscia i wyjscia dla XLR i dla RCA sa odpowiednio przystosowane do takiego poziomu sygnalu.

Standardowe XLR to 4V. Tylko od paru lat, producenci chyba najczesciej z Chin wypuszczaja takie z podniesionym napieciem. Pewnie zeby zagraly "lepiej" w imie zasady glosniej=lepiej 😉

11 minut temu, rafa napisał:

W wypadku dwoch zbalansowanych urzadzen. Kiedy jedno nie jest sytuacja jest inna.

Napisałem "z reguły". Samo określenie "urządzenie zbalansowane" nie jest jednoznaczne a ustalanie, które jest a które nie jest, jest poza zasięgiem typowego uzytkownika.

Nawet jeśli nie ma korzyści w postaci mniejszych zniekształceń, i tak połączenie po xlr jest mniej wrażliwe na zaklocenia. Z reguły.

Edytowane przez ProjectPi

Oczywiscie. Szczegolnie na estradzie przy dziesiatkach metrow kabla.

Nie zakładam z góry jak kto prowadzi u siebie kable. Jest potencjalna korzyśc to warto z niej korzystać. Audiofile cuduja z jakimiś bezpiecznikami, a przy sprawach oczywistych kręcą nosem.

Godzinę temu, rafa napisał:

Jak jesteśmy w tym temacie to skorzystam i dopytam. Jako pre służy mi wzmacniacz zintegrowany Primare I32, który ma jedynie wyjście z preampu w formie RCA. Końcówka mocy A.35.2 ma wejścia xlr zbalansowane i rca niezbalansowane. Dac do pre jest podłączony po xlr, a końcówka z oczywistych względów po RCA. Czy w takiej konfiguracji jest sens stosowania symetryzatora RCA/XLR? Mam oczywiście na względzie wyłącznie uzysk jakości, a nie wyższą głośność, którą oferuję połączenie xlr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień bez muzyki dniem straconym.

28 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Jak jesteśmy w tym temacie to skorzystam i dopytam. Jako pre służy mi wzmacniacz zintegrowany Primare I32, który ma jedynie wyjście z preampu w formie RCA. Końcówka mocy A.35.2 ma wejścia xlr zbalansowane i rca niezbalansowane. Dac do pre jest podłączony po xlr, a końcówka z oczywistych względów po RCA. Czy w takiej konfiguracji jest sens stosowania symetryzatora RCA/XLR? Mam oczywiście na względzie wyłącznie uzysk jakości, a nie wyższą głośność, którą oferuję połączenie xlr.

Ukryta Zawartość

A.35.2 na wejsciach RCA ma juz symetryzator. Po co mialbys stosowac zewnetrzny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafa

27 minut temu, rafa napisał:

A.35.2 na wejsciach RCA ma juz symetryzator. Po co mialbys stosowac zewnetrzny?

Tego nie wiedziałem. Nad gniazdami jest napisane unbalanced. Dzięki.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• Pokaż nowe odpowiedzi