Skocz do zawartości
IGNORED

AUDEZE LCD-3 - czym napędzacie lub napędzaliście i z czym najlepiej grało?

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież ta eko skóra to największy badziew jaki może być. Kilka lat i można takie nauszniki wyrzucić do kosza, bo wszystko pęka i się łuszczy. Z naturalnej masz praktycznie wieczne, chyba że sam je zepsujesz 😉 
W ogóle nie mogę pojąć, że w drogich modelach dają eko skórę... Bo do tanich to zawsze można jeszcze wytłumaczyć względami finansowymi.

Audeze mają akurat super nauszniki, nie ma co kombinować.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

W dniu 3.09.2024 o 20:54, qbakos napisał:

eko skórę

eko eko, wszędzie eko. Toż to powód do dumy 😜

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 6 miesięcy później...

Rozważając Audeze LCD-3 trzeba wspomnieć o ich chińskiej kopii w postaci Monoprice Monolith M1570. Są tańsze, pewniejsza jakość, wyeliminowane wady oryginalnych LCD-3. ze względu na starą technologię planarną jedne i drugie powinno się "crossować"  W przypadku Monoprice Monolith M1570 po  scrossowaniu mamy 2 w 1 czyli  LCD-X plus głębię tonaln ą z LCD-3. Stanowczo odradzam podłączanie M1570 do byle czego. To są słuchawki dla zaawansowanych audiofilii. Nowicjusze niech sobie raczej je odpuszczą. 

• 1 miesiąc później...
W dniu 11.08.2024 o 11:47, 1siedem napisał:

A czy macie jakieś doświadczenie z czystymi lampami?

Słuchałem już coplanda 215 ale to hybryda.

Cały czas chodzą mi po głowie do lcd2, choć w necie większość twierdzi, że najlepiej łączyć lcd z dobrym tranzystorem.

A np. czysta lampa WBA ORT Electron? Chyba 7W na kanał. Ze 40 kg wagi. Może taki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, jaszcze1 napisał:

A np. czysta lampa WBA ORT Electron? Chyba 7W na kanał. Ze 40 kg wagi. Może taki?

Ukryta Zawartość

No piękne to to. A masz to cudo? Z czym gra?

Moje dotychczasowe doświadczenia potwierdzają, że najlepszy jest dobry tranzystor. I to chyba dotyczy wszystkich planarów. Ale nie wiem, nie będę wprowadzał w błąd poszukujących.

Ale cały czas myślę o drugim torze: lampa+ dynamiki np Beyerdynamic 1990pro.  No ale jednak trzeba tego najpierw posłuchać...

W dniu 16.03.2025 o 11:54, Marecki24 napisał:

Rozważając Audeze LCD-3 trzeba wspomnieć o ich chińskiej kopii w postaci Monoprice Monolith M1570. Są tańsze, pewniejsza jakość, wyeliminowane wady oryginalnych LCD-3. ze względu na starą technologię planarną jedne i drugie powinno się "crossować"  W przypadku Monoprice Monolith M1570 po  scrossowaniu mamy 2 w 1 czyli  LCD-X plus głębię tonaln ą z LCD-3. Stanowczo odradzam podłączanie M1570 do byle czego. To są słuchawki dla zaawansowanych audiofilii. Nowicjusze niech sobie raczej je odpuszczą. 

To do rozważań dorzucę Peacock od Sendy Audio :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 1siedem
8 godzin temu, 1siedem napisał:

No piękne to to. A masz to cudo? Z czym gra?

Moje dotychczasowe doświadczenia potwierdzają, że najlepszy jest dobry tranzystor. I to chyba dotyczy wszystkich planarów. Ale nie wiem, nie będę wprowadzał w błąd poszukujących.

Ale cały czas myślę o drugim torze: lampa+ dynamiki np Beyerdynamic 1990pro.  No ale jednak trzeba tego najpierw posłuchać...

To do rozważań dorzucę Peacock od Sendy Audio 🙂

Z Aryami. Chciałem LCD, ale z powodu wagi stanęło na Arya.

W dniu 20.04.2025 o 07:36, jaszcze1 napisał:

Chciałem LCD, ale z powodu wagi stanęło na Arya.

Serio ta waga aż tak przeszkadzała? Akurat w Audeze szeroki pałąk ładnie tą wagę rozkłada, a jeśli słuchasz z głową opartą to raczej nie powinno być problemu 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

47 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Serio ta waga aż tak przeszkadzała? Akurat w Audeze szeroki pałąk ładnie tą wagę rozkłada, a jeśli słuchasz z głową opartą to raczej nie powinno być problemu 😉

Tak, bardzo. Grały dla mnie ciekawiej niż Arya, ale od wagi LCD miałem potem napięciowe bóle głowy. Arye są bardzo komfortowe. Grają bardziej technicznie ale też z klasą.

• Pokaż nowe odpowiedzi