Skocz do zawartości
IGNORED

Amplitunery KD do 3000zł - jak grają w stereo?

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, Rafaello_666 napisał:

Ewentualnie, mogę zaryzykować, jeśli trafi się jakaś używka w dobrych pieniądzach, którą, w razie czego, sprzedam dalej, bez większej straty 🙂

Pewnie! Ja prawie 3 miesiące rozglądałem się. Na sam koniec od handlarza (350km jechałem w Polskę) usłyszałem, że kończy sprowadzać z Niemiec, bo to już nie-" Porządny Niemiec" sprzedaje, ale coraz częściej chińczyk albo turek i sprzęt coraz częściej grzebany. Kupiłem od niego w stanie idealnym 2xPioneer M73 w b. dobrej cenie i w stanie jak z pudełka ze sklepu. Z sentymentu zostawiłem. Leży w szafie zapakowane 😄

OBRAZ: 160 cali-->Epson EH-TW9400   |   DŹWIĘK: 5.0.2  głośniki-->Dynaudio Evoke: 50, C25, 10; Studio C4-80   |   WZMACNIACZ: AVR --> Marantz Cinema 70s |   MUZYKA --> Spotify i Gramofon: Technics SL-1500C 

12 godzin temu, AutoPirat napisał:

Pewnie! Ja prawie 3 miesiące rozglądałem się. Na sam koniec od handlarza (350km jechałem w Polskę) usłyszałem, że kończy sprowadzać z Niemiec, bo to już nie-" Porządny Niemiec" sprzedaje, ale coraz częściej chińczyk albo turek i sprzęt coraz częściej grzebany. Kupiłem od niego w stanie idealnym 2xPioneer M73 w b. dobrej cenie i w stanie jak z pudełka ze sklepu. Z sentymentu zostawiłem. Leży w szafie zapakowane 😄

Takiego Pionka sam bym chętnie podłączył posłuchać. U mnie pewnie skończy się na jakiejś integrze Denona, jeśli się zdecyduję. Model 1500AE ma niezłe opinie i można nabyć dość tanio. Ma on już wejście "external pre", więc byłoby to funkcjonalne, razem z z AVC4800X. natomiast, czy zyskam coś, oprócz satysfakcji i dodatkowego, ładnie wyglądającego klocka, to nie wiem.

16 godzin temu, AutoPirat napisał:

Mówi się, że 70% jakości brzmienia muzyki, to głośniki.

Przeciez to wydumka wyssana z palca jest. Nie da sie ocenic tego precyzyjnie ale zawsze system ogranicza waskie gardlo a co nim jest w danej chwili to trzeba sobie zdiagnozować podstawiajac inne (lepsze) elementy systemu.

Kazdy glosnik gra tak jaki prad dostaje na zaciskach. Mozna sobie miec TAD Reference ale z podstawowym modelem amplitunera nie zagraja i kropka.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, rafa napisał:

Przeciez to wydumka wyssana z palca jest. Nie da sie ocenic tego precyzyjnie ale zawsze system ogranicza waskie gardlo a co nim jest w danej chwili to trzeba sobie zdiagnozować podstawiajac inne (lepsze) elementy systemu.

Kazdy glosnik gra tak jaki prad dostaje na zaciskach. Mozna sobie miec TAD Reference ale z podstawowym modelem amplitunera nie zagraja i kropka.

No dobrze, z podstawowym może słabo. Podejrzewam, że ta zasada działa również w przypadku wzmacniaczy stereo. Model podstawowy, budżetowy, zagra zapewne słabiej od droższego, mocniejszego, o bardziej zaawansowanej konstrukcji. Inaczej, te konstrukcje nie miałyby przecież sensu. Zakładam, że ceny (chociaż uważam je nieraz za abstrakcyjne, bez względu na jakość podzespołów, wagę i inne czynniki produkcyjne), przekładają się na jakość w jakimś, zapewne w nieproporcjonalnym stopniu, ale w jakimś na pewno.

Jeśli mamy na tapecie  wielokanałowy wzmacniacz AV, który wg specyfikacji pobiera 700W (niektóre więcej, ale podaję na przykładzie swojego Denona), ma osobne (monolityczne) końcówki, całkiem pokaźny transformator, całkiem pojemne kondensatory, i przy obciążeniu dwóch kanałów dostarcza ok. 125W na kanał (wg pomiarów nawet więcej), to możemy mówić, że jest on niewydajny, niedynamiczny, oraz bardziej wymagające kolumny z nim nie zagrają, czy mówimy tak tylko dlatego, że jest na nim napisane "AV amplifier", zamiast "stereo amplifier"? 

4 minuty temu, Rafaello_666 napisał:

przy obciążeniu dwóch kanałów dostarcza ok. 125W na kanał (wg pomiarów nawet więcej), to możemy mówić, że jest on niewydajny, niedynamiczny,

Trzeba by więcej parametrów sprawdzić.

-----

1 godzinę temu, rafa napisał:

A jak zagrają kolumienki do micro z "topowym" AVR? Takie rzeczy to tylko ja wiem 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 minut temu, Rafaello_666 napisał:

czy mówimy tak tylko dlatego, że jest na nim napisane "AV amplifier", zamiast "stereo amplifier"?

Wzmacniacz stereo ma mniej wiecej tyle samo miejsca we wnetrzu obudowy co wielokanalowy amplituner porownujac tzw standard hifi czyli ok 43cm szerokosci.

I teraz ile pozostaje miejsca na chlodzenie i bardziej zaawansowane rozwiazania w przeliczeniu na kanal w ampli a ile jest do dyspozycji we wzmacniaczu?

Juz samo rozpraszanie ciepla jest wyzwaniem. No chyba ze to wzmocnienie w klasie D bedzie gdzie sprawnosc to co najmniej 95%

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

A jak zagrają kolumienki do micro z "topowym" AVR? Takie rzeczy to tylko ja wiem

Ja wiem nawet jak graly Dali Zensor 2 z integra Accuphase 🙂

2 minuty temu, rafa napisał:

Wzmacniacz stereo ma mniej wiecej tyle samo miejsca we wnetrzu obudowy co wielokanalowy amplituner porownujac tzw standard hifi czyli ok 43cm szerokosci.

I teraz ile pozostaje miejsca na chlodzenie i bardziej zaawansowane rozwiazania w przeliczeniu na kanal w ampli a ile jest do dyspozycji we wzmacniaczu?

Juz samo rozpraszanie ciepla jest wyzwaniem. No chyba ze to wzmocnienie w klasie D bedzie gdzie sprawnosc to co najmniej 95%

No dobra. Mieszkam w budownictwie wielorodzinnym. Gałka głośności nie wędruje u mnie wyżej niż 60 db (na skali wzmacniacza). Z reguły, jest to poziom 30-40 db. Wzmacniacz jest mocno ciepły, ale nie mogę powiedzieć żebym się o niego martwił. Nie zaprzeczam też, że jest sporo wzmacniaczy, które przy dwóch kanałach są dość wypchane podzespołami. Sporo z nich jednak, jak się nawet ogląd jakieś testy, wygląda wewnątrz dość pustawo. ktoś to kiedyś nazwał - "są pełne londyńskiego powietrza". 🙂 W kwestii chłodzenia zgodzę się, że amplituner (czy też wzmacniacz AV) będzie się mocniej grzał od wzmacniacza stereo i przez to pewnie łatwiej doprowadzić go do przegrzania i zadziałania układów zabezpieczających. Mi się jeszcze nie udało. Z żadnym. A miałem już trzy Denony i Harmana-Kardona. 

Miejsce w obudowie, to też jakiś argument. Wiadomo - ekranowanie, osobne płytki, odstępy. Zapewne, w pomiarach niektóre z tych różnic da się wyłapać. Co wyłapie słuchacz, nie wiadomo. Myślę, że niewiele, albo nic. 

Uczciwie przyznam, że nie miałem okazji porównać AV ze wzmacniaczem, z podobnej półki, czyli +/- 8000 zł. Natomiast, miałem już okazje posłuchać kilku AV, na przemian z tańszymi wzmacniaczami i w ślepym teście zapewne nie byłbym w stanie wskazać zwycięzcy. Zasadniczą różnicę odczułem po wymianie kolumn. Tu się zgodzę, że to wiele zmienia w brzmieniu. Natomiast, jeśli wzmacniacz stereo, za kwotę porównywalną, zagra lepiej, to ja się z tym zgadzam i szanuję. Ma prawo, a nawet powinien.

4 godziny temu, rafa napisał:

Przeciez to wydumka wyssana z palca jest.

A ja napiszę tak: - że to, co piszesz @rafa to dopiero wielka "wydumka wyssana z palca jest" 😄 

A pisanie, że we wzmacniaczu stereo jest więcej miejsca, to tym samym więcej zaawansowanej technologi. Nie, no... mdleję, jak czytam takie "głupocizny".

2 godziny temu, Rafaello_666 napisał:

Zasadniczą różnicę odczułem po wymianie kolumn.

Jest gdzieś wątek na ten temat. Forumowicze oceniali i wypowiadali się na ile istotne są poszczególne składniki zestawu HiFi. Generalnie zgodność była, że ok 70%, to sprawka głośników. Jak coś to poszukam i zapodam link. 

A czasem bywa tak, że najlepszy sytem nie gra. Coś nie pasuje. I szukamy czegoś, "nie wiadomo czego".

Przykład z życia wzięty, z wczoraj... myśląc, że głośniki mają się wygrzać, to sobie oczekiwałem. I nagle. Wkręciłem kolce, 15 minut, i po robocie. I, ...no kurde inne granie. Dźwięk "odkleił się od podłogi" i swobodnie zagrało 🙂 .

- A czy, nie mówili w salonie? Ano mówili! 🙂 

Edytowane przez AutoPirat

OBRAZ: 160 cali-->Epson EH-TW9400   |   DŹWIĘK: 5.0.2  głośniki-->Dynaudio Evoke: 50, C25, 10; Studio C4-80   |   WZMACNIACZ: AVR --> Marantz Cinema 70s |   MUZYKA --> Spotify i Gramofon: Technics SL-1500C 

7 godzin temu, rafa napisał:

No i jak, wniosło coś Accu do brzmienia Zensor? Porównywałeś ze wzmacniaczem klasy Zensor?

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

No i jak, wniosło coś Accu do brzmienia Zensor? Porównywałeś ze wzmacniaczem klasy Zensor?

Mam je w sypialni od lat. Grają z naleśnikiem Marantza o którym rozmawialiśmy. Grały oprocz ampli z wzmakiem Marantza który kiedyś miałem, PM8006 (chyba, serie 6 albo 5 miałem) i jakoś krótko pod Luxmana też je podłączałem.

Jakość dzwięku rosła (w sensie przestrzeni i kultury przekazu) ale bas mimo że lepiej kontrolowany zawsze nie nadążał za resztą. Taki ich klimat.
Nawet zwrotkę im z upgrade'owałem na wysokich. Barwie i ilości detalu to pomogło ale oczywiście nie wpłynęlo na dół w żadnym stopniu.

Edytowane przez rafa

W dniu 17.05.2024 o 20:06, rafa napisał:

Jakość dzwięku rosła (w sensie przestrzeni i kultury przekazu) ale bas mimo że lepiej kontrolowany zawsze nie nadążał za resztą

Czysty przypadek sprawił, ze kolumienki z malego micro Onkyo, mogłem porównać ze wzmacniaczykiem Onkyo z zestawu, z moim wzmacniaczem Onkyo a5vl, i topowym AVR Onkyo: pomimo marności kolumn, skok jakościowy po wymianie wzmacniacza zawsze był wyraźny.

W dniu 17.05.2024 o 20:06, rafa napisał:

Grają z naleśnikiem Marantza o którym rozmawialiśmy

Chyba celować będę w jakiś naleśnik Marantza lub Denon x2400 (lub nowszy), zależy co się trafi w okolicy. Po zakupie przewiduję wymianę kolumn, prawdopodobnie na jakieś bardziej wycofane niż moje B&W 606, nie wykluczam niższej klasy. Swoją zabawę w audiofila uważam za zakończoną.

-----

W dniu 15.05.2024 o 16:14, Piotr Sonido napisał:

Jednak generalnie jeżeli ktoś zaczynał od stereo słuchał nieco sprzętu a potem przeszedł na amplituner kina i wykorzystuje go dalej w takim celu no to śmiem przypuszczać że jednak odczuje pewne braki. 

Powiem tak: muzyka to -25%, a filmy +100%, wynik ogólny to 175%. Irytuje jedna rzecz: muzyka w tle filmów jest jakby lepiej zrealizowana niż moje ulubione płyty death-black metal 😞

Edytowane przez szymon1977

43 minuty temu, szymon1977 napisał:

Chyba celować będę w jakiś naleśnik Marantza lub Denon x2400 (lub nowszy), zależy co się trafi w okolicy. Po zakupie przewiduję wymianę kolumn, prawdopodobnie na jakieś bardziej wycofane niż moje B&W 606, nie wykluczam niższej klasy. Swoją zabawę w audiofila uważam za zakończoną.

-----

Kolega ma tego Denona x2400, jeśli się nie mylę. Ta seria, przynajmniej, te starsze modele ma jedna wadę. Bardzo niestabilnie działający Spotify Connect. A właściwie cały interfejs sieciowy, bo po zawieszce, nie dało się też sterować aplikacją. W moim X2300, to była zmora. Średnio 2-3 razy w miesiącu, telefon przestawał widzieć wzmacniacz, mimo, że miałem wpięty do sieci kablem i sieć zawsze aktywną. Musiałem wyłączać zasilanie na twardo. Odpiąć kabel, albo wyłączyć listwę. Po takim resecie, dopiero, po jakichś kilkunastu minutach zaczynało to działać. Co ciekawe, pomimo zwieszki, jak się włączało z pilota, to radio internetowe działało i sprzęt funkcjonował. Z wyjątkiem, wspomnianego Spotify. X4800 mam od 5 miesięcy i cos takiego się nie zdarzyło.

Edytowane przez Rafaello_666
23 godziny temu, szymon1977 napisał:

Powiem tak: muzyka to -25%, a filmy +100%, wynik ogólny to 175%. Irytuje jedna rzecz: muzyka w tle filmów jest jakby lepiej zrealizowana niż moje ulubione płyty death-black metal 😞

No ciekawa kalkulacja Szymon.

Tak bo amplitunery są robione pod ścieżki na filmach nie pod muzykę.

Swoją drogą nie oglądałeś filmów na stereo? W sensie wygląda jakbyś do tej pory filmy oglądał na mute. Bo jak wyjaśnić tę +100 procent 🙂

To raczej ścieżki dźwiękowe w filmach są odpowiednio obrabiane i dlatego brzmią inaczej. Amplituner conajwyżej posiada symulacje różnych sal kinowych czy środowisk dźwiękowych ale w trybie "normal surround" przynajmniej mój amplituner w dźwięk nie ingeruje.

W dniu 19.05.2024 o 08:07, szymon1977 napisał:

No niestety. Death-black metal, w większości jest słabo zrealizowany. Szczególnie, stare, tzw. "kultowe", tytuły. To, co się teraz nagrywa brzmi bardziej mięsiście i konkretnie. Ostatnio próbowałem przesłuchać Bathory "Blood, Fire, Death" i nie zdzierżyłem. Fajna muza, ale brzmi jakby ktoś blachy na złomowisku przerzucał.

Rozwiązanie znam jedno: nie słucham kiepskiej realizacji po dobrej.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Tak bo amplitunery są robione pod ścieżki na filmach nie pod muzykę.

Ale, że mają jakieś specjalne, inne końcówki mocy? jakieś kondensatory dedykowane do kina domowego, czy nie audiofilskie wyświetlacze? Jeśli do amplitunera podłączam źródło stereo, przez analog i odpalam stereo w trybie "direct", to mam czyste, zwykłe i bynajmniej nie kinowe stereo. Reszta to kwestia jakości i rodzaju użytych podzespołów, oraz sposobu ich połączenia. Będzie jakościowo lepiej, albo gorzej. Dokładnie tak samo, jak we wzmacniaczu stereo - gorszym, bądź lepszym. Z dużym prawdopodobieństwem, sprzęt budżetowy zagra trochę słabiej, niż drogi. Co, oczywiście, nie zawsze jest regułą i zależy jeszcze od wspominanych kolumn i akustyki pomieszczenia. A prawda jest taka, że większość ludzi stawia kolumny, nie tam, gdzie stać powinny, aby zagrały jak najlepiej, tylko tam, gdzie ma miejsce je postawić. I jeszcze dobrze, żeby nie wystawały do połowy pokoju, bo żona nie pozwala. Czyli najczęściej w kącie, blisko ściany 😉

To, że amplituner ma dołożone jakieś ulepszacze, symulatory sali, klubu, czy tryby muzyczne i kinowe, nic nie wnosi. Jest to kwestia opcjonalna. Dla wygodnych, albo lubiących udziwnienia. W stereo, nie trzeba tego używać. A nawet nie należy.

9 minut temu, przmor napisał:

To raczej ścieżki dźwiękowe w filmach są odpowiednio obrabiane i dlatego brzmią inaczej

Aktualnie oglądam na Netflixie "Maestro na wysipie" seria 2: muzyka w tle brzmi super, a jest pełne spektrum od orkiestry symfonicznej po najlepszą piosenkę w dziejach muzyki rozrywkowej, czyli "Blue monday". Progres w filmach jest KOLOSALNY, a najbardziej cieszy, że dzieciaki po obejrzeniu pierwszego zapytały "jak to się włącza?".

Więc w tym wątku skupić się muszę na zniwelowaniu skutków ubocznych, ale szczerze mówiąc muzyka nie brzmi aż tak źle, żeby mi się spieszyło.

Mam świetnie zrealizowane jeśli chodzi o obraz dziewięć symfonii Bethovena. Nie chodzi tylko o jakość obrazu ale sposób realizacji. Ścieżka dźwiękowa w DTS 5.1 równie dobrze zrealizowana. W moim przypadku potwierdza się teoria, że 80% świata odbieramy wzrokiem. Wrażenia nieporównywalnie lepsze niż słuchanie tych samych nagrań jedynie w stereo i bez obrazu. Być może masz tak samo, że dźwięk plus obraz odbierasz lepiej niż sam dźwięk.

2 godziny temu, Rafaello_666 napisał:

Ale, że mają jakieś specjalne, inne końcówki mocy? jakieś kondensatory dedykowane do kina domowego, czy nie audiofilskie wyświetlacze? Jeśli do amplitunera podłączam źródło stereo, przez analog i odpalam stereo w trybie "direct", to mam czyste, zwykłe i bynajmniej nie kinowe stereo. Reszta to kwestia jakości i rodzaju użytych podzespołów, oraz sposobu ich połączenia. Będzie jakościowo lepiej, albo gorzej. Dokładnie tak samo, jak we wzmacniaczu stereo - gorszym, bądź lepszym. Z dużym prawdopodobieństwem, sprzęt budżetowy zagra trochę słabiej, niż drogi. Co, oczywiście, nie zawsze jest regułą i zależy jeszcze od wspominanych kolumn i akustyki pomieszczenia. A prawda jest taka, że większość ludzi stawia kolumny, nie tam, gdzie stać powinny, aby zagrały jak najlepiej, tylko tam, gdzie ma miejsce je postawić. I jeszcze dobrze, żeby nie wystawały do połowy pokoju, bo żona nie pozwala. Czyli najczęściej w kącie, blisko ściany 😉

To, że amplituner ma dołożone jakieś ulepszacze, symulatory sali, klubu, czy tryby muzyczne i kinowe, nic nie wnosi. Jest to kwestia opcjonalna. Dla wygodnych, albo lubiących udziwnienia. W stereo, nie trzeba tego używać. A nawet nie należy.

Mają przeciętne zasilacze. Mało wydajne chodź mocne i tak pod kontem brzmienia są przeciętne. Jak inaczej wytłumaczyć tak spory regres?

Są modele amplitunerów KD, które mają porządne, wydajne prądowo zasilacze. Nie generalizujmy, że wszystko co do KD to z automatu słabo gra w stereo.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Swoją drogą nie oglądałeś filmów na stereo? W sensie wygląda jakbyś do tej pory filmy oglądał na mute. Bo jak wyjaśnić tę +100 procent 🙂

Nie oglądasz polityki? Tak się nagina statystyki 😄 

A w rzeczywistości -25% stereo, +25% w kinie i na jedno wychodzi 🙂 

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Mają przeciętne zasilacze. Mało wydajne chodź mocne i tak pod kontem brzmienia są przeciętne. Jak inaczej wytłumaczyć tak spory regres?

Mało wydajne, choć mocne? I tak przeciętne? To jest jakieś generalizowanie, oparte na stereotypach. Tego typu analizy przeprowadza się dla konkretnego modelu sprzętu, a nie wysuwa jakieś mgliste wnioski, które sprowadzają się do tego, że mało wydajne, choć mocne. wygląda na to, że gdybym postawił amp KD, który żre 700-1500w i zapodał na nim stereo (2 kanały), to możemy bez odsłuchu, w ciemno napisać recenzję - 'zasilacz jest co prawda mocny, ale jak to w KD, zabudowany ciasno, na małej przestrzeni, a co za tym idzie, mało wydajny i co najwyżej przeciętny, co przekłada się na równie przeciętne brzmienie" 😂

Popatrz, oni się tam męczą w tych fabrykach sprzętu, a ja już mam napisaną recenzję. 

6 minut temu, przmor napisał:

Są modele amplitunerów KD, które mają porządne, wydajne prądowo zasilacze. Nie generalizujmy, że wszystko co do KD to z automatu słabo gra w stereo.

Są.

Arcam, anthem, nad itp. są. Całe audio polega na generalizowaniu. Ale masz rację. Są wyjątki. 

2 minuty temu, AutoPirat napisał:

Nie oglądasz polityki? Tak się nagina statystyki 😄 

A w rzeczywistości -25% stereo, +25% w kinie i na jedno wychodzi 🙂 

W sumie racja.

Starań się nie oglądać polityki ale włączając TV nie da się tego od zobaczyć.

Teraz, Rafaello_666 napisał:

Mało wydajne, choć mocne? I tak przeciętne? To jest jakieś generalizowanie, oparte na stereotypach. Tego typu analizy przeprowadza się dla konkretnego modelu sprzętu, a nie wysuwa jakieś mgliste wnioski, które sprowadzają się do tego, że mało wydajne, choć mocne. wygląda na to, że gdybym postawił amp KD, który żre 700-1500w i zapodał na nim stereo (2 kanały), to możemy bez odsłuchu, w ciemno napisać recenzję - 'zasilacz jest co prawda mocny, ale jak to w KD, zabudowany ciasno, na małej przestrzeni, a co za tym idzie, mało wydajny i co najwyżej przeciętny, co przekłada się na równie przeciętne brzmienie" 😂

Popatrz, oni się tam męczą w tych fabrykach sprzętu, a ja już mam napisaną recenzję. 

No to weźmy konkretne modele na tapetę 🙂

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No to weźmy konkretne modele na tapetę 🙂

Sam już jakieś wyjątki podałeś, ale ile w tym prawdy? 🙂

Na papierze, to są cyferki, cyferki i cyferki - z których kompletnie nic nie wynika. 

9 minut temu, Rafaello_666 napisał:

jest co prawda mocny, ale jak to w KD, zabudowany ciasno, na małej przestrzeni, a co za tym idzie, mało wydajny i co najwyżej przeciętny, co przekłada się na równie przeciętne brzmienie" 😂

I tutaj też zdarzają się wyjątki. Czasem do dobrego brzmienia nie potrzeba przestrzeni, tzw. "londyńskiego powietrza" 🙂 

1 minutę temu, AutoPirat napisał:

Na papierze, to są cyferki, cyferki i cyferki - z których kompletnie nic nie wynika. 

Dlatego nie bazuje na wrażeniach po wspomnianych cyferkach. 

Dlatego zaznaczyłem czy Rafaello mógłby wskazać skąd to wynika.

Ehh, w robocie jestem i czasu brak. Ja mogę się wypowiedzieć aktualnie, co najwyżej nt. posiadanego sprzętu, tj. Denon X4800. Pobór mocy 710w, kondensatory 2x15000uF, zasilacz ekranowany, każda końcówka mocy na osobnej płytce. Producent deklaruje 2x125W przy 8 ohm. Ponoć, zmierzone więcej. No, niby chwalą.

Czy Twoim zdaniem, ma to szansę zagrać dobrze w stereo, czy, bez włączania, od razu piszemy, "mocny, ale co najwyżej przeciętny"? 😉 

Ja uważam, że gra świetnie, ale, czy w związku z ciasną budową, przeciętnym zasilaniem i szufladką KD, ma prawo zagrać dobrze w stereo?

Edytowane przez Rafaello_666
2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Dlatego nie bazuje na wrażeniach po wspomnianych cyferkach. 

Dlatego zaznaczyłem czy Rafaello mógłby wskazać skąd to wynika.

Dlatego też, ja nie wchodzę w dyskusję o wrażeniach i subiektywnych wnioskach 😛 ...z miłą chęcią wystarczy, że poczytam.

5 minut temu, Rafaello_666 napisał:

Ja uważam, że gra świetnie, ale, czy w związku z ciasną budową, przeciętnym zasilaniem i szufladką KD, ma prawo zagrać dobrze w stereo?

Ciiii, nie pisz takich herezji, bo spalą Cię na stosie! 🙂

9 minut temu, AutoPirat napisał:

Dlatego też, ja nie wchodzę w dyskusję o wrażeniach i subiektywnych wnioskach 😛 ...z miłą chęcią wystarczy, że poczytam.

Ciiii, nie pisz takich herezji, bo spalą Cię na stosie! 🙂

A do rozpalenia stosu użyją amplitunera... 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi