Skocz do zawartości
IGNORED

poszukiwane kolumnu do Musical Fidelity m6si

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, EmilioE napisał:

Praktyka służy pozycjonowaniu na Ceneo czy innych serwisach. Żałosna i irytująca, bo trzeba się upewnić czy to promocja, czy aby za sztukę. Trochę niepoważne dla, skądinąd dobrego sklepu jakim jest Q21.

tym bardziej,że na allegro portafia wystawić znając regułę "myslenie nie boli" w praktyce.

I koniec offtopu,bo fajny wątek.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

23 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

bronisz

Bronię tezy, że myślenie nie boli. Choć czytając niektóre wpisy czasem nasuwają się wątpliwości 

6 minut temu, piotrek7 napisał:

Bronię tezy, że myślenie nie boli. Choć czytając niektóre wpisy czasem nasuwają się wątpliwości 

Widzę,że na siłę chcesz ciągnąć,używając ad personam,i zarazam skorzystać z okazji,aby obwieścić wszystkim swoje zdolności poznawcze,tak to nazwijmy.
Cóż...
Zadam zatem proste pytanie:
czy według Ciebie-to uczciwa praktyka?
proszę o odpowiedż TAK lub NIE.
Bez hiperbol,paraleli,filozofii...

Zatem?

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Zatem

Jeśli na stronie jest jak wół napisane "cena dotyczy JEDNEJ sztuki" a ktoś tego nie rozumie, problemem jest poziom intelektualny konsumenta a nie nieuczciwe praktyki po stronie sprzedawcy. Proste? Dla mnie tak. 

A jeśli napisane jest "produkt sprzedawany tylko w parach" (bo i takie zapisy widuję na stronach różnych sklepów) to nadal jest to logiczny zonk? Czy może raczej jest to przysłowiowy problem z du....y lub mówiąc bardziej parlamentarnie szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma?  Łamigłówka logiczna? Niech i tak będzie. To nie szkodzi   

Z cenami wynajmu mieszkań jest podobne utrudnienie. Znaczna większość ogłaszających podaje na portalu tylko cenę wynajmu a do tego trzeba sobie wyczytać w opisie kwotę za czynsz, prąd, internet itp. Czasem trafiłem, że ktoś podawał już wszystko od razu ale to tylko ułamek ogłoszeń.

Mocno to utrudnia poszukiwania i czytanie ogłoszeń. A takie praktyki z tego co mi wiadomo głównie w polsce stosowane 🙂

Albo mogliby podawać cenę za pół wzmacniacze, jedną trzecią odtwarzacza CD lub 25% streamera. To by wyglądało jeszcze lepiej. A równie dobrze można znaleźć sobie ciekawsze cele w życiu niż szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma.

53 minuty temu, piotrek7 napisał:

A równie dobrze można znaleźć sobie ciekawsze cele w życiu niż szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma.

To nie problem tylko absurd ...

A nie jest absurdem to, że dorosły człowiek nie potrafi ze zrozumieniem przeczytać informacji zawartej na stronie internetowej produktu i nie rozumie, że gdy napisano: "cena dotyczy 1 szt" to oznacza, że nie dotyczy to dwóch głośników? Wystarczy minimum znajomości oferty rynkowej

Owszem da się kupić jedną sztukę.

Nie u każdego producenta i nie wszystkie modele. Ale pamiętam że załatwiałem komuś przez serwis właśnie jedną sztukę 

Podawanie ceny na sztukę ma kilka powodów.

1. Kluczowy o którym wszyscy wiemy, to każdy chce być pierwszy w wyszukiwarce cenowej. To krótkie myślenie bo i tak jak podawana jest cena katalogowa to nie ma różnicy. Ale zasada jest.

2. Duże kolumny podłogowe przychodzą w dwóch paczkach. Tak są fakturowane. Często mają swoje osobne numery seryjne chodź tu nie zawsze.

Powinno się podawać ceny za komplet, parę ale to nie przejdzie. Była już o tym dyskusja wielokrotnie i nic się nie zmienia. 

Ale jeśli jest wyraźnie napisane że cena dotyczy sztuki to nie jest to nie uczciwe. I nie jest oszustwo. 

W dniu 31.05.2024 o 20:57, Pseudodrummer napisał:

Podasz link?

Na temat audio wyprzedaż Audio Physic. 

Serio do znalezienia łatwiej niż wróbel w mieście.

W dniu 27.05.2024 o 20:26, Marcin Wielgus napisał:

W 100% racja i zgoda. Też polecałem ale kolega coś nie bierze pod uwagę.
W klubie MF kupa naszych takie połączenie ma i jest bardzo zadowolona. Obecne rocznicowe Triagle Antal Anniversary 40th dostały magnezowa kopułkę i jest bajka granie za rozsądne pieniądze . Wykończenie 1sza klasa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Triangle Antal odsłucham na sto procent, nie znam tej firmy, wiec jestem bardzo ciekaw

12 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Owszem da się kupić jedną sztukę.

Nie u każdego producenta i nie wszystkie modele. Ale pamiętam że załatwiałem komuś przez serwis właśnie jedną sztukę 

Podawanie ceny na sztukę ma kilka powodów.

1. Kluczowy o którym wszyscy wiemy, to każdy chce być pierwszy w wyszukiwarce cenowej. To krótkie myślenie bo i tak jak podawana jest cena katalogowa to nie ma różnicy. Ale zasada jest.

2. Duże kolumny podłogowe przychodzą w dwóch paczkach. Tak są fakturowane. Często mają swoje osobne numery seryjne chodź tu nie zawsze.

Powinno się podawać ceny za komplet, parę ale to nie przejdzie. Była już o tym dyskusja wielokrotnie i nic się nie zmienia. 

Ale jeśli jest wyraźnie napisane że cena dotyczy sztuki to nie jest to nie uczciwe. I nie jest oszustwo. 

Mnie to bardziej śmieszy, niż zastanawia. Zauważyłem, że tylko nasi sprzedawcy tj z PL podają ceny za sztukę. To tak jak podawać cenę jednego buta, czy jednej narty

50 minut temu, Robert 7800 napisał:

Triangle Antal odsłucham na sto procent, nie znam tej firmy, wiec jestem bardzo ciekaw

Mnie to bardziej śmieszy, niż zastanawia. Zauważyłem, że tylko nasi sprzedawcy tj z PL podają ceny za sztukę. To tak jak podawać cenę jednego buta, czy jednej narty

Nie tylko w Polsce tak jest. W Niemczech też bardzo często się z tym spotykam, że podana cena jest za jedną kolumnę. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

11 godzin temu, Robert 7800 napisał:

Nie akurat nie tylko nasi. Na zachodzie też tak jest. Aczkolwiek trend jest faktycznie odwrotny.

Niemcy, UK, Francja, Hiszpania. Itp.

W dniu 4.06.2024 o 06:30, Piotr Sonido napisał:

Nie akurat nie tylko nasi. Na zachodzie też tak jest. Aczkolwiek trend jest faktycznie odwrotny.

Wiem ze w Norwegii cena za parę

W dniu 8.06.2024 o 10:47, Robert 7800 napisał:

Wiem ze w Norwegii cena za parę

W każdym jednym co do joty sklepie? Nie wiem bo tam ciezko mi się chodzi po stronach nie znając języka. 

13 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

W każdym jednym co do joty sklepie? Nie wiem bo tam ciezko mi się chodzi po stronach nie znając języka. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

per par- za parę, albo sett- czyli komplet 

więcej nie chciało mi się szukać, ale HiFikluben tj. najbardziej popularna sieć sklepów  w Norge.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, Robert 7800 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

per par- za parę, albo sett- czyli komplet 

więcej nie chciało mi się szukać, ale HiFikluben tj. najbardziej popularna sieć sklepów  w Norge.

A czyli w dwóch.

No ale jak mówię to nie tylko i nich. Francja, Niemcy, Wielka Brytania tam też tak trafisz. 

Są formy które tak podają i już. Nie przejmują się że mają "drożej dwukrotnie".

6 godzin temu, Mr.Jones napisał:

1szt. i da sie kupic jedna sztuke. Jesli komus dzieci rozwala jedna kolumne to nie potrzebuje dwoch nowych ale jedna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak , gdzie nie gdzie u różnych producentów się da. Będąc w branży pytałem o to u dystrybucji bo klienci składali takie pytania 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

A czyli w dwóch.

napisałem, że więcej nie chciało mi się szukać, nie oczekiwałeś że podam Ci linki do wszystkich sklepów w skandynawi

W dniu 1.06.2024 o 11:24, piotrek7 napisał:

A nie jest absurdem to, że dorosły człowiek nie potrafi ze zrozumieniem przeczytać informacji zawartej na stronie internetowej produktu i nie rozumie, że gdy napisano: "cena dotyczy 1 szt" to oznacza, że nie dotyczy to dwóch głośników? Wystarczy minimum znajomości oferty rynkowej

Absurdem jest to, że dorosły człowiek  nie może normalnie napisać ile kosztuje para. 

12 godzin temu, Robert 7800 napisał:

napisałem, że więcej nie chciało mi się szukać, nie oczekiwałeś że podam Ci linki do wszystkich sklepów w skandynawi

Ok, luz:)

Inaczej bo dyskusja już o tym była kiedyś. Sklepy sobie z tego nic nie robią.

Kto z forum się na to nabrał kiedyś? Bo może trzepiemy pianę dla podtrzymania forum?

• Pokaż nowe odpowiedzi