Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup odtwarzacza bluray 4K

Rekomendowane odpowiedzi

7 minutes ago, bl4ck said:

Zidoo ma normalnego andoida

Chociaz trzeba miec swiadomosc, ze nie kazda aplikacja sie zainstaluje na tym sprzęcie.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Chodzi mi o to czy pójdą na nim apki do streamingu muzyki typu Deezer lub Tidal?
I jak z obsługą Netflixa, Amazona, HBO itd.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

11 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Tak mam i Dune i ostatnio tak z ciekawości kupiłem Zidoo zx9 Oba playery  mogę polecić. Czytają wszystko bez zająknięcia ...dodatkowym bonusem jest My collektion i wyszukiwanie napisów.

A czy Dune obsługuje LLDV?

Muszę przewietrzyć mój system…

31 minutes ago, RAF77 said:
1 hour ago, qbakos said:
Chodzi mi o to czy pójdą na nim apki do streamingu muzyki typu Deezer lub Tidal?
I jak z obsługą Netflixa, Amazona, HBO itd.

Nie.

Tidal mi działał. Od pewnego jednak czasu korzystam ze Spotify na innym urządzeniu to nie wiem jak to jest obecnie. Apki od Hbo i Prime działały kaprysnie z tego co pamietam.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

to już zależy od wersji pudełka, jaka wersja androida, licencje... dobrze obserwować firmowe fora.

zdaje się że nie tak dawno dune wypuścił odtwarzacze dedykowane pod współpracę z serwisami filmowymi. jak to jest z serwisami muzycznymi to nie wiem.

z ciekawości na swoim dune z android 9tv (a może już 10tv) zainstalowałem amazon music, bo głównie tego używam. i działa. ma natomiast jakieś ograniczenia sprzętowe i tylko 44kHz/16bit.

Edytowane przez ro35

Zidoo do streamingu filmow srednio się nadaje, bo nie ma licencji, więc nawet jesli jakas aplikacja się zainstaluje, to będzie smigać w słabej jakości. Juz lepiej jakiś FireTV od amazona kupić albo Nvidia Shield do streamingu, bo te urządzenia są oficjalnie wspierane przez najwazniejszych "graczy" na rynku.

Nowe Dune są na Amlogic z certyfikacją Netflix itp 

Sam się zastanawiam czy nie wymienic RealVision4K na tego nowego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

6 godzin temu, max720 napisał:

Do takich rzeczy podepnij Google Chromecast TV 4K 

Do projektora to chyba tak średnio się nadaje... co zrobię z dźwiękiem?

A ten Dune bardzo ciekawy. Trzeba się zainteresować.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

1 hour ago, RaffS said:

Dam znać jak przyjedzie 🙂

Koniecznie 😉

On 5/16/2024 at 6:42 PM, donsalieri said:

Nowe Dune są na Amlogic z certyfikacją Netflix

Pytanie, czy tylko Netflix, czy jeszcze cos więcej. Zeby się nie okazało, ze mając subskrypcję na kilka serwisów potrzebujemy kilku odtwarzaczy 😉

Oglądanie tylko Netflixa szybko się nudzi. Niby duzo pozycji do wyboru ale teraz wszystko jakies nijakie robią, no i jest wysyp badziewia o superbohaterach w pelerynach. W dodatku w kazdym serialu Netflix przemyca jakies ideologie, między innymi lgbt albo polityczną "poprawnosc". Obserwuję taką tendencję od jakiegos czasu i naprawdę to zniechęca do oglądania ich produkcji.

W sumie to Prime, czy HBO, jeden pies, wszystko na jedno kopyto 🥴

3 godziny temu, brewka87 napisał:

Pytanie, czy tylko Netflix, czy jeszcze cos więcej. Zeby się nie okazało, ze mając subskrypcję na kilka serwisów potrzebujemy kilku odtwarzaczy 😉

Oglądanie tylko Netflixa szybko się nudzi. Niby duzo pozycji do wyboru ale teraz wszystko jakies nijakie robią, no i jest wysyp badziewia o superbohaterach w pelerynach. W dodatku w kazdym serialu Netflix przemyca jakies ideologie, między innymi lgbt albo polityczną "poprawnosc". Obserwuję taką tendencję od jakiegos czasu i naprawdę to zniechęca do oglądania ich produkcji.

W sumie to Prime, czy HBO, jeden pies, wszystko na jedno kopyto 🥴

Jest opis na stronie Dune, wszystko ma śmigać 🙂 

"Official Netflix and Google Android TV 11 certifications

The official Netflix, Google and other certifications ensure excellent support for Netflix and other streaming services (such as   Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, HBO Max and many others) with best possible audio and video quality (up to 4K Dolby Vision and Atmos). The modern Android TV 11 OS version with the official Google Android TV certification ensures excellent compatibility with all Android TV applications and features, and also gives a very powerful "Chromecast built-in" technology."

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

On 5/17/2024 at 6:53 AM, RaffS said:

Zakupiłem zidoo x20pro . Dostawa przewidziana jest na Poniedziałek. Dzięki za pomoc . Dam znać jak przyjedzie 🙂

Mamy poniedziałek, zapewne nowa "zabawka" juz na miejscu. Ciekawe jak pierwsze wrazenia 🤔

3 godziny temu, brewka87 napisał:

Mamy poniedziałek, zapewne nowa "zabawka" juz na miejscu. Ciekawe jak pierwsze wrazenia 🤔

Sprzęt dotarł . Pierwsze wrażenie dobre. Sprzęt prezentuje się ładnie . Wrzuciłem dysk 3.5 cala , czyta bez problemów nawet pliki 90 GB . Po USB też nie zauważyłem problemów. Zarówno przez kieszeń jak i USB "przepuszcza" dźwięk w dolby atmos . Mam za to inny problem , który możliwe że zmusi mnie do wypróbowania Dune. Niestety po włączeniu filmu i chęci zmiany wielkości ekranu nic się nie dzieje .  Wybierając opcję np. cały ekran, ewentualnie dopasuj nadal jest proporcja 16:9 z pasami...  Przy epsonie 7000 nie mam możliwości powiększenia ekranu przy sygnale 4k.  Coś gdzieś trzeba przestawić w zidoo żeby film wypełnil cały ekran ?  Ściągnąłem vlc i kodi ze sklepu Play ale nie widzi plików na dysku ... Jakaś rada od Was ? 

2 minutes ago, RaffS said:

Niestety po włączeniu filmu i chęci zmiany wielkości ekranu nic się nie dzieje .  Wybierając opcję np. cały ekran, ewentualnie dopasuj nadal jest proporcja 16:9 z pasami...

W sumie to ja zawsze oglądam film w takich proporcjach jakich został zarejestrowany ale napewno w ustawieniach jest opcja zmiany wielkosci tak, zeby wypełnił ekran (obcinając boki aby zachowac AR).

Nie chce mi się teraz odpalac proja, zeby to sprawdzic, gdzie tego szukac ale kojarzę, ze chyba nawet z menu podręcznego podczas odtwarzania filmu mozna to ustawić. 

podczas odtwarzania filmu nacisnij przycisk menu na pilocie i gdzieś to powinno być, byc moze w zaawansowanych ustawieniach. Z tego co kojarzę, to mozna to ustawić tez "globalnie" w głównym menu. 

PS. Uwazam, ze filmy w proporcjach 2,35:1 dają bardziej kinowy klimat, niz produkcje typowo telewizyjne w 16:9 ;)

3 minuty temu, brewka87 napisał:

W sumie to ja zawsze oglądam film w takich proporcjach jakich został zarejestrowany ale napewno w ustawieniach jest opcja zmiany wielkosci tak, zeby wypełnił ekran (obcinając boki aby zachowac AR).

Nie chce mi się teraz odpalac proja, zeby to sprawdzic, gdzie tego szukac ale kojarzę, ze chyba nawet z menu podręcznego podczas odtwarzania filmu mozna to ustawić. 

podczas odtwarzania filmu nacisnij przycisk menu na pilocie i gdzieś to powinno być, byc moze w zaawansowanych ustawieniach. Z tego co kojarzę, to mozna to ustawić tez "globalnie" w głównym menu. 

PS. Uwazam, ze filmy w proporcjach 2,35:1 dają bardziej kinowy klimat, niz produkcje typowo telewizyjne w 16:9 😉

Jak oglądam na projektorze to wolę mieć pełny obraz na 140 calach 🙂 Opcję znalazłem , nic się nie zmienia. Jak zmienię na 4:3 to wtedy widać różnicę . Opcja : cały ekran, dopasuj, dopasuj (adar) oraz 16:9 ma takie same proporcje. Nie ma żadnej zmiany. A wiesz może dlaczego vlc nie widzi plików ? Nadałem uprawnienia do pamięci dysku.

1 minute ago, RaffS said:

A wiesz może dlaczego vlc nie widzi plików ? Nadałem uprawnienia do pamięci dysku.

Własciwie to nie miałem okazji korzystac na moim Zidoo z innych playerów niz ten wbudowany, bo sprawuje się bardzo dobrze.

Poszukaj na forum zidoo, myslę, ze ktos juz dawno gdzieś to wytłumaczył/rozwiązał. Przy korzystaniu z innych playerów niz ten stockowy moze się pojawić problem z odtwarzaniem dzwięku w atmosie (cos kiedys rzuciło mi się w oczy na ten temat ale nie pamiętam dokładnie)

Sprzęt dotarł . Pierwsze wrażenie dobre. Sprzęt prezentuje się ładnie . Wrzuciłem dysk 3.5 cala , czyta bez problemów nawet pliki 90 GB . Po USB też nie zauważyłem problemów. Zarówno przez kieszeń jak i USB "przepuszcza" dźwięk w dolby atmos . Mam za to inny problem , który możliwe że zmusi mnie do wypróbowania Dune. Niestety po włączeniu filmu i chęci zmiany wielkości ekranu nic się nie dzieje .  Wybierając opcję np. cały ekran, ewentualnie dopasuj nadal jest proporcja 16:9 z pasami...  Przy epsonie 7000 nie mam możliwości powiększenia ekranu przy sygnale 4k.  Coś gdzieś trzeba przestawić w zidoo żeby film wypełnil cały ekran ?  Ściągnąłem vlc i kodi ze sklepu Play ale nie widzi plików na dysku ... Jakaś rada od Was ? 
Kodi powinno być zainstalowane a jak nie jest, to trzeba pobrać ale to nie jest normalne kodi, tylko przez nich zmienione i ma inną nazwę.
2 minuty temu, RAF77 napisał:
9 godzin temu, RaffS napisał:

Kodi powinno być zainstalowane a jak nie jest, to trzeba pobrać ale to nie jest normalne kodi, tylko przez nich zmienione i ma inną nazwę.

Tak , wiem . Jest zainstalowane .

1 minute ago, RAF77 said:

zmienione i ma inną nazwę

To jest chyba ZDMC Zidoo Media Center. Ja odpalam filmy z poziomu Poster Wall i wszystko smiga elegancko. Jak do tej pory trafił mi się jeden film do ktorego Zidoo nie potrafił dopasowac plakatu ale czytałem wczoraj, ze mozna film dodać ręcznie. Moze dzisiaj to sprawdzę i przy okazji zobaczę jak to jest z tym powiększaniem obrazu.

Mi również nie udało się zmusić Zidoo do zamiany formatu, na telewizorze robię to ustawieniami telewizora, (czasami) a ekran projektora mam w formacie kinowym.

Mecze fajnie sie ogląda w 16:9 ale filmy typowo kinowe tylko 2,35:1 😁

Okazało się ,że znajomy kupił Dune Hd 4K także na żywo będę mógł dzisiaj porównać dwa odtwarzacze 🙂 Zastanawia mnie ,aż taka różnica w cenie między Dune , a zidoo.

Jak duza roznica? Fajnie jesli bedziesz miał okazję porównac w akcji playery. Ja jak szukałem dla siebie to wyszlo na to, ze i Zidoo i Dune mają swoje słabsze i mocniejsze strony. Padło na Zidoo i w sumie jestem zadowolony 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi