Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy dobry bas, pierwsze wnioski i następne próby :-)

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, brewka87 napisał:

Myślę, ze jedyną osobą która tu przesadza jest T 🙃

Ja przeciez nie uwazam, ze wyniki tych testow są bezwartosciowe. Problem tkwi w samym podejsciu T do innych userów. Nazywanie ich "polaczkami" juz samo w sobie jest z mojego punktu widzenia nieakceptowalne. Pogarda jaką T prezentuje wobec innych jest wszechobecna w praktycznie kazdym jego temacie. Wystarczy, ze ktos zada jakies niewygodne pytanie i od razu ma pocisnięte, ze jest "polaczek". Przeciez są inne fora, po co na siłę udzielać się na tych "polaczkowych"?🤔

No i posze, kolega brewka dał mi do myślenia 🙂 Bo czytając, pomyślałem sobie ze w sumie faktycznie bez sensu jest to branie udziału w tych głupich do niczego nie prowadzacych dyskusjach 🙂 Ja niczego się od Ciebie czy Tobie podobnych userow nie nauczę, Ty nie chcesz niczego nauczysz się też, więc to faktycznie jest ino strata czasu 🙂 Od następnego postu będę już więc tylko odpowiadał na życzliwe i szczere pytania, resztę zostawię bez odpowiedźi i voila, będzie koniec polaczkowania 🙂 A Wy możecie jak to qbakos ujął, omijac moje wątki szerokim łukiem i będzie spokój do kwadratu 🙂

I nie pisz tak jakbym wszystkich nazywał tu na tym forum polaczkami 🙂 Jest Was garstka ino, na palcach jednej ręki by policzył 🙂 Za to krzyku robicie jakby Was z setka była 🙂

Ale tak czy siak, niechcący bo niechcący, ale pomogłeś 😀

Ja bym się teraz tak nie wybielał, bo zwyzywałeś każdego kto miał coś do powiedzenia. I to już nie pierwsza taka akcja w twoim wykonaniu. Uspokajasz się na chwilę, obiecujesz różne rzeczy, a potem powrót do wyzwisk i obrażania... Też chętnie dowiem się pod jakim szyldem sprzedajesz, żeby tych SVS czy Klipschy przypadkiem od ciebie nie kupić.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

8 minutes ago, T said:

Ja niczego się od Ciebie czy Tobie podobnych userow nie nauczę

Twoja strata 🤣 jest całkiem spora grupa forumowiczów, ktora cos tam ode mnie się dowiedziała na przestrzeni kilkunastu (juz😯) lat, głównie w dziedzinie elektroniki. Pamiętasz temat jak mierzyłes pobór prądu swojego kina..?

12 minutes ago, qbakos said:

Ja bym się teraz tak nie wybielał, bo zwyzywałeś każdego kto miał coś do powiedzenia. I to już nie pierwsza taka akcja w twoim wykonaniu.

To własciwie w kazdym temacie załozonym przez T.

13 minutes ago, qbakos said:

Też chętnie dowiem się pod jakim szyldem sprzedajesz, żeby tych SVS czy Klipschy przypadkiem od ciebie nie kupić.

Jest kilka postow wyzej.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

16 minut temu, qbakos napisał:

Ja bym się teraz tak nie wybielał, bo zwyzywałeś każdego kto miał coś do powiedzenia. I to już nie pierwsza taka akcja w twoim wykonaniu. Uspokajasz się na chwilę, obiecujesz różne rzeczy, a potem powrót do wyzwisk i obrażania... Też chętnie dowiem się pod jakim szyldem sprzedajesz, żeby tych SVS czy Klipschy przypadkiem od ciebie nie kupić.

Nie przejmuj się, nic ode mnie nie kupisz bo już praktycznie nie sprzedaje 🙂 wyprzedaje resztki, jako ze będę w większośći mieszkal za granicami 🙂 dla tego właśnie zmieniłem kino na budżetowe, żeby drogie nie stało i się nie marnowało 🙂 i jak na kogoś kto z daleka omija moje posty, to dość często je komentujesz 🙂

10 minut temu, brewka87 napisał:

Twoja strata 🤣 jest całkiem spora grupa forumowiczów, ktora cos tam ode mnie się dowiedziała na przestrzeni kilkunastu (juz😯) lat, głównie w dziedzinie elektroniki. Pamiętasz temat jak mierzyłes pobór prądu swojego kina..?

Ja nigdzie nie napisałem że nie masz nic do przekazania 🙂 napisałem że ja się od Ciebie nic nie nauczę, bo w tematach basu o których głównie pisze, mam o wiele większe doświadczenie 🙂 nie wiem jak Ty, ale ja nie widziałem nigdzie na polskich forach nikogo kto by robił to co ja i się dzielił 🙂 więc co ja mogę się nauczyć z tej Twojej "krytyki" 🙂

Tak jak już wspomniałem, nie będę już więcej odpowiadał na te "krytyki"  i problem się sam rozwiąże, polaczkowania 🙂

Edytowane przez T

To tyle co miałem do powiedzenia w temacie, bo z racji na moje nowe postanowienie, już raczej słowa nie zamienimy brewka, qbakos i kto tam jeszcze w tej klice był, "krytykantow" 🙂 Chyba że cud nastąpi, i rodacy zaczniecie pisać życzliwie i mądrze 😀 gudnajt 🙂

Edytowane przez T
2 minutes ago, T said:

już raczej słowa nie zamienimy brewka o qbakos i kto tam jeszcze w tej klice był 🙂

Moje pytanie było pytaniem retorycznym jak to się w Polsce mowi 🤣 nazywasz nas "kliką", sam celowo wkładasz kij w mrowisko (tez polskie powiedzenie) 😁

24 minutes ago, T said:

problem się sam rozwiąże, polaczkowania 🙂

...i moze pajacowania panie T 😎

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

3 hours ago, T said:

Haha, dzieki, w sumie bardzo dobrze to ujales, ze mam krotki lont 😄 Bo tak dokladnie jest, mam zerowa cierpliwosc do glupoty ludzkiej i ludzi ktorzy lecza swoje kompleksy na necie i sczerze to wytykam 🙂 Acz krytyke lubie i bardzo doceniam, ale ino ta konstruktywna 🙂 Jak ktos kto sie lepiej zna odemnie wytknie mi cos w rzeczowy i zyczliwy sposob, to jest jedna z rzeczy ktora najbardziej cenie, tak sie czlek w koncu uczy 🙂 Ale to co robia np. qbakos czy brewka87 tu obecni czy im podobni,  to nie jest krytyka, to jest typowe polaczkowe szukanie dziury w calym i nic nie wnoszace wartosciowego proby zjechania kogos dla nie wiem, leczenia swoich kompleksow czy sa to proby innego podbudowywania ego 🙂 Rzeczywiscie mam tendencje to wytykania polaczkom polaczkowego zachowania i to robie w takich przypadkach 🙂 Wiekszosc zycia mieszkalem za granicami i kole mnie to w oczy bardzo, wiec mam do tego krotki lont, jak to zgrabnie ujales 😄

A co do reszty Twego wpisu, dziekuje bardzo, milo mi 🙂 Robie to co mnie pasjonuje i dziele sie bezinterosownie tym w roznych miejscach, bo uwazam ze jak sie czlek czegos wartosciowego nauczy, to powinien sie podzielic 🙂 Dostalem nie wiem juz ile wiadomosci z podziekowaniami, pytaniami, prosbami o porade, wielu ludzi dzieki mnie ma po prostu lepszy bas 🙂 Robie to dla takich wlasnie ludzi, ktorzy maja otwarte glowy i chca skorzystac, nie dla tych wspomnianych polaczkow ktorym wszystko nie pasuje i nie potrafia nic docenic 🙂
 Tak wiec jak to mowia, psy szczekaja a karawana jedzie dalej, wiec posty nadal beda sie pojawiac, tym bardziej ze wlasnie skonczylem kino i jest sie czym podzielic 🙂

Mysle tez ze tracisz czas na tlumaczenia, teraz zleca sie wszyscy ktorych nazwalem polaczkiem i beda jechac ile tylko moga, bo w kocu mysla ze maja okazje mi dopiec bo sprzedaje sprzet, mimo ze nigdy nie robilem tego tu 🙂 Jakby wiedzieli jak bardzo mi sa obojetne owe opinie czy zjechania, to by poszukali innego miejsca na ujscie emocji 🙂 No ale nie sa, ale to juz jest ino ich problem 🙂

Zachowujesz się jak polaczek. 
Ukrywasz kim jesteś, swoje powiązanie z branżą. Obrażasz innych członków forum. Masz krótki lont.
Na “zachodnich” forach tak się nie robi, a za obrażanie dyskutantów dostaje się bana.

• 3 tygodnie później...
W dniu 9.06.2024 o 20:34, donsalieri napisał:

ma sprzęt pomiarowy, umie się nim posługiwać 🙂 przestawia,

połowa ludzi na forum ma... chłopie całe 400 zł.

Ok, może i ma- ale czy robią testy subów i się nimi dzielą na forum? 

T doskonały nie jest 😛 ale za to co robi i publikuje to szacun u mnie ma. 

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

11 minut temu, donsalieri napisał:

Ok, może i ma- ale czy robią testy subów i się nimi dzielą na forum? 

T doskonały nie jest 😛 ale za to co robi i publikuje to szacun u mnie ma. 

jego testy nie mają nic wspólnego z testami subwooferów.

Edytowane przez fetek
11 minut temu, donsalieri napisał:

za to co robi i publikuje to szacun u mnie ma. 

Myslę, ze miał u wielu forumowiczów ale testy subwooferów ktore wykonuje nie upowazniają go do tego aby kogokolwiek wyzywać na forum. 

Brewka, masz rację.

A Fetek nie marudź, prawdziwe testy wiesz gdzie są, a tu, w naszym jeziorku to i rak ryba 🙂

BTW znacie dobry tutorial (może być Youtube itp) do implementacji wyników pomiarów REW do Minidsp? Tak szukam i same ogólniki widzę

Edytowane przez donsalieri

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

BTW znacie dobry tutorial (może być Youtube itp) do implementacji wyników pomiarów REW do Minidsp? Tak szukam i same ogólniki widzę

MiniDSP potrzebuje parametry korekcji a nie wyniki pomiarow. A te musisz najpierw wyliczyc.

Tutaj widac jak je wyliczyc i eksportowac.

2 godziny temu, brewka87 napisał:

Myslę, ze miał u wielu forumowiczów ale testy subwooferów ktore wykonuje nie upowazniają go do tego aby kogokolwiek wyzywać na forum. 

Nie robilem nigdy zadnych testow subwooferow, bardziej relacjonowalem proces uzyskania bardzo dobrego basu w moim konkretnie (choc bardzo typowym) pomieszczeniu 🙂

Nie pamietam tez abym kogos tu na tym forum wyzywal, choc moze sie i zdarzylo, nie mam idealnej pamieci 🙂 Wytykalem wiele razy "polaczkowatosc" paru uzytkownikom, acz nie uwazam tego za wyzwisko 🙂
 "Polaczek" jest raczej skrotem myslowym, sumujacym w jednym slowie wiele cech naszej nacji, faktem ze malo pozytywnych 🙂 Acz jesli ktos przejawia owe cechy i zostanie Mu owo wytkniete, to chyba nie miesci sie to w definicji wyzywania 🙂 Bardziej jest to moim zdaniem krytyka, skoro cechy faktycznie wystepuja a ja je ino wytykam 🙂 Faktem ze przychodzi mi to latwo, no ale spedziwszy wiekszosc doroslego zycia za granicami, takie zachowania sa dla mnie widoczne jak na dloni 😄 Mam nadzieje ze nikogo owym tekstem nie "zwyzywalem" 😄 

Edytowane przez T
W dniu 7.06.2024 o 14:55, T napisał:

jak ktos jest glupi czy polaczek (choc to chyba w sumie i to samo)

Jak dla mnie, wg tego co napisałeś polaczek = głupiec, więc juz teraz nie udawaj niewiniątka 😂

5 minut temu, brewka87 napisał:

Jak dla mnie, wg tego co napisałeś polaczek = głupiec, więc juz teraz nie udawaj niewiniątka 😂

Pomijajac juz Twoje interpretacje, jak ktos komus wytyka prawdziwe zachowania, to jest to moim zdaniem krytyka, po prostu 🙂 I "udawanie niewiniatka" sugerowaloby ze zalezy mi na tym co o mnie myslisz Ty, czy inni czytajacy, a tak nie jest 🙂 Napisalem owe wytlumaczenie jako korekta nieprawdy, choc moze nie do konca nie prawdy, bo moze i owszem kogos bezpostawnie wyzwalem 🙂 Acz definitywnie w ogromnej wiekszosci byla to krytyka czyichs bardzo transparetnych dla mnie zachowan 🙂

Edytowane przez T

Nie potrafisz sklecić jednego zdanie nie obrażając kogoś. Nawet jak coś tłumaczysz niby neutralnie to też obrażasz. I nie ładuj tych uśmieszków w każdym zdaniu, bo to pasuje do twoich postów jak nie powiem co do czego... Takie zachowania mają swoją nazwę, sam sobie poszukaj jaką.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

40 minut temu, qbakos napisał:

Nie potrafisz sklecić jednego zdanie nie obrażając kogoś. Nawet jak coś tłumaczysz niby neutralnie to też obrażasz. I nie ładuj tych uśmieszków w każdym zdaniu, bo to pasuje do twoich postów jak nie powiem co do czego... Takie zachowania mają swoją nazwę, sam sobie poszukaj jaką.

Chodz, przytule Cie bidulku, wykoncza Cie te moje wpisy 😄 Acz racz zauwazyc postepy, nie nazwalem Cie polaczkiem juz od dosc dlugiego czasu 😄 Wszedzie mozna znalezc pozytywy, trzeba tylko chciec, a nie ciagle narzekac i wszedzie szukac dziury w calym, jak wiesz kto 😉

Kurna, a tak dobrze mi szlo ! Zapeszyles 🙂

Edytowane przez T
  • Pokaż nowe odpowiedzi