Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer z przedziały 2000-400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam maniaków dobrego dźwięku.

Sprawa jest taka że chciałbym do mojego przetwornika  Topping E70  Velvet  dodać zewnętrzny streamer ,taki co wniesie od siebie znaczące zmiany dżwiękowe  miałem już pare różnych   np .NuPrime Omnia WR-1 (WR1) pare innych tanich  nic to nie dało żadnej różnicy.

Co doradzicie  proszę o propozycję ,pozdrawiam.

8 minut temu, Wito76 napisał:

Pewnie za chwilę by się pojawiły w propozycjach, więc uprzedzę - w takim razie o Wiimach zapomnij. Chcesz progresu to nie tędy droga.

Wiem miałem i oddałem 

Ostatnio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) robi niezły rekonesans i testuje kilka streamerów na przekroju kilku tygodni. Może coś doradzić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
31 minut temu, Tal napisał:

SOtM sMS-200 Neo

Mam nawet taki na sprzedaż jak coś 😁

3 godziny temu, Rader napisał:

Topping E70  Velvet

Toppingi mają dobre USB, E30 II nieźle grała z Sotm. Qutest z kolei lepiej po coaxial.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, Wito76 napisał:

No to fajnie, że rozumiemy się, bo nie chciałem być ciągnięty za język i proszony o rozwinięcie tematu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

A wystarczyło zwrócić uwagę na 2000 na początku. Co prawda później jest 400 ale to i tak jest delusional klimacik.

Ukryta Zawartość

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

A wystarczyło zwrócić uwagę na 2000 na początku. Co prawda później jest 400 ale to i tak jest delusional klimacik.
Nieważne, tak czy siak załatwiłem Ci "bana" w tym wątku.
2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Mam nawet taki na sprzedaż jak coś 😁

Toppingi mają dobre USB, E30 II nieźle grała z Sotm. Qutest z kolei lepiej po coaxial.

SOtM sMS-200 Neo ciekawe urządzenie już czytam o nim pierwsze co to wygląd taki jak lubię nie tużinkowy i cena dobra ,,,,zabieram się do lektury dzięki 

Dedykowany i opracowany specjalnie dla audio procesor, czyli dwurdzeniowy Allwinner A20. Ciekawe.

Twoje Wiimy też fajnie bełkoczą: "pozwala cieszyć się muzyką jak najbliższą rzeczywistemu nagraniu w studiu i tym co słyszeli muzycy".
Kupując....taki tekst można zdrowo się zaskoczyć i zwątpić w muzyków.

5 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Mam nawet taki na sprzedaż jak coś

Co tam testujesz Marcinie? Nie wiem czy nie przekrecam, ale ostatnio ktos byl zadowolony z tego neo. 

A ja, jak bogi dadza bede w tym tygodniu mial na kilka dni matrix element s, i porownam z moim m1t i z ifi zen stream 😁

8 godzin temu, Rader napisał:

do mojego przetwornika  Topping E70  Velvet  dodać zewnętrzny streamer ,taki co wniesie od siebie znaczące zmiany dżwiękowe

Tu zdecydowanie proponowalbym jednak inny dac. Transport w tym przypadku za duzo ci nie poprawi. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

21 minut temu, Mikelas76 napisał:

Co tam testujesz Marcinie? Nie wiem czy nie przekrecam, ale ostatnio ktos byl zadowolony z tego neo. 

Nawet bardzo 🙂 w sumie to po przetestowaniu maliny rpi4, dedykowanego lapka, usbridge signature, volumio primo, sotm 200 neo i Sotm 200 ultra, (jeszcze kiedyś ifi zen stream) stwierdziłem że najlepszy jako tranport USB u mnie jest sotm ultra, tuż zaraz 200 neo, usbridge i primo. Sotmy grają najbardziej detalicznie, usbridge najbardziej dociążony i uspokojony. Primo pomiędzy. Najgorzej że wszystkiego zagrała malina 4 po USB. Ale sprawdziłem przypadkiem na Qutest wejście coax z Volumio Primo i faktycznie w tym dacu lepiej z coax. Przepinając Primo z USB na coax jest pewiem progres. Testowałem więc jeszcze trzy nakładki hifiberry digi 2 pro, digione i digione signature.  Tu jest prosty progres wraz ze wzrostem ceny. Na razie zostawiam digione signature i chce potestowac jakieś nakładki od ian canada, tyle że aktualnie trochę czasu brakuje. Więc może za miesiąc czy dwa.

Edytowane przez marcinmarcin

Pewnie. Szczęśliwie są budżetowe i za bełkot nie trzeba dodatkowo płacić.
No to teraz czekamy na opis budżetowych parówek za 12 zł/kg, mówiący o smaku zbliżonym do najlepszych smaków brytyjskich. A jak ktoś się poczuje rozczarowany to przecież budżetowa cena to usprawiedliwia.
2 minuty temu, Wito76 napisał:
26 minut temu, ProjectPi napisał:
Pewnie. Szczęśliwie są budżetowe i za bełkot nie trzeba dodatkowo płacić.

No to teraz czekamy na opis budżetowych parówek za 12 zł/kg, mówiący o smaku zbliżonym do najlepszych smaków brytyjskich. A jak ktoś się poczuje rozczarowany to przecież budżetowa cena to usprawiedliwia.

Pewnie. Co innego gdy te same parówki ktoś próbuje sprzedawać po 30 zł/kg.

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Co innego gdy te same parówki ktoś próbuje sprzedawać po 30 zł/kg.

Są parówki i parówki...

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Są parówki i parówki...

No ba, jest "dedykowany i opracowany specjalnie dla audio blablabla" budżetowy SOC z 2xcortex a7 i jest po prostu budżetowy SOC z 2xcortex a7 jak w Mini.

1 minutę temu, Wito76 napisał:

No i właśnie narobiłem sobie smaka na hot doga ze stacji benzynowej. Dawno nie było.

A też bym zjadł, a nie mogę.

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

specjalnie dla audio blablabla"

Różnica jest taka że Sotmy dobrze grają... Ultra za prawie 7k ma ten sam procesor...  i wielu uważa ja za jeden z lepszych transportów 🙃 a ja wiem przynajmniej czemu...

Edytowane przez marcinmarcin

Różnica jest taka że Sotmy dobrze grają... Ultra za prawie 7k ma ten sam procesor...  i wielu uważa ja za jeden z lepszych transportów a ja wiem przynajmniej czemu...
Nie daj się wciągnąć w niechcący, mimochodem promocję przez promotora.
2 minutes ago, marcinmarcin said:

Różnica jest taka że Sotmy dobrze grają... Ultra za prawie 7k ma ten sam procesor...  i wielu uważa ja za jeden z lepszych transportów 🙃 a ja wiem przynajmniej czemu...

Bo wychwalał je Elberoth?

Edytowane przez bum1234
3 minuty temu, marcinmarcin napisał:
Różnica jest taka że Sotmy dobrze grają... Ultra za prawie 7k ma ten sam procesor...  i wielu uważa ja za jeden z lepszych transportów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a ja wiem przynajmniej czemu...

Nie daj się wciągnąć w niechcący, mimochodem promocję przez promotora.

Rzekomych audio procesorów? Heh.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, ProjectPi napisał:
Rzekomych audio procesorów? Heh.

Idealny temat na "niechcący" lokowanie produktu.

Biorąc pod uwagę, że markę póki co sam przywołujesz, nie ja, to nawet zabawne to jest.

3 minuty temu, bum1234 napisał:

Bo wychwalał je Elberoth?

Na wszystkich sensownych forach audio to ceniony klocek. Tylko na ASR zamiast dobrych transportów  polecają malinę 4 prosto z USB... 😃

• Pokaż nowe odpowiedzi