Skocz do zawartości
IGNORED

TOPPING PA7 PLUS PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000zł !!

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, hudykot napisał:

Ja tam mogę, choć żona marudzi, że za rzadko 😃

a mi mówiła , że nie możesz 😂

4 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Koty w marcu

słyszysz @hudykot - cie tylko w marcu 😄

Edytowane przez bolo_senor

Jakby ktoś szukał słuchawek TWS to pojawiła się w naszej ofercie naprawdę perełka za bardzo dobre pieniądze

hhhaa.jpg

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

To co końćzymy tour ? @bbobii dasz rade pon-wt odeslac sprzęt? 

TO chyba trzeba coś nowego naszykować .

10 godzin temu, Audiomagic.pl napisał:

To co końćzymy tour ? @bbobii dasz rade pon-wt odeslac sprzęt? 

TO chyba trzeba coś nowego naszykować .

Apollon?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, Tomek_waw napisał:

ja bym chętnie jakaś lampę albo kolumny po testował, ale chyba pakowanie i wysyłka będzie to bardziej problematyczna. 

lampa nie nadaje się zbytnio do takich wysyłek , a kolumny to raczej małe , bo do paczkomatu nie wejdą.

Lampa na tour to samobójstwo. Niestety musiałaby na palecie być i tak nie ma gwarancji że się nie rozwali przy tylu transportach. Do tego wysoki koszt palety. Podrapie się po głowie i coś wymyślę.

Topping LA90?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Będa na dniach, opóźnienie ze względu na wizytę na IFA w Berlinie.

Czekam na recenzje do ND w wtorek wyniki. 🙂 i już szykuje kolejny tour czekajcie do poniedziałku !!

18 godzin temu, Audiomagic.pl napisał:

Czekam na recenzje do ND w wtorek wyniki. 🙂 i już szykuje kolejny tour czekajcie do poniedziałku !!

co to będzie ?

Edytowane przez bolo_senor

Zamieszczam spóźnioną recenzję za co z góry przepraszam.

Dzięki uprzejmości Audiomagic miałem możliwość przetestowania chińskiego wzmacniacza audio Topping pa7 plus.

Sprzęt przyszedł bezpiecznie opakowany w podwójne pudło za co duży plus.

Topping pa7 plus zaskoczył nieiwielkimi gabarytami w porównaniu do mocy jaką generuje, ale o tym za moment. 

Mając na stanie Nuprime iDA 8 nie mogłem nie porównać wielkości obu tych sprzętów. Pierwsze co się wrzuca w oczy to zewnętrzny zasilacz, który w przypadku Nuprime umieszczony jest w środku obudowy wzmacniacza. 

Tutaj trzeba mieć na uwadze dodatkowe miejsce, by go ukryć. Wizualnie obydwa wzmacniacze mają w sobie coś i mogą się podobać. W Toppingu ujęły mnie przełączniki hebelkowe, które przypominają trochę te ze wzmacniaczy Teac.

Patrząc na tylną ściankę wzmacniacza Toppping PA7 plus i porównując do Nuprime IDA 8 miałem wrażenie, ze czegoś tu brak. Nuprime posiadający na pokładzie dac i sporo wejść prezentuje się bardziej okazale.

Przejdźmy jednak do brzmienia. Wzmacniacz podłączyłm do BSN 2i z zasilaniem liniowym oraz do kolumn Dynaudio X18. Kabelki głośnikowe Gotham, IC Belkin.

Po uruchomieniu sprzętu zostawiłem odpaloną muzykę przez około 30 minut nie skupiając się na niej, ale tak by się trochę przyzwyczaić do dźwięku.

Standardowym utowrem od którego z reguły zazcynam jest Dancing with Kadafi Infected Mushroom. Później przeskok na Pink Floyd High Hopes i skacząć dalej odsłuchiwałem Z.Preisner The Beautiful country, Michał Lorenc Muzyka z filmu PSY, Zespół Raz DWa Trzy różne utwory. 

Później przerwa aż do następnego dnia. Słuchałem różnych gatunków muzycznych od disco, przez elektronikę, muzykę filmową, muzykę klasyczną, rock, metal, poezję śpiewaną aż po punk rock. 

Wrażenia w porównaniu do Nuprime są zgoła odmienne. Nuprime gra mocnym dźwiękiem w pewnych sytuacjach może tworzyć tzw bułę na basie i ogólnie gra ciemniej w połączeniu z Dynaudio. 

Topping natomiast ten dźwięk odchudza dając wrażenie dźwięku zrównoważonego, lżejszego i bardziej naturalnego, okreśając jednym słowem takim jak ma być. Dokładając do tego moc tego sprzętu, która przewyższa moc Nuprime IDA 8 daje sporą

satysfakcję ze słuchania. To dla mnie kolejny plus. Dźwięk ani trochę nie męczył i nie odnosiłem wrażenia, że muszę jakoś specjalnie go podrasować np. korektorem. Był taki jaki być powienien.

Topping miał nie lada zadanie grając praktycznie cały dzień przez dni wolne czyli w moim przypadku weekendy oraz przez kilka godzin w tygodniu. Z zadania wywiązał się wyśmienicie choć mocno sie przy tym grzał.

Jakie zalety? 

Moc
Wygląd
Brzmienie
Niewielkie gabaryty
Dobra stereofonia

Wady?

Mocno grzejąca się obudowa
Niewiele wejść
Oddzielny zasilacz.

Reasumując, sprzęt godny uwagi w niewygórowanej cenie, mogący się podobać i dający satysfakcję ze słuchania.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 12.09.2024 o 17:09, Audiomagic.pl napisał:

Który wtorek ? 😉 Macie może Wiim Ultra ?

Edytowane przez Tomek_waw
9 godzin temu, Tomek_waw napisał:

Macie może Wiim Ultra ?

rany boskie , całe to forum wiim ultra , albo klasa D.

wiima chyba reklamować nie trzeba.

wypożycz se w sklepie w swoim mieście i tyle.

18 minut temu, Tomek_waw napisał:

@Audiomagic.pl wróciliście z tego IFA w końcu czy opuściliście watek ? 🙂

Wyniki dzisiaj, niestety prywatne komplikacje się nałożyły, Przepraszam bardzo za brak kontaktu. 

Mam pomysł-propozycję na kolejny tour. Mam na myśli FiiO K11 R2R. Dac/amp słuchawkowy. Wszyscy chyba mieli do czynienia z DACami w topologii delta-sigma, a sądzę że niewielu słyszało DACa na drabince rezystorów R2R. Kosztuje formalnie 899zł, więc to chyba najtańszy DAC R2R wykonany w tej technice (pomijam konstrukcje DIY czy inne podobne partyzanty). Wszystkie te nasze Toppingi,  SMSL, Fiio, iFi czy przetworniki na pokładzie naszych streamerów lub wzmacniaczy to dzisiaj delta-sigma, te różne AKM, Sabre, Cirrus, Wolfson itd. Natomiast R2R to trochę inna szkoła grania, nastawiona na muzykalność, organiczność, takie więcej muzyki w muzyce. Niektórzy nawet widzą pewną analogię, między R2R vs delta-sigma, jak między wzmacniaczami lampowymi a tranzystorowymi czy class D. Zupełnie inny charakter i odbiór brzmienia. Ludzie kręcą się w kółko szukając różnych DACów, bo coś im nie pasuje, czegoś brakuje, że cyfrowo, że technicznie, że płasko - spróbujcie R2R. Ciekawostka, to FiiO oferuje tryb oversamplingu i NOS czyli non-oversampling, dając bardziej naturalne brzmienie. No i dodatkowo to urządzenie do wzmacniacz słuchawkowy, czyli atrakcja dla słuchawkowców. Ja akurat bardzo ciekaw jestem grania takiego urządzenia.

Oczywiście nie oczekuję cudów, sama drabinka rezystorowa R2R dokonująca konwersji D/A to połowa sukcesu. Ważna a może i ważniejsza jest dalsza aplikacja sygnału analogowego, opampy, filtracja, zasilanie itd. Ale myślę, taki tour byłby bardzo ciekawy i otwierający dla wielu nowe spojrzenie na [link_zablokowany].

Nie wiem, czy Audiomagic może w ogóle udostępnić to urządzenie do testów, ale mam nadzieję, że forumowiczom podoba się ta moja propozycja. 

Edytowane przez Wito76
12 minut temu, Wito76 napisał:

Mam na myśli FiiO K11 R2R.

Swietny pomysł 👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi