Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podstawkowe do Pioneer A70

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, piotrek7 napisał:

Ale na pewno nie z KEF . Bo będzie to co najwyżej krok w bok. Chyba, że myślisz o czymś od SA-14 w górę. Wtedy to będzie miało sens. Inaczej strata kasy 

Bez przesady, nie potrzeba tu SA-14. Słuchałem KEF Q5 zarówno na Pioneerze A70 jak i na Marantzie PM KI Lite Pearl i była przepaść w dynamice i analityce na korzyść Marantza i to pomimo, że KEFy pod Marantzem były w nieco gorszym stanie.

Edytowane przez Arthorn
model

Marantz Ki Pearl Lite lub PM8005 to również może być fajne towarzystwo do R300

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

3 godziny temu, Arthorn napisał:

Bez przesady, nie potrzeba tu SA-14. Słuchałem KEF Q5 zarówno na Pioneerze A70 jak i na Marantzie PM KI Lite Pearl i była przepaść w dynamice i analityce na korzyść Marantza i to pomimo, że KEFy pod Marantzem były w nieco gorszym stanie.

Tylko że R300 to trochę inna bajka. Te głośniki potrafią naprawdę dobrze zagrać ale nie z każdą elekreonką 

Miałem je i testowałem z roznymi wzmacniaczami i coś tam wiem na ich temat 

• 2 tygodnie później...

Pożegnałem się z Pioneerem. Ze względów  gabarytowych zdecydowałem się na jeden segment: Marantz PM 7000N. Przede wszystkim ze względu na strumieniowość i możliwość odtwarzania z Tidala. Mam jeszcze do tego CD i (miałem - w trakcie wymiany) gramofon. Jest dużo lepiej niż Pioneer plus KEF Q5 czy KEF R300. Ale:

- jestem jeszcze przed przeprowadzą i KEFy nie stoją w miejscu docelowym, niestety na różnej wysokości (różnica 30cm) - i to natychmiast daje się zauważyć. Stojąca na odpowiedniej wysokości kolumna jest słyszalna mocnej.

- to bardzo czuły zestaw, wychwytujący natychmiast wszelkie mankamenty. Dopiero wczoraj odkryłem, dlaczego niektóre płyty, które powinny brzmieć super, zachowują się nijako, a inne wręcz powalają. Jakość podawana przez Tidala MUSI być "max" a nie  "hight" czy "wysoka". O innych wolę nie wspominać. Natychmiast daje się to wychwycić. Czasami dobrze zapodana przez Tidal płyta, lepiej brzmi przez Tidala, niż z CD - np.  "An Ancien Muse"  McKennitth. Podobnie  "TV Sky" Young Gods. Przestrzeń, scena, szczegółowość, idealna kompozycja. Z kolei  pierwsza płyta Black Sabbath raziła drażniącymi, zbyt mocno wyciągniętymi elementami perkusyjnymi, a "Ten" Pearl Jam, tak świetnie dający gęstą przestrzeń na zestawie Pioneer i KEF Q5, tutaj brzmiał zaledwie poprawnie.

Wróciłem z wakacji. Teraz będzie słuchane. Pozdrawiam.

Edytowane przez Grzegorz Skorupski
W dniu 18.07.2024 o 11:34, Piotr Sonido napisał:

W cenie 3000 zł Marantz pm7000n to bardzo dobra opcja.

A skąd taka cena?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

9 godzin temu, Misio38 napisał:

A skąd taka cena?

Amazon.

Ta cena była już tam jakiś czas przez długi okres czasu się utrzymywała potem wzmacniacze się wyprzedały więc wiadomo co ona poszła do góry i znowu uzupełni stock I znowu jest w tej dobrej cenie.

Mówimy oczywiście o polskim Amazonie ale bywa też w niemieckim.

Lubie czytać takie wątki. Człowiek pyta o kolumny, a wciśnięto mu wzmacniacz. 

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi