Skocz do zawartości
IGNORED

RELigia - sub

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Gdzie? W ktorym miejscu? Prosze o numer postu.

Proszę bardzo:

1.

W dniu 12.07.2024 o 09:29, BlueDot napisał:

Co nam daje?

Bajke o polaczeniu Speakon, muzykalnosci, slaba obudowe, slaby wzmacniacz, blaszane kosze malych przetwornikow, brak DSP, pelno kretynskich filmikow na YT. No i ta cena za ten caly pakiet.

2.

W dniu 9.07.2024 o 05:57, BlueDot napisał:

Widzisz, to jest wlasnie problem. Ludzie nie pisza, bo wiekszosc z nich ulegla marketingowi, filmikom na YT i tematom z forum. Prawdopodobnie ich pierwszym subem do stereo byl REL, propaganda na forum i w sklepach zrobila swoje i teraz takie osoby klepia ze REL i tylko REL do stereo. Wierze w to, ze po przesiadce z jakiegos buczydla na cos od REL'a doznali szoku, ale to nadal nie oznacza ze tylko REL do stereo sie nadaje.

3.

W dniu 5.07.2024 o 11:57, BlueDot napisał:

Ze wzgledu na nacisk jaki REL kladzie na propagande. W kwestii cena/jakosc ich suby na tle konkurencji nie maja nic do zaoferowania.

Nic!

Robia to samo od kilkudziesieciu lat zmieniajac tylko kolory i ksztalty skrzynek. No i ta propaganda niezle im idzie jak widac.

Mysle ze jezeli ktos powaznie mysli o wydaniu kwoty za ktora mozna kupic T9x powinien skupic sie na poszukiwaniach u konkurencji. Nie ulegac gawedziazom z salonow audio, szczegolnie ich bajkom o muzykalnosci, szybkosci i innych tego typu pierdach.

Siejesz propagandę i tyle temacie. Głosisz swoje przekonania i na siłę próbujesz innych w to wciągnąć, a jak ktoś się z tym nie zgadza to jest afera.

Tych twoich komentarzy to można by więcej wyciągnąć, gdzie siejesz dezinformację o własnych przekonaniach, która nie są niczym podparta. Dla Ciebie każdy salon jest skorumpowany, a wszyscy użytkownicy, którzy kupili REL'a to ludzie którzy dali się naciągnąć. Zachowanie godne pogardy. 

Edytowane przez S4Home
17 minut temu, S4Home napisał:

Proszę bardzo:

1.

2.

3.

Siejesz propagandę i tyle temacie. Głosisz swoje przekonania i na siłę próbujesz innych w to wciągnąć, a jak ktoś się z tym nie zgadza to jest afera.

Tych twoich komentarzy to można by więcej wyciągnąć, gdzie siejesz dezinformację o własnych przekonaniach, która nie są niczym podparta. Dla Ciebie każdy salon jest skorumpowany, a wszyscy użytkownicy, którzy kupili REL'a to ludzie którzy dali się naciągnąć. Zachowanie godne pogardy. 

Ale to wszystko to prawda. Gdzie tu jakas dezinformacja?

33 minuty temu, Ajothe napisał:

Nie radzę sobie, w Relu jest SpeakON, w innych są terminale High level in, a w tych jak jest?

Sprawdz w sieci.

Albo kup REL tylko dlatego ze ma speakon.

22 minuty temu, S4Home napisał:

Głosisz swoje przekonania i na siłę próbujesz innych w to wciągnąć, a jak ktoś się z tym nie zgadza to jest afera.

Nikogo w nic nie wciagam, kazdy ma swoj rozum.

12 minut temu, BlueDot napisał:

Sprawdz w sieci.

Albo kup REL tylko dlatego ze ma speakon.

Są też inne mające terminale głośnikowe High level in, jak tych dwóch się nie da podłączyć do normalnego zwykłego wzmacniacza stereo to są dla mnie bezużyteczne. 

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Przecież pisałeś, że nie słuchałeś żadnego RELa 🫣

Pisałem też, że szanuję opinię innych.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Głupotą jest kupowanie sprzętów audio, bez wcześniejszego odsłuchu i porównania z konkurencją.

Zasadniczo tak, choć czasem można oszczędzić sobie zbędnego odsłuchu kierując się parametrami.

-----

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Gdzie? W ktorym miejscu? Prosze o numer postu.

W miejscu krytykowania wszystkiego jak leci, co nie ma logo REL

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Obudowa w T9x drga i to dosc mocno. Daj go glosniej i postaw na nim szklanke wody to zobaczysz. U konkurencji ten problem nie wystepuje.

Czy to na pewno problem? Coś gdzieś kiedyś czytałem o obudowach, które mają grać.

-----

Godzinę temu, S4Home napisał:

siejesz dezinformację o własnych przekonaniach, która nie są niczym podparta.

Nie wiem ile razy pisał, że osobiście porównywał, ale choć raz musiałeś trafić.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Zasadniczo tak, choć czasem można oszczędzić sobie zbędnego odsłuchu kierując się parametrami.

Raczej nie, niejednokrotnie sprzęt o fatalnych parametrach gra przepięknie. 

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Raczej nie, niejednokrotnie sprzęt o fatalnych parametrach gra przepięknie. 

Widać z parametrów spróbowałeś odczytać co innego, niż one przedstawiają. Przepięknie czy nie da się słuchać? Swoich subiektywnych preferencji nie znajdziesz w tabeli z liczbami, ani nawet na wykresie.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Widać z parametrów spróbowałeś odczytać co innego, niż one przedstawiają. Przepięknie czy nie da się słuchać? Swoich subiektywnych preferencji nie znajdziesz w tabeli z liczbami, ani nawet na wykresie.

Skąd możesz to wiedzieć? 

Widać masz małp doświadczenia w audio, a wydaje się Tobie zupełnie co innego. 

Myślisz, że audio wystarczy sprowadzić do parametrów 😃

16 minut temu, szymon1977 napisał:

10 minut temu, szymon1977 napisał:

Swoich subiektywnych preferencji nie znajdziesz w tabeli z liczbami, ani nawet na wykresie.

Brawo. 

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Są też inne mające terminale głośnikowe High level in, jak tych dwóch się nie da podłączyć do normalnego zwykłego wzmacniacza stereo to są dla mnie bezużyteczne. 

Ja u siebie podlaczylem bez problemu.

To podaj link chociaż, forum polega na tym, że się dzielimy wiedzą z forumowiczami 🙂

Nie umiesz wpisac w wyszukiwarke nazwy suba, czy jestes az tak leniwy?

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Nie mogę znaleźć rozwiązania. 

Przykro mi.

Jak? 

Tak jak sie podlacza suba do wzmacniacza.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Skąd możesz to wiedzieć? 

Widać masz małp doświadczenia

Jeśli się rozumie, to doświadczenie bywa zbędne.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Myślisz, że audio wystarczy sprowadzić do parametrów 😃

To Twoja myśl - dlaczego mi ją przypisujesz? Nie wiem.

23 minuty temu, Ajothe napisał:

Taki z kilkoma wejściami analogowymi, terminalami głośnikowymi, przyskiem on/off, selektorem źródła i volume. 

Nie ma Pre Out?

Jak nie ma to jestes skazany na suba z wejsciem wysokopoziomowym.

Przykro mi.

6 minut temu, BlueDot napisał:

Nie ma Pre Out?

Jak nie ma to jestes skazany na suba z wejsciem wysokopoziomowym.

Przykro mi.

No mam dwa wzmaki, jeden ma pre out drugi nie ma, dlatego pytałem 🙂

W dniu 16.07.2024 o 12:36, Ajothe napisał:

Przecież pisałeś, że nie słuchałeś żadnego RELa 🫣

Nie wiem, nie spotkałem się, zazwyczaj jest polecany Rel, SVS, Velodyne.

Głupotą jest kupowanie sprzętów audio, bez wcześniejszego odsłuchu i porównania z konkurencją.

Serio ja myślę że to jest najwyższy czas aby ten wątek wygasić bo tak wielkiego kuriozum to już dawno nie było na tym forum. 

W dniu 16.07.2024 o 12:45, BlueDot napisał:

Porownalem kilkukrotnie T9x do SVS sb3000, svs sb3000 micro i kc62. Wszystkie 3 sa lepsze od T9x pod kazdym wzgledem, brzmieniowo tez. Reprodukuja bas prawidlowo, z wiekszym zasiegiem, realniej, sa lepiej zbudowane i wyposazone i kosztuja tyle samo co T9x.

No i dobra. I skąd hejt. 

A dlaczego nie dasz drugiemu i trzeciemu porównać i wybrać rel? 

Czemu tak dziwnie reagujesz jeżeli ktoś ma inne zdanie i inne oczekiwania docenia inne wartości. 

Dziwne to jest 

W dniu 16.07.2024 o 12:45, BlueDot napisał:

Ja mam wrazenie ze w tym temacie wyznawcy REL'a staraja sie cos tutaj komus narzucac i maja problem z pogodzeniem sie z tym ze ktos ma inne zdanie na temat produktow marki REL.

Nikt nikomu nic nie zarzuca zwróć uwagę kto założył ten wątek i jak brzmi pierwotny zamysł wątku użytkownicy rla bronią tylko swoich wartości i dlaczego go wybrali. Problem nie jest po stronie wyznawców, swoją drogą trochę to śmieszne zaczyna być, tylko po stronie tych którzy hejtują. 

Weź załóż taki wątek o wszystkich produktach audio które ci nie pasowały bo wybrałeś coś innego. 

W dniu 16.07.2024 o 13:00, BlueDot napisał:

No ale ten dzwiek w porownaniu do konkurencji jest slaby. Brakuje mocy, zejscia, szybkosci, mozliwosci dopasowania do pomieszczenia (brak korekcji) itp.

Obudowa w T9x drga i to dosc mocno. Daj go glosniej i postaw na nim szklanke wody to zobaczysz. U konkurencji ten problem nie wystepuje.

Jak ci mogło zabraknąć zejścia w tym subwooferze jeżeli muzyka schodzi do ilu 30 herców maksymalnie? 

Jak to Ci brakło mocy? 

Chodziło ci o to żeby on grał głośniej od frontów żeby zagłuszał wszystko co masz w pomieszczeniu? 

Ewidentnie z twoich postów wynika że ty ten model sprawdzałeś w kinie a od samego początku piszemy że to są subwoofery dedykowane i brzmiące bardzo dobrze w stereo. 

Ewidentnie masz jakiś problem z tą marką nie wiem czy cię skrzywdzili , dzieci porwali ale to jest dziwne.

20 godzin temu, Audiolubny napisał:

Ten temat to nie RELigia a KINO 😀

Mamy dwoch aktorow 😆

Komedia to malo powoedziane 

No dokładnie. Reszta osób które doceniaja Rel już tu nie pisze. Bo daje się tylko pokarm tym dwóm. To nie ma sensu najmniejszego. 

8 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Weź załóż taki wątek o wszystkich produktach audio które ci nie pasowały bo wybrałeś coś innego

Mam zamiar zakladac watki o sprzecie ktory w zadanym budzecie nie dorownuje konkurencji pod zadnym wzgledem a jest wyceniony podobnie a na dodatek sa dorabiane do tego teorie ktore maja na celu zwiekszyc sprzedaz.

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A dlaczego nie dasz drugiemu i trzeciemu porównać i wybrać rel?

Ja nie dam? O czym Ty piszesz.

1 minutę temu, BlueDot napisał:

Mam zamiar zakladac watki o sprzecie ktory w zadanym budzecie nie dorownuje konkurencji pod zadnym wzgledem a jest wyceniony podobnie a na dodatek sa dorabiane do tego teorie ktore maja na celu zwiekszyc sprzedaz.

Ja nie dam? O czym Ty piszesz.

No to zakładaj kolejny. Ten wyczerpany. 2 hejterow. Nie wyszło. 

Kto kolejny na tapetę?

• Pokaż nowe odpowiedzi