Skocz do zawartości
IGNORED

RELigia - sub

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2024 o 09:39, max720 napisał:

Szybkie pytanie , czy przewód Coaxial QED P75 będzie dobry , odpowiedni do połączenia suba SVS SB 2000 lub 3000 ?

Kupiłeś, sprawdziłeś?

Na co komu kabel koncentryczny, który jest przeznaczony do transmisji cyfrowej (częstotliwości rzędu MegaHerców i to są stany "wysoki" lub "niski"), do analogowego podłączenia subwoofera (analogowe częstotliwości rzędu kilkudziesięciu Hz) to nie wiem.

• 1 miesiąc później...

REL wkoncu wprowadzil innowacyjne rozwiazanie w obecnej serri T.

Pomalowali T9x na szaro 🤣

Teraz to dopiero bedzie grac 🤣🤣🤣

Ciekawe czy zrobili cos z tym zeby przestal chodzic po pokoju.

Szok.

10 minut temu, BlueDot napisał:

Szok.

Ale ci ten Rel kością w dupie stoi ...🤦

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

10 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Ale ci ten Rel kością w dupie stoi ...🤦

A Tobie koscia stoi, ze mi koscia stoi 🤣

Takie czasy. Bili najlepsi a zeszli na psy, bo design wzial gore nad rozwojem i szacunkiem do klienta.

Teraz, BlueDot napisał:

A Tobie koscia stoi, ze mi koscia stoi 🤣

"koscia" ??? 🤔🤦 ...no tak „Polska język, trudna język” 🤣

7 minut temu, Ma_cieQ napisał:

"koscia" ??? 🤔🤦 ...no tak „Polska język, trudna język” 🤣

Ladne oddelegowanie tematu na boczny tor 🤣

Kolejna innowacja bedzie zapewne zmiana koloru membrany, co bedzie mialo niezapszeczalny wplyw na jakosc basu 🤣

Ciekawe kiedy zielony 🤣

Teraz, BlueDot napisał:

Ladne oddelegowanie tematu na boczny tor 🤣

Kolejna innowacja bedzie zapewne zmiana koloru membrany, co bedzie mialo niezapszeczalny wplyw na jakosc basu 🤣

To nie boczny tor ...to twój wątek w którym kolejny raz uświadamiasz wielu użytkownikom Rel-a na tym forum jak wielką jest owa w/w mityczna kość w twoich 4 literach 🤣

Teraz, Ma_cieQ napisał:

To nie boczny tor ...to twój wątek w którym kolejny raz uświadamiasz wielu użytkownikom Rel-a na tym forum jak wielką jest owa w/w mityczna kość w twoich 4 literach 🤣

Ja w przeciwienstwie do Ciebie uswiadamiam ich, ze ktos wciska im kupe w kolorowym papierku 🤣

Co jakis czas w innym, ale to nadal ta sama kupa 🤣

Z niecierpliwoscia czekam na kolejne innowacje technologiczne 🤣 wprowadzane przez ta marke. 

Ta ostatnia, czyli wprowadzenie szarego koloru 🤣 wymagala odcinka na YT. 

Ciekawe co bedzie jak wprowadza DSP 🤔 Pewnie Hunt wystapi w wieczornych wiadomosciach zeby wszystkim to obwiescic 🤣

Milego dnia wszystkim posiadaczom RELa i nie tylko 🙂

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Szok.

Rzeczywiście komicznie to wygląda, że musieli wydać specjalnie odcinek o tym szsrgm kolorze. Gość sili się na opowieści że dali kilka warstw lakieru i jak to pięknie się prezentuje.

To dobry sub ale bez przesady, mało kto sobie zdaje sprawę jak on wypada na tle innych subów.. Ani to do dobrego efektownego kina się nie nadaje ze względu na zbyt lipne osiągi jak również nieopłacalny kosztowo do stereo (tym bardziej dwa). Chyba jadą po prostu na "ekskluzywności' marki oraz linii T i to im się biznesowo długofalowo bardziej opłaca. 

Ja mam starszą serie T9i i jestem mega zadowolony! Ładnie stoi w jednym miejscu, nie przesuwa się po pokoju.

Szczerze?

Nie zmieniłbym się na nową odsłonę!

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Ja w przeciwienstwie do Ciebie uswiadamiam ich, ze ktos wciska im kupe w kolorowym papierku 🤣

Co jakis czas w innym, ale to nadal ta sama kupa 🤣

Z niecierpliwoscia czekam na kolejne innowacje technologiczne 🤣 wprowadzane przez ta marke. 

Ta ostatnia, czyli wprowadzenie szarego koloru 🤣 wymagala odcinka na YT. 

Ciekawe co bedzie jak wprowadza DSP 🤔 Pewnie Hunt wystapi w wieczornych wiadomosciach zeby wszystkim to obwiescic 🤣

Milego dnia wszystkim posiadaczom RELa i nie tylko 🙂

No oczywiście 🤦🤣 ...jesteś samozwańczym prorokiem sub-uświadamiania i postanowiłeś wziąć na swoje barki walkę z ciemnotą w bass świecie. Jakie my mamy szczęście że jesteś i bohatersko nosisz to brzemię mając na względzie uwolnienie nas kupowania a co gorsze użytkowania tej jak to wszechwiedzący nazwałeś "kupy" ...jak zawsze twoja "kupa" jest "najtwojsza" 🤣👍

2 minuty temu, Bukaj napisał:

Ja mam starszą serie T9i i jestem mega zadowolony! Ładnie stoi w jednym miejscu, nie przesuwa się po pokoju.

Szczerze?

Mam ten sam model i nie mam zamiaru go zmieniać ...jestem zadowolonym użytkownikiem tej "kupy" 😁🤘

Bluedot ale trochę słusznie ci kolega powiedzial To już wręcz wygląda dziwnie. 😕

Serio.

Nie lubisz ich? Masz do tego prawo ale taki hejt na tyłu płaszczyznach to po prostu dziwne jest. 

Przy wigilijnym stole dostałeś życzenia spokoju i pokoju?

To szkoda Piotr komentować,  żenujace to jest. Niech krytycy tacy zaciekli pokażą,  że mają tak syszemy zbudowany , że rel t9x jest niegodzien ich systemów kalać. 

3 godziny temu, Bukaj napisał:

Szczerze?

T9i mocno drga, prawie podskakuje jak mu zapodasz sygnał około 20hz przy dużym wzmocnieniu, tam gdzie już go praktycznie nie słychać. Ale to raczej zdarzyć się może tylko na filmach, albo na jakichś bass-testach (ja tak sprawdzałem jak każde inne suby) . T9i kosztował około 4.5k, jeszcze było znośnie, do przełknięcia zwłaszcza z jakimś większym rabatem. Teraz Rel robi już jawnie frajerów z klientów podnosząc cenę T9x na 7.5k za DOKŁADNIE to samo co oferował w T9i. Nie ulepszyli nic, wbrew temu co opisywali, chyba dla picu zmienili kolor membrany i proporcje obudowy, ale gra tak samo jak T9i czy nawet oryginalny T9. T5x - 3790zł za małą zamkniętą kosteczkę z prostym wzmacniaczem 125W na 8 calach. Rel to niestety obecnie samozwańcza marka premium, oferująca dużo mniej od konkurencji, za dużo większe pieniądze. 

Obydwa rel t9x kupiłem w sporym odtępie czasu po 1100 euro , wyczekując promocji oczywiscie więc te 7,5 tysia to jak dla mnie przesadzone. 

W tej chwili bez żadnej promocji 1275 euro co daje 5,5 tys. 

Chyba się trochę rozpędziłeś.  

Druga rzecz mam obydwa na granitowych płytach i nie spadły jeszcze jakoś.  Może gdybym się uparł to by spadły ale nie wiem nie próbowałem.  

Grają w stereo jak również plus dwa jeszcze innej marki w kinie domowym. 

Edytowane przez 77Mariusz77
Godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

Chyba się trochę rozpędziłeś

A w Indiach kosztuje 120k rupii. Sorry, ale bądźmy poważni, jesteśmy w Polsce, tu Rel kosztuje oficjalnie w salonie 7590zł, od tej kwoty dopiero można coś ponegocjować. Może za granicą jest trochę tańszy i kiedyś tam mogłeś kupić jakimś cudem za te 1100e, ale na pewno nie teraz. 1275e to na pewno nie jest obecna oficjalna cena bez promocji, chyba że bez vat.  Tak czy inaczej, średni interes.

Edit:

Sprawdziłem i jak wchodził na rynek to kosztował oficjalnie ok 6.5k więc to by się zgadzało i powiedsmy że za granicą mogłeś go kupić najtaniej w promocji za te 1100e, ale dziś nie kupisz poniżej tych 1275e, bo to już jest promocja, nawet jak nie pisze że to promo, chyba że kupujesz bez vat. Jak nie wierzysz to zapytaj w tym sklepie. 

Edytowane przez don111
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Bluedot ale trochę słusznie ci kolega powiedzial To już wręcz wygląda dziwnie. 😕

Serio.

Nie lubisz ich? Masz do tego prawo ale taki hejt na tyłu płaszczyznach to po prostu dziwne jest. 

Przy wigilijnym stole dostałeś życzenia spokoju i pokoju?

Miales sie tym nie przejmowac 😉

Człowiekiem małej wiary jesteś albo tym co wodę mineralną  lubi na stacji benzynowej przepłacić.  Zobacz jak się cena kształtowała przez ostatni około rok. Zawsze jest to argument do negocjacji ceny w PL. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Ma_cieQ napisał:

No oczywiście 🤦🤣 ...jesteś samozwańczym prorokiem sub-uświadamiania i postanowiłeś wziąć na swoje barki walkę z ciemnotą w bass świecie. Jakie my mamy szczęście że jesteś i bohatersko nosisz to brzemię mając na względzie uwolnienie nas kupowania a co gorsze użytkowania tej jak to wszechwiedzący nazwałeś "kupy" ...jak zawsze twoja "kupa" jest "najtwojsza" 🤣👍

4 godziny temu, Bukaj napisał:

Juz pisalem ze nikogo do niczego nie namawiam. To tylko moje przemyslenia, wnioski i obserwacja tej firmy na przestrzeni 20 lat. A co kto sobie wybiera i co mu gra najlepiej to mi to lata. 

Dla mnie to banda nierobow pierdzacych w stolki i zdzieeajacych z ludzi pieniadze za kolejne swiecidelko, bo progresu technologicznego tutaj niestety brak.

2 godziny temu, xajas napisał:

Pokaz gdzie

A poszukaj sobie na jutubach 😉

Godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

To i tak o wiele za duzo.

Dużo nie dużo to już kazdy sam ocenia . 

Chciałem tylko pokazać,  że kto chce kupi poniżej wyżej podanej ceny przez kolegę.  

Według mnie wszystko w tym hobby kosztuje za dużo i nic nie jest "uczciwie" wycenione .  Każdy ma prawo do swojego zdania . 

38 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Chciałem tylko pokazać,  że kto chce kupi poniżej wyżej podanej ceny przez kolegę.  

52 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

Człowiekiem małej wiary jesteś albo tym co wodę mineralną  lubi na stacji benzynowej przepłacić.  Zobacz jak się cena kształtowała przez ostatni około rok. Zawsze jest to argument do negocjacji ceny w PL. 

Ukryta Zawartość

To 2024r? W taki razie bardzo to smutne, że takie ceny walą na PL, bo do takiej kwoty nie da się obecnie wynegocjować tego Tx9 

Kiedy kupowałeś drugą sztukę t9x za te 1100e, i czy z vat ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez don111
2 minuty temu, don111 napisał:

To 2024r? W taki razie bardzo to smutne, że takie ceny walą na PL, bo do takiej kwoty nie da się obecnie wynegocjować tego Tx9 

Masz daty na dole od pazdziernika 2023

• Pokaż nowe odpowiedzi