Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sprzęt stereo Denon- Yamaha

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam tylko, że nie miałem wielu gratów a w pełni jestem zadowolony z chyba siódmego wzmacniacza i dziewiątych kolumn. Może dlatego, że to monitory DIY 😉 i zajrzyj na priv .. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 2.08.2024 o 19:47, gargulec napisał:

brakuje mi trochę basu

Użyj regulacji tonów i/lub delikatnie loudness.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Albo zmień kolumny. Mój ojciec właśnie do RN602 kupił Opale 30 i nie ma braków basu. Metraż? Ze 35m2.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

A jak się dowiesz że Usher S 520 😉 Takie kolumny wielu wystarczają bo nie muszą basem odbierać mleka krowom w promieniu 1 km. Mam Yamahe starszą bo 797 i parę osób jej używa - u mnie monitory DIY na 8,5" wooferze ale 15 m2. Basu czasem aż za dużo.

Czy słuchałeś tych kupionych czy w ciemno ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 2.08.2024 o 19:47, gargulec napisał:

No i mam Yamaha rs500 i  tannoy f4  plus DacMagic 100 i w sumie  jestem zadowolony ale brakuje mi trochę basu i  trochę góry a środek jest przeciętny .Co dokupić a co sprzedać aby coś poprawić .Jaki jest przedział co do jakości po najniższej lini oporu -czyli jak wydać najmniej aby coś uzyskać .

A co jest źródłem? Do tego daca?

Zasadnicze pytanie jak stoi twoja akustyka bo przy tym zestawie nie powinno ci brakować góry. 

Jak stoi ten sprzęt? Wrzucales fotkę?

5 godzin temu, gargulec napisał:

Źródło Dac-a  telewizor ,potencjometry (bas-sopran )  praktycznie ustawione na max. Tv  nie jest dobrym źródłem ale bez jaj

Wygrałeś 👏👏👏

Równie dobrze możesz zainwestować w Gryphona Diablo 333 i połączyć je z Wilsonami Chronosonic XVX

I też będzie bez jaj i z opadem cyców 😁

Źródło jest fatalne. Nie wiem jaki masz tv ale czy to świadczy o tym że możesz grzać na maksa z potencjometrami? Tego też nie jestem pewien.

A jak stoi dany sprzęt? Jakaś fotka? 

Bo już widzieliśmy przypadku gdzie rozjaśniało to wszystko.

Układ i wystrój salonu jest niestety bez możliwości jakiejkolwiek ingerencji w przesunięcie czegokolwiek .Dac nie był tani , po odłączeniu go , kolumny dawały już gorszy efekt .

Po odłączeniu go? To jak wtedy było podłączone z tv? Analogiem?

No to tak to już jest na prawdę tragiczna tragedia.

W dniu 9.08.2024 o 08:27, gargulec napisał:

.Dac nie był tani

5 godzin temu, gargulec napisał:

Mam dwa Dac -ten pierwszy  za 50 i ten drugi za 900

Tys?

W dniu 10.08.2024 o 13:41, piotrek7 napisał:

Tys?

Robisz z siebie idiotę czy ze mnie

W dniu 10.08.2024 o 14:18, rafal735r napisał:

Tak. 900 tys. Nawet euro. 

Dolarów ...

Temat do zamknięcia

52 minuty temu, gargulec napisał:

Robisz z siebie idiotę czy ze mnie

1) Wariant nr 1 odpowiedzi

Z siebie nie. Z ciebie nie muszę. Sam doskonale dajesz sobie radę

1) Wariant nr 2 odpowiedzi 

Twoje oczekiwania wobec sprzętu audio są odwrotnie proporcjonalne do twojego pojęcia o sprzęcie audio i kwoty, jaką chcesz wydać na zestaw. A to wszystko obficie podlane brakiem dystansu do omawianego zagadnienia i siebie.

Wybierz ten, który ci pasuje.

Wybieram  wariant nr.3 .

Te głupie docinki ukazują tylko Twoje  wycofanie  intelektualne które hamuje  Twój i tak mały  rozwój w to w czym  chcesz zabłysnąć marnie wzbogacając  niskie  Ego,  gdzie za pewne na forum rżniesz cwaniaka a na mieście ze strachu  po ścianach chodzisz.

Jestem na forum  bo nie  mam zielonego pojęcia o sprzęcie  i nie posiadam wypchanych kasą kieszeni  ale tak jak inni szukam pomocy  a twoja aprobata w ludzi u których przelewają się złotówki bo stać ich na klocki za kilka tysi i zarazem nabijanie się z tych którzy nie są  wstanie dać więcej   jest godna pożałowania nie chluby co zarazem  wiąże się z wariantem nr.3

Więc nadal się baw i błyszcz tylko częściej na miasto wychodź

• Pokaż nowe odpowiedzi