Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana okablowania wewnątrz wzmacniacza .

Rekomendowane odpowiedzi

Coś tu Grzegorz pisał,że jarało mu bezpieczniki,a może kupił najtańszy badziew po 20 gr/szt. ,które nie miały własciwych parametrów,bo 

Teraz, Grzegorz7 napisał:

kończy się w psychiatryku

Sugerujesz mi chorobę psychiczną :)

To widzę ,brakuje ci argumentów ?

Mam prawo słyszeć ,głosy :

Patrz Grzegorz ,pomyślałem o Tobie ,a ty już pisałeś o mnie :)

5 minut temu, baltfan napisał:

Więc czemu w projekcie DIY ktoś nie miałby stosować bezpiecznika takiego czy innego.

Bo lepiej wydać pieniądze na coś co daje realny wpływ a nie tylko urojony - wtedy np będzie można coś puścić kumplowi w lepszej jakości 😉

Taki bezpiecznik to już prawie koszt bieda rozwiązania do mierzenia systemu z którego to wyjdzie że system ma spadki/górki lekko od 9db w górę. Dalej można sobie coś z nimi zrobić.

1 minutę temu, Daniel_68412 napisał:

wydać pieniądze na coś co daje realny wpływ

Wiesz przecież,że jest moment w etapie budowania systemu audio,kiedy powiedzmy jest on kompletny.Wtedy można sobie robić jakieś drobne eksperymenty.Do wzmacniacza za 22 kzł  dwa bezpieczniki za 240 zł  to : jakieś 1,09 % wartości wzmacniacza. Można za to kupić powiedzmy 3 fajne płyty lub opłacić Tidala za rok :)

4 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

puścić kumplowi w lepszej jakości 😉

No widzisz ,dobrze podpowiadasz. Można zaimponować kumplom ,a co ! 

Ja traktuje swoje hobby ,czyli słuchanie muzyki jako zabawę .Jeść mi to nie daje ,ale umila życie .

Nie rozumieją tego ludzie ,którzy tego nie czują . 

1 minutę temu, baltfan napisał:

Wiesz przecież,że jest moment w etapie budowania systemu audio,kiedy powiedzmy jest on kompletny.Wtedy można sobie robić jakieś drobne eksperymenty.Do wzmacniacza za 22 kzł  dwa bezpieczniki za 240 zł  to : jakieś 1,09 % wartości wzmacniacza. Można za to kupić powiedzmy 3 fajne płyty lub opłacić Tidala za rok 🙂

Wiesz co słuchałem systemu który kosztował więcej niż mieszkanie w którym stał - później się okazało że i górki i dołki w nim były... Spokojnie zaryzykuję tezę że na 10 właścicieli 9 nie ma odwagi żeby po wydaniu grubej kasy zrobić pomiary. Dla mnie definicja kompletności to jest taka że dany nick znika z forum bo po prostu słucha muzyki.

Teraz, Daniel_68412 napisał:

nick znika z forum bo po prostu słucha muzyki.

Ja słucham non stop,mam słuchawki na uszach i to,ze nawet tu piszę wcale mi nie przeszkadza.

7 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Wiesz co słuchałem systemu który kosztował więcej niż mieszkanie w którym stał - później się okazało że i górki i dołki w nim były... Spokojnie zaryzykuję tezę że na 10 właścicieli 9 nie ma odwagi żeby po wydaniu grubej kasy zrobić pomiary. Dla mnie definicja kompletności to jest taka że dany nick znika z forum bo po prostu słucha muzyki.

Ale kupno stereo to jedno, a pomieszczenie to drugie. Natomiast to wszystko razem tworzy system i nie ma się co dziwić, że są górki i doły, bo to nie zależy od ceny sprzętu stereo 😋

Edytowane przez Ajothe
W dniu 28.07.2024 o 08:07, baltfan napisał:
W dniu 28.07.2024 o 00:59, przemak napisał:

mówimy o tym filmiku Tomka Wróblewskiego o kompensacji sluchu

Ten film nie zawiera nic więcej dla mnie ,ponad to co wiem.

1 godzinę temu, baltfan napisał:

Wszedłem wczoraj na You Tube ,żeby jednak posłuchać pana Tomka Wróblewskiego

To ja podziękuję za bezsensowną dyskusję.

nagrywamy.com

32 minuty temu, przemak napisał:

To ja

Oglądałem inne filmy 🙂 Spójrz w wątek, koledzy muzycy zrobili fajny materiał. 

• Pokaż nowe odpowiedzi