Skocz do zawartości
IGNORED

Holo audio RED - streamer.

Rekomendowane odpowiedzi

Porównanie czystej maliny do RED jest bezsensowne, porównajmu RED do RPI + IanCanada, czy inna nakładka typu Pi2AES, czy Sig + Gentooplayer i  dobry zasilacz, jestem pewny że to drugie zagra lepiej i nadal będzie taniej. 
Poczytałem trochę o tym RED i ludzie przenoszą się na soft Gentoo, według wielu najlepiej grający soft, według mnie też. 
Ale słuchałem nakładek i nie grały jak Red

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

31 minut temu, nurni napisał:

Niestety combo malina z płytkami Iana, z zegarami i na dobrym zasilaniu nie jest tanią opcją...

Ale taniej niż Red

23 minuty temu, venom200 napisał:

Ale słuchałem nakładek i nie grały jak Red

Jakich nakładek, jaki soft, jakie zasilacze? 

U mnie Rpi+ Sig+ Etherregen+ zegar, zagrało lepiej od wielu transportów do 10k, w tym U1m, U2m, Auralic G1, Mind2 

Powiedz lepiej co zagrało lepiej od Red i kończymy temat 😉

Jakich nakładek, jaki soft, jakie zasilacze? 
U mnie Rpi+ Sig+ Etherregen+ zegar, zagrało lepiej od wielu transportów do 10k, w tym U1m, U2m, Auralic G1, Mind2 
Powiedz lepiej co zagrało lepiej od Red i kończymy temat
Twojej konfiguracji nie słuchałem i z chęcią porozmawiam o twojej konfiguracji, bo szukam jeszcze jednego transportu

2 minuty temu, venom200 napisał:

Twojej konfiguracji nie słuchałem i z chęcią porozmawiam o twojej konfiguracji, bo szukam jeszcze jednego transportu

Mam teraz IanCanada...

Fajnie grał u mnie też WiiM Ultra z DDC Amanero na Accusilicon+ TeraDak

46 minut temu, RCD napisał:

Mam teraz IanCanada...

Fajnie grał u mnie też WiiM Ultra z DDC Amanero na Accusilicon+ TeraDak

Też szukam transportu myślę nad jakim upgrade m1t Munich bo on chyba najsłabszy w systemie obecnie , myślałem o Auralic s1 ale jak patrzę jak to wygląda w środku za 9k …. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

39 minut temu, Ghotti napisał:

Auralic s1 ale jak patrzę jak to wygląda w środku za 9k …. 

Bida, miałem G1 który był jeszcze droższy, doopy nie urywał, może z ciekawości sprawdzę tego S1

Godzinę temu, venom200 napisał:

Ogólnie koszty produkcji a sprzedaż w audio to eldorado.

Myślisz, że tylko w audio ? 😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

9 godzin temu, nurni napisał:

Miałem to samo odczucie patrząc na wnętrze Silent Angel M1T.

No jednak m1t po i2s gral sporo lepiej niz malina z jakas tam nakladka. 

7 godzin temu, Ghotti napisał:

Też szukam transportu myślę nad jakim upgrade m1t Munich bo on chyba najsłabszy w systemie obecnie , myślałem o Auralic s1 ale jak patrzę jak to wygląda w środku za 9k …. 

no nie za 9. Wyciagniesz go sporo taniej. Dla mnie gra to swietnie i wyglada dobrze. To nie jest hiend pelna geba tylko b. dobry hifi. 

7 godzin temu, RCD napisał:

Bida, miałem G1 który był jeszcze droższy, doopy nie urywał, może z ciekawości sprawdzę tego S1

Moze poczytaj co ma S1 a co ma G1. 

Na temat wiima nie bede sie wypowiadal. To jest bida z nędzą... nawet na liniowce farada gralo to 🤮

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

14 godzin temu, RCD napisał:

Red to nic innego jak malina w ładnej obudowie

No nie bardzo. Compute Module to nie to samo co Pi.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 minut temu, ProjectPi napisał:

No nie bardzo. Compute Module to nie to samo co Pi.

chyba racja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

32 minuty temu, Mikelas76 napisał:

No jednak m1t po i2s gral sporo lepiej niz malina z jakas tam nakladka. 

Tylko ze jakieś tam nakladki grają jakos tam, a są takie co grają na poziomie który może zaskoczyć.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

34 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Na temat wiima nie bede sie wypowiadal. To jest bida z nędzą...

I słusznie, nie wypowiadaj się, Pro czy Plus to nie Ultra.

Ty Kopacki z tym wimmem ptzeskocz do zakladki start. 

Tam tez twoje krasnoludki sa. Pomarzyc tez tam mozesz, nie tutaj

Nie tutaj...

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

8 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Ty Kopacki z tym wimmem ptzeskocz do zakladki start. 

Tam tez twoje krasnoludki sa. Pomarzyc tez tam mozesz, nie tutaj

Nie tutaj...

Widzę, że słoma z butów wyłazi... Na sąsiednim forum poznałeś stanowisko moderacji odnośnie takich odzywek, tu jeszcze nie, więc korzystać próbujesz?

Ad meritum, "wspomniałeś" WiiMy wcześniej, więc nie marudź.

11 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Moze poczytaj co ma S1 a co ma G1. 

Na temat wiima nie bede sie wypowiadal. To jest bida z nędzą... nawet na liniowce farada gralo to

Co ma takiego S1 czego nie miał G1 w kwesti dzieku i dlaczego G1 był droższy od S1?

Poczytaj z czym i jak grałem z Wiim i co pisałem o DAC w Wiim

G1 kosztuje 13k S1 9k, który według Auralic jest lepszy? 

Ze strony Auralic 

S1 – najnowszy streamer audio entry-level od AURALiC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

47 minut temu, RCD napisał:

Co ma takiego S1 czego nie miał G1 w kwesti dzieku i dlaczego G1 był droższy od S1?

Poczytaj z czym i jak grałem z Wiim i co pisałem o DAC w Wiim

G1 kosztuje 13k S1 9k, który według Auralic jest lepszy? 

Ze strony Auralic 

S1 – najnowszy streamer audio entry-level od AURALiC.

Ukryta Zawartość

Kosztować może ile chce ważne jak gra.

S podobno grają łepiej nie wiem nie porównywalem. 

Ale słuchałem serii g i nie ma rewelacji są tańsze i lepsze. Oczywiście bez przesady.

Być może dlatego obniżyli ceny w serii s i polepszyli jakość. 

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

14 minut temu, antymalkontent napisał:

Kosztować może ile chce ważne jak gra.

S podobno grają łepiej nie wiem nie porównywalem. 

Ale słuchałem serii g i nie ma rewelacji są tańsze i lepsze. Oczywiście bez przesady.

Być może dlatego obniżyli ceny w serii s i polepszyli jakość. 

Oczywiście że cena nie ma znaczenia, ale tu sam Auralic na stronie piszę że to jest sprzęt podstawowy dla ludu, więc dlaczego ma grać lepiej od sprzętu który piszą że jest Hi-end? 

Jak mi sie uda to sam go sprawdzę

Godzinę temu, ProjectPi napisał:

Widzę, że słoma z butów wyłazi... Na sąsiednim forum poznałeś stanowisko moderacji odnośnie takich odzywek

Co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr.

Poza tym skad ja moglbym wiedziec jak ty sie nazywasz, hmmm??? ProjectPi jest twoim nick'em i to jest pewne, reszta juz nie do konca. 

Idz z tym Wimmem do zakladki start, do hiendu nie przystoi. Jestes w miare nowym uzytkownikiem tego forum, wiec sie dostosuj. 

Godzinę temu, RCD napisał:

Co ma takiego S1

Ja nie mam parcia zeby kogokolwiek edukowac. Jak cie temat interesuje poczytaj. 

20 minut temu, antymalkontent napisał:

Być może dlatego obniżyli ceny w serii s i polepszyli jakość

Tak wlasnie jest. Teoretycznie ze strony Auralica to kest troche strzal w kolano.

Mnie na nowa serie G2.2 nie stac wiec oprocz transportow innych firm sprawdzilem wlasnie S1 i gral z nich najlepiej. Ale jak zawsze polecam sprawdzic kazdemu osobiscie. Moje doswiadzenia mowia mi ze Aries S1 jest bardzo rownym transportem i nie foworyzuje zadnego z zakresow. A ze ma przy tym mase funkcji i korzysta garsciami z rozwiazan starszych braci, tylko sie cieszyc. 

2 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Idz z tym Wimmem do zakladki start, do hiendu nie przystoi. Jestes w miare nowym uzytkownikiem tego forum, wiec sie dostosuj. 

Ad meritum, "wspomniałeś" WiiMy wcześniej, więc nie marudź.

Najwyraźniej z Ultra nie jest tak źle, skoro "fajnie grał" w otoczeniu dobrych odbiorników. Ale ty tego nie możesz wiedzieć, bo i skąd.

6 minut temu, Mikelas76 napisał:

Ja nie mam parcia zeby kogokolwiek edukowac. Jak cie temat interesuje poczytaj. 

24 minuty temu, antymalkontent napisał:

Idź z tym S1 do entry level, sam Auralic tak go traktuję 🙂 

2 minuty temu, RCD napisał:

Idź z tym S1 do entry level, sam Auralic tak go traktuję

Dzieki, ale ostatnie wolne miejsce zająl wlasnie Wimm 😁

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Dzieki, ale ostatnie wolne miejsce zająl wlasnie Wimm 😁

Wimm DAC tragedia to pisałem u nigdzie nie twierdziłem że to super transport, napisałem że gra dobrze po zastosowaniu zewnętrznego DDC Amanero z zegarami Accusilicon + zasilacz liniowy TeraDak 

29 minut temu, RCD napisał:

Idź z tym S1 do entry level, sam Auralic tak go traktuję 🙂 

sam gram z maliny 😛 ale coś w tym jest 😄 

12 minut temu, marcinmarcin napisał:

sam gram z maliny 😛 ale coś w tym jest 😄 

Z maliny odpowiednio skonfigurowanej z odpowiednią nakładką i z PC przystosowanych do audio, grają odarnięci ludzie, a ci mniej kumaci kupują entry-level i myślą że mają hi-en 😉 

31 minut temu, robo27 napisał:

No i lubiący grzebać

Dla mnie to bedzie raczej to. 

Ok, jak ktos lubi grzebac ok. Ja wole wydac i miec św. spokój.

Gdzies na forum ktos podawal orientacyjne koszty zlozenia transportu na standardowym pececie, chyba na linuxie? ktore wyszly na sporo wiecej niz auralic s1 i na pewno wiecej niz malina. Ponoc gra to topowo. Do mnie malina zupelnie nie przemawia. Gdybym mial wybierać wolalbym chyba zlozyc sprzet na linuxa niz bawic sie z malina. A trzeba przecież miec tam nakladki, zegary, ddc, zasilacze. Za duzo tego jak dla mnie. Za duzo moze sie nie zgrac czy szwankowac. 

Ale kazdy moze miec swoje zdanie.

35 minut temu, robo27 napisał:

Ogarnięci technicznie i linuksowo, należałoby dodać🙂. No i lubiący grzebać.

W sumie teraz to naprawdę łatwe się zrobiło. Ostatnio zrobiłem sobie system rozdzielony na 2 malinkach. Jedna z picoreplayer ma doinstalowany Lyrion (dawny Logitech) Media Server (można włączyć pluginy Tidala, Deezera, Qobuza czy Spotify), druga też na picoreplayer ma włączony tylko squeezlite (player). W sumie banalnie proste się to okazało w konfiguracji - wszystko można przeklikać przez  menu. Jakość dźwięku jest świetna.

@robo27 szkoda bo mi już wygasł testowy Deezer 😕 ale wierzę że może być pod górkę...

Nie jest idealnie - Tidal wyłącznie 16/44,1 póki nie poprawią tego w nowym pluginie (od roku poprawiają). Potrafi się przywiesić kolejka. Ale dźwiękowo bardzo mi się podoba....

Musiałem tylko pogrzebać i zwiększyć bufory, bo na domyślnych mikro dziwnie grało....

• Pokaż nowe odpowiedzi