Skocz do zawartości
IGNORED

Holo audio RED - streamer.

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Sovereign napisał:

No i zajebiście. Na jakim modelu płyty Supermicro? z Intelem Xeon. I z jakim dyskiem pod slot M.2?

X11SCL-F, dysk M.2 Jcat z zewnętrznym zasilaniem.

• 4 tygodnie później...

Mam pytanie do użytkowników Holo Red ,czy podłączał ktoś do niego kartę Wifi po usb i czy działa na Red Os ,ewentualnie innych systemach ? 

Z góry dziękuję ,równolegle szukam info w sieci .

Ja gram po kablu ale czy jakby zainstalować soft inny niż Red os czy nie działało by wifi? Nie mam pojęcia

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
10 godzin temu, venom200 napisał:

Zmieniłem całkowicie koncepcję na audio i dlatego sprzedam REDa czy dobrze robię nie wiem. Się okaże

Co w planach ?

Co w planach ?
Szczerze do nie wiem jeszcze. To bardzo dobre urządzenie i mam ich już za dużo więc trzeba robić miejsca na kolejne klocki heh

Z tym bardzo dobrym bym nie przesadzał 😉 może i broni się dźwiękiem (nie wiem) ale ostatnio rozmawiałem z jednym z użytkowników i narzekał że soft jest słaby 🙂 coś tam przerywa, coś tam znowu nie działa etc. chyba że ma zły obraz wrzucony 🙂 

14 godzin temu, venom200 napisał:

Soft to najmniejszy problem w zasadzie działa wszystko na nim

To jaki ma największy? 😉 bo widzę że już poleciał do nowego właściciela 🙂 

To jaki ma największy?  bo widzę że już poleciał do nowego właściciela  
Żaden to naprawdę niesamowite urządzenie. Naprawdę polecam każdemu. Absolutnie bezobsługowe urządzenie. Można w zasadzie wszystko z nim. Żeby nie to że koncepcja urządzenia uległa zmianie i troszkę żona mnie zmusiła do zmiany. Potrzebuję dwa streamer niezależne jeden do roona drugi do volumio. A kasy nie mam na dwa urządzenia. Więc jedno musiałem sprzedać. Proste. Samo urządzenie jest jak najbardziej jest top of the top w tej cenie. Mówię o Holo Red oczywiście

Nie zebym sie czepial ale czy nie lepiej kupic po prostu Malinkę i odpowiednio ja oporzadzic dookoła?
Przychylam się. Sam poszedłem właśnie tą drogą.

Sent from hell using Tapatalk

1 minutę temu, nurni napisał:

Przychylam się. Sam poszedłem właśnie tą drogą.

Wolałbym informacje od kogoś kto miał Holo Red i odpowiednio skonfigurowaną Malinkę.

Muszę przewietrzyć mój system…

Wolałbym informacje od kogoś kto miał Holo Red i odpowiednio skonfigurowaną Malinkę.

Ale Ja mam Malinę a nawet dwie. I nie gra to tak jak Red, zaznaczam że Red ma opcje typowego DDC i to świetnego. Z najmniejszym jitterem

41 minut temu, venom200 napisał:

Ale Ja mam Malinę a nawet dwie. I nie gra to tak jak Red, zaznaczam że Red ma opcje typowego DDC i to świetnego. Z najmniejszym jitterem

Ale ... to Red idzie do Żyda ... 😉 

Z ciekawości wrzuciłem kartę SD do Maliny. I red Vs malina goła, może nie jakąś przepaść, ale 15-20 % jakości ubyło względem Red. Oba roon grają. Jak mówiłem żeby nie kasa red by został, bo zbieram na kolejne inne gadżety. Z resztą ja lubię eksperymenty. Holo Red to bardzo dobra maszyna, kto wie czy nie wrócę do Reda ponownie. Sama malina ma jakieś ziarno w dźwięku, a dodam że jest na zasilaniu liniowym i lan bo światłowodzie

To ziarno to nie przypadkiem ,że lan po światłowodzie? Podpinałem do Lumina L2 SFP Cisco, nie szło tego słuchać na dłuższy czas. Zresztą na krótszy również.

Dla mnie malina Pi4 po Usb na dobrym liniowym (Pd Creative) nie gra zbyt dobrze. Jest właśnie ostro i słychać coś ziarnistego. Pół godziny i mam dość. Jest to pewnie związane z jakimiś zakłóceniami bo po Wifi jest lepiej,  po LAN zauważalnie gorzej. Każda praktycznie nakładka u mnie grała lepiej. Po USB z kolei dużo lepiej grały Sotmy czy nawet mój laptop. Volumio Primo po USB z tym samym PD Creative gra dla mnie przynajmniej te 20 procent lepiej od samej maliny,  choć wrażenie jest że to granie zupełnie z innej bajki. Dociążone, przestrzenne, szlachetne.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Dla mnie malina Pi4 po Usb na dobrym liniowym (Pd Creative) nie gra zbyt dobrze. Jest właśnie ostro i słychać coś ziarnistego. Pół godziny i mam dość. Jest to pewnie związane z jakimiś zakłóceniami bo po Wifi jest lepiej,  po LAN zauważalnie gorzej. Każda praktycznie nakładka u mnie grała lepiej. Po USB z kolei dużo lepiej grały Sotmy czy nawet mój laptop. Volumio Primo po USB z tym samym PD Creative gra dla mnie przynajmniej te 20 procent lepiej od samej maliny,  choć wrażenie jest że to granie zupełnie z innej bajki. Dociążone, przestrzenne, szlachetne.
Dokładnie mam te same odczucia, ale z DDC już znika ten efekt
Ogólnie 3 zasilacze i każdy gra inaczej. Ot cale audio, i niech ktoś mi powie że nie słyszy wpływu bezpieczników na brzmienie zestawu

I gwoli jasności mam Red jeszcze biję się z myślami

24 minuty temu, venom200 napisał:

i niech ktoś mi powie że nie słyszy wpływu bezpieczników na brzmienie zestawu

Ja mówię, nie mylić przypadkiem z @Jamówię 😉 

🙂 

Sorry

Tylko nie zrozumiałem, w każdym z tych trzech zasilaczy inny kwantowy bezpiecznik ??? 😂 Bo sie pogubiłem.

Jak przejdziesz do ligi hiendu to przestaniesz słuchać bezpieczników, zaczniesz muzyki, nareszcie 😉 . Tego życzę.

Bo na razie mrówki ci w doopie łażą i łaskoczą.

PS. zajrzyj tu, może cos wybierzesz:

Edytowane przez pmcomp

10 godzin temu, venom200 napisał:

Z ciekawości wrzuciłem kartę SD do Maliny. I red Vs malina goła, może nie jakąś przepaść, ale 15-20 % jakości ubyło względem Red.

To bardzo źle świadczy o Red, malina goła po USB gra fatalnie

Red to nic innego jak malina w ładnej obudowie, żaden to hiend, żeby malina grała dobrze po USB trzeba podpiąć ją do zewnętrznego DDC wystarczy Amanero z zegarami Accusilicon za 400zł i porządny zasilacz u mnie to był TeraDak

A z nakładek do maliny to IanCanada, Pi2AES, SiG, do tego GentooPlayer, Diretta, i mamy Hi-end

To bardzo źle świadczy o Red, malina goła po USB gra fatalnie
Red to nic innego jak malina w ładnej obudowie, żaden to hiend, żeby malina grała dobrze po USB trzeba podpiąć ją do zewnętrznego DDC wystarczy Amanero z zegarami Accusilicon za 400zł i porządny zasilacz u mnie to był TeraDak
A z nakładek do maliny to IanCanada, Pi2AES, SiG, do tego GentooPlayer, Diretta, i mamy Hi-end
Ale 20 % to jest jednak b duża różnica. Tym bardziej że maline zasilałem liniowo, na dodatek lan też był po czystej stronie. Jednak te zabiegi troszkę Malinie pomogły mimo wszystko. To bardzo dobrze świadczy o Red akurat DAC też ma izolowane usb

Godzinę temu, venom200 napisał:

Ale 20 % to jest jednak b duża różnica. Tym bardziej że maline zasilałem liniowo, na dodatek lan też był po czystej stronie. Jednak te zabiegi troszkę Malinie pomogły mimo wszystko. To bardzo dobrze świadczy o Red akurat DAC też ma izolowane usb

15%-20% malina goła, za 250zł vs red za 4k, to co tu gra dobrze, a co źle, u mnie malina po USB do DAC grała słabo z zasilaczem liniowym Shanti, reda nie miałem ale jak widzę w środku rpi za 150zł + zasilacz za 100zł i parę kondów,  to ja dziękuję bardzo 

48 minut temu, RCD napisał:

to ja dziękuję bardzo 

Jeden napisze realnie 20 -30 procent,  dla innego to będzie audiofilski walec i przepaść...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

20 % to jednak bardzo dużo. Audiofile potrafią zapłacić po kilka tysięcy złotych, aby mieć różnicę 2 % . A tu mówimy o 20 % przyrostu jakości.

15 minut temu, venom200 napisał:

20 % to jednak bardzo dużo. Audiofile potrafią zapłacić po kilka tysięcy złotych, aby mieć różnicę 2 % . A tu mówimy o 20 % przyrostu jakości.

Tylko ani Malina ani Red to nie jest jednak hiend.

Porównanie czystej maliny do RED jest bezsensowne, porównajmu RED do RPI + IanCanada, czy inna nakładka typu Pi2AES, czy Sig + Gentooplayer i  dobry zasilacz, jestem pewny że to drugie zagra lepiej i nadal będzie taniej. 

Poczytałem trochę o tym RED i ludzie przenoszą się na soft Gentoo, według wielu najlepiej grający soft, według mnie też. 

15%-20% malina goła, za 250zł vs red za 4k, to co tu gra dobrze, a co źle, u mnie malina po USB do DAC grała słabo z zasilaczem liniowym Shanti, reda nie miałem ale jak widzę w środku rpi za 150zł + zasilacz za 100zł i parę kondów,  to ja dziękuję bardzo 
Miałem to samo odczucie patrząc na wnętrze Silent Angel M1T.

Porównanie czystej maliny do RED jest bezsensowne, porównajmu RED do RPI + IanCanada, czy inna nakładka typu Pi2AES, czy Sig + Gentooplayer i  dobry zasilacz, jestem pewny że to drugie zagra lepiej i nadal będzie taniej. 
Poczytałem trochę o tym RED i ludzie przenoszą się na soft Gentoo, według wielu najlepiej grający soft, według mnie też. 
Niestety combo malina z płytkami Iana, z zegarami i na dobrym zasilaniu nie jest tanią opcją...

• Pokaż nowe odpowiedzi